Pruimengebak 1

Recept categorieën: Fruit, Gebak
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • Taartvorm

Ingrediënten

  • boter om in te vetten
  • 500 g pruimen rijpe
  • 1 pakje Mon Chou Pan & Oven 194 ml
  • 50 ml melk
  • 75 g bloem
  • 3 eieren M
  • 75 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker 8 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Taartvorm invetten.
  • Pruimen wassen, halveren en ontpitten.
  • Alle helften in 3 stukjes snijden.
  • Pruimenstukjes over bodem van taartvorm verdelen.
  • In kom Mon Chou, melk, bloem, eieren, suiker, vanillesuiker en snufje zout tot luchtig beslag kloppen.
  • Beslag over pruimen schenken.
  • Taart in midden van oven in ca. 40 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Warm serveren.
  • Eventueel bestrooien met poedersuiker.

Kaas hamtaart met artisjokken

Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • Taartvorm
  • vork

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 blik artisjokharten 400 g
  • 2 pakjes achterham a 65 g
  • 4 eieren middel groot
  • 1 beker slagroom 125 ml
  • 200 g gemalen belegen kaas zakje a 150 g
  • zout
  • peper
  • olie om in te vetten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Plakjes bladerdeeg laten ontdooien.
  • Artisjokken laten uitlekken en in stukjes snijden.
  • Ham in reepjes snijden.
  • Eieren met room, kaas, zout en peper loskloppen.
  • Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg.
  • Met vork gaatjes in bladerdeeg prikken.
  • Artisjokken en ham over bodem verdelen.
  • Eiermengsel erover schenken.
  • In het midden van de oven taart in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken.

Warme druiventaart uit de oven met ijs

AllerHande februari 2004
Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht - Dessert, Taart
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 75 g bloem
  • 150 ml melk
  • 250 g witte druiven pitloze
  • poedersuiker
  • 1 l vanilleroomijs

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • In kom eieren met suiker luchtig en schuimig kloppen.
  • Bloem, mespunt zout en melk toevoegen en tot dun beslag kloppen.
  • Beslag in ingevette taartvorm schenken en druiven erover verdelen.
  • Vorm 1 richel onder midden in oven zetten en taart in 40-45 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Taart iets laten afkoelen en royaal bestrooien met poedersuiker.
  • In punten snijden en over borden verdelen.
  • Bolletjes ijs ernaast scheppen.

Appel amandelcake

Recept categorieën: Cake, Fruit, Noten
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 Appels Geschild En Klokhuizen Uitgeboord
  • 275 Gram Zelfrijzend Bakmeel
  • 175 Gram Boter Zacht
  • 150 Gram Suiker
  • 3 Eieren
  • 50 Gram Melk
  • 50 Gram Amandelspijs
  • 50 Gram Amandelen Gehakt
  • 1 Theelepel Kaneel

Instructies

  • Doe 125 gram boter, 3 eieren, 100 gram suiker, 200 gram bloem en alle melk in een kom en mix 5 minuten met een elektrische mixer.
  • Giet het beslag in een taartvorm.
  • Strooi de kaneel erover.
  • Snijd de appels in plakken en leg ze er bovenop.
  • Meng de rest van de bloem, boter en suiker met de amandelspijs en de amandelen en maak daar een kruimelige massa van met de vingers.
  • Verdeel de kruimels over de appels.
  • Bak de taart 50 minuten op 165 graden.

Italiaanse Kiptaart met Citroen en Kruiden

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
calorieën: 600kcal
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 500 g kipfilet
  • 3 uien gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 zakje verse Italiaanse kruidenmix 30 g
  • 3 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 1 citroen
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart diepvries, ontdooid
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Verhit 25 g boter in een koekenpan.
  • Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze aan elke zijde gedurende 3 minuten.
  • Laat de kip op een bord afkoelen.
  • Stoof de gesnipperde ui en fijngesneden knoflook in een hapjespan met 25 g boter gedurende 20 minuten.
  • Snijd salie en rozemarijn (uit Italiaanse kruidenmix) fijn.
  • De rest van de kruidenmix wordt niet gebruikt.
  • Klop in een kom de eieren en slagroom los.
  • Voeg zout, peper, fijngesneden salie en rozemarijn toe.
  • Boen de citroen goed schoon, rasp de schil fijn en roer de rasp door het eimengsel.
  • De vrucht wordt verder niet gebruikt.
  • Bekleed een taartvorm met de plakjes deeg.
  • Snijd de afgekoelde kipfilets in reepjes en meng ze met het ui- en eimengsel.
  • Verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem van de taartvorm.
  • Plaats de taart in de voorverwarmde oven.
  • Verlaag na 10 minuten de temperatuur tot 175°C en bak de taart nog ca.
  • 40 minuten, tot hij goudbruin en gaar is.
  • Serveer de taart met een gemengde salade.

Notities

Wijnadvies:

Deze Italiaanse kiptaart met citroen en kruiden past goed bij een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen de smaken van de taart aanvullen en zorgen voor een heerlijke combinatie.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 40g | Vet: 40g | Zout: 2mg | Sugar: 5g

Citroenschuimtaart met Drievoudige Bakmethode

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Gebak, Nagerecht - Dessert, Taart
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
Porties: 8
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 250 g bloem
  • 200 g koude boter in blokjes
  • 250 g poedersuiker
  • Sap van 2 citroenen

Instructies

  • Splits 3 eieren.
  • Meng in een keukenmachine bloem, 125 g boter, 100 g poedersuiker, 1 ei en 1 eierdooier tot een samenhangend deeg.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ongeveer 25 cm.
  • Bekleed de taartvorm met het deeg en leg er bakpapier op.
  • Leg een steunvulling op het bakpapier en bak de bodem in 25 minuten lichtbruin.
  • Haal de vorm uit de oven, verwijder de steunvulling en het bakpapier, en bestrijk de bodem dun met eierdooier.
  • Smelt de rest van de boter.
  • Klop in de keukenmachine 4 eieren, de rest van de eierdooier, 100 g poedersuiker en het citroensap tot een schuimig mengsel.
  • Voeg al kloppend de gesmolten boter toe.
  • Giet het citroenmengsel in de taartvorm en zet terug in de oven.
  • Bak de taart in 20 minuten gaar en haal uit de oven.
  • Klop de eiwitten in een schone keukenmachine of kom tot stijve pieken.
  • Voeg de rest van de poedersuiker en het achtergehouden citroensap in delen toe aan het eiwit.
  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Verdeel het eiwitschuim met een spatel over de taart en verwarm nog 10 minuten onder de grill, tot het eiwitschuim bruin en gaar is.

Notities

Het geheim van deze taart is dat deze drie keer wordt gebakken. Eerst wordt het deeg 'blindgebakken' met een steunvulling om de bodem mooi vlak te houden. Daarna komt de citroenvulling erop en tot slot wordt het eiwitschuim toegevoegd en onder de grill verwarmd voor een perfecte afwerking.

Hartige Taart met Bloemkool en Broccoli

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 450kcal
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 6 plakjes hartige-taartdeeg diepvries
  • 1 bloemkool
  • 1 broccoli
  • Zout
  • 150 g zachte geitenkaas bijv. Bettine Blanc
  • 4 eieren
  • 200 g vloeibare roomkaas bijv. Pan en Oven
  • Peper
  • 45 g amandelschaafsel
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven
  • Olie om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de plakjes deeg op het aanrecht en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien.
  • Maak de bloemkool en broccoli schoon, verdeel ze in kleine roosjes en was ze.
  • Kook de roosjes in ruim water met zout in 3-5 minuten beetgaar.
  • Laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Bestuif het aanrecht met bloem.
  • Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm.
  • Vet de taartvorm in en bekleed deze met het deeg.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Verdeel de bloemkool- en broccoliroosjes over de bodem.
  • Verkruimel de geitenkaas erover.
  • Klop in een kom de eieren los met de roomkaas, een mespunt zout en peper.
  • Schenk het eimengsel over de groenten in de taartvorm.
  • Bak de taart in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten.
  • Strooi het amandelschaafsel erover en bak de taart nog eens 15 minuten, tot hij goudbruin is.
  • Serveer met een tomatensalade.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze hartige taart. De levendige zuren van de wijn zullen de romige geitenkaas en de groenten mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 18g | Vet: 30g | Zout: 1.5mg | Sugar: 3g

Appel-Bosvruchten Kruimeltaart

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht - Dessert, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g bosvruchtenmix diepvries
  • 100 g bloem
  • Snufje zout
  • 75 g gele basterdsuiker
  • 50 g koude boter of margarine
  • 500 g Goudreinetten
  • 2 eetlepels suiker
  • 125 ml slagroom
  • 200 ml bosvruchtensaus
  • 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten

Instructies

Bereidingswijze:

  • Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4).
  • Kruimeldeeg maken:
  • Meng in een kom de bloem, een snufje zout en de gele basterdsuiker.
  • Smelt de boter in een pan op laag vuur.
  • Voeg de gesmolten boter toe aan het bloemmengsel en meng met een vork tot er een kruimelig deeg ontstaat.

Appels voorbereiden:

  • Schil de appels, halveer ze en verwijder de klokhuizen.
  • Snijd de appels in partjes van ongeveer 1½ cm dikte.
  • Bestrooi de appelpartjes met suiker.

Taart samenstellen:

  • Vet een taartvorm in met boter.
  • Leg de helft van de appelpartjes op de bodem van de taartvorm.
  • Verdeel de bosvruchtenmix over de appellaag.
  • Leg de resterende appelpartjes bovenop de bosvruchten.
  • Strooi het kruimeldeeg gelijkmatig over de appels.

Bakken:

  • Bak de appel-bosvruchten kruimeltaart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten, tot de bovenkant goudbruin is.

Bosvruchtenroom maken:

  • Klop intussen de slagroom stijf.
  • Roer de bosvruchtensaus voorzichtig door de opgeklopte slagroom.

Notities

Serveren:

Serveer de hete taart met de bosvruchtenroom.

Serveertip:

Geniet van deze heerlijke appel-bosvruchten kruimeltaart als dessert, eventueel met een bolletje vanille-ijs erbij voor extra genot.

Opmerkingen:

Zorg ervoor dat de bosvruchtenmix goed verdeeld is over de appels, zodat elke hap een mix van smaken heeft.
Varieer gerust met andere soorten fruit in plaats van bosvruchten, zoals perziken, bramen of bosbessen, afhankelijk van het seizoen en je voorkeur.

Klappertaart

Recept categorieën: Cake, Taart
Porties: 12
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 sneetjes witbrood oud
  • 1 pak kokos jonge 450 gr, toko, diepvries
  • 1 blik kokosmelk 4 dl
  • 4 eieren
  • 175 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels boter
  • 12 druppels kokos essence
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 kokosnoot

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Week het brood in de kokosmelk.
  • Snijd de kokos in schuine reepjes van 6 x 1/2 cm.
  • Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker dik en schuimig.
  • Voeg de boter toe en klop die erdoor.
  • Klop de bloem, het geweekte niet-uitgeknepen brood en de kokos-essence erdoor en schep de reepjes kokos door het beslag.
  • Schenk het beslag in de vorm of schaal en bak de taart in het midden van de oven in 50 minuten lichtbruin en gaar.
  • Garneer de taart eventueel met (met een kaasschaaf geschaafde) flinters vruchtvlees van kokosnoot.

Aardbeien schuimtaart

Recept categorieën: Fruit, Taart
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 50 gram hazelnoten geroosterde
  • beschuit
  • 500 gram aardbeien
  • 2 eiwitten
  • 7 ml vloeibare suikervervanger
  • 1 theelepel maïzena

Instructies

  • Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg en prik de bodem in.
  • Bak hem in 25 minuten op 200°C bruin en gaar.
  • Zet hierna de oven hoger.
  • Snijd intussen de aardbeien in stukjes.
  • Maal de hazelnoten met de beschuit fijn.
  • Laat de aardbeien in een zeef uitlekken.
  • Klop boven stoom de eiwitten met de suikervervanger heel stijf en klop er halverwege de maïzena door.
  • Bestrooi de afgekoelde taartbodem met het notenpaneer.
  • Spatel de uitgelekte aardbeien door het eiwitschuim, leg het aardbeienschuim op de taartbodem en maak er met een vork pieken op.
  • Zet de taart terug in de oven tot de bovenkant is gekleurd.
  • Laat de taart iets afkoelen en dien hem op.