Geroosterde Groentesalade met Quinoa en Citroen-Dille Dressing
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 200 gram quinoa ongekookt
- 2 courgettes in plakjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 gele paprika in blokjes
- 1 rode ui in dunne ringen
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 50 gram gemengde sla naar keuze
- 1 avocado in plakjes
- 50 gram feta kaas verkruimeld
- Voor de Citroen-Dille Dressing:
- 4 eetlepels olijfolie
- Sap van 1 citroen
- 2 eetlepels verse dille fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
Laat het daarna afkoelen.
Leg de courgettes, rode paprika, gele paprika en rode ui op een bakplaat.
Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Rooster in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de groenten zacht en licht gebruind zijn.
Meng ondertussen de ingrediënten voor de citroen-dille dressing in een kleine kom.
Zet opzij.
Doe de afgekoelde quinoa in een grote mengkom.
Voeg de geroosterde groenten, gemengde sla, avocado en verkruimelde feta toe.
Schep voorzichtig om.
Verdeel de salade over de borden en besprenkel met de citroen-dille dressing.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de citroenachtige smaken van de dressing en de geroosterde groenten.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 9g | Vet: 21g | Zout: 0.9g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 6
Romige Pappardelle met Paddestoelen
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd19 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 eetlepels olijfolie
- 500 g kastanjechampignons in plakjes
- 200 ml crème fraîche
- 2 theelepels kruidenbouillonpoeder
- 150 g Grana Padano of oude kaas geraspt
- 500 g verse pappardelle pasta
- 200 g galia ham in reepjes (of geroosterde hazelnoten voor een vegetarische optie)
- 30 g verse peterselie fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op matig vuur.
Bak de champignons gedurende 10 minuten, af en toe omscheppen, tot ze gaar zijn.
Verwarm in een steelpan de crème fraîche.
Roer het kruidenbouillonpoeder en de geraspte kaas erdoor en blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Kook intussen de pappardelle pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af in een vergiet.
Voeg de hamreepjes en fijngehakte peterselie toe aan de champignons en bak ze 1 minuut mee.
Meng de gekookte pappardelle door de champignons en ham.
Verdeel de pasta over vier borden en schep de kaassaus erover.
Serveer met een salade van eikenbladslamelange en tomaten.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 6
Pannenkoekjes met Verse Cranberrycompote
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 100 g suiker
- ½ theelepel kaneel
- 250 g cranberry's
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 1 ei losgeklopt
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 ml melk
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- Poedersuiker
Breng in een steelpan de suiker, kaneel en 50 ml water aan de kook.
Draai het vuur laag en voeg de cranberry's toe.
Laat 7-8 minuten zachtjes koken tot de cranberry's openbarsten.
Laat de cranberrycompote afkoelen.
Roer een glad beslag van het zelfrijzend bakmeel, ei, vanillesuiker en melk.
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak vier kleine pannenkoeken tegelijk door vier keer met een juslepel een beetje beslag in de pan te gieten.
Bak met de rest van de olie en het beslag nog twee keer vier pannenkoeken.
Leg de pannenkoekjes op een (warme) schaal en bestrooi ze met poedersuiker.
Schep de cranberrycompote erop of serveer die apart erbij.
Serveertip:
Je kunt de pannenkoekjes de avond van tevoren al maken. De ochtend zelf kun je ze dan afgedekt in de magnetron 1-2 minuten verwarmen op half vermogen.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit gerecht.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 5g | Vet: 14g | Zout: 0.1g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 6
Kaneel-Mueslimuffins met Winterwortel
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 12 muffins
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g muesli
- 75 g suiker
- 2 theelepels kaneel
- 1 winterwortel geraspt
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 75 g boter
erwarm de oven voor op 200 °C.
Vet een muffinvorm in of gebruik papieren muffinvormpjes.
In een grote kom meng je het zelfrijzend bakmeel, muesli, suiker, kaneel en geraspte winterwortel.
Klop in een andere kom de eieren los met de melk.
Smelt de boter in een steelpan en roer deze vervolgens door het losgeklopte eimengsel.
Giet het eimengsel met boter bij het droge mengsel en roer alles goed door elkaar tot een beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
Bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ze serveert.
Serveertip:
Geniet van deze heerlijke kaneel-mueslimuffins als een voedzaam ontbijt of als een gezonde snack tussendoor. Serveer ze met een schepje Griekse yoghurt en wat vers fruit voor een extra smaakvolle ervaring.
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 6
Vanille Mandarijnenmarmelade
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 6 potten
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 kg mandarijnen clementines
- 1 citroen
- 1 kg geleisuiker
- 1 vanillestokje
Was de mandarijnen en citroen grondig.
Gebruik een dunschiller om brede repen schil van de mandarijnen en citroen te schaven.
Snijd de schilrepen vervolgens in fijne reepjes.
Kook de schilreepjes in een steelpan met 100 ml water gedurende 5 minuten op zacht vuur.
Voeg indien nodig extra water toe.
Pel de mandarijnen, halveer ze horizontaal en verwijder eventuele witte velletjes.
Meng de mandarijnenpartjes in een hoge pan met dikke bodem met de geleisuiker.
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
Voeg het vanillemerg, het opengesneden vanillestokje en de gekookte schilreepjes toe aan de pan.
Breng het mengsel aan de kook en laat het gedurende precies 4 minuten borrelend doorkoken, regelmatig roerend.
Schep eventueel schuim van de marmelade en verwijder het vanillestokje.
Schenk de hete marmelade tot aan de bovenrand in schone potten.
Sluit de potten direct af en zet ze gedurende 5 minuten ondersteboven.
Keer daarna de potten weer om en laat de marmelade volledig afkoelen.
Serveertip:
Geniet van deze vanille mandarijnenmarmelade op vers brood, crackers of als topping voor desserts.
Bewaartip:
Bewaar de ongeopende marmelade op een koele, donkere plek. De marmelade blijft maximaal een jaar houdbaar.
Wijnadvies:
Deze vanille mandarijnenmarmelade past goed bij een frisse witte wijn, zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc.
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 6
Linzenschotel met gerookt spek en prei
Bereidingstijd48 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 400 g gedroogde linzen
- 1 kg prei
- 75 g boter
- 2 uien fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 200 g gerookt katenspek in blokjes
- 8 eetlepels piccalilly
Spoel de linzen af en kook ze in ruim water met zout in 30-40 minuten gaar.
Halveer de prei in de lengte, verwijder de stugge bladeren en snijd de worteltjes eraf.
Snijd de prei vervolgens in stukken van 5 cm.
Verhit 50 g boter in een hapjespan en voeg de prei toe.
Stoof de prei in 20 minuten zachtjes gaar.
Verhit de rest van de boter in een steelpan en bak hierin de ui gedurende 3 minuten zachtjes.
Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze nog 1 minuut mee.
Giet de linzen af en meng ze door het uimengsel.
Bak in een droge koekenpan de blokjes katenspek bruin en krokant.
Breng de linzen en prei op smaak met zout en peper en verdeel ze over vier borden.
Leg de gebakken spekjes er bovenop en serveer de piccalilly ernaast.
Deze hartige linzenschotel met gerookt spek en prei gaat goed samen met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 6
Romige Groentelasagne
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 venkelknollen
- 3 eetlepels olijfolie
- 400 g winterpeen in dunne plakjes
- 250 g sperziebonen schoongemaakt
- 2 rode uien in ringen
- 2 takjes rozemarijn naaldjes grofgehakt
- 1 blikje ansjovisfilets
- 250 ml slagroom
- 250 ml melk
- 1 pak koelverse lasagnavellen 250 g
- 300 g geraspte belegen kaas
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Halveer de venkel in de lengte en snijd deze in dunne plakjes.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de venkel, winterpeen, sperziebonen, ui en rozemarijn gedurende 3-4 minuten.
Voeg een scheutje water toe en laat de groenten nog 5 minuten gaar worden.
Giet de ansjovis af boven een steelpan en verwarm de olie.
Hak de ansjovis fijn en laat deze al roerend smelten in de warme olie.
Voeg de slagroom en melk toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.
Strijk enkele lepels van de dunne roomsaus uit over de bodem van een ingevette ovenschaal.
Leg twee lasagnavellen erop.
Verdeel een kwart van de groenten, enkele lepels roomsaus en 50 g kaas erover.
Herhaal deze volgorde nog drie keer.
Verdeel over de laatste laag van groenten en roomsaus 100 g kaas.
Bak de lasagne in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, tot hij gaar is.
Haal de lasagne uit de oven en laat hem 5-10 minuten staan zodat hij stevig wordt.
Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn, zoals een Merlot, past goed bij deze romige groentelasagne.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 18g | Vet: 30g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 6
Citroenkip met Aardappelen en Kropsla
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 citroenen
- 1 hele kip
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 kg vastkokende aardappels in stukken
- 1 kropsla grofgescheurd
- 2 rode uien in dunne ringen
- 125 ml kippenbouillon van tablet
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pers een citroen uit, boen de andere schoon en snijd hem in plakjes.
Leg de kip in een braadslede, vet hem in met 2 eetlepels olijfolie en besprenkel met 2 eetlepels citroensap.
Stop de citroenplakjes in de buikholte van de kip.
Bestrooi de kip met zout en peper en leg hem op de borst in de braadslede.
Meng de aardappelen met zout, peper en 1 eetlepel olie en leg ze rondom de kip.
Schuif de braadslede in het midden van de oven en laat de kip in ongeveer 1 uur bruin en gaar worden.
Draai de kip na 45 minuten om.
Klop in een slakom een dressing van de resterende olie, 1 eetlepel citroensap, zout en peper naar smaak.
Meng de grofgescheurde kropsla en de uiringen door de dressing en leg de uiringen bovenop de sla.
Haal de kip en de aardappelen uit de braadslede en houd ze warm.
Schenk de kippenbouillon in de braadslede, roer de aanbaksels los en giet de jus over in een steelpan.
Laat de jus op hoog vuur iets inkoken, breng op smaak met peper en eventueel nog wat citroensap.
Snijd de kip in stukken en serveer met de aardappelen, de citroenjus en de kropsla.
Serveer deze heerlijke citroenkip met aardappelen en kropsla als hoofdgerecht voor een smaakvolle en gezonde maaltijd.
Eventueel kun je het gerecht nog aanvullen met wat versgebakken stokbrood en een glas koele witte wijn.
Calories: 620kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 32g | Vet: 38g | Zout: 1.5g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 6
Gegrilde Ribkarbonades met Sjalot-Tijmsaus
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 470kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 eetlepel scherpe gladde mosterd
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
- 4 ribkarbonades
- 6 sjalotten
- 50 g boter
- 3 takjes tijm
- 4 eetlepels rode wijn
- 190 ml vleesfond uit een pot
- 1 eetlepel slagroom
Meng de mosterd, citroensap en olijfolie in een kom.
Bestrijk de ribkarbonades met het mosterdmengsel en bestrooi ze met zout en peper.
Laat de smaken minstens 30 minuten intrekken.
Pel en snipper de sjalotten grof.
Smelt 25 g boter in een steelpan en fruit de sjalotten 5 minuten op laag vuur.
Ris de tijmblaadjes boven de pan en voeg de rode wijn toe.
Laat de wijn verdampen.
Schenk de vleesfond in de pan en laat het 10 minuten zachtjes inkoken.
Verhit intussen de resterende boter in een braadpan.
Bak de karbonades aan beide kanten snel bruin en laat ze vervolgens op matig vuur in 10 minuten bruin en gaar worden, waarbij je ze halverwege keert.
Roer de slagroom door de sjalotten en breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg de karbonades op vier warme borden en schep de sjalot-tijmsaus erover.
Wijnadvies:
Deze ribkarbonades met sjalot-tijmsaus vragen om een stevige rode wijn met kruidige tonen. Een Malbec of Syrah zou goed passen bij de smaken van dit gerecht. Serveer de wijn op kamertemperatuur voor een optimale smaakervaring.
Calories: 470kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 28g | Vet: 35g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 6
Krokante Sjalottenkorst Kalfsoesters
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 sneetjes oud witbrood verkruimeld
- 8 sjalotten gepeld en gehalveerd
- 2 eetlepels boter
- 100 ml witte wijn
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 4 kalfsoesters op kamertemperatuur
- 1 teentje knoflook gepeld
- 15 g verse peterselie fijngehakt
- 300 g panklare spinazie
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en rooster de verkruimelde broodkruimels goudbruin.
Laat ze vervolgens afkoelen op keukenpapier.
Snijd de sjalotten in dunne plakjes.
Smelt in een steelpan 1 eetlepel boter en fruit de sjalotten kort aan.
Voeg de witte wijn, gedroogde tijm, zout en peper toe en stoof het mengsel afgedekt 20-25 minuten.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Wrijf de kalfsoesters in met zout en peper.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak de kalfsoesters 2 minuten per kant.
Pers de knoflook boven een kom en meng het met de geroosterde broodkruimels en fijngehakte peterselie.
Leg de kalfsoesters in een ingevette ovenschaal, verdeel de gestoofde sjalotten erover en bedek ze vervolgens met het broodkruimelmengsel.
Zet het vlees in de oven en laat het nog 5 minuten doorwarmen.
Smelt intussen in een grote pan of wok 1 eetlepel boter en laat de spinazie al omscheppend slinken.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de spinazie uitlekken in een zeef en verdeel het over vier warme borden.
Leg de kalfsoesters erbovenop.
Wijnadvies:
Deze krokante sjalottenkorst kalfsoesters gaan goed samen met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon. Als je liever wit drinkt, probeer dan een Chardonnay met een volle body.
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 6