Chinese Salade met Limoendressing en Pittige Tofu
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 fougasse de boulogne afbakbrood 350 g
- 1 Chinese kool
- 2 eetlepels zoete sojasaus
- 2 eetlepels limoensap
- 6 eetlepels wokolie
- 1 bakje pittig gekruide tofu roerbak 180 g
- 1 zakje peen julienne 150 g
- 1 bakje taugé 125 g
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 220°C en bak het afbakbrood volgens de instructies op de verpakking.
Maak de Chinese kool schoon en snijd deze in fijne reepjes.
Klop een dressing van limoensap, zoete sojasaus en 2 eetlepels wokolie.
Breng op smaak met zout en peper.
Verhit 2 eetlepels wokolie in een wok en bak de pittig gekruide tofu in 3 minuten bruin en gaar.
Haal de tofu uit de wok en houd warm.
Verhit de rest van de olie in de wok.
Roerbak de gesneden kool en peen julienne gedurende 1 minuut.
Voeg de taugé toe en roerbak nog eens 1 minuut.
Meng de groenten met de dressing en verdeel over vier borden.
Leg de tofu er bovenop.
Serveer de salade met het afgebakken brood.
Wijnadvies:
Een lichte en verfrissende witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij deze frisse en pittige salade.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 10g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 83
Druivencake met Crème Fraîche
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Kevenaar
- Margarine om in te vetten
- ½ eetlepel bloem
- 1 pak vers cakebeslag 550 g
- 200 g witte druiven zonder pit
- 200 g blauwe druiven zonder pit
- 125 ml crème fraîche
- 4 eetlepels poedersuiker
Verwarm de oven voor op 170°C.
Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
Halveer de druiven en maak ze schoon.
Schenk de helft van het cakebeslag in de cakevorm en beleg met een laagje witte en blauwe druiven.
Giet de rest van het cakebeslag eroverheen en bak de cake in het midden van de oven gedurende ongeveer 50 minuten, tot hij gaar en goudbruin is.
Laat de cake 5 minuten afkoelen.
Klop de crème fraîche met 3 eetlepels poedersuiker luchtig.
Leg de cake omgekeerd op een bord en verwijder de vorm.
Bestrooi de cake met de resterende poedersuiker.
Snijd de cake in punten en serveer met de geklopte crème fraîche en de overgebleven druiven.
Wijnadvies:
Deze frisse en fruitige druivencake gaat goed samen met een glas dessertwijn zoals een zoete Riesling of een Moscato d'Asti.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.2g | Sugar: 35g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 83
Ham-Muffins
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 200 gram rauwe ham
- 2 bieslook
- 80 gram boter
- 300 gram meel
- 4 tl bakpoeder
- 2 eieren
- ⅛ l melk
- ⅛ l karnemelk
- 1 tl groene peperkorrels
Oven voorverwarmen
De ham in zeer fijne blokjes snijden.
Bieslook afspoelen, droogschudden en in fijne rolletjes snijden.
Boter laten smelten.
Bloem met bakpoeder in een schotel mengen.
Eieren met beide melksoorten kloppen. met de boter door de bloem roeren.
Ham, bieslook en peperkorrels erdoorroeren.
Muffin-bakvorm invetten (of papiervormpjes gebruiken)
Deeg in de vormen doen.
In voorverwarmde oven van 180 graden (gasstand 2/hetelucht 160 graden) 25-30 minuten bakken
Serveertip:
Meng er eens 100gr geraspte goudse kaas door
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 83
Bloemkoolschotel
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 zakje Ovenheerlijk mix voor bloemkoolschotel met gehakt en room-tuinkruiden van Maggi
- 350 gram gehakt
- 500 gram bloemkool
- 700 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 200 gram kaas in plakjes of geraspt
- 1 ei
Snijd de bloemkool in roosjes en breng deze met water en een beetje zout aan de kook.
Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 400 ml water en roer goed door.
Voeg daarna het ei toe en roer nogmaals goed door.
Bak in een braad- of hapjespan het gehakt rul.
Giet de bloemkool af en bak deze even kort met het gehakt mee.
Verdeel de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal.
Doe hierbovenop het gehakt met de bloemkool.
Verdeel vervolgens de andere helft aardappelschijfjes hieroverheen.
Schenk de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel.
Leg tot slot de kaas over de aardappels.
Laat de ovenschotel in ca. 45 minuten in de oven gaar en en goudbruin worden.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 83
Gehaktballetjes Romanoff
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 500 gram rundergehakt
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 1 ei
- peper zout
- 1 eetlepel mierikswortelrelish
- 4 eetlepels cornflakes
- 15 gram boter
- 2 eetlepels bloem
- ½ blik gepelde tomaten
- 5 eetlepels zure room
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel de ui en snijd hem in stukjes.
Verhit de olie in een koekepan en fruit de stukjes ui hierin glazig.
Laat ze op keukenpapier even uitlekken.
Verkruimel de cornflakes.
Vermeng in een kom het gehakt met de stukjes ui, het ei, de mierikswortelrelish,de cornflakes, peper en zout.
Meng alles goed door elkaar en vorm er kleine balletjes van.
Temper de oven tot 150 °C.
Leg de gehaktballetjes in een ingevette vuurvaste schaal en zet die 30 minuten in het midden van de oven.
Wrijf de gepelde tomaten door een zeef.
Verhit de boter in een pannetje, voeg de bloem toe en fruit die, al roerend een paar minuten.
Voeg de tomaten en de zure room toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
Neem na 30 minuten de schaal uit de oven, giet de saus erover en zet de schaal nog 20 minuten in de oven.
Serveer er rijst of macaroni met doperwten bij.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 83
Sole Isodore
(zeetong Isidore)
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 tongen van 250 g
- ½ fles muscadet
- paneermeel
- 125 g boter
- 2 tomaten
- 2 sjalotjes
- zout
- peper
Pel en ontpit de tomaten.
Snij het vlees in reepjes.
Hak de sjalotjes fijn.
Zorg dat het donkere vel van de tongen verwijderd is.
Zet de oven op 170ºC.
Beboter een ovenvaste schaal en leg er de tongen in.
Bestrooi met zout en peper en leg er stukjes boter op.
Leg er de tomaat en sjalot op.
Schenk de wijn erbij en bestrooi met paneermeel.
Zet de schaal 20 minuten in de oven.
Leg dan opnieuw stukjes boter op de vis en bestrooi opnieuw met paneermeel.
Schuif de schaal nog 12 minuten terug in de oven.
Serveer direct.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 83
Sole dorée
(vergulde zeetong)
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 tongen van 250 g
- 8 dunne sneden witbrood
- 5 dl courtbuillon
- 4 eetlepel(s) slagroom
- 100 g amandelen geschaafde
- 4 plakjes kaas
- zout
- peper
- 8 langoustines
- 180 g boter
- 4 schijfjes citroen
Snij de korsten van het brood en rooster licht aan één kant.
Pocheer de langoustines 8 minuten in de bouillon.
Pel ze en snij ze in de lengte doormidden.
Smelt 100 g boter in een pan en leg hierin de tongen.
Bak ze heel zachtjes aan een kant gedurende 6 minuten.
Geef er dan 50 g gesmolten boter over, die goed heet is en zet de schaal even onder de grill om de bovenkant te bruinen.
Leg op de niet geroosterde kanten van 4 sneetjes brood een plakje kaas.
Leg daarop twee langoustine helften en daarop een tweede sneetje brood met de geroosterde kant naar boven.
Druk dit goed aan.
Smeer ze in met gesmolten boter en zet ze op een bakplaat in de oven van 170ºC.
Laat ze daar tot de kaas gesmolten is.
Snij ze diagonaal door.
Doe de verwarmde room in een ovale voorverwarmde schaal.
Leg hier de tongen in en bestrooi met zout en peper en hou ze warm.
Smelt 30 g boter in een pan en bak hierin snel de geschaafde amandelen aan.
Laat uitlekken en verdeel over de tongen.
Zet er de broodjes bij en serveer.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 83
Sole à la Joinville
(zeetong Joinville)
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Zet de oven op 200ºC.
Hak de sjalotjes fijn.
Beboter ruim een ovenvaste schaal.
Bestrooi met zout en peper en strooi de sjalotjes erin.
Leg hierop de tongfilets en bestrooi ze met zout en peper.
Besprenkel met de wijn en visfumet en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Breng op het vuur aan de kook en schuif de schaal 10 minuten in de oven.
Doe de garnalen in een klein pannetje met de cocgnac en verwarm dit. zachtjes.
Als de tongen klaar zijn, leg ze dan, na te zijn uitgelekt, op een voorverwarmde dienschaal en hou ze warm.
Zeef het kookvocht en kook het in tot 1/10 deel.
Geef er dan de slagroom bij en kook weer in.
Klop er, van het vuur af, de garnalenboter door.
Geef de verwarmde garnalen over de filets en schenk er de saus over.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 83
Hamburger met aardappel-uienpuree en bieten
Recept categorieën: Vlees
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 500 g bieten ontveld en in parten
- 3 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- versgemalen peper
- zout
- 2 zoete uien
- 1 kg kruimig kokende aardappelen geschild en in stukken
- 4 hamburgers
Schep de bieten met 2 eetlepels van het vloeibare bakvet door elkaar, verdeel ze over een met een bakmatje bekleed bakblik en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Rooster de bieten ± 25 minuten in een voorverwarmde oven (225 °C).
Pel de uien, snijd de boven en de onderkant eraf.
Bereid de uien stuk voor stuk.
Zet een ui in de uienkoker, verdeel er 1 theelepel olie over en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Bereid hem volgens de aanwijzingen van de uienkoker.
Doe de ui met het kooknat over in een hoge beker of mengkom.
Kook op dezelfde wijze de andere ui.
Voeg de andere ui toe en pureer ze met een staafmixer.
Kook gelijktijdig de aardappelen in water met zout naar smaak in ± 20 minuten gaar.
Giet ze af, vang het kookvocht op en stamp ze fijn.
Schep de uienpuree en zoveel van het kookvocht door de aardappelpuree zodat een smeuïge puree ontstaat.
Breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk intussen de hamburgers met de rest van het bakvet en grill ze in een hete grillpan aan beide kanten bruin en gaar.
Serveer de hamburgers met de geroosterde bieten en de puree.
Serveertip: Bestrooi de bieten met fijngehakte koriander.
Wijnadvies: Andes Peaks Merlot, Chili
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 83
Gevulde paprika’s
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 100 g meergranenrijst
- zout
- 4 paprika’s rood, geel of groen of een combinatie van deze kleuren
- 1½ eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- 1 ui gesnipperd
- 300 g rundergehakt
- 2 tomaten ontveld en in stukjes
- 4 bosuitjes in ringetjes
- 3 eetlepel(s) pijnboompitten geroosterd
- vers gemalen peper
- zout
Kook de rijst met zout naar smaak volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Snijd een kapje aan de steelkant van de paprika’s en verwijder de zaadjes.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui op een halfhoog vuur al omscheppend goudgeel en glazig.
Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend bruin en rul.
Schep de tomaten en de bosuitjes erdoor en bak ze kort mee.
Neem de pan van het vuur en schep het mengsel met de pijnboompitten en peper en zout naar smaak door de rijst.
Vul de paprika’s met het mengsel en zet ze in een ingevette ovenschaal.
Bak de paprika’s in een voorverwarmde oven (190°C) in ± 25 minuten gaar.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 83