Angelsaksische fruitcrunch

Angelsaksische fruitcrunch

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Noten
Land van herkomst: Engeland
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg gemengde vruchten zwarte bessen, aardbeien, frambozen, bramen en kruisbessen
  • 100 g hazelnoten gepelde
  • honing
  • 75 g broodkruim van bruin brood
  • ½ l slagroom
  • boter

Instructies

  • Was het fruit voorzichtig.
  • Hak de hazelnoten fijn en meng ze met het broodkruim.
  • Klop de slagroom met suiker naar smaak stijf.
  • Verwarm de oven voor op 180 C.
  • Doe het fruit in een pot en giet er een beetje water over, tot het fruit net niet onder staat.
  • Breng aan de kook en draai onmiddellijk laag.
  • Kook op een laag vuur tot de vruchten een beetje zacht worden, maar laat ze zeker niet tot moes koken.
  • Dit duurt niet langer dan 10 minuten.
  • Neem de pan van het vuur, voeg de honing toe en roer voorzichtig door mekaar.
  • Als er teveel sap is, giet je dat af en gebruik je het met een beetje extra honing als saus.
  • Boter een ovenschaal in en doe de vruchten erin.
  • Strijk gelijk en dek af met een laag hazelnoten en broodkruimmengsel.
  • Bak 20 tot 30 minuten in de oven.

Pizza quattro stagioni van Allerhande

Pizza quattro stagioni van Allerhande

Snel te maken.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pizza, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 125 g kerstomaatjes
  • 1 zoete puntpaprika
  • 150 g champignons
  • 200 g achterham in plakjes
  • 100 g geraspte pittige kaas
  • 2 pakken steenovenbodem koelvers, à 2 stuks
  • 500 g tomaten
  • 5 eetlepel(s) sladressing bieslook fles

Instructies

  • Oven op 200 °C voorverwarmen.
  • Kerstomaatjes wassen en in kwarten snijden.
  • Paprika schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
  • Ham in brede repen snijden.
  • Pizza's denkbeeldig in vieren delen en ieder stuk achtereenvolgens met paprika, champignon, kerstomaat en ham beleggen.
  • Met kaas bestrooien. In midden van oven pizza's (eventueel per twee) in 8-10 minuten bakken.
  • Tomaten wassen en in partjes snijden.
  • Dressing erdoor scheppen.
  • Pizza's met tomatensalade serveren

Pittige uientaart

Pittige uientaart

Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 6 plakjes deeg voor hartige taart diepvries (pak à 450 g)
  • 4 grote uien
  • 1 duopakje hamreepjes ca. 200 g
  • 4 eetlepel(s) Indiase kruidenpasta mild pot (pot à 250 ml)
  • 4 eieren M
  • 1 dl slagroom
  • 100 g gemalen belegen kaas zakje à 150 g
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Instructies

  • Deeg ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Uien pellen en in halve ringen snijden.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Uien ca. 4 minuten bakken.
  • Ham en Currypasta toevoegen en even meebakken.
  • Eieren loskloppen met slagroom en kaas.
  • Taartvorm invetten en bekleden met deeg.
  • Uimengsel erover verdelen.
  • Eimengsel erover gieten.
  • Taart in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin bakken.

Notities

Lekker met salade van kropsla met yoghurtdressing.

Paprikasoep met aubergine

Paprikasoep met aubergine

Snel te maken.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 aubergines ca. 500 g
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 doosje(s) Italiaanse kruiden diepvries 50 g
  • 1 pot paprika's hele geroosterde 465 g
  • 1 pak gezeefde tomaten 500 g
  • 2 tabletten groentebouillon
  • 1 beker fetablokjes kaas 200 g
  • 4 meergranenpistolets

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Aubergines schoonmaken, in lange repen snijden en op bakplaat leggen.
  • Besprenkelen met zout en helft van olie.
  • Auberginerepen ca. 15 minuten roosteren.
  • Rest van olie verhitten in soeppan.
  • Kruiden en helft van paprika's ca. 1 minuut bakken.
  • Gezeefde tomaten toevoegen en geheel pureren.
  • Bouillontabletten en 200 ml water toevoegen.
  • Soep zacht laten koken.
  • Rest van paprika's in blokjes snijden.
  • Auberginerepen in blokjes snijden.
  • Groenteblokjes door soep roeren.
  • Soep pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Fetablokjes verkruimelen.
  • Helft van kaas in soep laten smelten.
  • Soep serveren in grote kommen, met pistolets.
  • Rest van kaas erover strooien.

Paprika champignonsoep met sandwich

Paprika champignonsoep met sandwich

Snel te maken.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 voorgebakken ciabatta 250 g
  • 1 groene paprika
  • ½ duopakje gerookte spekblokjes à 250 g
  • 1 pakje champignonsoep 115 g
  • ½ potje tomatentapenade à 140 g
  • 1 zakje rucolasla 30 g
  • 75 g achterham in plakken, vleeswaren
  • 3 eetlepel(s) slagroom

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5 en ciabatta afbakken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Paprika schoonmaken en in blokjes snijden.
  • In soeppan spekblokjes in ca. 3 minuten uitbakken.
  • Paprika erdoor scheppen en ca. 2 minuten meebakken.
  • Pakje soep toevoegen en al roerend met garde 1½ l koud water erbij schenken.
  • Soep al roerend aan de kook brengen, met deksel schuin op pan ca. 5 minuten laten doorkoken (af en toe roeren).
  • Intussen ciabatta opensnijden, besmeren met tapenade en onderste helft beleggen met rucola en ham.
  • Bovenkant er weer opleggen en in ciabatta 4 punten snijden.
  • Room door soep roeren en op smaak brengen met zout en peper.

Warme druiventaart uit de oven met ijs

Warme druiventaart uit de oven met ijs

AllerHande februari 2004
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, IJs, Taart
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 75 g bloem
  • 150 ml melk
  • 250 g witte druiven pitloze
  • poedersuiker
  • 1 l vanilleroomijs

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • In kom eieren met suiker luchtig en schuimig kloppen.
  • Bloem, mespunt zout en melk toevoegen en tot dun beslag kloppen.
  • Beslag in ingevette taartvorm schenken en druiven erover verdelen.
  • Vorm 1 richel onder midden in oven zetten en taart in 40-45 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Taart iets laten afkoelen en royaal bestrooien met poedersuiker.
  • In punten snijden en over borden verdelen.
  • Bolletjes ijs ernaast scheppen.

Franse vissoep

Franse vissoep

Snel te maken en slank
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 bruine pistoletjes afbakbroodjes, zak à 8 stuks
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 zak ratatouille-groentemix 400 g
  • 2 blikken tomatenblokjes à 400 g
  • 2 visbouillonblokjes
  • 1 schaaltje kabeljauwfilet graatvrij ca. 200 g
  • 1 bak fruits de mer zeevruchten, 150 g
  • 1 potje tapenade van gedroogde tomaatjes 140 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Broodjes afbakken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Groentemix ca. 3 minuten roerbakken.
  • Tomaatblokjes, bouillonblokjes en ½ l water toevoegen en aan de kook brengen.
  • Intussen kabeljauw in stukjes snijden.
  • Kabeljauw en fruits de mer toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes meekoken.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper.

Notities

Soep serveren met warme broodjes en tapenade.

Druivencakejes met canderel

Druivencakejes met canderel

Recept categorieën: Cake, Dessert - Nagerecht, Fruit
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram witte druiven zonder pit
  • 150 gram boter
  • 150 gram cakemeel
  • 15 gram zoetstof in poedervorm
  • 3 eieren

Instructies

  • Oven op 175 °C voorverwarmen.
  • Druiven schoonmaken en fijnsnijden.
  • In kom met mixer boter zacht en romig kloppen.
  • Cakemeel, zoetstof en eieren toevoegen en tot glad beslag kloppen.
  • Druiven door beslag mengen.
  • Muffinvormpjes met beslag vullen en cakejes in ca. 35 minuten gaarbakken.
  • Cakejes op rooster laten afkoelen.

Romige aardappel-peergratin

Romige aardappel-peergratin

AllerHande december 2003
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Groenten, Kaas
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 500 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • nootmuskaat versgeraspte
  • 4 handperen stevig
  • 1 kg aardappels vastkokende
  • 100 g oude kaas geraspt
  • 25 g boter

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Knoflook met koksmes pletten.
  • In pan met dikke bodem melk, slagroom, knoflook, mespunt nootmuskaat en zout en peper naar smaak tegen de kook aan brengen.
  • Geheel 5 minuten zachtjes laten trekken.
  • Knoflook verwijderen.
  • Peren en aardappels naar keuze schillen of schoonboenen.
  • Peren halveren en klokhuis verwijderen.
  • Aardappels en peren met kaasschaaf of in keukenmachine in dunne plakjes schaven.
  • In ovenschaal lagen maken van plakjes aardappel, afgewisseld met in totaal 2 lagen peer.
  • Roommengsel in ovenschaal schenken en deze even ronddraaien zodat room evenredig verdeeld is.
  • Kaas en boter in vlokjes erover verdelen.
  • Schaal ca. 1 uur en 15 minuten in midden van oven zetten, tot aardappels gaar zijn en kaas gesmolten en bruingekleurd is.

Notities

Lekker bij wild en rosbief.

Boerenkoolschotel uit de oven

Boerenkoolschotel uit de oven

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Ovenschotel
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 zakken gesneden boerenkool à 300 g
  • 1 ui
  • 4 eetlepel(s) boter of margarine
  • 2 schaaltjes vegetarisch fijngehakt à 175 g
  • 1 pak aardappel puree naturel 2 x 135 g
  • 600 ml melk
  • 1 zakje gemalen oude kaas 150 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In pan boerenkool ca. 5 minuten koken.
  • Boerenkool afgieten en in vergiet laten uitlekken.
  • Intussen ui pellen en snipperen.
  • In koekenpan helft van boter verhitten en ui ca. 2 minuten fruiten.
  • Fijngehakt toevoegen en ca. 4 minuten meebakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Aardappelpuree met 800 ml water, melk en rest van boter bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Ovenschaal invetten en laag om laag vullen met boerenkool, fijngehakt, puree en helft van kaas.
  • Eindigen met aardappelpuree.
  • Rest van kaas erover strooien.
  • Schotel ca. 20 minuten in midden van oven bakken.