Uien-camemberttaart

Uien-camemberttaart

Recept categorieën: Hartige taart
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 6 lapjes diepvriesbladerdeeg
  • 650 g uien
  • 100 g ontbijtspek
  • 1 eetlepel olie
  • 4 eieren
  • versgemalen peper
  • zout
  • 2 deciliter kookroom of slagroom
  • 200 g camembert

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Laat de bladerdeeglapjes ontdooien.
  • Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes.
  • Bak ze even in hete olie en schep ze uit de pan.
  • Fruit de uien goudgeel in het spekvet.
  • Voeg de spekreepjes bij de ui en laat het mengsel afkoelen.
  • Bekleed de ingevette vorm met bladerdeeg.
  • Prik de bodem hier en daar in met een vork.
  • Klop de eieren los met peper, zout en room.
  • Verdeel de uien met spek over de deegbodem en giet het eiroommengsel erover.
  • Zet de taart in het midden van de oven en bak hem in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de camembert in lange repen, leg deze de laatste 5 minuten op de taart en laat de kaas in de oven licht smelten.

Notities

Serveertip:

Voeg eens 2 eetlepels gehakte ongezouten noten aan het ui-spekmengsel toe.

Macaroni met ham en kool

Macaroni met ham en kool

Recept categorieën: Pasta, Varkensvlees
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • ½ groene kool
  • 300 gram macaroni
  • 200 gram gekookte hamblokjes
  • 150 gram Hüttenkase
  • 2 teentjes knofllook
  • 50 gram boter
  • zout versgemalen peper
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel(s) knoflook-peterselie-olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden C. (hetelucht 220 graden C)
  • Snij de kool in dunne repen en was ze.
  • Kook de kool in water met een beejte zout ca. 5 min. en spoel de kool koud.
  • Laat de kool uitlekken in een vergiet.
  • Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Pel en snij de knoflook in zeer dunne plakjes.
  • Verhit de boter in en ruime pan.
  • Bak de knoflook in ca. 1 min. goudbruin, voeg dan de hamblokjes en de fijn gesneden kool toe en bak dit even mee.
  • Giet de macaroni af, meng de macaroni met de knofllok-peterselie-olie door het koolmengsel en breng op smaak met peper en zout.
  • Warm de macaroni goed door, haal de pan van het vuur en roer 2 losgeklopte eieren erdoor.
  • Schep de macaroni in een ovenschaal.
  • Klop de overige 2 eieren los de Hüttenkase en verdeel het over de macaroni.
  • Laat de macaroni midden in de oven in ca. 15 min. gratineren.

Notities

vegetarisch

vervang de hamblokjes door uitgelekte tomatenblokjes.

Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven

Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven

Recept categorieën: Ovenschotel, Vis
Land van herkomst: Nederland
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 2 dunne preien
  • 2 el olijfolie
  • ½ el. kerriepoeder
  • zout
  • peper
  • 125 ml. crême fraiche
  • 50 gram geraspte belegen kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  • Snijd de prei in dunne ringetjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei al omscheppend in ca. 4 min. beetgaar.
  • Roer de helft van het kerriepoeder en zout en peper naar smaak erdoor.
  • Vet een ovenschaal in en verdeel driekwart van de prei over de bodem.
  • Wrijf de kabeljauw in met zout, peper en citroensap en leg de filet op de prei.
  • Roer de crème fraîche en de rest van het kerriepoeder door de rest van het prei.
  • Voeg zout en peper toe en strijk de kerrie room over de vis uit.
  • Strooi de kaas erover.
  • Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de kabeljauw in ca. 15-20 min. gaar worden en licht kleuren

Notities

Lekker met: Aardappelpuree.

Gestoofde forel met bieslooksaus

Gestoofde forel met bieslooksaus

Recept categorieën: Vis
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 stukken forelfilet ca 150 gr. elk
  • 50 gram boter
  • ½ dl droge witte wijn.
  • 1 zakje roomsaus
  • 2 el. bieslook
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  • Vet een ovenschaal in met de helft van de boter.
  • Spoel de stukken forelfilet af en dep ze droog.
  • Leg de vis in de schaal.
  • Schenk de witte wijn erover.
  • Leg de rest van de boter op de vis en dek de schaal af met een deksel.
  • Zet de schaal in het midden in de voorverwarmde oven en laat de forel in ca. 15 min. gaar worden.
  • Vang het kookvocht op in een maatbeker en vul het vocht aan met water tot 250 ml.
  • Breng het kookvocht met inhoud van het zakje saus aan de kook en laat het even doorkoken.
  • Roer de bieslook door de saus.
  • Serveer de vis in de schaal en geef de saus er apart bij.

Notities

Lekker met: Gekookte aardappelen en snijbonen.

Champignons in een Jasje

Champignons in een Jasje

Recept categorieën: Tapas, Varkensvlees, Warme hapjes
Servings: 48 stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 plakken bacon
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • peper en zout
  • 12 plakjes bladerdeeg

Instructies

  • Snij de bacon in reepjes van 5 mm.
  • En de champignons in blokjes van 5 mm.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op een matig vuur en bak de gehakte ui en het paprikapoeder 3 minuten, zonder dat de ui verkleurt.
  • Bak de bacon 3 minuten mee.
  • Voeg de champignons toe en bak alles in 5 minuten zacht.
  • Breng op smaak met zout en grof gemalen peper.
  • Schep het mengsel in een kom en laat het volledig afkoelen.
  • Snij elk plakje bladerdeeg in vieren.
  • Verwarm de oven op 200°C (hete lucht 180°C).
  • Schep 1 theelepel champignonmengsel in het midden van elk deegvierkantje.
  • Rek het deeg wat uit, rol het op en druk met natte vingertoppen dicht.
  • Bak de champignonhapjes op een met bakpapier beklede bakplaat in 20 tot 25 minuten goudbruin.
  • Serveer ze warm.

Champignonhoedjes met Pesto

Champignonhoedjes met Pesto

Recept categorieën: Tapas, Warme hapjes
Dieët: Vegetarisch
Servings: 24 stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 26 champignons van gelijke grootte
  • 1 bosje lente-uitjes fijngehakt
  • ongezouten boter
  • 16 zongedroogde tomaten fijngehakt
  • 2 eetlepel(s) droog broodkruim
  • 6 eetlepel(s) parmesaanse kaas geraspt voor de vulling
  • 8 eetlepel(s) pesto
  • 300 gram verse basilicumblaadjes gescheurd
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 gram pijnboompitten geroosterd
  • 70 gram Parmesaanse kaas
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  • Snij de steeltjes van de champignons en snijd ze samen met 2 champignonhoedjes in fijne stukjes.
  • Bak dit mengsel met de lente-uitjes zacht in boter.
  • Neem de pan van het vuur en voeg de tomaatjes, basilicum, pijnboompitjes, broodkruim en naar smaak peper en zout toe.
  • Doe er de geraspte kaas bij en meng deze vulling goed.
  • Bestrijk de binnenkant van de champignonhoedjes met pesto en vul elk hoedje voorzichtig met de vulling.
  • Zet de hoedjes op een bakplaat met bakpapier en bestrooi ze met de rest van de geraspte kaas.
  • Bak de hoedjes vlak voor het serveren circa 10 minuten in de oven (of tot ze stevig genoeg zijn).
  • Serveer ze op een klein bord en geef er vorkjes bij.

Bruschetta met Tomaat en Mozarella

Bruschetta met Tomaat en Mozarella

Servings: 6 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 4 tomaten
  • 1 bolletje mozarella
  • 10 blaadje(s) verse basilicum fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Snij het stokbrood in sneetjes van 1.5cm en rooster deze in de broodrooster of onder de grill goudbruin.
  • Ontvel en ontpit de tomaten en snij in kleine blokjes.
  • Doe ze in een kom.
  • Snij de mozarella in kleine blokjes en voeg deze toe aan de tomaten.
  • Roer er de basilicum, knoflook en de olijfolie door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het mengsel over de broodsneetjes en zet deze gedurende 10 minuutjes in een voorverwarmde oven van 220 graden.

Notities

Warm serveren.

Indiase groentecurry met eieren

Indiase groentecurry met eieren

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Curry's, Groenten
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 6 middel grote eieren
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 400 gram roerbakgroentemix
  • 1 pot patak's tikka masala Indiase currysaus, 400 ml.
  • ½ tuinerwten diepvries, a 450 gr. biologisch
  • 2 voorgebakken franse stokbroden
  • 1 mango

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 220 graden C.
  • Eieren in ca 8 min. hard koken.
  • In wok olie verhitten.
  • Groentemix toevoegen ca. 3 min. roerbakken.
  • Currysaus en tuinerwten toevoegen en ca 10 min. laten sudderen.
  • Intussen stokbroden afbakken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Mango schillen, pit verwijderen en vruchtvlees in repen snijden.
  • Eieren pellen, halveren en in curry leggen.
  • Curry serveren met stokbrood en mango.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 23g | Vet: 27g

Sliptong uit Oostende van Onbekende Auteur

Sliptong uit Oostende van Onbekende Auteur

Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: België
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 8 sliptongetjes
  • 150 ml visfond
  • 100 ml droge witte wijn
  • ½ tl tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 ml koksroom
  • 75 gram gekookte mosselen
  • 100 gram Hollandsche garnalen
  • 25 gram koude boter
  • 2 takjes peterselie fijn geknipt

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 graden
  • Sliptongetjes naast elkaar in de ovenschaal leggen en met zout en peper bestrooien.
  • Visfond en wijn erover schenken, tijm en laurier toevoegen.
  • Schaal met alufolie afdekken en vis in 15 min ovengaar laten worden.
  • Vis kookvocht uit schaal in steelpan schenken, laurier verwijderen.
  • Vis onder folie warmhouden.
  • Kookvocht met koksroom op hoog vuur 1 min inkoken.
  • Mosselen, garnalen, boter en peterselie door de saus roeren.
  • Zouten peper.

Petite Francaise

Petite Francaise

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Taart
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 4 friszure appels
  • 100 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 125 gram amandelpoeder
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 eetlepel(s) rum
  • poedersuiker

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200graden
  • Maak met de deegroller een cirkel van de plakjes bladerdeeg en leg in een ingevette of met papier beklede taartvorm.
  • Zet even in de koelkast.
  • Smelt de boter en giet in een wijde beslagkom.
  • Voeg hierbij het amandelpoeder, de suiker, de eieren en de rum.
  • Mix tot een egale en luchtige massa en giet op de taartbodem.
  • Zet even in de koelkast.
  • Schil de appels en snijd in dunne plakjes.
  • Druk de partjes voorzichtig in waaiervormig in de crème en bestrooi met poedersuiker.
  • Bak in 50 minuten of tot taart mooi bruin is en de vulling niet meer beweegt.
  • Laat op een rooster afkoelen