Romige Chipolatapudding met Fruit en Bitterkoekjes
Servings: 4 -
Calories: 601kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 vanillestokje
- 500 ml melk
- 100 g suiker
- 4 mandarijnen
- 4 el sinaasappellikeur
- 6 blaadjes witte gelatine
- 3 eierdooiers
- 1 el maïzena
- 250 ml slagroom
- 50 g blanke rozijnen geweekt
- 1 schijf ananas uit blik fijngesneden
- 100 g bitterkoekjes verkruimeld
Snijd het vanillestokje open.
Verwarm in een pan de melk met suiker en het vanillestokje en laat het 20 minuten zachtjes trekken.
Schil de mandarijnen dik tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Besprenkel de mandarijnpartjes met de helft van de sinaasappellikeur.
Week de gelatine 5 minuten in koud water.
Roer de eierdooiers met maïzena los.
Neem het vanillestokje uit de melk, schraap het merg eruit en roer het merg door de melk.
Laat 2 eetlepels van de melk iets afkoelen en roer dit door het eierdooiermengsel.
Schenk het mengsel terug in de melk en verwarm al roerend met een houten lepel tot het een dikke vla wordt (het mengsel 'hangt' aan de bolle kant van de lepel en een streep blijft zichtbaar als je er met je vinger doorheen trekt).
Neem de pan direct van het vuur, knijp de gelatine uit en los deze op in de warme melk.
Zet de pan in een bak met ijskoud water en laat het mengsel afkoelen tot het na ongeveer 30 minuten lobbig wordt, af en toe roerend.
Klop intussen bijna stijve slagroom met de rest van de sinaasappellikeur.
Spatel de slagroom voorzichtig door het lobbig geworden mengsel.
Meng de geweekte rozijnen, fijngesneden ananas, de helft van de mandarijn (in stukjes) en de verkruimelde bitterkoekjes erdoor.
Schep het mengsel in de ingevette puddingvorm, strijk het glad en laat het in de koelkast ongeveer 2 uur opstijven.
Houd de puddingvorm 30 seconden in een bak met heet water, zodat de pudding makkelijk loslaat van de vorm.
Leg een schaal omgekeerd op de puddingvorm, keer deze om en laat de pudding voorzichtig op de schaal glijden.
Garneer de pudding met de rest van de mandarijn.
Wijnadvies:
Deze romige chipolatapudding met fruit en bitterkoekjes wordt heerlijk vergezeld door een glas zoete, aromatische dessertwijn zoals een Sauternes of een Late Harvest Chenin Blanc. Hun rijke smaken en zachte textuur complementeren perfect de romige en fruitige tonen van de pudding.
Calories: 601kcal | koolhydraten: 71g | Protein: 11g | Vet: 30g | Zout: 0.3g | Sugar: 54g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 24
Romige Cheesecake met Frisse Sinaasappelcompote
Servings: 12 -
Calories: 491kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Voor de Cheesecake:
- 90 g amandelschaafsel
- 1 citroen
- 800 g roomkaas
- 350 g suiker
- 3 eieren
- 2 vanillestokjes
Voor de Sinaasappelcompote:
- 4 sinaasappels
- 1 eetlepel aardappelzetmeel
- ½ zakje verse munt à 15 g fijngehakt
Verwarm de oven voor op 175°C.
Breng een grote pan met 3 liter water aan de kook.
Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.
Bekleed de zijkant en bodem van een taartvorm met het geroosterde amandelschaafsel.
Boen de citroen schoon.
Rasp 1 eetlepel schil eraf en pers de citroen uit.
Klop in een kom de roomkaas met een mixer tot een romige massa.
Voeg de citroenrasp, citroensap en 200 g suiker toe.
Voeg één voor één de eieren toe, voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig is opgenomen.
Snijd de vanillestokjes in de lengte open, schraap het merg eruit en roer dit door het kaasmengsel.
Schraap regelmatig met een spatel langs de zijkant van de beslagkom voor een mooi egaal beslag.
Spatel het beslag in de ingevette taartvorm.
Tik de taartvorm 3 keer op het aanrecht om overtollige lucht te verwijderen.
Schenk voorzichtig water in een braadslede in de geopende oven.
Plaats de taartvorm voorzichtig in het waterbad (au bain-marie).
Bak de cheesecake in ongeveer 1 uur gaar, of tot het midden stevig aanvoelt.
Haal de taart uit de oven en laat hem op een rooster afkoelen.
Boen intussen 1 sinaasappel schoon.
Rasp 1 eetlepel schil eraf en pers de sinaasappel uit.
Snijd de rest van de sinaasappels dik tot op het vruchtvlees en verwijder de partjes.
Kook in een pannetje 150 g suiker met 1 eetlepel water tot de suiker begint te borrelen en licht verkleurt.
Blus af met het sinaasappelsap.
Roer de sinaasappelrasp erdoor.
Roer in een kommetje het aardappelzetmeel met 1 eetlepel water tot een glad mengsel.
Roer het aardappelzetmeel op laag vuur door de sinaasappelsaus en blijf roeren tot de saus gebonden is.
Roer de sinaasappelpartjes en fijngehakte munt door de saus.
Laat de sinaasappelcompote afkoelen en serveer deze bij de cheesecake.
Wijnadvies:
De frisse smaak van de sinaasappelcompote en de romige textuur van de cheesecake passen perfect bij een glas zoete, fruitige dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato d'Asti. Hun natuurlijke zoetheid en fruitige aroma's complementeren de smaken van dit heerlijke dessert.
Calories: 491kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 9g | Vet: 30g | Zout: 0.3g | Sugar: 44g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 24
Citroen-Koriander Cheesecake met Granaatappelport
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 670kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g digestive koekjes
- 75 g gesmolten boter
- 1 citroen schoongeboend
- 600 g roomkaas
- 100 g suiker
- 1 eetlepel ketoembar gemalen korianderzaad
- 3 eieren
- 2 granaatappels
- 2 eetlepels rode port
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, klem de rand erop en vet alleen deze rand in.
Verkruimel de koekjes in de keukenmachine, voeg de gesmolten boter toe en bedek de bodem van de springvorm met het koekjesmengsel.
Druk goed aan.
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Rasp 1 theelepel schil van de citroen af en pers de citroen uit.
Smelt in een pan de roomkaas en roer de suiker, het citroensap, de citroenrasp en de ketoembar erdoor.
Haal de pan van het vuur en schep de eieren erdoor.
Schenk het mengsel over de koekjesbodem en bak de cheesecake in 1 uur gaar, tot het midden stevig aanvoelt.
Laat de taart afkoelen.
Halveer de granaatappels en schep de zaadjes in een kom.
Roer de rode port door de granaatappelzaadjes.
Snijd de taart met een heet, vochtig mes in punten en garneer met het granaatappel-portmengsel.
Serveer de cheesecake gekoeld.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een late harvest Riesling past goed bij de zoete en romige smaak van de cheesecake en de frisheid van de granaatappel.
Calories: 670kcal | koolhydraten: 61g | Protein: 15g | Vet: 40g | Zout: 1.1g | Sugar: 45g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 24
Romige Broccolipuree met Feta en Knoflook
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 g broccoli
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kleine ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 100 ml melk
- 50 g fetakaas verkruimeld
- 5 zwarte olijven zonder pit, in plakjes
Snijd de broccoliroosjes van de stronk.
Schil de stronk met een dunschiller en snijd deze in blokjes.
Kook de broccoli in een pan met ruim water en een mespunt zout gedurende 5 minuten tot ze gaar zijn.
Verwarm in een andere pan de olijfolie en fruit hierin zachtjes de ui en knoflook glazig.
Giet de broccoli af en pureer deze samen met de melk in een keukenmachine.
Meng de broccolipuree en de verkruimelde feta door het uimengsel en verwarm dit al roerend zachtjes.
Breng de puree op smaak met zout en peper.
Schep de broccolipuree in een schaal en strooi de plakjes zwarte olijven eroverheen.
Serveer deze romige broccolipuree als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd, of als heerlijk vegetarisch hoofdgerecht, en geniet van de smaken van Griekenland!
Wijnadvies:
Deze romige broccolipuree met feta en knoflook past goed bij een frisse witte wijn zoals een Assyrtiko uit Griekenland. De wijn heeft voldoende frisheid en een lichte mineraliteit om de romige textuur van de puree te complementeren.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 9g | Vet: 11g | Zout: 0.7g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 24
Gekarameliseerde Bospeen met Bieslookboter
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 190kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 12½ g verse bieslook
- 75 g gezouten boter op kamertemperatuur
- 1 bos worteltjes
Snijd de bieslook fijn of knip het boven een kommetje fijn.
Roer de boter door de fijngesneden bieslook en laat het in de koelkast weer wat opstijven.
Snijd het loof van de bospeen tot op 2 cm van de bovenkant af.
Verwijder dunne worteltjes aan de onderkant.
Houd de bospeen bij het loof vast, schraap het en was het of borstel de bospeen stevig af onder stromend water.
Breng de worteltjes in een wijde (hapjes)pan met een beetje water en een mespunt zout aan de kook.
Kook ze afgedekt in 10-15 minuten beetgaar totdat het kookvocht vrijwel verdampt is.
Schud de pan tussendoor enkele malen om.
Haal de bieslookboter uit de koelkast.
Giet eventueel het resterende kookvocht af en doe de worteltjes in een warme schaal.
Schep de boter in gedeelten over de worteltjes en laat het smelten.
Serveer warm.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een mooie combinatie met de zoete smaak van de gekarameliseerde bospeen en de romige bieslookboter.
Calories: 190kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 17g | Zout: 0.6g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 24
Boerenkoolstamppot met Runderrookworst en Bosui
Bereidingstijd19 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 550kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Kook de boerenkool in 10 minuten gaar.
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Prik met een vork gaatjes in de verpakking van de runderrookworst en verwarm de worst 2 minuten op vol vermogen in de magnetron.
Snijd de augurken in plakjes.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Meng de gekookte boerenkool, augurk en de helft van de bosui door de aardappelpuree.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over twee borden.
Leg op elk bord een halve worst en garneer het gerecht met de rest van de bosui.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn vullen de hartige smaak van de worst en de boerenkool aan, terwijl de zachte tannines het geheel complementeren.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 20g | Vet: 30g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 24
Gegrilde Bacon Cheeseburgers
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 hamburgers of 4 mini-hamburgers uit een gourmetpakket
- 2 sjalotjes gepeld en fijngehakt
- 4 augurken fijngehakt
- 2 bladen ijsbergsla in smalle reepjes gesneden
- 2 plakken bakbacon
- 4 witte minibolletjes
- 4 plakjes cheddar of lichtbelegen kaas
- Ketchup
- 1 eetlepel olie
Halveer de hamburgers en vorm er 4 kleinere hamburgertjes van.
Meng de fijngehakte sjalotjes en augurken door elkaar.
Was de ijsbergsla en snijd deze in smalle reepjes.
Halveer de plakken bakbacon en snijd de minibolletjes open.
Leg de hamburgertjes, sjalot/augurkmengsel, slareepjes, bakbacon, kaas en broodjes bij elkaar op een schaal.
Zet een fles ketchup erbij.
Grill de hamburgers op een hete grillplaat tot ze bruin en gaar zijn.
Bak tegelijkertijd de plakjes bacon knapperig op de grillplaat.
Leg de hamburgers in een pan en leg de bacon en cheddar er bovenop.
Schuif de pan onder het grillelement tot de kaas gesmolten is.
Rooster ondertussen de snijkanten van de minibolletjes kort op de grillplaat.
Beleg de broodjes met reepjes sla, cheeseburger, een beetje van het sjalot/augurkmengsel en ketchup naar smaak.
Serveer deze gegrilde bacon cheeseburgers met wat extra frietjes of een frisse salade voor een complete maaltijd. Varieer met de toppings naar smaak, zoals plakjes tomaat, rode ui of jalapeñopepers voor wat extra pit. Je kunt ook een veggie burger gebruiken in plaats van vlees voor een vegetarische optie.
Wijnadvies:
Deze stevige en smaakvolle cheeseburgers passen goed bij een koele, lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige Merlot.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 2.1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 24
Verfrissende Avocado-Grapefruit Salade
Deze Avocado Grapefruit Salade is verfrissend en vol van smaak, perfect als licht voorgerecht of als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 240kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 50 g peultjes
- 2 avocado's
- Sap van ½ citroen
- 2 rode grapefruits
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels appelstroop
- 1 theelepel mosterd
- Zout en peper naar smaak
Breng een pan met water aan de kook, voeg zout toe en kook de peultjes circa 3 minuten tot ze beetgaar zijn.
Spoel ze af met koud water.
Schil de avocado's en snijd er mooie linten van met een dunschiller.
Besprenkel de avocadolinten met citroensap om verkleuring te voorkomen.
Schil de grapefruits en snijd de partjes vruchtvlees tussen de witte velletjes uit.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan in 1-2 minuten goudbruin.
Klop een dressing van het resterende citroensap, olijfolie, appelstroop en mosterd.
Breng op smaak met zout en peper.
Rol de avocadolinten op tot krullen en leg ze in het midden van het bord.
Verdeel de grapefruitpartjes eromheen en leg de peultjes erbij.
Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met geroosterd sesamzaad.
Serveer de salade direct nadat je de dressing hebt toegevoegd om te voorkomen dat de avocado bruin wordt. Je kunt de salade eventueel garneren met wat fijngehakte verse kruiden zoals koriander of munt voor extra smaak.
Wijnadvies:
Deze salade met zijn frisse en fruitige smaken combineert goed met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Calories: 240kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 5g | Vet: 16g | Zout: 0.4g | Sugar: 13g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 24
Groene Aspergebundeltjes met Gerookte Zalm
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 129kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 200 g groene aspergetips
- 100 g gerookte zalm
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook geperst
- Zout en peper naar smaak
Meng in een kom de olijfolie met het citroensap en de geperste knoflook tot een dressing.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Kook de aspergetips in een pan met water en een beetje zout in 3 minuten beetgaar.
Giet de asperges af, meng ze direct door de dressing en laat ze afkoelen.
Snijd de gerookte zalm in 8 dunne, lange repen.
Verdeel de asperges in 8 mooie bundeltjes van gelijke grootte en wikkel elk bundeltje in een reep zalm.
Serveer de aspergebundeltjes in de eierdopjes.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Calories: 129kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 9g | Vet: 10g | Zout: 1.1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 24
Frisse Aardappelsalade met Gerookte Paling en Peultjes
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 kg vastkokende aardappels
- 200 g peultjes
- 1 citroen
- 200 g gerookte palingfilet
- 100 ml yogonaise
- 1 komkommer in plakjes
- ½ potje Amsterdamse uien 340 ml, gehalveerd
- 25 g verse bieslook fijngeknipt
- 1 eetlepel grove mosterd
- Versgemalen zwarte peper
- Zout naar smaak
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 2 cm.
Kook de aardappelblokjes in een pan met kokend water en wat zout in 5-10 minuten beetgaar.
Snijd de puntjes van de peultjes, halveer ze en kook ze in ruim water in 3-4 minuten beetgaar.
Boen de citroen schoon en rasp de helft van de gele schil eraf.
Pers de citroen uit.
Snijd de paling schuin in stukken van circa 3 cm.
Klop in een grote kom het citroensap met de citroenschil, yogonaise, mosterd, en zout en peper naar smaak tot een dressing.
Laat de aardappelblokjes en peultjes in een vergiet uitlekken en schep ze dan warm met de komkommer door de dressing.
Voeg ook de Amsterdamse uitjes en driekwart van de bieslook toe en meng goed.
Verdeel de stukken paling over de salade en strooi de rest van de bieslook erover.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past uitstekend bij deze aardappelsalade.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 0.8g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 24