Kalkoenfilet tandoori

Kalkoenfilet tandoori

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kalkoen
Land van herkomst: India
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Aller hande

Equipment

Ingrediënten

  • 6 eetlepel(s) Griekse yoghurt beker à 150 ml
  • 5 eetlepel(s) Indiase kerriepasta Tandoori pot à 312 g
  • 2 schaaltjes kalkoenfilet à ca. 200 g
  • 2 komkommers
  • 2 vleestomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pak naanbrood met knoflook en koriander 280 g

Instructies

  • Meng 3 eetlepels yoghurt door kerriepasta.
  • Kalkoenfilet in plakjes snijden en besmeren met kerriepastamengsel.
  • Afgedekt ca. 10 minuten laten marineren.
  • Komkommer wassen en met kaasschaaf in plakjes schaven.
  • Komkommer bestrooien met zout en peper.
  • Tomaten wassen en in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in
  • reepjes snijden.
  • Tomaten en komkommer door elkaar scheppen.
  • Knoflook erboven uitpersen en rest van yoghurt erdoor scheppen.
  • Naanbrood verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Grillpan verhitten en kalkoenfilet in ca. 5 minuten roosteren, halverwege keren.

Notities

Kalkoenfilet serveren met naanbrood en salade

Kalkoenschotel met cashewnoten

Kalkoenschotel met cashewnoten

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kalkoen
Land van herkomst: Oosters
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 2 schaaltjes kalkoenfilet à ca. 200 g
  • 2 dozen Cashew Chicken kip met cashewnoten à 268 g
  • 1 schaaltje oesterzwammen 150 g
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 300 g sperziebonen diepvries pak à 450 g
  • 1 zak bosuitjes 3 stuks
  • ½ pot atjar tjampoer à 350 ml
  • 1 zak kroepoek 60 g

Instructies

  • Kalkoenfilet in dunne reepjes snijden.
  • Reepjes mengen met kruidenmix (uit doos).
  • Oesterzwammen schoonvegen en in reepjes snijden.
  • Noodles (uit doos) koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In wok olie verhitten en kalkoen in ca. 4 minuten bruinbakken.
  • Oesterzwammen toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
  • Sojasausmix (uit doos), sperziebonen en 300 ml water toevoegen.
  • Geheel ca. 3 minuten zachtjes koken.
  • Laatste minuut cashewnoten (uit doos) toevoegen.
  • Bosuitjes schoonmaken, in ringetjes snijden en over kalkoenschotel strooien.
  • Noodles, atjar en kroepoek apart erbij serveren.

Kalkoenstroganoff met broccoli

Kalkoenstroganoff met broccoli

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kalkoen
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Aller hande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 500 g broccoli
  • 2 gele paprika's
  • 1 ui
  • 3 eetlepel(s) boter of margarine
  • 2 schaaltjes kalkoenmedaillons à ca. 250 g
  • 1 zakje stroganoffsaus 40 g

Instructies

  • Aardappels schillen, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken.
  • Broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in repen snijden.
  • Ui pellen, halveren en in ringen snijden.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Kalkoen in ca. 4 minuten bruin bakken.
  • Intussen broccoli in ca. 5 minuten beetgaar koken.
  • Kalkoen uit pan nemen en warmhouden.
  • In bakvet paprika's en ui ca. 4 minuten bakken.
  • Intussen saus bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Kalkoen nog ca. 3 minuten met groente meeverwarmen.
  • Saus door kalkoen-groentemengsel roeren.

Notities

Serveren met aardappels en broccoli.

Frisse Aardappelsalade met Peultjes en Pittige Kaas

Frisse Aardappelsalade met Peultjes en Pittige Kaas

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas, Salade
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 duopak krieltjes 700 g
  • 250 g peultjes
  • 1 ui
  • 1 doosje cherrytomaatjes 250 g
  • 200 g pittige oude kaas optioneel, kan worden weggelaten voor veganistische of lactosevrije variant
  • 5 eetlepels mosterdvinaigrette
  • 1 zakje veldsla 75 g

Instructies

  • Kook de krieltjes in een pan met een snufje zout in ongeveer 8 minuten gaar.
  • Giet de krieltjes af, laat ze uitdampen en halveer ze.
  • Kook de peultjes in ongeveer 3 minuten beetgaar.
  • Spoel ze af onder koud water om het kookproces te stoppen.
  • Pel en snipper de ui.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Snijd de pittige oude kaas (optioneel) in blokjes.
  • Meng de gekookte krieltjes, peultjes, ui en cherrytomaatjes met de mosterdvinaigrette.
  • Verdeel de veldsla over vier borden.
  • Schep de salade op de veldsla en verdeel de kaasblokjes (optioneel) erover.
  • Serveer de aardappelsalade als bijgerecht bij een zomerse maaltijd of barbecue.

Notities

Je kunt naar smaak extra kruiden, zoals verse peterselie of bieslook, toevoegen aan de salade.

Wijnadvies:

Deze salade past goed bij een frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. De lichte zuurgraad van de wijn vult de mosterddressing aan en zorgt voor een verfrissende combinati

Romige Aardappelsalade met Gerookte Kip en Korianderdressing

Romige Aardappelsalade met Gerookte Kip en Korianderdressing

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 575kcal
Author: Albert Heijn / Aller hande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels met rode schil
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels mayonaise
  • ½ citroen geraspt en geperst
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 zakje verse koriander 15 g, fijngesneden
  • ½ theelepel suiker
  • 150 g rucola
  • 2 gerookte kipfilets ca. 250 g
  • 4 eetlepels gepelde pistachenootjes

Instructies

  • Boen de aardappels schoon en kook ze ongeschild in een pan met gezouten water gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Giet de aardappels af en laat ze iets afkoelen.
  • In een grote kom, klop crème fraîche, mayonaise, 3 eetlepels citroensap, citroenrasp, mosterd, knoflook en fijngesneden koriander tot een romige dressing.
  • Breng op smaak met zout, peper en suiker.
  • Snijd de gekookte aardappels in plakjes en doe ze terug in de pan.
  • Meng voorzichtig met de dressing en laat de salade minstens 1 uur op een koele plek staan, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
  • Bekleed een grote schaal met rucola.
  • Schep de aardappelsalade erop.
  • Snijd de gerookte kipfilets schuin in plakjes en rangschik ze op de salade.
  • Strooi de gepelde pistachenootjes eroverheen.

Notities

Wijnadvies:

Deze romige aardappelsalade met gerookte kip en korianderdressing gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé. De frisse en romige smaken van de salade worden mooi gebalanceerd door de lichte zuurgraad en fruitigheid van de wijn.

Nutrition

Calories: 575kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Artisjokbodems met Warme Basilicumdressing

Artisjokbodems met Warme Basilicumdressing

Heerlijke artisjokbodems gevuld met een warme basilicumdressing en knapperige cashewnoten. Een verfijnd hapje voor elke gelegenheid.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Amuse, Groenten, Noten, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 10 stks
Calories: 70kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 40 g ongezouten cashewnoten
  • 2 blikjes artisjokbodems à 400 g
  • 15 g verse basilicum
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels notenolie
  • 100 ml droge witte wijn
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Rooster de cashewnoten licht in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  • Spoel de artisjokbodems onder koud water af en dep ze droog met keukenpapier.
  • Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes en doe ze in een keukenmachine.
  • Voeg de citroenrasp, mosterd, notenolie en witte wijn toe aan de basilicum.
  • Pureer het geheel tot een gladde saus.
  • Hak de geroosterde cashewnoten fijn.
  • Verwarm de basilicumsaus op laag vuur, maar laat het niet koken.
  • Roer de fijngehakte cashewnoten door de saus en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Vul de artisjokbodems met de warme saus.
  • Serveer de gevulde artisjokbodems direct.

Notities

Serveertip:
Serveer deze artisjokbodems op een mooie schaal en garneer met extra basilicumblaadjes voor een verfijnde presentatie.
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay, die goed past bij de frisse basilicum en artisjoksmaken.

Nutrition

Calories: 70kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 1g | Vet: 5g | Zout: 0.3g | Sugar: 1g

Romige Auberginekaviaar met Paprika en Feta

Romige Auberginekaviaar met Paprika en Feta

Een verfijnd hapje van romige auberginekaviaar met geroosterde paprika, knapperige walnoten en zoute feta, perfect om te serveren met brood of crackers.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Amuse, Hapjes, Kaas, Noten, Voorgerechten
Land van herkomst: Midden Oosten
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 10 stuks
Calories: 110kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines ca. 800 g
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 60 g walnoten fijngehakt
  • 75 g feta in kleine blokjes
  • 10 g verse peterselie fijngehakt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 4 teentjes knoflook gepeld
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Prik de aubergines op enkele plaatsen in met een vork.
  • Plaats de aubergines en paprika’s ongeveer 15 cm onder de hete grill.
  • Rooster de groenten tot het vruchtvlees van de aubergines zacht is en de schil zwartgeblakerd.
  • (Paprika’s 10-15 minuten, aubergines ca.
  • 20 minuten.
  • )
  • Keer de groenten regelmatig tijdens het grillen.
  • Leg de geroosterde paprika’s op een schaal en dek deze af.
  • Laat ze ongeveer 10 minuten staan.
  • Laat de aubergines iets afkoelen.
  • Hak intussen de walnoten fijn, snijd de feta in kleine blokjes en knip de peterselie fijn.
  • Trek met een scherp mesje de schil van de paprika’s en aubergines.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, en snijd de paprika’s in kleine stukjes.
  • Pureer het vruchtvlees van de aubergines kort in een keukenmachine.
  • Pers de knoflook uit boven het auberginemengsel.
  • Voeg, terwijl de keukenmachine draait, beetje bij beetje de olijfolie toe.
  • Meng het citroensap, de rode wijnazijn, paprika, walnoten, feta en driekwart van de peterselie door het auberginemengsel.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Schep de auberginekaviaar in een schaal en bestrooi met de resterende peterselie.
  • Serveer met warme shoarmabroodjes, sesamcrackers of geroosterd stokbrood.

Notities

Serveertip:
Garneer met extra walnoten en een scheutje olijfolie voor een verfijnde presentatie.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Viognier, die goed past bij de romige en geroosterde smaken.

Nutrition

Calories: 110kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 3g | Vet: 9g | Zout: 0.4g | Sugar: 1g

Bruschetta met Gedroogde-Tomaattapenade en Mozzarella

Bruschetta met Gedroogde-Tomaattapenade en Mozzarella

Deze knapperige bruschetta's met een smaakvolle gedroogde-tomaattapenade, romige mozzarella en verse basilicum zijn een perfecte Italiaanse starter.
Totale tijd20 minuten
Recept categorieën: Amuse, Brood, Broodjes, Kaas, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 12 stuks
Calories: 110kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 6 gedroogde tomaten in olie uit een potje van 280 g
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ciabattabrood
  • 2 bollen mozzarella à 125 g, in plakjes gesneden
  • 3 takjes basilicum in reepjes gesneden
  • Cayennepeper naar smaak

Instructies

  • Pel het teentje knoflook en hak het fijn in de keukenmachine.
  • Voeg de zwarte olijven en gedroogde tomaten toe en meng kort tot een grove tapenade.
  • Schenk de olijfolie erbij en breng op smaak met cayennepeper.
  • Snijd het ciabattabrood in plakjes en rooster deze in een broodrooster tot ze knapperig zijn.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en leg op elk plakje ciabatta een plakje mozzarella.
  • Schep een lepel van de gedroogde-tomaattapenade op de mozzarella.
  • Knip de basilicum in reepjes en strooi over de bruschetta.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer de bruschetta’s warm of op kamertemperatuur, en garneer eventueel met een scheutje extra olijfolie voor een luxe afwerking.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino. Deze passen perfect bij de zoute en romige smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 110kcal | koolhydraten: 96g | Protein: 5g | Vet: 7g | Zout: 0.6g | Sugar: 1g

Canapés met Parmaham, Tomaat en Basilicum

Canapés met Parmaham, Tomaat en Basilicum

Snel te maken canapés met knapperig geroosterd brood, hartige parmaham, frisse tomaat en een vleugje basilicum. Perfect voor elke gelegenheid.
Totale tijd15 minuten
Recept categorieën: Amuse, Broodjes, Hapjes, Varkensvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 24 stuks
Calories: 30kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 6 sneetjes wit-casinobrood
  • 2 tomaten
  • 15 g verse basilicum
  • 3 plakjes parmaham
  • 25 g ansjovisboter uit een tube

Instructies

  • Rooster de sneetjes brood in een broodrooster tot ze goudbruin zijn.
  • Steek met een glas of uitsteker vier rondjes uit elk sneetje brood.
  • Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes en meng ze met de tomatenblokjes.
  • Snijd de parmaham in kleine stukjes.
  • Smeer de canapés dun in met ansjovisboter.
  • Beleg de canapés met een stukje parmaham.
  • Verdeel de tomatenblokjes over het midden van de canapés.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer de canapés op een mooie schaal en garneer met een extra basilicumblaadje voor een frisse uitstraling.
Wijnadvies:
Combineer met een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti of een frisse rosé, die goed past bij de hartige smaken van parmaham en tomaat.

Nutrition

Calories: 30kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 1g | Vet: 2g | Zout: 0.2g | Sugar: 0g

Canapés met Runderrookvlees, Walnoten en Honing

Canapés met Runderrookvlees, Walnoten en Honing

Verfijnde canapés met runderrookvlees, een romige walnoot-honingcrème en frisse bieslook. Een smaakvol hapje voor feestelijke gelegenheden.
Totale tijd20 minuten
Recept categorieën: Amuse, Hapjes, Noten, Rundvlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 24 stuks
Calories: 35kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 6 sneetjes wit-casinobrood
  • 25 g walnoten
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 20 g verse bieslook fijngeknipt
  • 6 plakjes runderrookvlees
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de korstjes van het brood.
  • Maal de walnoten zeer fijn in een keukenmachine.
  • Meng de crème fraîche en honing door de walnoten en breng op smaak met zout en peper.
  • Knip de bieslook fijn en zet apart.
  • Smeer de canapés licht in met het crème fraîchemengsel.
  • Leg een plakje runderrookvlees op elke canapé.
  • Bestrijk het rookvlees met een laagje van het walnoot-honingmengsel.
  • Bestrooi de canapés met de fijngesneden bieslook.
  • Snijd elke canapé in vier gelijke stukjes.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer de canapés op een decoratieve schaal en garneer met een extra takje bieslook voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Combineer met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. Beide complementeren de smaken van rookvlees en walnoot uitstekend.

Nutrition

Calories: 35kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 2g | Vet: 22g | Zout: 0.3g | Sugar: 0.5g