Kwark met mango en noten
Snel te maken
Calories:
Author: Cor Kevenaar
hakmes
mes
vier grote ijscoupes
- 1 rijpe mango
- ½ bakje noten ongezouten gemengde à 150 g
- 1 beker magere kwark 500 g
- 3 eetlepels sinaasappelmarmelade
Mango schillen en vruchtvlees in stukjes snijden.
Noten in stukjes hakken.
Kwark mengen met marmelade, noten en grootste deel van mango.
Mengsel in vier grote ijscoupes scheppen en garneren met rest van mangostukjes.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 55
Lamsbout met rozemarijn
Snel te maken
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 250 g lamsboutplakken dunne plakken
- 3-4 takjes rozemarijn
- 100 ml rode wijn
- 2 teentjes knoflook geperst
- versgemalen zwarte peper
- zeezout Grof gemalen
Vetrandjes van vlees snijden en vlees in 4-8 stukken snijden.
Rozemarijn van takjes rissen en zeer fijn hakken.
In kom vleesblokjes mengen met wijn, rozemarijn en knoflook.
Afgedekt in koelkast minstens 30 minuten marineren.
Aan tafel telkens plakje lamsvlees aan fonduevork steken en in hete olie in 2 minuten rosé bakken.
Grof peper en zout erboven malen.
Provençaals tintje: Vervang de rode wijn eens door een droge rosé uit de Provence en de rozemarijn door fijngehakte Provençaalse kruiden.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 55
Aubergine Kaviaar
Natuurlijk is dit geen echte kaviaar, maar wél een heerlijk vegetarisch voorgerecht gemaakt van aubergines
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 aubergines
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- ½ bosje verse koriander fijngehakt
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Prik gaatjes rondom in de aubergines en rooster ze 20-30 minuten op een bakplaat tot het vel begint te rimpelen.
Draai ze af en toe om tijdens het roosteren.
Snijd de aubergines in de lengte open en schep het zachte vruchtvlees eruit met een lepel.
Doe het vruchtvlees in een keukenmachine en voeg de knoflook, olijfolie, azijn, fijngehakte koriander, zout en peper toe.
Mix alles tot een dikke massa ontstaat.
Voeg geleidelijk olijfolie toe tot het een romige consistentie heeft.
Proef en voeg indien nodig extra zout en/of peper toe.
Garneer de "kaviaar" eventueel met ontpitte zwarte olijven en een blaadje koriander.
Deze smakelijke vegetarische spread gemaakt van aubergines is een heerlijk voorgerecht om te serveren met knapperig brood.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 55
Algerijnse Bloemkoolroomsoep met La Vache Qui Rit
Met bloemkool kan je heel veel kanten op; je kunt er ook een heerlijke en
eenvoudige soep van maken
Servings: 4 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar
- 400 gram bloemkoolroosjes
- 200 gram aardappels in blokjes
- 200 gram prei dun gesneden
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 30 gram roomboter
- 1 kippenbouillonblokje
- 4 puntjes La Vache Qui Rit-kaas
- 4 eetlepels crème fraîche
- 1 liter water
Smelt de boter in een pan.
Voeg de dun gesneden prei, bloemkoolroosjes en blokjes aardappel toe.
Voeg de fijngehakte knoflook toe, roer alles goed door elkaar en laat het 5 minuten bakken.
Giet 1 liter water en het kippenbouillonblokje erbij.
Breng aan de kook, roer even door en zet het vuur laag.
Laat de soep ongeveer 40 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
Mix de soep fijn met een staafmixer of in een blender.
Roer de puntjes La Vache Qui Rit-kaas en de 4 eetlepels crème fraîche door de soep.
Schep de soep in mooie kommen en versier naar eigen keuze, bijvoorbeeld met grofgemalen rode/zwarte peper, grofgemalen korianderzaad en dille.
Geniet van deze heerlijke Algerijnse bloemkoolroomsoep als een warme en voedzame lekkernij!
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 55
Gehaktballetjes in pittige satésaus
Dit gerecht is geschikt als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel, als lunchgerechtje, als tussendoortje en als partysnack (in dit geval de gehaktballetjes iets kleiner maken)recept van W.teunis - 50plusser.nl
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 stuks
Calories:
Author: 50plusser.nl
- 500 g rundergehakt
- Peper en zout naar smaak
- Kardemom komijn of andere Oosterse kruiden (naar keuze)
- Sambal oelek hoeveelheid naar smaak
- Pikante ketjap een flinke scheut
- Gemberpoeder of verse gember
- Klontje boter of margarine
- Flinke scheut olijfolie
- 1 verpakking kant-en-klare satésaus
- Gebakken uitjes voor garnering
Kruid het rundergehakt met peper, zout en andere Oosterse kruiden naar keuze.
Draai hiervan kleine gehaktballetjes van ongeveer 2½ cm.
Verhit een combinatie van boter en olijfolie in een koekenpan.
Bak de gehaktballetjes rondom bruin op middelhoog vuur.
Laat ze vervolgens op laag vuur 15 minuten door garen met de deksel op de pan, of draai ze af en toe om.
Bereid ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg sambal, gemberpoeder of verse gemberrasp, pikante ketjap en eventueel gebakken en gesneden sjalotjes toe aan de saus.
Roer alles goed door elkaar en laat het doorwarmen.
Schep de gehaktballetjes in een schaal, giet de satésaus erover en garneer met gebakken uitjes.
Serveertips:
Serveer deze gehaktballetjes met pittige satésaus als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel, als snack tijdens feestjes (maak de balletjes dan iets kleiner) of zelfs als onderdeel van een lunchgerecht.
De pittige satésaus smaakt ook geweldig bij versgebakken aardappeltjes of frietjes.
De satésaus is ook erg lekker bij vers gebakken aardappeltjes of frieten
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 55
Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Aller hande
mes
keukenpapier
pan met antiaanbaklaag
eetlepels
- 300 g snelkookrijst
- 1 blok tofu naturel
- 5 eetlepel zonnebloemolie
- 1 centimeter gemberwortel verse
- 1 theelepel sambal oelek
- 6 eetlepel ketjap manis
- 1 zak roerbakmix 400 g
- 50 g gebakken uitjes
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Tofu in plakken van 1 cm dik snijden en droogdeppen met keukenpapier.
Gemberwortel schillen en fijn raspen.
In koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten.
Tofu aan elke kant ca. 3 minuten bakken.
Sambal en 4 eetlepels ketjap aan tofu toevoegen en op laag vuur laten staan.
In wok rest van olie verwarmen en roerbakmix en gember ca. 5 minuten roerbakken.
Gekookte rijst en rest van ketjap toevoegen en door en door warm laten worden.
Op smaak brengen met peper.
Ketjaprijst over vier borden verdelen.
Plakken tofu erop leggen en bestrooien met gebakken uitjes.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 55
Kip met mozzarella
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Aller hande
- 300 g kipfilet
- 2 eetlepel(s) kipkruiden strooibusje, à 40 g
- 4 plakjes rauwe ham serrano ham
- 1 bolletje mozzarella kaas, 125 g
- ½ zak Vlaamse frites a 1000 g
- 1 zak gemengde sla 200 g
- 3 tomaten
- eetlepel(s) sladressing naturel met fijne kruiden, fles à 450 ml
- olie of vet om te frituren
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Frituurolie of -vet verhitten tot 190 °C.
Kipfilet in 4 stukken snijden en bestrooien met kipkruiden.
Stukken filet omwikkelen met ham en in ovenschaal leggen.
Kipfilets ca. 25 minuten in oven bakken.
Mozzarella in plakjes snijden.
Laatste 10 minuten mozzarellaplakjes over kip in oven verdelen.
Intussen in frituurpan volgens gebruiksaanwijzing frites bakken.
Tomaten wassen en in plakjes snijden.
Sla en tomaten mengen met dressing.
Kip serveren met frites en salade.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 55
Italiaanse maaltijdsalade van Allerhande
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g farfalle pasta
- 2 doosjes cherrytomaatjes à 250 g
- ½ ui
- 2 bol mozzarella kaas, à 125 g
- 50 g groene olijven zonder pit
- 6 tomaten zongedroogde op olie
- ½ dl bread dipping olijfolie fles à 250 ml
- zout
- peper versgemalen
Farfalle beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
In vergiet afgieten en afspoelen onder koud stromend water.
Tomaatjes wassen en halveren.
Ui pellen en snipperen.
Mozzarella in blokjes snijden.
Olijven halveren.
Zongedroogde tomaten in reepjes snijden.
Farfalle vermengen met twee soorten tomaat, ui, mozzarella, olijven en olijfolie.
Op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met focacciabrood, besprenkeld met Bread Dipping.
Variatietip:
In plaats van bread dipping olie, kunt u olijfolie extra vierge zonder kruiden
gebruiken, of wat gedroogde of verse Italiaanse kruiden door de olie roeren.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 55
Kalfsschnitzel met courgette
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g witte rijst
- 2 courgettes ca. 600 g
- 4 ongepaneerde kalfsschnitzels ca. 400 g
- zout
- peper
- 8 plakken Parmaham ca. 70 g
- 8 salieblaadjes uit zakje Italiaanse kruidenmix à 20 g
- 75 ml culinesse knijpfles à 500 ml
- 2 eetlepel(s) witte-wijnazijn
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Courgettes wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
Schnitzels in 2 plakken snijden, bestrooien met zout en peper.
Schnitzels omwikkelen met ham.
Hierop salieblaadjes schuin met cocktailprikker vastzetten.
In koekenpan 50 ml culinesse verhitten.
Schnitzels met saliekant naar beneden ca. 2 minuten bakken, keren en ca. 2 minuten bakken.
Intussen in braadpan rest van culinesse verhitten.
Courgette in ca. 5 minuten bakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Schnitzels uit pan nemen.
Azijn en 2 eetlepels water aan braadvet toevoegen en aanbaksels losroeren.
Schnitzels serveren met rijst, courgette en jus.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 55
Kalfsvleesragoût met kaas
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g snelkookrijst
- 2 zakken miniworteltjes à 300 g
- 2 blikken kalfsragoût à 400 g
- 50 ml witte wijn
- 75 ml crème fraîche
- 1 zakje Formaggio da Pasta grof geraspt 100 g
- 3 bosuitjes
- zout
- peper
- 1 theelepel suiker
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Worteltjes in ca. 8 minuten beetgaar koken.
Ragoût verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
Wijn, crème fraîche en kaas door ragout scheppen en even meeverwarmen tot kaas gesmolten is.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
Helft van bosuitjes door ragout scheppen.
Worteltjes op smaak brengen met zout, peper en suiker.
Ragoût garneren met rest van bosuitjes en serveren met rijst en worteltjes.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 55