Gerookte Zalm Timbale met Palingsurprise en Komkommer
Porties: 4 personen
calorieën: 250kcal
Equipment
- plasticfolie
- koffiekopjes
- theelepel
Ingrediënten
- ½ komkommer of 1 snackkomkommer
- 12½ g verse bieslook
- 100 g gerookte palingfilet alternatief: gerookte forelfilet
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
- 2 eetlepels crème fraîche
- 200 g gerookte zalmfilet
- 1 bakje tuinkers
Instructies
- Snijd de helft van de komkommer in flinterdunne plakjes.
- Halveer de rest van de komkommer, verwijder de zaadjes met een theelepel en snijd deze in kleine stukjes.
- Knip de bieslook heel fijn.
- Snijd de gerookte palingfilets (of forelfilet) in dunne reepjes.
- Meng in een kommetje het citroensap, de olijfolie, de Italiaanse kruiden, zout en peper tot een dressing.
- Meng in een kom de paling, komkommerblokjes, bieslook, 1½ eetlepel van de dressing en de crème fraîche door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bekleed de koffiekopjes eerst met plasticfolie en vervolgens met plakjes gerookte zalm.
- Laat de zalmplakjes over de rand van de kopjes hangen.
- Schep het palingmengsel in de beklede kopjes en druk het licht aan.
- Vouw de overhangende zalmplakjes over de vulling dicht.
- Zet de kopjes in de koelkast tot gebruik.
- Keer de kopjes boven vier bordjes en laat de timbaaltjes op de bordjes glijden.
- Verwijder voorzichtig de folie.
- Knip de tuinkers van het bedje en verdeel de plakjes komkommer en tuinkers rond de timbaaltjes.
- Sprenkel de rest van de dressing erover.
- Garneer eventueel met een stukje citroen.
Notities
Wijnadvies:
Bij deze frisse zalmtimbale past een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. Deze wijnen hebben een lichte zuurgraad die goed samengaat met de citroendressing en de gerookte zalmm.Nutrition
Calories: 250kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 20g | Vet: 18g | Zout: 1.2mg | Sugar: 2g