Zomerfruit gebak
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 250 Gram Bladerdeeg
- 2 Deciliter Melk
- 150 Gram Room Stijfgeklopt Met
- 4 eetlepel(s) Suiker
- 3 eetlepel(s) Custard Poeder
- 2 Eidooiers
- 200 Gram Zomerfruit Aardbeien, Kersen, Frambozen, Rode Bessen, Enz.
Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 8 rechthoeken.
Verdeel een eidooier met een kwastje over vier plakjes.
Bak alle deegrechthoeken een kwartier op 180 graden.
Laat ze afkoelen.
Los de custard poeder en het overgebleven ei op in een beetje melk.
Breng de rest van de melk aan de kook.
Voeg het custardmengsel toe, verhit tot het dik wordt en laat de custard vervolgens afkoelen. Roer dan de slagroom erdoor.
Leg de deegrechthoekjes zonder eigeel op een bordje, lepel de helft van de custard erover, leg het fruit erop en dan de rest van de custard.
Leg het deegplakje met eigeel erbovenop.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 54
Gevulde Oosterse Forel
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
keukenpapier
Mes en snijplank
- 1 rode peper
- 2 struikjes paksoi
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels sesamolie
- 4 eetlepels sesamzaad potje à 45 g
- 1½ eetlepel Japanse sojasaus
- 4 forellen à ca. 200 g
- Grof zeezout
- ½ eetlepel olie om in te vetten
Maak de rode peper schoon en snijd in reepjes.
Houd 4 paksoibladeren met steel apart, snijd de rest van de paksoi in flinterdunne reepjes.
Verhit olie in een wok en fruit de peperreepjes ca.
1 minuut.
Voeg de gesneden paksoi toe en bak al omscheppend in ca.
1 minuut beetgaar.
Meng 1 eetlepel sesamolie, sojasaus en 2 eetlepels sesamzaad door de paksoi.
Dek de schaal eventueel af en zet in de koelkast.
Vet een ovenschaal in met ½ eetlepel olie.
Spoel de forellen af en dep droog met keukenpapier.
Vul de buiken van de forellen met de paksoi en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
Bestrijk de forellen met de rest van de sesamolie.
Strooi de rest van het sesamzaad erover en maal grof zeezout erboven.
Zet de schaal eventueel afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Neem de schaal uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4).
Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de forellen in ca.
15 minuten gaar.
Verwarm vier borden voor.
Leg de apart gehouden paksoibladeren op de borden en leg de forellen erop.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, droge witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 32g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 54
Gevulde appels met honingsaus
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 Cox's Orange
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 40 g pecannoten
- 4 eetlepel(s) vloeibare honing
- 100 g verse roomkaas MonChou,
- 4 eetlepel(s) calvados slijter,
- ½ theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder om te bestuiven
- ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten
Oven voorverwarmen op 200 C of gasovenstand 4.
Schaal invetten.
Appels schillen, halveren en klokhuizen verwijderen.
Appels in schaal leggen en besprenkelen met citroensap.
Van noten 8 achterhouden, rest in stukjes fijnhakken.
Noten en 2 eetlepels honing door roomkaas (op kamertemperatuur) mengen.
Met eetlepel vulling als bolletjes in holten van appelhelften scheppen.
Rest van noten als garnering op roomkaas-mengsel leggen, iets aandrukken.
In kommetje calvados, honing en kaneel tot sausje roeren.
Sausje over appels schenken.
Appels in midden van oven ca. 20 minuten bakken, 'regelmatig bedruipen met saus.
Vier borden bestuiven met kaneel.
Appels uit oven nemen en over borden verdelen.
Achtergebleven saus (indien nodig) met 1 eetlepel water losroeren en over appels scheppen.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 54
Gekruide rozemarijn aardappelpartjes met rode ui uit de oven
AllerHande december 2000
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 3 rode uien
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1 pak gekruide aardappeltjes rozemarijn 450 g
- zeezout
- peper
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Uien pellen en in partjes snijden.
Bakplaat invetten met 2 eetlepels olie en aardappelpartjes en uien erop leggen.
Rest van olie erover sprenkelen.
In midden van oven aardappels en ui in ca. 20 minuten gaar en knapperig bakken.
Bestrooien met zout en peper.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 54
Geitenkaastimbaaltjes met Paddenstoelen en Kruidige Saus
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 2 sjalotjes
- 250 g kastanjechampignons
- 150 g oesterzwammen
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel pesto rosso Sacla
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- 4 sneetjes oud witbrood
- 200 g zachte Franse geitenkaas
- 1 ei
- 125 ml crème fraîche
- 100 ml droge witte wijn
- ¼ kruidenbouillontablet
- 4 kerstomaatjes
- 2 takjes peterselie
- ½ eetlepel olie om in te vetten
Pel en snipper de sjalotjes.
Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier.
Hak de helft van de champignons fijn en snijd de rest in plakjes.
Snijd de oesterzwammen in vieren.
Zet de champignonplakjes en oesterzwammen afgedekt in de koelkast.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan.
Bak de fijngehakte champignons en de helft van de sjalot ca. 3 minuten al omscheppend.
Roer de pesto erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het in de keukenmachine.
Snijd de geitenkaas in stukjes en voeg toe aan de keukenmachine samen met het ei en 3 eetlepels crème fraîche.
Pureer tot een glad mengsel en breng op smaak met zout en peper.
Vet de timbaaltjes in en schep het kaasmengsel erin.
Maak in het midden een kuiltje en schep het champignonmengsel erin.
Strijk de bovenkant glad.
Zet afgedekt in de koelkast.
Breng in een pan 100 ml water met de wijn, het bouillontablet en de rest van de sjalot aan de kook.
Laat in ca. 5 minuten tot de helft inkoken.
Zeef het vocht boven een andere pan en roer de rest van de crème fraîche erdoor.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Was de kerstomaatjes en snijd in vieren.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Breng 1 liter water aan de kook.
Zet de timbaaltjes in een ovenschaal en schenk het kokende water in de schaal tot ca. 3 cm onder de rand van de timbaaltjes.
Laat de timbaaltjes in het midden van de oven in ca. 25-30 minuten stevig worden.
Verwarm vier borden voor.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen in ca. 3 minuten bruin.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de saus zachtjes gedurende ca. 2 minuten.
Zet een timbaaltje op elk bord, keer om, schud even en laat het timbaaltje op het bord glijden.
Schenk de saus om de timbaaltjes en leg de paddenstoelen in de saus.
Garneer met partjes tomaat en toefjes peterselie.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 14g | Vet: 26g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 54
Gehakt met courgette en tomatensaus
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 kilo grote vastkokende aardappels
- zout
- 1 grote courgettes ca. 500 g,
- 1 zakje kaassaus Knorr,
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie,
- 1 mespunt tijm
- 1 mespunt rozemarijn
- 1 mespunt oregano
- 500 g rundergehakt
- 1 pot gekruide tomatensaus netto ca. 250 ml, Heinz Spagheroni,
- peper
- 50 g geraspte belegen kaas
- 1 eetlepel(s) olie om in te vetten
VOORBEREIDEN:
Aardappels schillen, wassen en in plakken van ca. 1/2 cm dik snijden.
In pan met weinig water en zout aardappelplakjes in ca. 10 minuten beetgaar koken.
In zeef onder koud stromend water afspoelen.
Courgette wassen en in blokjes snijden.
Kaassaus maken volgens gebruiksaanwijzing.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
In braadpan olie verhitten.
Ui en knoflook in ca. 1 minuut glazig fruiten.
Tijm, rozemarijn en oregano erdoor roeren.
Gehakt toevoegen en in ca. 5 minuten rul bakken,
Courgetteblokjes toevoegen en al omscheppend ca. 2 minuten meebakken.
Tomatensaus erdoor scheppen.
Op smaak brengen met wat zout en peper.
Schaal invetten en helft van aardappelplakjes dakpansgewijs over bodem verdelen.
Daarop gehaktmengsel scheppen en afdekken met rest van aardappelplakjes.
Kaassaus erover verdelen.
Bestrooien met geraspte kaas.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 54
Fruittaart van Allerhande
Voorbereidingstijd40 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
blindbakvullinglage
citruspers
taartvorm Ø26 cm
- 6 plakjes bladerdeeg á 450 g, diepvries,
- 2 perssinaasappels,
- 1 pakje poeder voor gele banketbakkersroom 140 g, Baukje,
- 1 bakje bramen 200 g,
- 1 banaan
- 2 perziken
- 2 kiwi's
- 100 g pitloze witte druiven
- 50 g pistachenoten zakje á 150 g, AH,
- 1 pakje chocoglazuur 100 g, Baukje,
- 1 zakje taartgelei 15 g, Taartina, Oetker,
- 2 ½ deciliter appelsap
- 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
VOORBEREIDEN:
Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien.
Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Vorm invetten.
Bladerdeegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 3 cm groter dan bakvorm.
Bakvorm ermee bekleden.
Stukje bakpapier op bladerdeeg leggen.
Bonen of blindbakvulling erop verdelen.
In midden van oven bladerdeeg in ca. 25 minuten goudbruin en gaar bakken.
Intussen sinaasappels uitpersen.
Sap met water aanvullen tot 3 dl.
Poeder voor banketbakkersroom erdoor mengen zodat mooie gladde room ontstaat.
Tot gebruik in koelkast zetten.
Taartbodem uit oven nemen, vulling verwijderen en laten afkoelen.
BEREIDEN:
Zakje chocoglazuur in ca. 10 minuten in pannetje met heet water laten smelten.
Glazuur over taartbodem uitstrijken en laten stollen.
In zeef bramen afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
Banaan pellen en in plakjes snijden.
Perziken dun schillen, halveren, pit verwijderen en vruchtvlees in kleine partjes snijden.
Kiwi's schillen en in plakjes snijden.
Druiven wassen en halveren.
Pistachenoten pellen en grof hakken.
Room over taartbodem uitstrijken.
Fruit naar eigen inzicht erop rangschikken, zodat taart overdadig is bedekt.
Taartgelei met appelsap bereiden volgens gebruiksaanwijzing en over fruit schenken.
Pistachenoten erover strooien.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 54
Frittata met krab en broccoli
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 pakje Crabfantasy 200 g, diepvries, AH,
- 200 g broccoli
- zout
- 5 eieren
- 4 eetlepel(s) koffieroom
- 1 eetlepel(s) maïzena
- 1 theelepel dragon
- peper
- ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten
VOORBEREIDEN:
Crabfantasy in ca. 1 1/2 uur laten ontdooien
Crabfantasy in kleine stukjes verdelen.
Broccoli schoonmaken, wassen en in kleine roosjes verdelen.
Broccolistronk schillen en in dunne plakjes snijden.
In pan met weinig water en zout plakjes broccoli afgedekt ca. 3 minuten koken.
Roosjes toevoegen en ca. 2 minuten meekoken.
In vergiet broccoli afspoelen onder koud water.
Goed laten uitlekken.
In kom eieren loskloppen met koffieroom, maïzena, dragon, zout en peper.
Schaal invetten.
BEREIDEN:
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Eiermengsel in schaal gieten.
Krab en broccoli erover verdelen (= frittata).
In midden van oven frittata in ca. 30 35 minuten lichtbruin bakken.
Iets laten afkoelen en in 16 stukken snijden.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 54
Fillodeegbakjes met mangosalade
Aller Hande 1997
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 12 stuks
Calories: 60kcal
Author: Cor Kevenaar
- ½ pak fillobladerdeeg 225 g, Easy Bakery,
- 3 eetlepel(s) olie
- 1 kleine mango
- 150 g Kernhemse kaas
- 1 takje dragon
- 1 eetlepel(s) citroensap
- zout
- versgemalen zwarte peper,
- 25 g pistachenootjes
Voorbereiden:
Fillobladerdeeg ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Deeg in 24 stukjes van ca. 8 x 8 cm snijden.
Bestrijken met olie.
Muffinvorm bestrijken met olie.
Steeds 2 velletjes deeg op elkaar leggen en in holletje drukken.
In midden van oven fillodeegbakjes in ca. 8 minuten goudbruin bakken.
Laten afkoelen.
Intussen mango schillen en vruchtvlees in plakken van pit snijden.
In blokjes snijden.
Korstjes van kaas snijden en kaas in blokjes snijden.
Boven kom dragon heel fijn knippen.
Mango, kaas en citroensap erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Pistachenootjes pellen en grof hakken.
Calories: 60kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 2g | Vet: 5g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 54
Fillobladerdeeg tompouce
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 8 vellen fillobladerdeeg pak á 250 g, diepvries, Easy Bakery,
- 25 g boter of margarine
- poedersuiker uit strooibus
- 3 sinaasappels
- 80 g suiker
- 2 eetlepels sinaasappellikeur slijter,
- 3 gemberbolletjes
- 1 beker Slankroom 2 dl, Melkunie,
- 1 zakje vanillesuiker
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
VOORBEREIDEN:
Van tevoren fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Bakplaat invetten.
In steelpan boter zachtjes smelten, niet bruin laten worden.
1 Vel fillobladerdeeg op aanrecht uitspreiden en met kwastje dun bestrijken met gesmolten boter.
Licht bestrooien met poedersuiker.
Nog 1 vel deeg erop leggen.
Weer bestrijken met boter en bestrooien met poedersuiker.
Uit deegstapeltje met uitsteekvormpje 4 rondjes steken.
Op dezelfde manier nog 3 deegstapeltjes maken en hieruit nog 12 deegrondjes steken (= 16 deegrondjes in totaal).
Deegrondjes op bakplaat leggen en in midden van oven in ca. 10 minuten goudbruin en gaar bakken. Deegrondjes uit oven nemen en helemaal laten afkoelen.
Tot gebruik deegrondjes in goed afsluitbare trommel bewaren.
2 Sinaasappels uitpersen.
Andere sinaasappel dik schillen tot op vruchtvlees.
Met scherp mesje partjes boven kom tussen vliesjes lossnijden, hierbij sap opvangen.
Opgevangen sap aan rest van sinaasappelsap toevoegen.
In steelpan sinaasappelsap met suiker al roerend zachtjes verwarmen tot suiker is opgelost.
Saus zachtjes in ca. 3 á 4 minuten laten inkoken.
Likeur erdoor roeren.
Sinaasappelpartjes erin leggen.
Saus laten afkoelen.
BEREIDEN:
Gemberbolletjes fijnsnipperen.
In kom room met vanillesuiker stijfkloppen.
Gembersnippers erdoor scheppen.
Op vier borden elk 1 deegrondje leggen.
Elk deegrondje voorzichtig bestrijken met ca. 1 eetlepel gemberroom.
Tweede deegrondje erop leggen en voorzichtig bestrijken met gemberroom.
Derde deegrondje erop leggen en weer voorzichtig bestrijken met gemberroom.
Eindigen met deegrondje.
Sinaasappelpartjes uit saus scheppen en op 'tompouces' leggen.
Saus erover en ernaast schenken.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 54