Krokante Zalmkroketten of Garnalenkroketten

Krokante Zalmkroketten of Garnalenkroketten

Heerlijke krokante kroketten gemaakt met zalm of garnalen, perfect voor een borrel of als voorgerecht. Deze krokante lekkernijen zijn eenvoudig te maken in de Airfryer en ideaal voor iedereen die houdt van een knapperige buitenkant en een smaakvolle binnenkant. Perfect te combineren met zelfgemaakte knoflook-mayonaise en frietjes van knolselderij of pastinaak!
Bereidingstijd25 minuten
Servings: 4
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blikje roze zalm circa 200 gram uitgelekt, of 200 gram Hollandse garnaaltjes
  • 1 ei los geklopt
  • 1 eetlepel verse dille
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • 1 theelepel Keltisch zeezout
  • 1 eetlepel geraspte geitenkaas (oud)
  • Paneermeel van boekweitmeel of ½ verpakking boekweitcrackers of kastanjecrackers
  • Vers gemalen peper

Instructies

  • Maak de zalm of garnalen met een vork fijn in een schaaltje.
  • Meng het ei, de kaas en de verse kruiden erdoor.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Meng in een ander bord of schaaltje de paneermeel of verkruimelde crackers met het zout.
  • Vorm van het mengsel 8 kroketjes en rol deze door het paneermeel.
  • Bak de kroketten in de Airfryer 9 minuten op 180°C.
  • Blijf erbij en haal ze eruit wanneer ze knapperig zijn.
  • Voedingswaarden (per kroket, geschat)

Notities

Wijnadvies:
Kies voor een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio om de krokante kroketten te complementeren. Deze wijnen passen goed bij de subtiele smaken van zalm en garnalen.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 8g | Vet: 6g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g

Knapperige Thaise Viskoekjes met Verfrissende Mangosalsa

Knapperige Thaise Viskoekjes met Verfrissende Mangosalsa

Deze knapperige Thaise viskoekjes, geserveerd met een verfrissende mangosalsa, zijn een smaakvolle traktatie. Ideaal voor een zomerse picknick of als lichte borrelhap. Eenvoudig te bereiden in de Airfryer voor een perfect goudbruin resultaat.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Borrelhapjes, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Thailand
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g witvisfilet kabeljauw, tilapia, pangasius, koolvis
  • 50 g gemalen kokos
  • 1 bosuitje fijngehakt
  • 1 ei
  • 1 rijpe mango
  • theelepel rode peperpasta
  • 1 limoen sap en rasp
  • 3 eetlepels verse koriander of platte peterselie
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Meng de mangoblokjes in een schaaltje met ½ theelepel rode peperpasta, 1 eetlepel koriander en het sap en rasp van een halve limoen.
  • Pureer de vis in de keukenmachine.
  • Voeg het ei, 1 theelepel zout, de rest van de limoenrasp, 1 theelepel rode peperpasta, en het sap van de limoen toe aan de gepureerde vis.
  • Meng de rest van de koriander, de bosui en 2 eetlepels kokos door het vismengsel.
  • Schep de resterende kokos in een diep bord.
  • Verdeel het vismengsel in 12 porties en vorm deze tot ronde koekjes.
  • Wentel de koekjes door de kokos.
  • Leg 6 viskoekjes in het mandje van de Airfryer.
  • Bak de viskoekjes 7 minuten in de Airfryer op 180°C, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Bak de resterende viskoekjes op dezelfde manier.
  • Serveer de viskoekjes met de mangosalsa.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Riesling.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 30g | Vet: 11g | Zout: 2g | Sugar: 8g

Kip Quiche met Champignons en Paprika uit de Airfryer

Kip Quiche met Champignons en Paprika uit de Airfryer

Heerlijke quiche gevuld met malse kip, champignons en paprika, afgetopt met een krokant laagje bladerdeeg en geraspte kaas. Perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd uit de airfryer.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hartige taart, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g kipfilet
  • 2 paprika's
  • 200 g champignons
  • 1 tl sambal
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 eieren
  • 5 velletjes bladerdeeg
  • 100 g geraspte kaas
  • Kruiden naar smaak bijv. zout, peper, paprikapoeder

Instructies

  • Bak de sambal kort in een koekenpan en voeg de fijngehakte ui en knoflook toe.
  • Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze mee tot het vlees niet meer roze is.
  • Snijd de paprika in stukjes en voeg deze samen met de gesneden champignons toe aan de pan.
  • Breng het mengsel op smaak met kruiden naar keuze.
  • Vet een schaaltje in met olie en verwijder de overtollige olie.
  • Bekleed de bodem en zijkanten van het schaaltje met 4 velletjes bladerdeeg.
  • Schep het kipmengsel in het schaaltje.
  • Snijd het laatste bladerdeegvel in stroken en leg deze kruislings over de vulling.
  • Bestrooi de quiche met geraspte kaas.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
  • Plaats het schaaltje in de airfryer en bak de quiche 20-25 minuten.
  • Serveer de quiche met een frisse rauwkostsalade.

Notities

Wijnadvies:
Een glas Chardonnay past uitstekend bij deze hartige kipquiche.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 3g

Geroosterde Paprika Aardappelen met Griekse Yoghurt Dip uit de Airfryer

Geroosterde Paprika Aardappelen met Griekse Yoghurt Dip uit de Airfryer

Geniet van deze krokante aardappelen, geroosterd met pittig paprikapoeder en geserveerd met een romige Griekse yoghurt dip. Een eenvoudig maar smaakvol bijgerecht, perfect voor elke gelegenheid!
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Griekenland
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • diep bord
  • schaaltje
  • keukenpapier
  • Mandje voor de airfryer

Ingrediënten

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel pittige paprikapoeder
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Voorbereiden van de aardappelen:
  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van ongeveer 3 x 3 cm.
  • Week de aardappelblokjes in water voor ten minste 30 minuten.
  • Laat de aardappelen goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

Kruiden van de aardappelen:

  • Meng in een diep bord 1 eetlepel olijfolie met de pittige paprikapoeder en versgemalen zwarte peper naar smaak.
  • Schep de aardappelstukken erdoor zodat ze goed bedekt zijn met de kruiden.

Bakken in de airfryer:

  • Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Doe de aardappelstukken in het mandje van de airfryer en bak ze gedurende 20 minuten, tot ze mooi bruin en gaar zijn.
  • Schep ze af en toe om voor een gelijkmatige garing.

Bereiding van de Griekse yoghurt dip:

  • Meng in een schaaltje de Griekse yoghurt met de overgebleven eetlepel olijfolie.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • Strooi er eventueel nog wat extra paprikapoeder over voor een mooie presentatie.

Serveren:

  • Serveer de geroosterde aardappelen in een schaal en strooi er wat zout over.
  • Geef de Griekse yoghurt dip erbij als een heerlijk frisse en romige dip.
  • Dit gerecht is heerlijk als bijgerecht bij entrecote of vleesspiesen.

Notities

Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé, die de kruidige aardappelen en romige yoghurt mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g

Sprankelende Scroppino met Citroensorbet

Sprankelende Scroppino met Citroensorbet

Geniet van deze klassieke Italiaanse Scroppino, een perfecte combinatie van citroensorbet, wodka en mousserende wijn. Fris, feestelijk en onweerstaanbaar!
Bereidingstijd10 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • schaaltje
  • champagneglazen

Ingrediënten

  • ½ citroen uitgeperst
  • 2 eetlepels suiker
  • 500 ml citroensorbetijs
  • Wodka naar smaak
  • 1 fles mousserende witte wijn bijv. Prosecco

Instructies

  • Schenk het citroensap in een schaaltje en strooi de suiker op een schoteltje.
  • Druk de randen van de champagneglazen eerst in het citroensap en vervolgens in de suiker.
  • Laat het citroensorbetijs iets zachter worden.
  • Schep het ijs in een grote kom en schenk er de wodka en mousserende wijn bij.
  • Klop het geheel met een garde tot een schuimende, luchtige drank.
  • Verdeel de cocktail over de champagneglazen.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer de Scroppino in gekoelde champagneglazen voor een extra verfrissend effect. Garneer met een schijfje citroen of een takje munt voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Gebruik een frisse mousserende wijn zoals Prosecco of Cava. De lichte en fruitige tonen passen perfect bij de citroensorbet en wodka.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 0.5g | Vet: 0.2g | Zout: 0.01g | Sugar: 23g

Citroen-gemarineerde Courgettestaafjes Omwikkeld met Ham

Citroen-gemarineerde Courgettestaafjes Omwikkeld met Ham

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 2 stevige courgettes
  • 1 citroen
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 bakje baby leaves gemengde jonge bladsla en kruiden 80 g
  • 2 pakjes Galliaham of 16 plakken Kempische of serranoham

Instructies

  • Halveer de courgettes en snijd de uiteinden eraf.
  • Zet de courgettehelften rechtop op een snijplank en snijd ze in 4 dikke plakken.
  • Snijd elke plak vervolgens in 3 repen, zodat dikke staafjes ontstaan.
  • Kook de courgettestaafjes in ruim kokend water met zout in 1-2 minuten beetgaar.
  • Laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Boen de citroen schoon, rasp de schil fijn en pers het sap uit.
  • Roer in een schaal het citroensap en -rasp door 4 eetlepels olie om een dressing te maken.
  • Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • Laat de courgette 15 minuten afkoelen in de citroendressing en schep het tussentijds voorzichtig om.
  • Meng de slablaadjes met 1 eetlepel olie, zout en peper.
  • Verdeel de sla over vier borden.
  • Haal voorzichtig de plakken ham los.
  • Wikkel 3 courgettestaafjes in elke plak ham en leg er 4 per bord op de sla.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit lichte en verfrissende voorgerecht. De citrusachtige tonen van de wijn zullen de citroen in de dressing aanvullen en de ham zal goed samengaan met de levendige smaak van de wijn.

Nutrition

Calories: 210kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 10g | Vet: 16g | Zout: 2g | Sugar: 3g

Knapperige Gepofte Aardappels met Romige Griekse Yoghurtsaus

Knapperige Gepofte Aardappels met Romige Griekse Yoghurtsaus

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Saus
Land van herkomst: Griekenland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • bakblik of braadslede,
  • schaaltje

Ingrediënten

  • 6 middelgrote vastkokende aardappels ca. 125 g per stuk
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie met basilicum
  • ½ eetlepel milde paprikapoeder
  • Versgemalen zwarte peper
  • Grof zeezout
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 2 eetlepels verse dille fijngesneden
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Boen de aardappels goed schoon onder stromend water en dep ze droog.
  • Schil ze niet.
  • Halveer de aardappels in de lengte en bestrijk de schilkant royaal met olijfolie.
  • Leg de aardappels naast elkaar in een bakblik of braadslede, met de snijkant naar boven.
  • Meng in een kommetje 2 eetlepels (basilicum)olie met het paprikapoeder en smeer dit mengsel over het snijvlak van de aardappels.
  • Maal royaal zwarte peper over de aardappels en strooi er wat grof zeezout over.
  • Schuif de aardappels in het midden van de oven en pof ze in 25-30 minuten bruin en gaar.
  • Maak ondertussen de saus door de Griekse yoghurt los te roeren in een schaaltje en de bosuitjes en dille erdoor te mengen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de gepofte aardappels met de romige Griekse yoghurtsaus.

Notities

Optioneel:

strooi nog wat karwijzaadjes (kummel) over de aardappels voor extra smaak.

Wijnadvies:

Deze gepofte aardappels met romige Griekse yoghurtsaus passen goed bij gegrild vlees of gebakken kipfilet. Als drankje zou een frisse, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio uitstekend samengaan met de kruidige aardappels en de romige saus.

Vegetarische Groentenburrito’s met Ananassalsa

Vegetarische Groentenburrito's met Ananassalsa

Verras het hele gezin met deze snelle en smakelijke vegetarische groentenburrito's, geserveerd met een frisse ananassalsa. In slechts 20 minuten klaar!
Bereidingstijd20 minuten
Land van herkomst: Mexico
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 verpakkingen Aviko Easy Veggie Roasted Corn elk 450 g
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels burritokruidenmix
  • 100 g verse ananasblokjes
  • 1 takje munt fijngehakt
  • 300 g milde salsa uit een potje
  • 8 tortilla wraps naturel
  • 150 g fijngesneden ijsbergsla

Instructies

  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de Easy Veggie Roasted Corn toe en bak gedurende 9 minuten, schep regelmatig om.
  • Voeg na 5 minuten de burritokruidenmix toe en roer goed door.
  • Snijd de ananasblokjes in kleinere stukjes en hak de munt fijn.
  • Meng de milde salsa in een schaaltje met de ananasstukjes en fijngehakte munt.
  • Verwarm de tortilla wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bestrooi de warme wraps met de fijngesneden ijsbergsla.
  • Schep de gebakken groentenmix op de wraps en rol ze op.
  • Serveer de burrito's met de frisse ananassalsa als dip of topping.

Notities

Combineer met een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, of een verfrissende limoenlimonade.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 12g | Vet: 12g | Zout: 1.8g | Sugar: 8g

Pestomayonaise voor Salade met Gerookte Kip

Pestomayonaise voor Salade met Gerookte Kip

Deze dressing is perfect voor een salade met gerookte kip, maar ook heerlijk door pastasalades of als koude saus bij een barbecue.
(inclusief koeltijd)2 uur
Recept categorieën: Barbecue, Bijgerecht, Dressings, Saus
Land van herkomst: Italië
Servings: 4
Calories: 100kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Lepel
  • schaaltje
  • Folie of afdekking

Ingrediënten

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels zelfgemaakte groene pesto
  • Scheutje water
  • Klein scheutje balsamico azijn

Instructies

  • Doe de 3 eetlepels mayonaise in een schaaltje.
  • Voeg 2 eetlepels zelfgemaakte groene pesto toe en meng goed.
  • Voor de groene pesto kun je een recept naar keuze gebruiken; een tip is om verse basilicum te combineren met wat spinazie of rucola om de smaak te verzachten.
  • Voeg een scheutje water toe om de mayonaise iets dunner te maken.
  • Voeg een klein scheutje balsamico azijn toe voor extra smaak en meng alles goed door elkaar.
  • Dek het schaaltje af en laat de pestomayonaise ongeveer 2 uur in de koelkast koelen zodat de smaken goed kunnen mengen.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé past uitstekend bij de salade met gerookte kip en deze pestomayonaise.

Nutrition

Calories: 100kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 0.5g | Vet: 11g | Zout: 0.3g | Sugar: 0.5g

Ansjovispasta met Basilicum

Ansjovispasta met Basilicum

Anchoiade
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Hapjes, Koude Hapjes, Vis
Servings: 6
Calories: 55kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 blikjes ansjovisfilet in olie
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 4 blaadjes verse basilicum

Instructies

  • Laat de ansjovisfilets uitlekken en leg ze ongeveer 15 minuten in een kom met ruim koud water om de zoute smaak iets te verzachten.
  • Laat de ansjovis vervolgens uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.
  • Pel en pers de knoflookteentje uit.
  • In een keukenmachine, pureer de ansjovis samen met de knoflook, olijfolie, rode wijnazijn en tomatenpuree tot een smeuïge pasta ontstaat, dit is de Anchoiade.
  • Snijd de basilicumblaadjes in reepjes en meng ze in de draaiende keukenmachine door de Anchoiade.
  • Doe de Anchoiade over in een schaaltje.

Notities

Deze intense ansjovispasta vraagt om een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc. De citrusachtige aroma's van de wijn zullen mooi samengaan met de zoute smaak van de ansjovis en de kruidigheid van de basilicum.

Nutrition

Calories: 55kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 2g | Vet: 5g | Zout: 1.5g | Sugar: 0.5g