Romige Erwtensoep met Gerookte Paling

Romige Erwtensoep met Gerookte Paling

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep, Vis
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 2 personen
Calories: 550kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 15 g verse dille fijngesneden
  • 450 g tuinerwten diepvries, 3 eetlepels apart gehouden
  • 500 ml kippenbouillon van tablet
  • 225 g minikrieltjes voorgekookt
  • 75 g roomkaas
  • 100 g gerookte palingfilet in stukjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit in een soeppan de olijfolie en fruit de bosuitjes samen met de helft van de dille gedurende 1 minuut.
  • Voeg de tuinerwten (3 eetlepels apart houden) toe en bak ze kort mee.
  • Schenk de kippenbouillon erbij en laat de erwten in 3-4 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.
  • Voeg de minikrieltjes toe aan de soep en kook deze in 5-6 minuten zachtjes gaar.
  • Roer de resterende tuinerwten en de roomkaas door de soep en laat de kaas smelten.
  • Roer de stukjes gerookte paling en de rest van de dille door de soep en verwarm het geheel kort.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over de borden.

Notities

Wijnadvies:

Deze romige erwtensoep met gerookte paling past goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 18g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 7g

Romige Preisoep met Gerookte Kip

Romige Preisoep met Gerookte Kip

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Kip, Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 voorgebakken kaas-uienstokbrood
  • 1 eetlepel boter
  • 300 g prei panklaar (een handvol ringetjes achterhouden voor garnering)
  • 1 grote aardappel in blokjes
  • 500 ml kippenbouillon van tablet
  • 125 ml slagroom
  • 200 g gerookte kipreepjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • erwarm de oven voor op 225°C en bak het kaas-uienstokbrood in 6 minuten af.
  • Smelt de boter in een soeppan.
  • Voeg de prei (een handvol ringetjes achterhouden) en aardappel toe en bak 3 minuten.
  • Schenk de kippenbouillon erbij en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de slagroom toe en pureer de groenten met een staafmixer kort tot een gladde soep ontstaat.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over vier diepe borden en strooi de gerookte kipreepjes en achtergehouden prei erover.
  • Snijd het kaas-uienstokbrood in plakken en serveer het bij de soep.

Notities

Wijnadvies:

Deze romige preisoep met gerookte kip combineert goed met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 12g | Vet: 19g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Pompoensoep met Appel en Rozemarijn

Pompoensoep met Appel en Rozemarijn

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 3 sneetjes oud witbrood in blokjes
  • 1 pompoen ongeveer 1 kilo
  • 1 ui grofgehakt
  • 3 friszure appels bijv. Granny Smith, in stukken
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 750 ml kruidenbouillon van tablet
  • 1 stokbrood gesneden
  • 125 ml crème fraîche

Instructies

  • Leg de broodblokjes in een kom, giet er 500 ml heet water over en laat ze weken.
  • Snijd de pompoen met een scherp mes in parten.
  • Verwijder de pitten en draden, en schil de stukken pompoen.
  • Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Knijp het water uit het brood.
  • Breng in een soeppan het brood, pompoen, ui, appel, rozemarijn en bouillon aan de kook.
  • Laat de soep afgedekt 40 minuten zachtjes koken.
  • Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
  • Verwarm het stokbrood 5 minuten in de oven.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over de borden en serveer met het stokbrood.

Notities

Je kunt deze soep nog extra garneren met een scheutje extra crème fraîche en wat verse gehakte kruiden, zoals peterselie of bieslook. Voor een vollere smaak kun je eventueel wat geroosterde pompoenpitten over de soep strooien.

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio, past goed bij de zoete en hartige smaken van deze pompoensoep. De frisse tonen van de wijn zorgen voor een mooie balans bij de romige textuur van de soep en het knapperige stokbrood.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 7g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 18g

Gegrilde Lamsvlees Naanbroodjes met Avocado en Munt

Gegrilde Lamsvlees Naanbroodjes met Avocado en Munt

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd8 minuten
Recept categorieën: Brunch, Hoofdgerechten, Lamsvlees, Lunch
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Suikervrij
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 schaal lamslapjes à la minute
  • 15 g verse munt
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 pak naanbrood
  • 1 rijpe avocado
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Dep het lamsvlees droog en bestrijk het dun met 1 theelepel olie.
  • Laat het vlees even op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de muntblaadjes in reepjes.
  • Doe de reepjes munt samen met de geitenkaas, 2 eetlepels warm water, 2 eetlepels olie en enkele druppels limoensap in de beker van de staafmixer.
  • Pureer het mengsel tot een mooi groen geheel en breng eventueel op smaak met versgemalen peper.
  • Bak intussen het naanbrood 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verwarm de grillpan voor.
  • Snijd de avocado in mooie dunne plakjes en besprenkel ze met de rest van het limoensap.
  • Gril het lamsvlees in 1-2 minuten per zijde bruin.
  • Haal het vlees uit de pan en laat het nog 1-2 minuten rusten.
  • Snijd het naanbrood open, besmeer de binnenkant met de rest van de olie en leg de binnenkant even op de hete grillpan.
  • Laat het gegrilde naanbrood even "uitademen" en besmeer het met het muntmengsel.
  • Beleg ieder broodje met lamsvlees en avocado en serveer direct.

Notities

Serveer deze heerlijke naanbroodjes met gegrild lamsvlees, avocado en munt direct als hoofdgerecht. Eventueel kun je er een frisse salade bij serveren voor een complete maaltijd.

Romige Kalfslapjes met Walnoot Sinaasappelsaus

Romige Kalfslapjes met Walnoot Sinaasappelsaus

Bereidingstijd1 uur 10 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees, Noten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g magere kalfslappen op kamertemperatuur
  • 1 sinaasappel
  • 25 g boter
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 150 g walnoten
  • 125 ml slagroom
  • 100 ml witte wijn
  • 30 g verse peterselie fijngeknipt

Instructies

  • Snijd de kalfslappen in blokjes.
  • Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil, en pers het sap uit.
  • Verhit boter in een braadpan en braad het vlees rondom aan.
  • Voeg de fijngesneden knoflook toe aan het vlees en bak mee.
  • Voeg de sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe aan het vlees en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag, dek af en laat het vlees ca.
  • 40 minuten stoven.
  • Rooster intussen de walnoten kort in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Breng de helft van de walnoten in een steelpan met dikke bodem samen met de slagroom en witte wijn aan de kook.
  • Zet het vuur laag, plaats de pan op een vlamverdeler en laat de saus 30 minuten trekken.
  • Verkruimel de andere helft van de walnoten.
  • Pureer het walnoot-roommengsel met een staafmixer (voeg eventueel wat stoofvocht van de kalfslappen toe).
  • Schenk de roomsaus in de braadpan met het vlees en laat nog 10 minuten onafgedekt sudderen.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper en verdeel het over vier borden.
  • Strooi verse peterselie en de achtergehouden walnoten eroverheen.

Notities

Wijnadvies:

De romige textuur en rijke smaak van dit gerecht passen goed bij een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier. Als je liever rood drinkt, probeer dan een zachte Merlot of een Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 28g | Vet: 45g | Sugar: 3g

Kokos-Aardbeien Supershake

Kokos-Aardbeien Supershake

Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Koude Dranken
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien
  • 1 eetlepel gemalen kokos
  • 1 fles smoothie met aardbei en yoghurt 500 ml
  • 4 bolletjes slagroomijs

Instructies

  • Maak de aardbeien schoon en rijg 2 aardbeien aan elke satéprikker.
  • Strooi de gemalen kokos op een bord en wentel de aardbeienprikkers erdoorheen.
  • Mix de smoothie, het ijs en de resterende aardbeien met een (staaf)mixer tot een schuimige milkshake.
  • Schenk de milkshake in glazen en garneer met de aardbeienprikkers.

Notities

Je kunt de shake eventueel garneren met extra stukjes aardbei of een snufje extra gemalen kokos voor een decoratief effect.

Wijnadvies:

Deze supershake is perfect als verfrissende drank op zichzelf, maar als je iets wilt serveren naast de shake, overweeg dan een frisse mousserende wijn zoals een Prosecco of een lichte rosé.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 3g | Vet: 8g | Zout: 0.1g | Sugar: 20g

Volkoren Spaghetti met Courgette-Muntsaus en Kip

Volkoren Spaghetti met Courgette-Muntsaus en Kip

Bereidingstijd24 minuten
Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 485kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g volkoren spaghetti biologisch
  • 600 g courgettes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 g verse munt
  • 350 g kipfilet
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Kook de volkoren spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Maak de courgettes schoon en snijd ze in stukjes.
  • Pel en snipper de uien en knoflook.
  • Hak de verse munt fijn.
  • Snijd de kipfilets in reepjes en meng ze met de ketjap manis, de helft van de knoflook en de helft van de gemalen komijn.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de kipreepjes gedurende 10 minuten.
  • Verhit in een diepe pan 1 eetlepel olie en bak de courgette samen met de ui gedurende 3 minuten, onder voortdurend roeren.
  • Voeg de resterende knoflook en komijn toe aan de pan en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de helft van dit mengsel toe aan de koekenpan bij de kip en bak nog even mee.
  • Voeg 3 dl water toe aan de diepe pan met de rest van de courgette en laat 5 minuten koken.
  • Pureer de courgettesaus met een staafmixer.
  • Roer de gebakken kip en verse munt door de courgettesaus.
  • Serveer de volkoren spaghetti op de borden en schep het courgette-kipmengsel eroverheen.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo vormt een goede match met dit gerecht. De frisse tonen van de wijn zullen de kruidigheid van de courgette-muntsaus en de sappigheid van de kip aanvullen, waardoor elke hap nog lekkerder wordt.

Nutrition

Calories: 485kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 32g | Vet: 17g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g

Romige Bloemkoolsoep met Blauwe Stilton

Romige Bloemkoolsoep met Blauwe Stilton

Een zijdezachte bloemkoolsoep met de rijke smaak van blauwe Stilton. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Kaas, Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Engeland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 -
Calories: 186kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon of groentebouillon van tablet
  • 100 ml houdbare slagroom
  • 1 stukje foelie
  • 75 g blue stilton blauwaderkaas
  • 250 g bloemkoolroosjes diepvries
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Breng in een soeppan de bouillon met de bloemkoolroosjes en foelie aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is.
  • Verwijder de foelie.
  • Pureer de soep met een staafmixer of giet de soep in de keukenmachine en pureer tot een glad geheel.
  • Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Schep de soep in vier diepe borden en verkruimel de blue Stilton erboven.

Notities

Serveertip:
Serveer met knapperig brood of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht. De romigheid van de wijn vult de textuur van de soep aan, terwijl de frisse zuurgraad het zoute en pittige van de Stilton contrasteert.

Nutrition

Calories: 186kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 7g | Vet: 16g | Zout: 3g | Sugar: 2g

Romige Aardappelsoep met Basilicum en Bosui

Romige Aardappelsoep met Basilicum en Bosui

Deze soep is snel te maken en kan zowel als voorgerecht of als lichte maaltijdsoep worden geserveerd.
Bereidingstijd29 minuten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g kruimige aardappels
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 30 g verse basilicum
  • 3 eetlepels croutons kant-en-klaar
  • 15 g boter
  • 2 tabletten kippenbouillon
  • 1 ei
  • Nootmuskaat
  • Peper naar smaak

Instructies

Aardappels voorbereiden:

  • Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.

Smooren:

  • Smelt de boter in een soeppan en schep de aardappelblokjes en het groene deel van de bosuitjes erdoor.
  • Smoor alles 5 minuten op zacht vuur.

Bouillon toevoegen:

  • Verkruimel de bouillontabletten boven het aardappelmengsel en schenk er 1 liter water bij.
  • Breng al roerend aan de kook en laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken.

Ei koken:

  • Kook intussen het ei in 8 minuten hard.
  • Laat het schrikken onder koud stromend water en haal de schaal eraf.
  • Prak het ei in een diep bord tot een fijn eikruim ontstaat.

Soep pureren:

  • Neem de pan van het vuur.
  • Roer de basilicum door de soep en pureer het geheel met een staafmixer tot een lichtgebonden, lichtgroene soep.

Op smaak brengen:

  • Breng de soep op smaak met peper en nootmuskaat.

Serveren:

  • Schep de aardappelsoep in vier diepe borden en strooi er wat croutons en bosui en tot slot het eikruim over.

Notities

 

Wijnadvies:

Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze romige aardappelsoep. Voor een niet-alcoholische optie is een glas verfrissend mineraalwater een uitstekende keuze.

Romige Hollandse Garnalensoep met Sherry

Romige Hollandse Garnalensoep met Sherry

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4 personen
Calories: 340kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 grote kruimige aardappels
  • 1 eetlepel boter
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 2 visbouillontabletten
  • 4 eetlepels droge sherry
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 125 ml crème fraîche
  • ½ doosje tuinkers

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de ui en aardappelblokjes zachtjes aan, ongeveer 1 minuut.
  • Meng de tomatenpuree erdoor.
  • Verkruimel de visbouillontabletten boven de pan en voeg 8 dl kokend water toe.
  • Laat de soep 8-10 minuten zachtjes koken, tot de aardappel gaar is.
  • Haal de pan van het vuur en roer de sherry, de helft van de garnalen en de crème fraîche door de soep.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Zet de pan weer op het vuur en verwarm de soep nog even door.
  • Verdeel de soep over vier diepe borden en garneer met de overgebleven garnalen en tuinkers.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij de romige textuur en de zilte smaak van de garnalen.

Nutrition

Calories: 340kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 21g | Vet: 14g | Zout: 3g | Sugar: 5g