Gekleurde Cakejes

Gekleurde Cakejes

Maak deze kleurrijke en feestelijke cakejes met jamvulling en marsepeinen roosjes. Een vrolijk bakproject voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Gebak, Koek, Taart
Land van herkomst: Marokko
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 350 gram meel
  • Bakpoeder 1 zakje
  • Frambozenjam of naar keuze
  • Geraspte citroenschil
  • Rode kleurstof
  • Marsepeinen roosjes ter decoratie
  • Eetbare blaadjes ter decoratie
  • Cakepapiertjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng de olie, suiker en vanillesuiker goed door elkaar.
  • Voeg de eieren een voor een toe, telkens goed mixen.
  • Voeg de citroenrasp toe aan het mengsel.
  • Meng het bakpoeder met het meel, zodat het bakpoeder goed verdeeld is.
  • Voeg het meel beetje bij beetje toe aan het beslag en meng goed.
  • Verdeel het beslag in twee gelijke delen.
  • Voeg een paar druppels rode kleurstof toe aan één deel en roer goed door.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel het bakblik met een lange reep aluminiumfolie in tweeën.
  • Giet het lichte beslag aan de ene kant van het bakblik en het roze beslag aan de andere kant.
  • Zet het bakblik 30 minuten in de oven.
  • Haal de cake voorzichtig uit het bakblik zodra deze gaar is.
  • Snijd de cake in drie lange stukken van elke kleur (lichte en roze staven).
  • Bestrijk 5 staven royaal met jam.
  • De zesde wordt de bovenkant en blijft ongebruikt.
  • Stapel de staven op elkaar om een lange staaf te creëren.
  • Snijd de staaf in stukken van ongeveer 2 cm.
  • Decoreer de cakejes met marsepeinen roosjes en eetbare blaadjes.
  • Zet de cakejes in cakepapiertjes en serveer.

Notities

Serveertip:
Serveer de cakejes op een vrolijk gepresenteerd bord voor een feestelijke uitstraling.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte rosé of een zoete witte wijn past perfect bij deze cakejes.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 3g | Vet: 8g | Zout: 0.2g | Sugar: 20g

Zandkoekjes met Jam en Variaties

Zandkoekjes met Jam en Variaties

Zandkoekjes gevuld met jam, en variaties zoals lemon curd, appel & kaneel, chocolade of rozijnen. Snel en lekker!
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Koek, Noten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 24
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 115 gram boter
  • 150 gram fijne kristalsuiker zeef
  • 1 ei
  • 200 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 75 gram jam naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 175ºC of gasstand 2-3.
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • Klop de boter met de suiker tot een bleke, luchtige massa.
  • Klop het ei erdoor.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en roer dit door de botermassa.
  • Vorm balletjes van het deeg en leg deze met 5 cm tussenruimte op de bakplaten.
  • Druk met de wijsvinger een kuiltje in elk koekje en vul het met een beetje jam.
  • Bak de koekjes 10 minuten lichtbruin.
  • Schep nog een beetje jam op de warme koekjes.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  • Bewaar de koekjes in een goed gesloten trommel (4-5 dagen).

Variaties:

  • Zandkoekjes gevuld met Lemon Curd: Vervang de jam door lemon curd.
  • Zandkoekjes gevuld met Appel & Kaneel: Voeg ½ theelepel kaneel aan de bloem toe en vul de koekjes met appelmoes of vruchtenspread.
  • Zandkoekjes gevuld met Chocolade: Vervang 2 eetlepels bloem door cacaopoeder en vul de koekjes met chocolade-hazelnootpasta.
  • Zandkoekjes met Rozijnen: Voeg 75 gram rozijnen toe aan het deeg.

Notities

Serveertip:
Serveer de zandkoekjes bij een kopje thee of koffie voor een heerlijke snack.
Wijnadvies:
Serveer deze koekjes met een frisse witte wijn of een lichte rosé.

Tolhuiskoekjes met Chocolade en Noten

Tolhuiskoekjes met Chocolade en Noten

Tolhuiskoekjes zijn een klassieker! Dit recept maakt heerlijke koekjes met een rijke smaak van chocolade en pecannoten, perfect voor elke gelegenheid.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Koek, Noten, Vlees, Vleesvervangers
Land van herkomst: America
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram pure chocoladedruppels
  • 200 gram fijngehakte pecannoten
  • 225 gram boter
  • 340 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • ½ theelepel zout
  • t theelepel zuiveringszout

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 190 ºC/gasstand 3-4.
  • Vet een vorm van 33x23 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Zeef de bloem met het zuiveringszout en zout.
  • Klop de boter met beide soorten suiker en de vanille-extract romig.
  • Klop de eieren erdoor.
  • Zeef het bloemmengsel erbij en voeg de noten en chocolade toe.
  • Kneed alles tot een deeg.
  • Stort het deeg in de vorm en druk het gelijkmatig uit.
  • Bak de koekjes in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat het gebak 5 minuten in de vorm afkoelen.
  • Snijd het in vierkantjes en laat ze op een rooster afkoelen.
  • Bewaar de koekjes 3-4 dagen in een goed afgesloten trommel.

Notities

Serveertip:
Serveer de koekjes bij een kopje thee of koffie voor een heerlijke traktatie.
Wijnadvies:
Een lichte, zoete witte wijn zoals een Moscato is een perfecte keuze om deze koekjes te vergezellen.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 3g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 25g

Pindakaaskoekjes Deluxe

Pindakaaskoekjes Deluxe

Heerlijke luxe pindakaaskoekjes, romig en vol smaak. Perfect voor de echte pindakaasliefhebber. Probeer ook de varianten met chocoladedruppels of roomkaasglazuur!
Voorbereidingstijd2 uur
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Gebak, Koek, Noten, Snack, Tussendoortje
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 24
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram zeer fijne kristalsuiker
  • 115 gram boter
  • 1 ei
  • 200 gram bloem
  • 225 gram pindakaas met stukjes noot
  • ¼ theelepel zuiveringszout
  • Snufje zout

Instructies

  • Zeef de bloem met het zuiveringszout.
  • Klop de boter met beide soorten suiker licht en romig.
  • Voeg het ei, de pindakaas en het zout toe aan het bloemmengsel.
  • Meng het geheel door het botermengsel.
  • Verpak het deeg in aluminiumfolie en laat minimaal 2 uur, maar bij voorkeur een nacht, in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 160°C (gasstand 2).
  • Vorm balletjes van ongeveer 2 cm doorsnee en leg ze met 5 cm tussenruimte op de bakplaat.
  • Druk de balletjes iets platter met een vork.
  • Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen.
  • Bewaar de koekjes maximaal 5 dagen in een luchtdichte trommel.

Varianten:

  • Pindakaaskoekjes met chocoladedruppels Voeg 75 gram chocoladedruppels toe aan het basisdeeg.
  • Pindakaaskoekjes met glazuur van verse roomkaasBereid de koekjes volgens het basisrecept en laat ze afkoelen.
  • Meng 200 gram verse roomkaas met 2 eetlepels poedersuiker.
  • Besmeer de koekjes met het roomkaasmengsel en bestrooi met pure chocoladevlokken.
  • Eet ze bij voorkeur dezelfde dag.
  • Indien nodig, bewaar ze in de koelkast en consumeer de volgende dag.

Notities

Serveertip:
Geniet van deze koekjes bij een kop koffie of thee. Perfect als tussendoortje of als traktatie bij een feestje.
Wijnadvies:
Lekker met een glas dessertwijn zoals een zoete sherry of port.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 3g | Vet: 6g | Zout: 0.1g | Sugar: 8g

Havermoutkoekjes met Witte Chocolade en Abrikozen

Havermoutkoekjes met Witte Chocolade en Abrikozen

Heerlijke havermoutkoekjes met witte chocolade en abrikozen. Perfect voor een zoete traktatie!
Voorbereidingstijd1 uur
Bereidingstijd14 minuten
Recept categorieën: Koek, Noten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 48
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 110 g bruine suiker
  • 135 g tarwebloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 grote eieren
  • 210 g gedroogde abrikozen fijngehakt
  • 240 g witte chocolade in stukjes
  • 35 g griessuiker
  • 225 g ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 100 g havermout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de tarwebloem met de havermout, het bakpoeder en kaneelpoeder in een kom.
  • Klop de boter en de suiker met een mixer tot een licht en luchtige room.
  • Verlaag de snelheid van de mixer en voeg zout, vanillesuiker en eieren toe.
  • Klop alles goed onder elkaar gedurende ongeveer 1 minuut.
  • Voeg het bloemmengsel geleidelijk aan de room toe.
  • Roer de stukjes witte chocolade en gedroogde abrikozen erdoor.
  • Dek het deeg af en laat 1 uur afkoelen in de koelkast.
  • Schep hoopjes van 1 eetlepel koekjesdeeg op een beboterde bakplaat, op een afstand van 5 cm van elkaar.
  • Bak de koekjes 11 tot 14 minuten totdat ze goudbruin zijn aan de randen, maar nog steeds zacht in het midden.
  • Laat de koekjes 2 minuten afkoelen op de bakplaat en daarna verder afkoelen op een taartrooster.

Notities

Serveertip:

Serveer de koekjes als heerlijke traktatie bij de koffie of thee. Ook lekker als snack voor onderweg!
Wijnadvies:

Een frisse, lichte witte wijn past goed bij deze zoete koekjes, bijvoorbeeld een Moscato.

Biscuittaart met Confituur en Slagroom

Biscuittaart met Confituur en Slagroom

Een luchtige biscuittaart met een zoete confituurvulling, romige slagroom en vers fruit – een heerlijk gebak voor elke gelegenheid.
plus afkoeltijd1 uur
Recept categorieën: Fruit, Gebak, Taart
Land van herkomst: België
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 8
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 5 eiwitten
  • Zout snufje
  • 200 g suiker
  • ½ pakje vanillesuiker
  • 5 eierdooiers
  • 50 g bloem
  • 100 g aardappelzetmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Confituur naar keuze bij voorkeur rode bessen
  • 4 dl opgeklopte slagroom met 40% vetgehalte
  • Hagelslag
  • Vers fruit naar keuze zoals aardbeien, frambozen of bessen

Instructies

  • Klop de eiwitten stijf met een snufje zout een dag voor het serveren.
  • Voeg de suiker toe en klop goed op totdat het mengsel stevig is.
  • Voeg de eierdooiers één voor één toe en klop goed door.
  • Zeef de bloem, het aardappelzetmeel en het bakpoeder boven het mengsel en meng voorzichtig tot een homogeen beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette taartvorm en bak gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.
  • Ontvorm de biscuit direct na het bakken en laat afkoelen op een rooster.
  • Snijd de taart de volgende dag horizontaal doormidden.
  • Bestrijk de snijvlakken royaal met confituur en slagroom.
  • Zet de twee helften weer op elkaar en bestrijk de bovenkant van de taart rijkelijk met slagroom.
  • Werk de taart af met hagelslag en vers fruit naar keuze.

Notities

Serveertip:
Serveer met een kopje thee of koffie voor een klassieke traktatie.
Wijnadvies:
Een lichte mousserende wijn zoals Prosecco past goed bij de zoetheid van de taart.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 18g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g

Biscuit Dacquoise met Abrikozen Bavarois en Amandelkoekje

Biscuit Dacquoise met Abrikozen Bavarois en Amandelkoekje

Een verfijnd Frans nagerecht met luchtige biscuit dacquoise, romige abrikozen bavarois en een krokant amandelkoekje – een perfecte traktatie voor elke gelegenheid.
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

BISCUIT

  • 150 g eiwit
  • 50 g suiker
  • 125 g amandelpoeder
  • 125 g poedersuiker

GANACHE

  • 150 g room
  • 50 g suiker
  • 50 g glucose
  • 50 g boter
  • 125 g pure couverture chocolade

BAVAROIS

  • 3 dl abrikozenpuree
  • 1 vanillestokje
  • 100 g suiker
  • 8 g gelatine
  • 2 dl room

AMANDELKOEKJE

  • 200 g desicroque
  • 50 g amandelen

Instructies

BISCUIT:

  • Klop het eiwit tot volledig volume en voeg de suiker al kloppende toe.
  • Spatel de poedersuiker en het amandelpoeder erdoor.
  • Strijk het beslag uit op een siliconenmat op een bakplaat.
  • Bak het biscuit op 175°C gedurende 20 minuten en laat het afkoelen.
  • Steek 15 ovale plakken uit het biscuit.

GANACHE:

  • Breng de room, glucose en suiker aan de kook.
  • Voeg van het vuur af de couverture chocolade toe en roer totdat deze is opgelost.
  • Roer de boter door en laat afkoelen.

BAVAROIS:

  • Splijt het vanillestokje en voeg dit samen met de suiker bij de abrikozenpuree.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten trekken.
  • Verwijder het vanillestokje, schraap het merg eruit en voeg het toe aan de puree.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Klop de room bijna stijf.
  • Roer de geweekte gelatine door de warme abrikozenpuree en laat deze afkoelen in een kom op ijswater.
  • Spatel de geklopte room door de puree.
  • Schep de bavarois in natgemaakte vormen en zet koud om op te stijven.

AMANDELKOEKJES:

  • Meng de amandelen met de desicroque en strooi dit op een siliconenmat.
  • Bak op 190°C tot goudbruin en laat afkoelen.

DRESSEREN:

  • Klop de ganache luchtig met een mixer.
  • Spuit een laag ganache op de middelste plakken van de dacquoise.
  • Zet de dacquoise midden op de borden.
  • Verwijder de bavarois uit de vorm en zet deze bovenop de ganache.
  • Garneer met een amandelkoekje, een takje mint en bestuif met poedersuiker.

Notities

Serveertip:
Serveer met een kopje sterke koffie of een dessertwijn voor een perfecte afsluiting van de maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse dessertwijn zoals een Muscat past goed bij dit romige en zoete nagerecht.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 18g | Zout: 0.2g | Sugar: 28g

Aardbeien Tiramisu met Limoen Jelly

Aardbeien Tiramisu met Limoen Jelly

Geniet van deze verfrissende aardbeien tiramisu, waarin een heerlijke jelly van aardbeien en limoen de basis vormt voor een romige laag mascarpone en koffie-drenkbare lange vingers.
Bereidingstijd40 minuten
afkoelen in de koelkast2 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Kerst, Valentijnsdag
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g aardbeien
  • ½ limoen
  • blaadje gelatine
  • 1 Silvo Vanillestokje
  • 2 dl koud water
  • 50 g suiker
  • 1 dl slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eierdooiers
  • 250 g mascarpone
  • 8 lange vingers
  • 2 eetlepels sterke koffie
  • 1 eetlepel Amaretto
  • Cacaopoeder

Instructies

  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukjes.
  • Was de limoen en snijd deze in stukjes.
  • Week de gelatine in ruim koud water.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
  • Breng in een pan 2 dl koud water aan de kook met de aardbeien, vanillestokje, vanillemerg, suiker en limoen.
  • Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan het aardbeienvocht, laat het oplossen.
  • Giet het vocht door een fijne zeef en verdeel het over 4 grote wijnglazen.
  • Zet de glazen in de koelkast tot de jelly gestold is (minstens 2 uur).
  • Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf.
  • Klop in een mixer de eierdooiers met de resterende suiker tot een romige massa.
  • Voeg lepel voor lepel de mascarpone toe en meng goed door.
  • Roer voorzichtig de slagroom door het mascarponemengsel.
  • Besprenkel de lange vingers met koffie en Amaretto.
  • Haal de glazen met de jelly uit de koelkast.
  • Verdeel de lange vingers bovenop de jelly.
  • Giet het mascarponemengsel over de lange vingers en bestrooi de bovenkant met cacaopoeder.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse, lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past uitstekend bij dit luchtige en fruitige nagerecht. De zoetheid van de wijn combineert perfect met de aardbeien en de rijke mascarpone

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 5g | Vet: 30g | Zout: 0.3g | Sugar: 35g

Aardbeien met Zwarte Peper en Anijslikeur

Aardbeien met Zwarte Peper en Anijslikeur

Verwen jezelf met deze verrassende combinatie van aardbeien, zwarte peper en anijslikeur, afgewerkt met een romige slagroomdressing. Een uniek en verfrissend nagerecht.
Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Kerst, Moederdag, Valentijnsdag
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 300 g aardbeien
  • ½ dl anijslikeur
  • ¼ theelepel Silvo Dille
  • dl slagroom
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • Silvo Zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Doe de aardbeien in een kom en maal er royaal zwarte peper overheen.
  • Schenk de anijslikeur over de aardbeien en laat dit ± 1 uur intrekken.
  • Klop de slagroom met de basterdsuiker stijf in een kom.
  • Roer de dille door de slagroom.
  • Schep de slagroom door de aardbeien en serveer.

Notities

Wijnadvies:
Een zoete mousserende wijn, zoals een Prosecco of Moscato d'Asti, past perfect bij dit lichte en aromatische nagerecht. De frisheid van de wijn komt goed samen met de aardbeien en anijslikeur.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 2g | Vet: 14g | Zout: 0.1g | Sugar: 10g

Feestelijke IJstulband met Rum, Gedroogd Fruit en Chocoladesaus

Feestelijke IJstulband met Rum, Gedroogd Fruit en Chocoladesaus

Een elegante ijstulband met gedroogd fruit, amaretti en een rijke chocoladesaus, perfect voor feestelijke diners.
+ minimaal 1 nacht in de vriezer30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Winter, Zomer
Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 10
Calories: 310kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dl rum
  • 100 g gedroogde abrikozen in stukjes
  • 100 g dadels ontpit, in stukjes
  • 200 g amaretti of bitterkoekjes
  • 2 eetlepels boter
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 4 eidooiers
  • 100 g suiker
  • ¾ liter slagroom
  • Geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 50 g geconfijte sinaasappelschilletjes

Voor de chocoladesaus:

  • 100 g cacao
  • 50 g suiker
  • ¼ liter water
  • liter slagroom

Instructies

Voor de ijstulband:

  • Verwarm de rum in een steelpan.
  • Laat de abrikozen en dadels 30 minuten in de warme rum weken.
  • Breek de helft van de koekjes grof en bak deze 5 minuten zachtjes in boter.
  • Laat afkoelen.
  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water.
  • Klop de eidooiers met 100 g suiker en 3 eetlepels water au bain-marie in 8-10 minuten tot een dik, luchtig mengsel.
  • Los de uitgeknepen gelatine al roerende op in het warme dooiermengsel.
  • Laat dit mengsel afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf en spatel deze door het afgekoelde dooiermengsel.
  • Meng de abrikozen, dadels, rum, gebroken koekjes, sinaasappelrasp en geconfijte sinaasappelschilletjes door het slagroommengsel.
  • Bekleed de tulbandvorm met plasticfolie, laat de folie 15 cm over de rand hangen.
  • Schep het mengsel in delen in de vorm, druk het telkens goed aan en strijk de bovenkant glad.
  • Druk de resterende koekjes bovenop het mengsel en vouw de folie eroverheen.
  • Zet de vorm minstens 1 nacht in de vriezer.

Voor de chocoladesaus:

  • Breng de cacao, suiker en water al roerend aan de kook in een steelpan.
  • Roer de slagroom erdoor en verwarm nog kort door, zonder te koken.

Serveren:

  • Keer de ijstulband op een grote schaal en verwijder de plasticfolie.
  • Serveer met warme chocoladesaus en geniet!

Notities

Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Pedro Ximénez sherry past perfect bij de rijke smaken van dit dessert.

Nutrition

Calories: 310kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 19g | Vet: 25g | Zout: 0.3g | Sugar: 20g