Chili-Kaas Oliebollen: Pittige Hartige Snack
Deze hartige oliebollen met kaas en een vleugje chilipeper zorgen voor een pittige verrassing op de feesttafel!
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 20 stuks
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g bloem
- 10 g gist
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 ei
- 300 ml melk lauw
- 100 g geraspte pittige kaas
- 1 kleine chilipeper fijngehakt, zonder zaadjes
- 1 liter zonnebloemolie om te frituren
Meng de bloem, gist, zout en suiker in een grote kom.
Voeg het ei en de lauwe melk toe en mix tot een glad beslag.
Voeg de geraspte kaas en fijngehakte chilipeper toe en meng goed door.
Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen.
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveertip:
Serveer met een pittige chilimayonaise of aioli voor extra smaak.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn of een kruidige rode wijn.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 6g | Vet: 10g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / schone theedoek
Tropische Oliebollen met Kokos en Ananas
Tropische oliebollen met stukjes ananas en geraspte kokos brengen een exotische twist aan deze traditionele lekkernij!
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 20 stuks
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g bloem
- 10 g gist gedroogd
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 ei
- 300 ml kokosmelk lauw
- 100 g ananasstukjes klein gesneden
- 50 g geraspte kokos
- 1 liter zonnebloemolie om te frituren
- Poedersuiker
Meng de bloem, gist, zout en suiker in een grote kom.
Voeg het ei en de lauwe kokosmelk toe en mix tot een glad beslag.
Voeg de ananasstukjes en geraspte kokos toe en meng goed door.
Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen.
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met poedersuiker.
Serveertip:
Serveer met een zoete kokossaus of mangocoulis voor extra tropische flair.
Wijnadvies:
Combineer met een zoete witte wijn of een exotische cocktail.
Calories: 230kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 4g | Vet: 11g | Zout: 0.3g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / schone theedoek
Speculaas Oliebollen: Winterse Smaken in een Klassieke Snack
Deze speculaas oliebollen combineren de rijke smaak van speculaaskruiden met de klassieke oliebol. Perfect voor koude winterdagen!
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 20 stuks
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g bloem
- 10 g gist gedroogd
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 ei
- 300 ml melk lauw
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 100 g rozijnen
- 1 liter zonnebloemolie om te frituren
- Poedersuiker
Meng de bloem, gist, zout, suiker en speculaaskruiden in een grote kom.
Voeg het ei en de lauwe melk toe en mix tot een glad beslag.
Voeg de rozijnen toe en meng goed door.
Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen.
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met poedersuiker.
Serveertip:
Serveer warm met een schepje vanille-ijs of een beetje slagroom.
Wijnadvies:
Combineer met een glaasje kruidige glühwein.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.3g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / schone theedoek
Chocolade Oliebollen: Voor de Echte Zoetekauw
Heerlijke oliebollen met gesmolten chocolade van binnen en een knapperige korst. Een zoete verrassing!
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 20 stuks
Calories: 240kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g bloem
- 10 g gist
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 ei
- 300 ml lauwe melk
- 100 g chocolade chunks puur of melk
- 1 liter zonnebloemolie om te frituren
- Poedersuiker
Meng de bloem, gist, zout en suiker in een grote kom.
Voeg het ei en de lauwe melk toe en mix tot een glad beslag.
Voeg de chocolade chunks toe en meng goed door.
Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen.
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met poedersuiker.
Serveertip:
Serveer met warme chocoladesaus of een bolletje vanille-ijs.
Wijnadvies:
Combineer met een zoete dessertwijn of warme chocolademelk.
Calories: 240kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 4g | Vet: 12g | Zout: 0.3g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / schone theedoek
Hartige Oliebollen met Kaas en Spek
Deze hartige oliebollen met kaas en spek zijn een verrassende variatie op de zoete klassieker. Perfect voor bij de borrel!
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 20 stuks
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g bloem
- 10 g gist
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 ei
- 300 ml lauwe melk
- 100 g geraspte kaas
- 100 g uitgebakken spekjes
- 1 liter zonnebloemolie om te frituren
Meng de bloem, gist, zout en suiker in een grote kom.
Voeg het ei en de lauwe melk toe en mix tot een glad beslag.
Voeg de geraspte kaas en uitgebakken spekjes toe en meng goed door.
Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen.
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveertip:
Serveer met een romige knoflooksaus of aioli voor extra smaak.
Wijnadvies:
Combineer met een glas droge witte wijn of een lichte pilsener.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 6g | Vet: 12g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / schone theedoek
Glutenvrije Oliebollen: Smakelijk en Geschikt voor Iedereen
Heerlijke glutenvrije oliebollen die net zo luchtig en smakelijk zijn als de klassieke variant. Perfect voor iedereen aan tafel!
Bereidingstijd1 uur uur 27 minuten min
Servings: 20
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g glutenvrije bloem bijv. rijstmeel of een glutenvrije bakmix
- 10 g gist glutenvrij
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 ei
- 300 ml lauwe melk lactosevrij indien gewenst
- 100 g rozijnen
- 1 liter zonnebloemolie om te frituren
- Poedersuiker voor serveren
Meng de glutenvrije bloem, gist, zout en suiker in een grote kom.
Voeg het ei en de lauwe melk toe en mix tot een glad beslag.
Voeg de rozijnen toe en meng goed door.
Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen.
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
Serveertip:
Serveer warm met een klein bakje jam of chocoladefondue.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – combineer met een kop warme chocolademelk.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 3g | Vet: 8g | Zout: 0.3g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / schone theedoek
Vegan Oliebollen: Plantaardig en Heerlijk Luchtig
Deze vegan oliebollen zijn heerlijk luchtig en volledig plantaardig. Perfect voor een diervriendelijk Oud & Nieuw!
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 20
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g bloem
- 10 g gist gedroogd
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 350 ml plantaardige melk lauw
- 100 g rozijnen
- 1 liter zonnebloemolie om te frituren
- Poedersuiker voor serveren
Meng de bloem, gist, zout en suiker in een grote kom.
Voeg de lauwe plantaardige melk toe en mix tot een glad beslag.
Roer de rozijnen door het beslag.
Dek de kom af met een theedoek en laat 1 uur rijzen.
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met poedersuiker.
Serveertip:
Serveer warm met vegan slagroom voor extra feestelijkheid.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – combineer met warme glühwein.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 3g | Vet: 9g | Zout: 0.3g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / schone theedoek
Appel-Kaneel Oliebollen: Een Zoete Twist op de Klassieker
Geniet van oliebollen met een zoete twist door stukjes appel en een vleugje kaneel toe te voegen!
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 20 stuks
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g bloem
- 10 g gist gedroogd
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 ei
- 300 ml melk lauw
- 1 grote appel in kleine stukjes
- 1 theelepel kaneel
- 1 liter zonnebloemolie om te frituren
- Poedersuiker voor serveren
Meng de bloem, gist, zout, suiker en kaneel in een grote kom.
Voeg het ei en de lauwe melk toe en mix tot een glad beslag.
Roer de stukjes appel door het beslag.
Dek de kom af met een theedoek en laat 1 uur rijzen.
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met poedersuiker.
Serveertip:
Serveer warm met extra kaneelsuiker voor een heerlijke zoete smaak.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – combineer met warme appelcider.
Calories: 230kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 4g | Vet: 11g | Zout: 0.3g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / schone theedoek
Klassieke Oliebollen: Traditioneel Nederlands Recept
Heerlijke klassieke oliebollen, krokant van buiten en luchtig van binnen. Onmisbaar bij Oud & Nieuw!
Bereidingstijd1 uur uur 29 minuten min
Servings: 20 stuks
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g bloem
- 10 g gist gedroogd
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 ei
- 300 ml melk lauw
- 100 g rozijnen
- 1 liter zonnebloemolie om te frituren
- Poedersuiker voor serveren
Meng de bloem, gist, zout en suiker in een grote kom.
Voeg het ei en de lauwe melk toe en mix tot een glad beslag.
Voeg de rozijnen toe en meng goed door.
Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
Serveertip:
Serveer warm, bestrooid met een royale laag poedersuiker voor de ultieme smaakbeleving.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – serveer met warme chocolademelk of glühwein.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.3g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / schone theedoek
Indiase Shrikhand met Mango en Pistache
Indiase hangop
(inclusief uitlekken)12 uur uur
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 1 liter volle yoghurt
- 50 ml halfvolle melk
- ½ theelepel versgemalen kardemom
- 0,05 gram saffraan
- 35 gram witte basterdsuiker
- 2 eetrijpe mango's
- 2 eetlepels ongezouten pistachenoten
Spoel de theedoek uit en wring goed uit.
Leg de theedoek in een zeef met daaronder een kom en schenk de yoghurt in de theedoek.
Laat de yoghurt een nacht uitlekken, goed afgedekt, om dikke yoghurt te verkrijgen.
Verwarm de melk met de kardemom en saffraan tot het net niet kookt.
Neem de pan van het vuur en los de suiker erin op.
Laat de melk 20 minuten afkoelen.
Voeg de uitgelekte yoghurt toe aan de afgekoelde melk en roer goed door.
Schil de mango's en snijd ze in blokjes.
Hak de pistachenoten grof.
Verdeel de hangop over schaaltjes en bestrooi met mango en pistachenoten.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato of een late oogst Riesling past goed bij dit gerecht.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 8g | Vet: 6g | Zout: 0.1g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / schone theedoek