Roti van Allerhande
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 kippenbouten ca. 1 kilo,
- Zout
- peper
- 50 g boter of margarine,
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 500 g sperziebonen
- 750 g vastkokende aardappels
- 1 grote ui
- 1 rode peper
- 5 eetlepels olie
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 3 theelepels gemalen koriander
- 2 theelepels djinten
- 2 teentjes knoflook
- 1 tablet kippenbouillon
- 1 zakje santen
- 3 eetlepels bloem om te bestuiven
Voorbereiden:
Kip bestrooien met zout en peper.
In braadpan boter verhitten en kip in ca. 5 minuten rondom bruin bakken.
Afgedekt in ca. 30 minuten gaar stoven.
Kip uit pan op bord scheppen en iets laten afkoelen.
Kippenvlees van botten nemen.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Intussen in kom bakmeel, zout en 13/4 dl water door elkaar Toeren.
Met koele hand in ca. 5 minuten tot soepel deeg kneden.
Als deeg te droog is nog wat water toevoegen.
Deeg verpakken in plasticfolie en in koelkast ca. 30 minuten laten rusten. Sperziebonen schoonmaken, wassen en in stukjes van ca. 3 cm breken.
Aardappels schillen, in stukjes snijden en wassen.
Ui pellen en snipperen.
Peper wassen, halveren, zaadlijst en zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
Bereiden:
Eén bord voorverwarmen.
In braadpan 4 eetlepels olie verhitten.
Ui, peper, kerriepoeder, koriander en komijn ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Aardappels en sperziebonen erdoor scheppen en ca. 1 minuut meebakken.
Toevoegen: kip, bouillontablet en 1/2 liter water.
Aan de kook brengen en afgedekt ca. 20 minuten zachtjes laten stoven.
Intussen deeg in 8 stukken verdelen en tot balletjes rollen.
Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
Deegballetjes uitrollen tot 8 ronde lappen van ca. 24 cm doorsnede.
Grote koekenpan dun invetten met rest van olie en verhitten.
Roti's in ca. 2 minuten aan beide kanten lichtbruin bakken.
Op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
Door kip santen roeren en nog ca. 5 minuten zachtjes laten stoven.
Op smaak brengen met zout.
Aan tafel op vier borden roti leggen en kip in kerriesaus ernaast scheppen.
Serveren met sambal.
Receptenplein.nl
Home / plasticfolie / Pagina 5
Roti
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 kippenbouten 1 kilo,
- Zout
- peper
- 50 g boter of margarine
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 500 g sperziebonen
- 750 g aardappels vastkokende
- 1 grote ui
- 1 rode peper
- 5 eetlepels olie
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 3 theelepels koriander gemalen
- 2 theelepels djinten
- 2 teentjes knoflook
- 1 tablet kippenbouillon
- 1 zakje santen
- 3 eetlepels bloem om te bestuiven
VOORBEREIDEN:
Kip bestrooien met zout en peper.
In braadpan boter verhitten en kip in 5 minuten rondom bruin bakken.
Afgedekt in 30 minuten gaar stoven.
Kip uit pan op bord scheppen en iets laten afkoelen.
Kippenvlees van botten nemen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Intussen in kom bakmeel, zout en 13/4 dl water door elkaar Toeren.
Met koele hand in 5 minuten tot soepel deeg kneden.
Als deeg te droog is nog wat water toevoegen.
Deeg verpakken in plasticfolie en in koelkast 30 minuten laten rusten.
Sperziebonen schoonmaken, wassen en in stukjes van 3 cm breken.
Aardappels schillen, in stukjes snijden en wassen.
Ui pellen en snipperen.
Peper wassen, halveren, zaadlijst en zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
BEREIDEN:
Eén bord voorverwarmen.
In braadpan 4 eetlepels olie verhitten.
Ui, peper, kerriepoeder, koriander en komijn 3 minuten zachtjes bakken.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Aardappels en sperziebonen erdoor scheppen en 1 minuut meebakken.
Toevoegen: kip, bouillontablet en 1/2 liter water.
Aan de kook brengen en afgedekt 20 minuten zachtjes laten stoven.
Intussen deeg in 8 stukken verdelen en tot balletjes rollen.
Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
Deegballetjes uitrollen tot 8 ronde lappen van 24 cm doorsnede.
Grote koekenpan dun invetten met rest van olie en verhitten.
Roti's in 2 minuten aan beide kanten lichtbruin bakken.
Op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
Door kip santen roeren en nog 5 minuten zachtjes laten stoven.
Op smaak brengen met zout.
Aan tafel op vier borden roti leggen en kip in kerriesaus ernaast scheppen.
Receptenplein.nl
Home / plasticfolie / Pagina 5
Zalmmousse
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
plasticfolie
ronde schaal Ø 16 cm
- 2 blaadjes witte gelatine
- ½ zakje verse dille á 15 g,
- 2 pakjes gerookte zalmfilet á 100 g, AH,
- 1 perssinaasappel
- 1 kuipje verse roomkaas naturel 150 g,
- mespunt chilipoeder
- 1 eetlepel roze peperbessen potje, Royal Mail,
- ⅛ liter slagroom
Voorbereiden:
In kom met ruim koud water gelatine 5 minuten laten weken:
Schaal bekleden met plasticfolie.
Op bodem enkele toefjes dille leggen.
Schaal bekleden met helft van plakjes zalm.
Sinaasappel uitpersen en sap in steelpan zachtjes verwarmen.
Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen.
Steelpan in bak met koud water zetten en mengsel in 2 minuten laten afkoelen tot lauwwarm.
Rest van zalm in kleine stukjes snijden. 3 Takjes dille fijnknippen.
In kom roomkaas en gelatinemengsel tot glad mengsel roeren.
Stukjes zalm, fijngeknipte dille, chilipoeder en peperbessen erdoor roeren.
Slagroom stijfkloppen en luchtig door zalmmengsel scheppen.
Zalmmengsel in schaal scheppen en bovenkant gladstrijken.
In koelkast mousse afgedekt in 3 uur laten opstijven.
Bereiden:
Platte schaal op ronde schaal zetten.
Samen keren, schudden en mousse op schaal laten glijden.
Folie voorzichtig verwijderen.
Garneren met rest van dille.
Receptenplein.nl
Home / plasticfolie / Pagina 5
Pittige Thaise viskoekjes
Allerhande 2002
Servings: 12 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 400 g zalmfilet
- 2 bosuitjes
- 1 rode peper
- 15 gr koriander verse
- 1 eetlepel rode Thaise currypasta pot
- zout
- 1 limoen
- 2 eetlepels olie
- peper
Zalm in stukken snijden.
Bosui schoonmaken en in lengte in repen snijden.
Rode peper schoonmaken, zaadlijsten verwijderen en in lengte in repen snijden. Repen peper en bosui tot kleine blokjes snijden.
Koriander boven mengkom van keukenmachine fijn knippen.
Zalm, bosui, rode peper en curry erbij doen en tot vrij grof mengsel pureren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Royale eetlepel vismengsel uit mengkom scheppen en er tussen beide handen balletje van vormen.
Balletje vervolgens platdrukken.
Op zelfde manier nog 11 koekjes maken en op schaal leggen.
Koekjes afdekken met plasticfolie en minimaal 2 uur in de koelkast laten opstijven.
Limoen in 12 parten snijden.
In koekenpan olie verhitten en viskoekjes in 2 à 3 minuten goudbruin bakken. Halverwege keren.
Koekjes laten uitlekken op keukenpapier.
Warm serveren met partjes limoen.
Voedingswaarden:
energie 95 kcal
eiwit 7 g
koolhydraten 1 g
vet 7 g
Receptenplein.nl
Home / plasticfolie / Pagina 5
Nougatparfait
Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Kevenaar
- 50 g nougat zachte
- 2,5 dl slagroom
- 3 eierdooiers
- 100 g witte basterdsuiker
- ½ dl sherry zoete
- 2 granaatappels
(Kan enkele dagen van tevoren):
Nougat in kleine stukjes snijden.
Slagroom stijf kloppen.
Au bain-marie eierdooiers met suiker luchtig en romig kloppen, tot alle suiker is opgelost. Pan uit pan nemen en eimengsel al roerend laten afkoelen.
Stukjes nougat en sherry door eimengsel kloppen.
Slagroom voorzichtig door eimengsel scheppen.
Mengsel in bolvormige schaal scheppen en met plasticfolie afdekken.
Schaal minstens 24 uur in vriezer zetten.
Granaatappels halveren en boven kom pitjes er met theelepel voorzichtig uitscheppen.
Eventuele witte vliesjes verwijderen. Schaal enkele seconden in heet water onderdompelen en parfait op grote, platte schaal storten.
Granaatappelpitjes erover strooien en parfait direct serveren.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 39g | Protein: 5g | Vet: 29g
Receptenplein.nl
Home / plasticfolie / Pagina 5
Hazenrugfilet in rauwe ham met sjalotten tijmsaus
Allerhande 2002
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 445kcal
Author: Cor Kevenaar
plasticfolie
lage ovenschaal
- 250 gr sjalotjes
- 7,5 gr tijm verse
- 1 sinaasappel
- 50 g boter
- 4 eetlepels whisky slijter
- ½ pot marmelade met whisky
- 4 hazenrugfilets a ca. 250 g
- 4 plakken Jambon d'Ardenne ham
Sjalotjes pellen en in grove stukken snijden.
Tijmblaadjes van takjes rissen.
Sinaasappel schoonboenen, schil raspen en sinaasappel uitpersen.
In pan 25 g boter verhitten ensjalotjes in ca. 5 minuten zachtjes bruinbakken.
Helft van whisky erover schenken en ca. 2minuten laten sudderen.
Tijm, sinaasappelrasp en -sap toevoegen.
Sjalotjes in ca. 10minuten zachtjes gaar sudderen, vocht laten verdampen.
Marmelade erdoor scheppen.
Hazenrugfilets uitspreiden en smalle punten zover terug klappen dat filets overal even dik zijn.
Rond elke filet plakje ham wikkelen.
Filets tot gebruik in plasticfolie gewikkeld in koelkast leggen.
Filets uit folie nemen en in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
Oven voorverwarmen op 150 °C.
In koekenpan rest van boter verhitten.
Filets in ca. 2 minuten bruinbakken.
Vlees in schaal leggen en in oven in ca. 6 minuten van binnen rosé laten worden.
Rest van whisky door bakvet roeren en laten verdampen.
Sjalottensaus erdoor roeren en even mee warmen.
Filets schuin in plakken snijden en op vier borden leggen.
Sjalottenmarmelade in midden scheppen.
Serveren met knolselderijpuree.
Calories: 445kcal | koolhydraten: 31g | Protein: 37g | Vet: 17g
Receptenplein.nl
Home / plasticfolie / Pagina 5
Hammousse met portgelei
Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 sneetje casinobrood wit-
- 40 g gebraden beenham
- 75 g mascarpone
- zout
- 2 blaadjes witte gelatine
- 1½ dl rode port
- 6 blaadjes selderij
- peper
Korstjes van casinosneetje snijden en sneetje uitrollen tot ca. 1/2 cm dikte.
In kommetje met staafmixer ham fijnhakken.
Mascarpone erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
In pan port aan de kook brengen.
Port ca. 3 minuten laten inkoken, op smaak brengen met zout.
Gelatine goeduitknijpen en van vuur af al roerend in hete port oplossen. Portmengsel ca. 5 minuten laten afkoelen.
Schaaltje bekleden met plasticfolie.
Uitgerold casinosneetje erin leggen.
Ham-mascarponemengsel erover verdelen en gladstrijken.
Selderijblaadjes erop leggen.
Portmengsel erover schenken en geheel in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.
Plasticfolie uit schaaltje nemen en opzij vouwen.
Met warm scherp mes hammousse in blokjes van ca. 2 x 2 cm snijden.
Blokjes op vier kleine schoteltjes leggen.
Voedingswaarden:
energie 140 kcal
eiwit 4 g
koolhydraten 9 g
vet 10 g
Receptenplein.nl
Home / plasticfolie / Pagina 5
Gegrilde kalfsentrecote met salieboter
Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 takjes salie verse
- 100 g boter zachte
- 1 limoen
- zout
- 4 kalfsentrecotes à ca. 200 g
- versgemalen peper
Salieblaadjes fijnhakken.
Limoen uitpersen.
In kommetje boter, salie, limoensap, zout en peper door elkaar roeren.
Boter in baan op folie leggen en tot rolletje vormen.
Kruidenboter ca. 30 minuten in koelkast laten opstijven.
Vlees met keukenpapier droogdeppen.
Entrecotes op barbecue of in grillpan in 2-3 minuten per kant rosé bakken.
Vlees met zout en peper bestrooien. Kruidenboter in 8 plakjes snijden.
Op elke entrecote plakje kruidenboter leggen.
Lekker met gepofte aardappel (met rest van kruidenboter) en een groene salade.
Calories: 620kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 38g | Vet: 520g
Receptenplein.nl
Home / plasticfolie / Pagina 5
Zalmterrine met paling
AllerHande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 100 gr gerookte zalmfilet
- 100 gr gerookte palingfilet
- 2 blaadjes witte gelatine
- 200 gr verse roomkaas naturel
- 1 eetlepel Franse mosterd
- ¾ dl slagroom
- 8 sneetjes wit casinobrood
- 1 takje dille zakje á 15 g,
- 1 eetlepel olie om in te vetten
Voorbereiding:
Vorm invetten en bekleden met plasticfolie.
Helft van plakjes zalm over bodem verdelen.
In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
Intussen paling in stukjes snijden.
In kom roomkaas en mosterd door elkaar roeren tot glad mengsel ontstaat.
Palingstukjes erdoor roeren.
In steelpan 1 eetlepel water verhitten.
Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in heet water oplossen.
Gelatinemengsel al roerend in dun straaltje aan roomkaasmengsel toevoegen.
In kom slagroom bijna stijf kloppen.
Slagroom door roomkaasmengsel scheppen.
Helft van roomkaasmengsel in vorm scheppen.
Rest van
plakjes zalm erover verdelen.
Rest van roomkaasmengsel erop scheppen.
Terrine in koelkast afgedekt in ca. 4 uur laten opstijven.
Bereiden:
In broodrooster brood roosteren.
Met uitsteekvormpje uit elke snee brood 1 rondje steken.
Plank op vorm leggen.
Samen keren, even schudden en terrine op plank laten glijden.
Plasticfolie voorzichtig verwijderen. Terrine in 8 plakken snijden.
Op vier borden elk 2 plakken van terrine leggen. Garneren met toefjes dille. Serveren met broodrondjes.
Receptenplein.nl
Home / plasticfolie / Pagina 5
Terrine van gerookte kipmousse met asperges
Servings: 8 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 blaadjes witte gelatine
- 100 g aspergetips
- zout
- ½ pot gevogeltefond a 380 ml
- 200 g gerookte kipreepjes
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels citroensap
- 200 ml slankroom
- versgemalen peper
- 1 zakje verse kervel of basilicum 15 g
Gelatine ca. 5 minuten in koud water weken.
Asperges in pan met weinig water en wat zout in ca. 3 minuten beetgaar koken.
In zeef onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken.
In steelpan 3 eetlepels fond verwarmen.
Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in fond oplossen.
In keukenmachine kipreepjes pureren.
Gelatinemengsel, rest van fond, mayonaise en citroensap erdoor mengen.
In kom slankroom lobbig kloppen en voorzichtig door kipmengsel spatelen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Vorm bekleden met folie en enkele mooie takjes kervel op bodem leggen.
Helft van kipmousse voorzichtig erop scheppen.
Asperges in lengte erover verdelen.
Rest van kervel fijnhakken en door rest van mousse mengen.
Mousse voorzichtig op asperges scheppen.
In koelkast terrine in 2-3 uur laten opstijven.
Daarna platte schaal op vorm leggen, samen keren en terrine op schaal laten glijden.
Folie verwijderen.
Op buffet met scherp, glad mes in 8 plakken snijden.
150 Voorbereidingstijd, bereidingstijd 20 minuten
Receptenplein.nl
Home / plasticfolie / Pagina 5