Geitenkaastaartje met Gekarameliseerde Hazelnoten en Rode Biet

Geitenkaastaartje met Gekarameliseerde Hazelnoten en Rode Biet

Bereidingstijd19 minuten
Recept categorieën: Hartige taart, Kaas, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • mes
  • Keukenmachine (optioneel)
  • spuitzakje (optioneel)

Ingrediënten

  • 20 gram hazelnoten
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 kleine gekookte bieten in plakjes
  • 3 eetlepels olie
  • ½ eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel Zaanse mosterd
  • 75 gram rucola slamelange
  • 4 sprietjes bieslook

Instructies

  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan bruin en krokant.
  • Laat ze afkoelen en hak ze grof (of maal ze in de keukenmachine met behulp van de pulseknop).
  • Snijd met een scherp mes dunne plakjes van de geitenkaas.
  • Rol de zijkanten van de geitenkaasplakjes door de grofgehakte hazelnoten, zodat er een krokant korstje ontstaat.
  • Leg de kaas op de borden.
  • Leg per taartje 4 à 5 plakjes biet dakpansgewijs in een cirkel op de geitenkaas.
  • Druppel er wat olie over en bestrooi met zout en peper.
  • Klop een dressing van 2 eetlepels olie, witte wijnazijn, suiker en mosterd.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal uit de zak rucolaslamelange de blaadjes 'Swiss chard'.
  • Meng de dressing met de Swiss chard-slablaadjes en bind de blaadjes samen tot een bosje met behulp van een bieslookspriet.

Notities

Voor een leuke presentatie kun je 'biet' op het bord schrijven. Meng 50 gram geitenkaas en een halve biet met de staafmixer tot een romige rode massa. Schrijf met een spuitzakje 'biet' op het bord.

Wijnadvies:

Dit geitenkaastaartje met rode biet vraagt om een lichte, frisse witte wijn met een subtiele zuurgraad om de romige geitenkaas te complementeren. Probeer een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Grüner Veltliner uit Oostenrijk voor een mooie combinatie.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 8g | Vet: 18g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g

Mediterrane Krieltjes-Tomatensalade met Brie

Mediterrane Krieltjes-Tomatensalade met Brie

Bereidingstijd23 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas, Salade
Land van herkomst: Mediterraan
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram verse krieltjes geschild
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 groene paprika gesnipperd
  • 500 gram cherrytomaten gewassen
  • 250 gram roombrie in plakken gesneden
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 gram verse honing-mosterddressing

Instructies

  • Voorgaar de krieltjes volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
  • Verhit de zonnebloemolie in een braadpan.
  • Bak de voorgegare krieltjes gedurende 5 minuten.
  • Voeg de gesnipperde ui en paprika toe en bak nog 3 minuten onder regelmatig omscheppen.
  • Voeg de cherrytomaten toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Meng de honing-mosterddressing door het krieltjesmengsel.
  • Verdeel de salade over vier borden en leg de plakken brie er bovenop

Notities

Wijnadvies:

Deze krieltjes-tomatensalade met brie is heerlijk verfrissend en romig, waardoor een lichte en fruitige witte wijn perfect samengaat. Probeer een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Pinot Grigio uit Italië voor een goede combinatie.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 18g | Vet: 32g | Zout: 1.2g | Sugar: 8g

Geroosterde Zeebaars met Zoete Rode Peperstrooisel

Geroosterde Zeebaars met Zoete Rode Peperstrooisel

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 2 rode pepers
  • 250 ml appelsap
  • 4 zeebaarsfilets
  • Versgemalen citroenpeper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 zakje verse bieslook 25 g, in grove stukken

Instructies

  • Halveer de rode pepers in de lengte en verwijder de zaadjes.
  • Snijd de pepers vervolgens in flinterdunne, lange reepjes.
  • Breng in een pan het appelsap aan de kook.
  • Voeg de peperreepjes toe en laat ze 5 minuten zachtjes koken, zodat ze iets minder pittig worden.
  • Wrijf de zeebaarsfilets aan de witte kant in met zout en versgemalen citroenpeper.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en leg de zeebaarsfilets met de velkant naar beneden in de olie.
  • Bak de filets 4-6 minuten op hoog vuur, keer ze voorzichtig en bak de filets nog 2-4 minuten bruin en gaar.
  • Verdeel de grove stukken bieslook in het midden van vier borden.
  • Neem de reepjes peper uit het appelsap en laat ze uitlekken.
  • Leg de zeebaarsfilets met de witte kant naar boven op de bieslook en schep de reepjes peper erover.

Notities

Lekker te combineren met een salade van couscous en komkommer.

Wijnadvies:

Deze geroosterde zeebaars met zoete rode peperstrooisel wordt perfect begeleid door een frisse en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. Hun levendige aroma's complementeren de subtiele pittigheid van de rode peper en versterken de delicate smaak van de zeebaars.

Frisse Paling Wraps

Frisse Paling Wraps

Bereidingstijd9 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Wraps
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 soft tortilla's
  • 100 g gemengde sla
  • 1 friszure appel bijv. Granny Smith, geschild en in dunne partjes
  • 200 g gerookte paling
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Meng de zure room met de kappertjes en de olijfolie in een kom.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg een tortilla op een snijplank en beleg de helft met een kwart van de gemengde sla, de partjes appel, de stukjes paling en het zure room-kappertjesmengsel.
  • Vouw de tortilla dubbel en rol hem op tot een wrap.
  • Herhaal deze stappen voor de resterende tortilla's.

Notities

Voor een alternatief kan tonijn uit blik worden gebruikt in plaats van paling. Meng in dat geval de tonijn door het zure roommengsel.

Wijnadvies:

Een droge, witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay vormt een mooie aanvulling op de smaken van dit gerecht.

Italiaanse Ciabatta met Parmaham, Mozzarella en Gegrilde Paprika

Italiaanse Ciabatta met Parmaham, Mozzarella en Gegrilde Paprika

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Snack
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ciabatta brood glutenvrij indien nodig
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 bol mozzarella in plakjes (lactosevrij indien nodig)
  • 2 gegrilde paprika's
  • 100 g Parmaham

Instructies

  • Bak het ciabatta brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd het brood in de lengte doormidden en besprenkel beide helften met de olijfolie.
  • Beleg de onderste helft van het brood met een laag mozzarella.
  • Snijd de gegrilde paprika's open zodat ze grote plakken worden en leg ze in een laag op de mozzarella.
  • Leg hier een laag parmaham overheen en dek het geheel af met de bovenste helft van het brood.
  • Snijd het brood voor het serveren in vier stukken.

Notities

Wijnadvies:

Deze Italiaanse ciabatta met parmaham, mozzarella en gegrilde paprika gaat heerlijk samen met een lichte rode wijn, zoals een Chianti Classico. De fruitige tonen van de wijn complementeren de smaken van de gegrilde paprika en de zoute parmaham perfect.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 16g | Vet: 20g | Zout: 2.5g | Sugar: 2g

Verfrissende Ciabatta met Avocado en Hollandse Garnalen

Verfrissende Ciabatta met Avocado en Hollandse Garnalen

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Snack, Zeevruchten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 1 zakje verse koriander 15 g
  • 2 bakjes Hollandse garnalen à 100 g
  • 1 eetlepel olie
  • 1 avocado
  • 4 ciabattina's of 1 ciabatta in 4 stukken glutenvrij indien nodig

Instructies

  • Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
  • Rol de rode peper tussen je handen, snijd het topje eraf en schud de zaadjes eruit.
  • Snijd de peper vervolgens zeer fijn.
  • Snijd de koriander zeer fijn.
  • Meng in een kom de Hollandse garnalen met het limoensap en -rasp, de fijngesneden rode peper, koriander en olie.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en schil, en snijd de avocado in dunne plakjes.
  • Snijd de ciabattina's of ciabatta in vier stukken en snijd ze open.
  • Beleg de onderste helft van de ciabatta met plakjes avocado en bestrooi met zout en peper.
  • Schep het garnalenmengsel op de avocado.
  • Serveer direct om verkleuring van de avocado te voorkomen.

Notities

Wijnadvies:

Deze verfrissende ciabatta met avocado en Hollandse garnalen past goed bij een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De frisse tonen van de wijn vullen de citrusaccenten van de limoen en de romigheid van de avocado perfect aan.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g

Romige Bruinebonensoep met Kruidnagel en Bakbacon

Romige Bruinebonensoep met Kruidnagel en Bakbacon

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 340kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 blik bruine bonen 850 g, uitgelekt
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 liter vleesbouillon van tablet
  • 1 groene paprika in reepjes
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 150 g bakbacon in reepjes

Instructies

  • Verhit in een ruime soeppan de olijfolie op laag vuur en fruit de ui en knoflook goudbruin.
  • Voeg de tomatenpuree en gemalen kruidnagel toe en bak enkele seconden mee.
  • Roer de bruine bonen (houd 2 eetlepels bonen apart) en crème fraîche door het uimengsel.
  • Schenk de vleesbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de bonensoep afgedekt 15 minuten zachtjes koken, af en toe roeren.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
  • Voeg de resterende bonen en paprikareepjes toe aan de gepureerde soep.
  • Verwarm de soep indien nodig met wat extra water.
  • Breng de soep op smaak met gedroogde peterselie, zout en peper.
  • Bak ondertussen de bakbacon in een droge koekenpan op laag vuur krokant.
  • Verdeel de soep over vier kommen en bestrooi met de krokante baconreepjes.
  • Serveer direct.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij de hartige en kruidige smaken van deze bruinebonensoep.

Nutrition

Calories: 340kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 10g | Vet: 21g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g

Ovengebakken Zuurschotel

Ovengebakken Zuurschotel

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 370kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 grote ui grof gesnipperd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 500 g uitgelekte zuurkool
  • ½ bruinbrood gesneden
  • 2 eieren
  • 125 ml zure room
  • 250 g schouderham in repen (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Fruit de ui in een braadpan in 2 eetlepels olie gedurende 5 minuten.
  • Voeg paprikapoeder en zuurkool toe aan de pan en verwarm het geheel 5 minuten zachtjes.
  • Snijd de helft van de sneetjes brood schuin doormidden en zet ze dicht tegen elkaar langs de rand van een ovenschaal.
  • Bedek de bodem van de ovenschaal met de rest van de sneetjes brood, dicht tegen elkaar aan.
  • Klop in een kom de eieren los met de zure room en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep het zuurkoolmengsel door het eimengsel.
  • Verdeel het zuurkoolmengsel over de ovenschaal en strijk de bovenkant glad.
  • Verdeel eventueel de repen schouderham erover.
  • Bestrijk de broodrand met de resterende olie.
  • Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak gedurende ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer warm.

Notities

Wijnadvies:

Een lichtzure witte wijn zoals een Riesling vormt een goede aanvulling op de zuurkool en de romige zure room.

Nutrition

Calories: 370kcal | koolhydraten: 29g | Protein: 11g | Vet: 24g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g

Broodje steak tartaar met limoenmayonaise

Broodje steak tartaar met limoenmayonaise

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Rundvlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 4 porties vegan steak tartaar of alternatief naar keuze
  • Versgemalen zwarte peper
  • 25 g plantaardige boter
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels vegan mayonaise
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 avocado
  • 4 Kaiserbroodjes of broodjes naar keuze
  • 50 g ijsbergsla met tuinkruiden

Instructies

  • Bestrooi de vegan steak tartaar met versgemalen zwarte peper.
  • Verhit de plantaardige boter in een koekenpan en bak de steak tartaar in 6-7 minuten per kant bruin en gaar.
  • Boen de limoen schoon, rasp de schil fijn en pers de vrucht uit.
  • Roer in een kom de vegan mayonaise los met de limoenrasp en de helft van het limoensap.
  • Snijd de appel in kwarten, verwijder de schil en het klokhuis, en snijd in piepkleine blokjes.
  • Herhaal dit met de avocado.
  • Meng de appel- en avocado-blokjes in een kom met de rest van het limoensap om verkleuring tegen te gaan.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi de gebakken steak tartaar met zout.
  • Snijd de broodjes open en beleg met ijsbergsla, steak tartaar en avocado-appelblokjes.
  • Schep de limoenmayonaise erop.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een mooie aanvulling op de pittigheid van de limoenmayonaise en de hartigheid van de steak tartaar.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 8g | Vet: 29g | Zout: 1.2g | Sugar: 10g

Gegrilde Geitenbrie en Peer Ciabatta

Gegrilde Geitenbrie en Peer Ciabatta

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Brunch, Fruit, Kaas, Lunch
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 390kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 ciabatta of notenbrood voor een extra smaakdimensie
  • 50 g plantaardige boter
  • 150 g geitenbrie of zachte geitenkaas
  • 4 kleine handperen
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Snijd de ciabatta horizontaal doormidden en vervolgens in vier (schuine) stukken.
  • Besmeer ze dun met plantaardige boter.
  • Snijd de geitenbrie in dunne plakken.
  • Schil of was de peren.
  • Houd ze bij het steeltje vast en snijd er zo aan beide kanten, langs het klokhuis, plakken van.
  • Smelt de rest van de boter in een grote grillpan en laat de plakken peer aan beide kanten lichtbruin kleuren.
  • Leg de broodhelften met de opengesneden kant naar boven onder de grill en rooster het brood in 3-4 minuten goudbruin.
  • Neem het rooster of bakblik uit de oven en leg de broodhelften erop, weer met de opengesneden kant naar boven.
  • Beleg twee van de vier broodhelften met peer en brie en bestrooi ze met versgemalen peper.
  • Schuif het brood 3-4 minuten terug onder de grill, tot de snijvlakken goudbruin zijn en de brie is gesmolten.
  • Serveer direct.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de combinatie van geitenkaas en peer.

Nutrition

Calories: 390kcal | koolhydraten: 51g | Protein: 12g | Vet: 15g | Zout: 0.8g | Sugar: 17g