Gemarineerde Zalm met Verse Kruiden en Rucola
(inclusief marineren)1 uur uur 20 minuten min
Servings: 6 personen
Calories: 220kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 3 limoenen
- 6 eetlepels olijfolie
- Zout naar smaak
- Versgemalen vierseizoenenpeper naar smaak
- Suiker naar smaak
- 15 g verse dille
- 12½ g verse bieslook
- 2 Schotse zalmhaasjes
- 30 g rucolasla
Pers de limoenen uit en klop het limoensap in een mengkom samen met de olijfolie, zout, vierseizoenenpeper en suiker naar smaak tot een marinade.
Knip de dille en de helft van de bieslook fijn en roer deze door de marinade.
Snijd de zalmhaasjes met een scherp mes in dunne plakjes.
Leg de plakjes zalm in de marinade, zorg dat alle plakjes goed bedekt zijn.
Dek de schaal af met plasticfolie en laat de zalm minimaal 1 uur op een koele plek marineren.
Draai de plakjes na een halfuur voorzichtig om zodat ze gelijkmatig marineren.
De vis zal 'garen' in de marinade en verkleuren van transparant naar helderroze.
Neem de plakjes zalm uit de marinade en verdeel ze over zes borden.
Schep de resterende marinade over de zalm.
Garneer de zalm met de rest van de fijngesneden bieslook en verdeel de rucola over de borden.
Wijnadvies:
Bij deze frisse gemarineerde zalm past een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo. Deze wijnen hebben een frisse zuurgraad en lichte citrusnoten die de smaken van de zalm en de marinade goed aanvullen.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 18g | Vet: 16g | Zout: 0.6g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / plasticfolie / Pagina 5
Herb-Crusted Pork Fricandeau with Tomato Tapenade
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 2 el olijfolie
- 2 grote stukken varkensfricandeau à 500 g
- 1 dl vleesfond
- 1 dl witte wijn
- 125 g pistachenoten
- 200 g zongedroogde tomatentapenade
- 50 g koude boter
- 6 sneetjes oud witbrood
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Pel de pistachenoten.
Snijd de korsten van het brood.
Maal het brood en de nootjes fijn in de keukenmachine.
Meng de tapenade door het brood-noot mengsel.
Dep de varkensfricandeau droog met keukenpapier.
Wrijf het vlees in met zout en peper.
Snijd de bovenkant van het vlees in de lengte twee keer diep in.
Vul de inkepingen met het tapenademengsel, bewaar de rest voor later.
Wikkel het vlees in plasticfolie en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Laat de fricandeau ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Bestrijk het vlees met olijfolie en smeer een dikke laag van het tapenademengsel op de bovenkant.
Leg het vlees in een braadslede en schuif in het midden van een koude oven.
Zet de oven aan op 175 °C.
Braad het vlees in ongeveer 45 minuten gaar.
Haal het vlees uit de oven en laat het losjes verpakt in aluminiumfolie nog ongeveer 5 minuten rusten.
Zet de braadslede op laag vuur.
Voeg de fond en wijn toe aan het bakvet en roer de aanbaksels los.
Laat de jus ongeveer 2 minuten inkoken.
Snijd de boter in klontjes en klop deze met een garde door de jus.
Breng de jus op smaak met zout en peper.
Snijd de fricandeau voorzichtig in 8 plakken en serveer.
Bij dit gerecht past een elegante Pinot Noir uitstekend.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 30g | Vet: 22g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / plasticfolie / Pagina 5
Salade met warme gemarineerde vijgen en blauwe kaas
Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- ½ eetlepel vloeibare honing
- zout
- 6 verse vijgen
- 100 g eikenbladslamelange met rucola
- 150 g blauwaderkaas bijv. blue stilton
- versgemalen zwarte peper
In kommetje olie, azijn en honing tot dressing kloppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Vijgen elk in 4 partjes snijden en partjes in dressing leggen.
Vijgen ongeveer 5 minuten laten marineren.
Af en toe omscheppen.
Vijgen uit dressing nemen en op schilkant in ovenschaal leggen; dressing bewaren.
Intussen sla over vier bordjes verdelen en kaas erover verbrokkelen.
Bordjes en ovenschaal afdekken met plasticfolie en tot gebruik in koelkast bewaren.
Ovengrill voorverwarmen.
Ovenschaal met vijgen ca. 3 minuten vlak onder grill schuiven.
Warme vijgen over bordjes met sla verdelen.
Dressing doorroeren en over salade sprenkelen.
Receptenplein.nl
Home / plasticfolie / Pagina 5
Terrine van vers fruit
Aller Hande 1997
Servings: 6 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 6 blaadjes witte gelatine
- 1 blikje kokosmelk 4 dl, Nutco,
- .4 eetlepels suiker
- 1 dl mango-limoen-meloen limonadesiroop Lessini,
- 1 rijpe mango ca. 500 g,
- 5 passievruchten
- 1 limoen
- 6 aardbeien
Voorbereiden:
In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
In pan al roerend kokosmelk met suiker verwarmen en laten smelten.
Gelatine goed uitknijpen.
Van vuur af gelatine al roerend in hete melk oplossen.
Limonadesiroop erdoor roeren.
In bak met koud water kokosmengsel in ca. 20 minuten laten afkoelen tot het lobbig begint te worden.
Terrine bekleden met plasticfolie.
Mango dun schillen en vruchtvlees in dunne plakken van pit snijden.
2 Passievruchten halveren en vruchtvlees eruit lepelen.
Dun laagje gelei in terrine scheppen.
Hierop plakjes mango leggen.
Hierop weer dun laagje gelei en laagje vruchtvlees van passievrucht.
Hierop weer kokosgelei uitstrijken.
Deze volgorde herhalen tot ingrediënten op zijn, eindigen met laagje gelei.
Terrine in koelkast in ca. 3 à 4 uur laten opstijven.
Bereiden:
Rest van passievruchten in vieren snijden.
Limoen in 12 partjes snijden.
Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen.
Plank op terrine leggen, samen keren en terrine op plank laten glijden.
Terrine met vochtig, scherp mes in 12 plakken snijden.
Op zes borden dakpansgewijs elk 2 plakken terrine leggen.
Garneren met passiefruit, limoen en aardbei.
Receptenplein.nl
Home / plasticfolie / Pagina 5
Roti van Allerhande
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 kippenbouten ca. 1 kilo,
- Zout
- peper
- 50 g boter of margarine,
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 500 g sperziebonen
- 750 g vastkokende aardappels
- 1 grote ui
- 1 rode peper
- 5 eetlepels olie
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 3 theelepels gemalen koriander
- 2 theelepels djinten
- 2 teentjes knoflook
- 1 tablet kippenbouillon
- 1 zakje santen
- 3 eetlepels bloem om te bestuiven
Voorbereiden:
Kip bestrooien met zout en peper.
In braadpan boter verhitten en kip in ca. 5 minuten rondom bruin bakken.
Afgedekt in ca. 30 minuten gaar stoven.
Kip uit pan op bord scheppen en iets laten afkoelen.
Kippenvlees van botten nemen.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Intussen in kom bakmeel, zout en 13/4 dl water door elkaar Toeren.
Met koele hand in ca. 5 minuten tot soepel deeg kneden.
Als deeg te droog is nog wat water toevoegen.
Deeg verpakken in plasticfolie en in koelkast ca. 30 minuten laten rusten. Sperziebonen schoonmaken, wassen en in stukjes van ca. 3 cm breken.
Aardappels schillen, in stukjes snijden en wassen.
Ui pellen en snipperen.
Peper wassen, halveren, zaadlijst en zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
Bereiden:
Eén bord voorverwarmen.
In braadpan 4 eetlepels olie verhitten.
Ui, peper, kerriepoeder, koriander en komijn ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Aardappels en sperziebonen erdoor scheppen en ca. 1 minuut meebakken.
Toevoegen: kip, bouillontablet en 1/2 liter water.
Aan de kook brengen en afgedekt ca. 20 minuten zachtjes laten stoven.
Intussen deeg in 8 stukken verdelen en tot balletjes rollen.
Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
Deegballetjes uitrollen tot 8 ronde lappen van ca. 24 cm doorsnede.
Grote koekenpan dun invetten met rest van olie en verhitten.
Roti's in ca. 2 minuten aan beide kanten lichtbruin bakken.
Op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
Door kip santen roeren en nog ca. 5 minuten zachtjes laten stoven.
Op smaak brengen met zout.
Aan tafel op vier borden roti leggen en kip in kerriesaus ernaast scheppen.
Serveren met sambal.
Receptenplein.nl
Home / plasticfolie / Pagina 5
Roti
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 kippenbouten 1 kilo,
- Zout
- peper
- 50 g boter of margarine
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 500 g sperziebonen
- 750 g aardappels vastkokende
- 1 grote ui
- 1 rode peper
- 5 eetlepels olie
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 3 theelepels koriander gemalen
- 2 theelepels djinten
- 2 teentjes knoflook
- 1 tablet kippenbouillon
- 1 zakje santen
- 3 eetlepels bloem om te bestuiven
VOORBEREIDEN:
Kip bestrooien met zout en peper.
In braadpan boter verhitten en kip in 5 minuten rondom bruin bakken.
Afgedekt in 30 minuten gaar stoven.
Kip uit pan op bord scheppen en iets laten afkoelen.
Kippenvlees van botten nemen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Intussen in kom bakmeel, zout en 13/4 dl water door elkaar Toeren.
Met koele hand in 5 minuten tot soepel deeg kneden.
Als deeg te droog is nog wat water toevoegen.
Deeg verpakken in plasticfolie en in koelkast 30 minuten laten rusten.
Sperziebonen schoonmaken, wassen en in stukjes van 3 cm breken.
Aardappels schillen, in stukjes snijden en wassen.
Ui pellen en snipperen.
Peper wassen, halveren, zaadlijst en zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
BEREIDEN:
Eén bord voorverwarmen.
In braadpan 4 eetlepels olie verhitten.
Ui, peper, kerriepoeder, koriander en komijn 3 minuten zachtjes bakken.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Aardappels en sperziebonen erdoor scheppen en 1 minuut meebakken.
Toevoegen: kip, bouillontablet en 1/2 liter water.
Aan de kook brengen en afgedekt 20 minuten zachtjes laten stoven.
Intussen deeg in 8 stukken verdelen en tot balletjes rollen.
Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
Deegballetjes uitrollen tot 8 ronde lappen van 24 cm doorsnede.
Grote koekenpan dun invetten met rest van olie en verhitten.
Roti's in 2 minuten aan beide kanten lichtbruin bakken.
Op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
Door kip santen roeren en nog 5 minuten zachtjes laten stoven.
Op smaak brengen met zout.
Aan tafel op vier borden roti leggen en kip in kerriesaus ernaast scheppen.
Receptenplein.nl
Home / plasticfolie / Pagina 5
Zalmmousse
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
plasticfolie
ronde schaal Ø 16 cm
- 2 blaadjes witte gelatine
- ½ zakje verse dille á 15 g,
- 2 pakjes gerookte zalmfilet á 100 g, AH,
- 1 perssinaasappel
- 1 kuipje verse roomkaas naturel 150 g,
- mespunt chilipoeder
- 1 eetlepel roze peperbessen potje, Royal Mail,
- ⅛ liter slagroom
Voorbereiden:
In kom met ruim koud water gelatine 5 minuten laten weken:
Schaal bekleden met plasticfolie.
Op bodem enkele toefjes dille leggen.
Schaal bekleden met helft van plakjes zalm.
Sinaasappel uitpersen en sap in steelpan zachtjes verwarmen.
Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen.
Steelpan in bak met koud water zetten en mengsel in 2 minuten laten afkoelen tot lauwwarm.
Rest van zalm in kleine stukjes snijden. 3 Takjes dille fijnknippen.
In kom roomkaas en gelatinemengsel tot glad mengsel roeren.
Stukjes zalm, fijngeknipte dille, chilipoeder en peperbessen erdoor roeren.
Slagroom stijfkloppen en luchtig door zalmmengsel scheppen.
Zalmmengsel in schaal scheppen en bovenkant gladstrijken.
In koelkast mousse afgedekt in 3 uur laten opstijven.
Bereiden:
Platte schaal op ronde schaal zetten.
Samen keren, schudden en mousse op schaal laten glijden.
Folie voorzichtig verwijderen.
Garneren met rest van dille.
Receptenplein.nl
Home / plasticfolie / Pagina 5
Pittige Thaise viskoekjes
Allerhande 2002
Servings: 12 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 400 g zalmfilet
- 2 bosuitjes
- 1 rode peper
- 15 gr koriander verse
- 1 eetlepel rode Thaise currypasta pot
- zout
- 1 limoen
- 2 eetlepels olie
- peper
Zalm in stukken snijden.
Bosui schoonmaken en in lengte in repen snijden.
Rode peper schoonmaken, zaadlijsten verwijderen en in lengte in repen snijden. Repen peper en bosui tot kleine blokjes snijden.
Koriander boven mengkom van keukenmachine fijn knippen.
Zalm, bosui, rode peper en curry erbij doen en tot vrij grof mengsel pureren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Royale eetlepel vismengsel uit mengkom scheppen en er tussen beide handen balletje van vormen.
Balletje vervolgens platdrukken.
Op zelfde manier nog 11 koekjes maken en op schaal leggen.
Koekjes afdekken met plasticfolie en minimaal 2 uur in de koelkast laten opstijven.
Limoen in 12 parten snijden.
In koekenpan olie verhitten en viskoekjes in 2 à 3 minuten goudbruin bakken. Halverwege keren.
Koekjes laten uitlekken op keukenpapier.
Warm serveren met partjes limoen.
Voedingswaarden:
energie 95 kcal
eiwit 7 g
koolhydraten 1 g
vet 7 g
Receptenplein.nl
Home / plasticfolie / Pagina 5
Nougatparfait
Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Kevenaar
- 50 g nougat zachte
- 2,5 dl slagroom
- 3 eierdooiers
- 100 g witte basterdsuiker
- ½ dl sherry zoete
- 2 granaatappels
(Kan enkele dagen van tevoren):
Nougat in kleine stukjes snijden.
Slagroom stijf kloppen.
Au bain-marie eierdooiers met suiker luchtig en romig kloppen, tot alle suiker is opgelost. Pan uit pan nemen en eimengsel al roerend laten afkoelen.
Stukjes nougat en sherry door eimengsel kloppen.
Slagroom voorzichtig door eimengsel scheppen.
Mengsel in bolvormige schaal scheppen en met plasticfolie afdekken.
Schaal minstens 24 uur in vriezer zetten.
Granaatappels halveren en boven kom pitjes er met theelepel voorzichtig uitscheppen.
Eventuele witte vliesjes verwijderen. Schaal enkele seconden in heet water onderdompelen en parfait op grote, platte schaal storten.
Granaatappelpitjes erover strooien en parfait direct serveren.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 39g | Protein: 5g | Vet: 29g
Receptenplein.nl
Home / plasticfolie / Pagina 5
Hazenrugfilet in rauwe ham met sjalotten tijmsaus
Allerhande 2002
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 445kcal
Author: Cor Kevenaar
plasticfolie
lage ovenschaal
- 250 gr sjalotjes
- 7,5 gr tijm verse
- 1 sinaasappel
- 50 g boter
- 4 eetlepels whisky slijter
- ½ pot marmelade met whisky
- 4 hazenrugfilets a ca. 250 g
- 4 plakken Jambon d'Ardenne ham
Sjalotjes pellen en in grove stukken snijden.
Tijmblaadjes van takjes rissen.
Sinaasappel schoonboenen, schil raspen en sinaasappel uitpersen.
In pan 25 g boter verhitten ensjalotjes in ca. 5 minuten zachtjes bruinbakken.
Helft van whisky erover schenken en ca. 2minuten laten sudderen.
Tijm, sinaasappelrasp en -sap toevoegen.
Sjalotjes in ca. 10minuten zachtjes gaar sudderen, vocht laten verdampen.
Marmelade erdoor scheppen.
Hazenrugfilets uitspreiden en smalle punten zover terug klappen dat filets overal even dik zijn.
Rond elke filet plakje ham wikkelen.
Filets tot gebruik in plasticfolie gewikkeld in koelkast leggen.
Filets uit folie nemen en in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
Oven voorverwarmen op 150 °C.
In koekenpan rest van boter verhitten.
Filets in ca. 2 minuten bruinbakken.
Vlees in schaal leggen en in oven in ca. 6 minuten van binnen rosé laten worden.
Rest van whisky door bakvet roeren en laten verdampen.
Sjalottensaus erdoor roeren en even mee warmen.
Filets schuin in plakken snijden en op vier borden leggen.
Sjalottenmarmelade in midden scheppen.
Serveren met knolselderijpuree.
Calories: 445kcal | koolhydraten: 31g | Protein: 37g | Vet: 17g
Receptenplein.nl
Home / plasticfolie / Pagina 5