Chocoladekoekjes met een Twist
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 20 stuks
Calories: 160kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 250 g bloem
- 10 g cacaopoeder
- 125 g witte basterdsuiker
- 8 g bakpoeder
- Snufje zout
- 150 g koude boter in blokjes (of margarine)
- 1 eetlepel melk
- 75 g pure chocolade
Verwarm de oven voor op 175 °C (of gasovenstand 3).
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Zeef 240 g bloem en cacaopoeder boven een kom.
Voeg de basterdsuiker, bakpoeder en een snufje zout toe.
Meng alles goed door elkaar.
Voeg de blokjes koude boter toe aan de droge ingrediënten.
Snijd de boter met twee messen in kleine blokjes.
Voeg de melk toe en kneed met de hand tot een soepel deeg.
Verdeel het deeg in 20 gelijke stukjes.
Bestuif het aanrecht met de resterende bloem.
Rol elk stukje deeg met de hand uit tot 'stokjes' van ongeveer 15 cm lang.
Leg de deegstokjes op de bakplaat.
Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 15 tot 20 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster en bewaar ze in een afgesloten trommel tot gebruik.
Breek de pure chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie of in de magnetron, roer regelmatig tot de chocolade volledig gesmolten en glad is.
Bestrijk de afgekoelde koekjes met gesmolten chocolade en laat de chocolade hard worden voordat je de koekjes serveert.
Wijnadvies:
Bij deze chocoladekoekjes past een zoete wijn goed, zoals een Moscato d'Asti uit Italië. De lichte bubbel en zoete smaak van de wijn complementeren de chocolade en maken dit tot een heerlijk dessert.
Serving: 1koekje | Calories: 160kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0.2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 38
Goudbruine Witloftaartjes met Stilton en Walnoten
Bereidingstijd44 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, pak a 10 plakjes
- 6 struikjes witlof
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 takjes tijm
- 200 gram stilton
- 100 gram gepelde walnoten
- 125 gram mascarpone
- 1 eetlepel custardpoeder
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
Laat het bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien op het aanrecht.
Maak de struikjes witlof schoon en halveer ze in de lengte.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Leg de witlof met de snijkant naar beneden in de pan en bak ze op hoog vuur in ongeveer 3 minuten bruin.
Voeg eventueel een scheutje water toe als het te hard gaat.
Keer de witlof voorzichtig en bak nogmaals 3 minuten tot ze bruin en beetgaar zijn.
Laat de witlof afkoelen op keukenpapier.
Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verkruimel de stilton en hak de walnoten grof.
Roer in een kom de mascarpone los met het custardpoeder.
Meng de helft van de tijm, stilton en walnoten erdoor.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg erop.
Bestrijk het bladerdeeg tot op 1 cm van de randen met het mascarponemengsel.
Leg op elk plakje bladerdeeg 3 halve struikjes witlof naast elkaar met de snijkant naar boven.
Strooi de rest van de stilton, walnoten en tijm erover en sprenkel de overgebleven olijfolie erover.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de witloftaartjes in het midden van de oven in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Leg de witloftaartjes op borden en serveer ze eventueel met gebakken peertjes.
Wijnadvies:
Een glas Sauvignon Blanc of Chardonnay past perfect bij dit gerecht.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 15g | Vet: 45g | Zout: 2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 38
Luxe Lava Chocolade Cakejes
Bereidingstijd28 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 430kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g extra bittere chocolade
- 200 g roomboter
- 2-3 eetlepels bloem
- 3 eieren
- 3 eierdooiers
- 100 g suiker
- Cacaopoeder
- Boter om in te vetten
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Breng een pan met ruim water aan de kook.
Breek de chocolade in stukjes boven een steelpan en voeg de boter toe.
Hang de steelpan in de pan met water (au bain-marie) en houd het water tegen de kook aan.
Laat de chocolade in ongeveer 5 minuten smelten, af en toe roeren.
Vet de soufflévormpjes in met boter en bestuif met bloem.
Schud het overtollige bloem eruit.
Klop met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker in ongeveer 2 minuten tot een romige, lichtgele massa.
Giet het chocolademengsel bij de eiermassa en bestrooi met 1 eetlepel bloem.
Spatel het geheel luchtig door elkaar.
Verdeel het chocoladebeslag over de vormpjes.
Bak de cakejes in het midden van de oven gedurende 10-12 minuten (de binnenkant blijft zacht).
Leg een bord op elk vormpje, keer om en laat ongeveer 30 seconden rusten.
Til voorzichtig de vormpjes van de cakejes af.
Bestrooi de cakejes met cacaopoeder.
Serveer direct, bijvoorbeeld met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of een bolletje notenijs.
Serveer met een glas Ruby Port of een volle rode dessertwijn zoals Banyuls.
Calories: 430kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 7g | Vet: 32g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 38
Vietnamees Bánh Mì met Kip en Koriander
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 4 witte pistolets afbakbrood
- 1 bosje radijsjes
- 2 bosuitjes
- 100 g gezouten cashewnoten
- 15 g verse koriander
- 200 g kipfilet vleeswaren
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Bak de broodjes in het midden van de oven in circa 8 minuten goudbruin.
Maak de radijs schoon en snijd deze in plakjes.
Maak de bosui schoon en snijd deze schuin in ringen.
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen op een bord.
Pluk de blaadjes van de koriander.
Neem de broodjes uit de oven en laat even afkoelen.
Halveer de warme broodjes in de lengte en beleg ze met kipfilet, radijs, bosui, cashewnoten en koriander.
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.
Dit gerecht is ook heerlijk met een glas ijsthee of een verfrissende Vietnamese iced coffee.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 15g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 38
Veldsla met Nectarine en Knapperige Kipgrillworst
Bereidingstijd18 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 100 g groene aspergepunten
- Zout
- 150 g kipgrillworst
- 2 nectarines
- 50 g amandelen
- 2 eetlepels witte-wijnazijn
- 2 theelepels Zaanse mosterd
- 6 eetlepels walnotenolie
- Versgemalen peper
- 150 g veldsla met bietjes
Verwarm de ovengrill voor.
Kook de aspergepunten in een pan met ruim water en zout in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Spoel de aspergepunten af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de kipgrillworst in blokjes en spreid uit op een bakplaat.
Plaats de bakplaat ongeveer 10 cm onder de hete grill en rooster de worst in circa 5 minuten knapperig bruin, regelmatig omscheppen.
Was de nectarines en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
Hak de amandelen grof.
Klop in een slaschaal de azijn met de mosterd, walnotenolie, zout en peper tot een dressing.
Schep de veldsla met bietjes, aspergepunten en nectarine door de dressing.
Strooi de blokjes worst en de gehakte amandelen over de salade.
Voor een vegetarische variant kunnen blokjes rookkaas in plaats van kipgrillworst gebruikt worden. Dit behoudt de rokerige smaak die goed contrasteert met het friszoete van de bietjes en nectarines.
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 12g | Vet: 24g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 38
Mexicaanse Tuinbonen Taco's met Kruidenkaas
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 grote rode paprika
- ½ fles sun dried tomato sauce 90 ml
- ½ pot witte kaasblokjes kruiden 150 g
- 1 pak tuinboontjes fijn diepvries
- 6 tacoschelpen uit een pak van 12 stuks
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Laat de kaasblokjes uitlekken.
Was de paprika, maak schoon en snijd in dunne reepjes.
Breng water aan de kook in een pan en kook de tuinbonen beetgaar.
Giet de tuinbonen af.
Leg de taco's op een bakplaat of hang ze omgekeerd op een rooster en verwarm ze 3-4 minuten in de oven.
Serveer de taco's apart met tuinbonen, saus, paprika en kaasblokjes en laat iedereen zijn eigen taco's vullen aan tafel.
Serveer met een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 38
Gegrilde Aubergine-Toast met Geitenkaas
Proef de rijke smaken van gegrilde aubergine en zachte geitenkaas op een knapperige ciabatta. Een perfect gerecht voor een snelle, smaakvolle lunch of als voorgerecht!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 aubergine
- Olie met knoflook-peterselie uit een flesje
- 1 ciabatta con noci afbakbrood
- 200 g zachte geitenkaas
- 30 g rucola
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dik en bestrijk lichtjes met de knoflook-peterselieolie.
Bak de ciabatta volgens de instructies op de verpakking af.
Verhit intussen de grillpan en gril de aubergineplakken in ongeveer 4 minuten aan beide zijden tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Halveer de ciabatta in de lengte, bestrijk de binnenkant met de kruidenolie en rooster deze zijde ongeveer 3 minuten in de grillpan tot ze goudbruin en knapperig is.
Leg de gegrilde aubergine op de gegrilde zijde van de ciabatta, verkruimel de geitenkaas erboven en plaats het brood ongeveer 4 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.
Garneer met verse rucola en serveer warm.
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past perfect bij dit gerecht. De frisheid van de wijn complimenteert de rijke smaken van de aubergine en geitenkaas.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 15g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 38
Mediterrane Groentetian uit de Oven
Breng de smaken van de Middellandse Zee naar je tafel met deze heerlijke Tian van mediterrane groenten. Perfect geroosterd en vol van smaak!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 teentjes knoflook gehalveerd
- 1 rode ui in 8 parten gesneden
- 1 gele paprika in 12 stukken gesneden
- 1 dunne aubergine in plakken gesneden
- 1 kleine courgette in plakken gesneden
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 8 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 4 takjes tijm blaadjes gerist
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Pel en halveer de knoflookteentjes.
Pel de rode ui en snijd deze in 8 parten.
Was de gele paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in 12 stukken.
Was de aubergine, halveer deze en snijd in plakken.
Was de courgette en snijd in plakken.
Rangschik de groenten in de ovenschaal.
Verdeel de knoflook over de groenten.
Bestrooi de groenten met zout en peper.
Druppel de olijfolie en citroensap eroverheen.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de groenten gedurende 45 minuten, schep af en toe om.
Haal de schaal uit de oven en meng de tijmblaadjes door de groenten.
Serveer deze mediterrane groentetian met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 20g | Zout: 0.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 38
Luchtige Limoen-Aardbeientaart met Kwark
Geniet van deze frisse taart met limoen en aardbeien, perfect voor een zomerse traktatie of feestelijke gelegenheid.
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
springvorm (Ø 24 cm)
handmixer
- 2 g boter om in te vetten
- 10 aardbeien
- 150 g witte basterdsuiker
- 16 g lemon curd
- 2 el poedersuiker
- 250 g vanillekwark
- 250 ml slagroom
- 30 g maizena
- 40 g slagroomversteviger zakje klop-fix
- 6 eieren
- 1 limoen
- 90 g bloem
- 1 mespunt zout
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Vet de springvorm in met boter en bestuif licht met bloem.
Zeef de bloem, maizena en een snufje zout boven een kom.
Mix met een handmixer de basterdsuiker en eieren in een beslagkom ca.
10 minuten tot een crèmekleurige massa.
Spatel het bloemmengsel in gedeelten luchtig door het eiermengsel.
Schenk het beslag in de ingevette springvorm.
Bak de taart in de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart in een open oven ca.
20 minuten afkoelen.
Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de limoen uit.
Klop de vanillekwark met slagroom, limoensap, slagroomversteviger en poedersuiker tot een dikke, stevige crème.
Snijd de taart horizontaal door en bestrijk de onderste helft met de lemon curd en de helft van het roommengsel.
Leg de bovenste taarthelft erop en bestrijk de bovenkant en zijkanten met de rest van de room.
Garneer met limoenrasp en aardbeien.
Een frisse Moscato d'Asti of een lichtzoete Prosecco past perfect bij deze fruitige taart.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 25g | Zout: 0.5g | Sugar: 35g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 38
Spinazie geitenkaasquiche met amandelen
Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 225 g bladspinazie deelblokjes /diepvries
- 5 plakjes bladerdeeg
- 5 eieren
- 1 mespunt nootmuskaat
- 125 ml slagroom
- 200 g geitenkaas Bettinne blanc
- 100 g rookamandelen
Deze quiche met amandelen heeft bite en is een traktatie voor Popeye en vegetariërs.
Snel klaar, dankzij kant-en-klaar bladerdeeg.
Oven voorverwarmen op 200 °C. Spinazie in zeef laten ontdooien.
Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 min. laten ontdooien.
Vorm invetten.
Aanrecht bestuiven met bloem.
Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm doorsnede.
Vorm bekleden met bladerdeeg.
In kom eieren loskloppen met mespunt nootmuskaat, zout, peper en slagroom.
Kaas erboven verkruimelen en erdoor kloppen.
Met lepel vocht uit spinazie drukken.
Spinazie door eimengsel roeren.
Spinazie-eimengsel in taart scheppen.
Taart in midden van oven ca. 20 min. bakken.
Haal de taart uit de oven en verdeel de grofgehakte amandelen erover.
Taart in oven in nog ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken.
Lekker erbij tomatensalade.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 38