Mediterrane Inktvispasta met Diverse Vissoorten
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 520kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 citroen
- 2 komkommers
- 250 g cherrytomaten minitomaatjes
- 100 g gerookte zalm
- 300 g zwarte tagliatelle pasta
- 4 eetlepels olijfolie
- 150 g gekookt mosselvlees
- 125 g roze garnalen
Zet een grote pan met water op het vuur en breng het aan de kook.
Voeg eventueel wat zout toe aan het water.
Voeg een schijfje gewassen citroen toe aan het kookwater voor extra smaak.
Was de komkommers en cherrytomaten.
Snijd de komkommers in lange linten met een kaasschaaf of dunschiller.
Halveer de cherrytomaten.
Snijd de gerookte zalm in stukjes.
Kook de zwarte tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in het kokende water.
Dit duurt meestal 4 tot 6 minuten.
Verhit intussen de olijfolie in een grote koekenpan.
Bak hierin de stukjes gerookte zalm ongeveer 2 minuten op laag vuur tot ze lichtjes van kleur veranderen.
Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de koekenpan en meng deze voorzichtig met de olijfolie en zalm.
Voeg de mosselen, garnalen en cherrytomaten toe aan de pasta en meng alles goed door elkaar.
Verdeel de komkommerlinten over vier borden en schep de inktvispasta met diverse vissoorten er bovenop.
Wijnadvies:
Een frisse en licht droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij dit gerecht.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 49g | Protein: 30g | Vet: 22g | Zout: 1.8g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 12
Geroosterde Groentelasagne met Romige Paprikasaus
Servings: 4 personen
Calories: 680kcal
Author: Cor Kevenaar
- 700 g aardappels Pommes Primeur
- 700 g uien
- 3 rode paprika's
- 1½ theelepel zout
- 1½ theelepel Italiaanse keukenkruiden
- 250 ml olijfolie
- 30 ml witte-wijnazijn
- 12 lasagnevellen pak van 250g
- 2 kroppen sla
- 100 g verse groene pesto
Verwarm de oven voor op 200°C (of gasovenstand 4).
Boen de aardappels goed schoon onder koud water en snijd ze in stukken.
Pel en snijd de uien in stukken.
Was, maak schoon en snijd de rode paprika's in repen.
Leg de aardappels en ui in een braadslede.
Bestrooi met zout en Italiaanse kruiden en besprenkel met 100 ml olijfolie.
Rooster de aardappels en ui in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten, waarbij je ze af en toe omschept.
Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de paprika's zachtjes gedurende ongeveer 25 minuten, regelmatig omscheppen.
Laat de paprika's afkoelen en pureer ze vervolgens samen met de witte-wijnazijn in een keukenmachine of met een staafmixer tot een saus.
Voeg beetje bij beetje 100 ml olie toe tot een mooie saus ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper.
Kook de lasagnevellen in ruim kokend water met 2 eetlepels olie gedurende ongeveer 7 minuten, of tot ze beetgaar zijn.
Laat ze uitlekken in een vergiet.
Verhit de resterende olie in een wok en voeg de gesneden sla in delen toe.
Laat de sla al omscheppend slinken en voeg vervolgens de pesto toe.
Meng goed.
Leg op elk van de vier borden een lasagnevel.
Schep hierop achtereenvolgens 1/3 deel van de paprikasaus, 1/3 deel van de sla en 1/3 deel van het aardappel-uienmengsel.
Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten zijn gebruikt.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze geroosterde groentelasagne. De fruitige tonen van de wijn zullen mooi samengaan met de romige paprikasaus en de aardappels.
Calories: 680kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 10g | Vet: 42g | Zout: 2.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 12
Gegrilde Zeewolf met Tuinbonenpuree en Verse Munt
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 590kcal
Author: Cor Kevenaar
- 450 g tuinbonen diepvries, ontdooid
- 500 g krielaardappels
- 2 sjalotten fijngesnipperd
- 1 eetlepel witte wijn
- 250 g romaatjes in vieren
- 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge
- ½ zakje verse munt à 15g
- 1 eetlepel citroensap
- 600 g zeewolffilet
- 25 g boter
- Zout en peper naar smaak
erwijder het grijze velletje van de tuinbonen.
Kook de krielaardappels gaar gedurende 20 minuten.
Meng de fijngesnipperde sjalotten met witte wijn.
Meng de romaatjes met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper, voeg de sjalottenmix toe.
Pluk de muntblaadjes van de takjes.
Kook de tuinbonen gedurende 2 minuten, laat ze uitlekken in een vergiet en pureer ze grof met een staafmixer of keukenmachine met de munt en 1 eetlepel olijfolie.
Breng de puree op smaak met citroensap, zout en peper.
Verhit een grillpan.
Dep de zeewolf droog, smeer in met olie en bestrooi met zout en peper.
Grill de zeewolf goudbruin in ongeveer 5-7 minuten, halverwege keren.
Verdeel de tuinbonenpuree over vier warme borden, leg de zeewolf er bovenop en schep de romaatjes met dressing er omheen.
Meng de gekookte krielaardappels met boter en serveer ze in een aparte schaal.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past uitstekend bij dit gerecht. De citrusachtige tonen van de wijn zullen goed samengaan met de zeewolf en de muntige smaak van de tuinbonenpuree.
Calories: 590kcal | koolhydraten: 54g | Protein: 36g | Vet: 24g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 12
Gezonde Brood-Broccoli Ovenschotel
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 3 eetlepels olie
- 4 rode uien in ringen gesneden
- 100 ml kruidenbouillon van poeder
- 1 theelepel tijm
- 500 g broccoli in kleine roosjes gesneden
- ½ ongesneden bruinbrood bijvoorbeeld Bourgondisch donker meergranen
- 4 eieren
- 2 eetlepels zure room
- 150 g belegen kaas geraspt
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uienringen zachtjes gedurende 3 minuten.
Voeg de kruidenbouillon, tijm, zout en peper toe aan de uien.
Laat nog 4-5 minuten zachtjes stoven totdat het vocht is verdampt.
Snijd intussen de broccoli in kleine roosjes en schil de stronk met een dunschiller.
Snijd de stronk in blokjes.
Kook de broccoli in weinig water met zout gedurende 3-4 minuten tot het beetgaar is.
Laat het vervolgens uitlekken in een vergiet.
Snijd het brood in 4 gelijke dikke sneden.
Rooster het lichtbruin in een broodrooster of onder de grill.
Leg de geroosterde broodsneetjes tegen elkaar aan in een ingevette ovenschaal.
Verdeel de gestoofde ui en gekookte broccoli over het brood.
Breek boven elk stuk brood een ei en schep er ½ lepel zure room op.
Bestrooi het geheel met zout, peper en geraspte kaas.
Bak de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, tot het gaar en goudbruin is.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 12
Hartige Taart met Bloemkool en Broccoli
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Kevenaar
- 6 plakjes hartige-taartdeeg diepvries
- 1 bloemkool
- 1 broccoli
- Zout
- 150 g zachte geitenkaas bijv. Bettine Blanc
- 4 eieren
- 200 g vloeibare roomkaas bijv. Pan en Oven
- Peper
- 45 g amandelschaafsel
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
- Olie om in te vetten
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de plakjes deeg op het aanrecht en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien.
Maak de bloemkool en broccoli schoon, verdeel ze in kleine roosjes en was ze.
Kook de roosjes in ruim water met zout in 3-5 minuten beetgaar.
Laat ze uitlekken in een vergiet.
Bestuif het aanrecht met bloem.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm.
Vet de taartvorm in en bekleed deze met het deeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verdeel de bloemkool- en broccoliroosjes over de bodem.
Verkruimel de geitenkaas erover.
Klop in een kom de eieren los met de roomkaas, een mespunt zout en peper.
Schenk het eimengsel over de groenten in de taartvorm.
Bak de taart in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten.
Strooi het amandelschaafsel erover en bak de taart nog eens 15 minuten, tot hij goudbruin is.
Serveer met een tomatensalade.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze hartige taart. De levendige zuren van de wijn zullen de romige geitenkaas en de groenten mooi aanvullen.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 18g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 12
Biefstuk met Saliejus en Paddenstoelravioli
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 550kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 courgette
- 25 g boter
- 250 g ravioli funghi porcini koelvers
- 2 biefstukken op kamertemperatuur
- 125 ml droge witte wijn
- ½ eetlepel gedroogde salie
- 1 theelepel bouillonpoeder
Snijd de courgette overlangs doormidden en vervolgens in plakjes.
Kook de ravioli in ruim kokend water met zout gedurende 3 minuten zachtjes.
Voeg de courgettestukjes toe en kook nog 3-4 minuten tot de ravioli beetgaar is.
Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de biefstukken, afhankelijk van de gewenste gaarheid, in 2-3 minuten per kant bruin en vanbinnen rood of rosé.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie.
Zet het vuur hoog en roer de aanbaksels los met de witte wijn, salie en bouillonpoeder.
Laat de jus iets inkoken.
Laat het ravioli-courgettemengsel uitlekken in een vergiet en verdeel het over twee borden.
Leg de biefstukken ernaast en giet de saliejus erover.
Wijnadvies:
Deze biefstuk met saliejus en paddenstoelravioli gaat uitstekend samen met een stevige rode wijn zoals een Merlot. De volle smaken van de wijn zullen de hartige tonen van de biefstuk en de aardse smaken van de ravioli goed aanvullen.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 12
Italiaanse Spaghetti met Zeevruchten en Kruidige Tomatensaus
Een klassiek Italiaans pastagerecht met tarwe spaghetti, verse zeevruchten en een rijke, kruidige tomatensaus. Heerlijk met een frisse groene salade.
Bereidingstijd43 minuten min
Servings: 6 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
kookpan
Kleine diepe pan
vijzel
Verwarmde schaal
mes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 knoflookteen gepeld en fijngehakt
- Handvol verse basilicum fijngehakt
- 1 theelepel oregano
- 1 blik tomaten 400 gram
- Flinke hand platte peterselie fijngehakt
- 1 gedroogde rode peper fijngemalen in de vijzel
- 12 ontpitte zwarte Nyons olijven of biologische olijven
- 2 eetlepels uitgelekte kappertjes
- 1 blikje ansjovis in olijfolie fijngehakt
- 1 kop garnalen
- 300 gram tarwe spaghetti
- Groene sla optioneel, voor bijgerecht
erwarm 2 eetlepels olijfolie in een kleine diepe pan en fruit de fijngehakte knoflook tot deze geurig is.
Voeg de fijngehakte basilicum, oregano, tomaten, peterselie en de gemalen rode peper toe aan de pan.
Hak de ansjovis fijn en voeg deze toe aan de saus.
Laat de saus 30 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de ontpitte olijven en kappertjes toe aan de saus en roer goed door.
Voeg de garnalen toe en laat het geheel nog 5 minuten sudderen tot de garnalen gaar zijn.
Kook ondertussen de tarwe spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet en doe het vervolgens in een verwarmde schaal.
Giet de bereide zeevruchtensaus over de spaghetti en serveer direct.
Combineer met een frisse, droge witte wijn zoals Pinot Grigio of Vermentino.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 25g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 12
Zomerse Meloensalade met Bramen en Ham
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 290kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 kleine galiameloenen goed gekoeld
- 200 g rauwe ham bijv. Jambon d'Ardenne
- 4 eetlepels milde olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- Versgemalen peper
- 1 zakje verse basilicum 15 g, grofgescheurd
- 2 bakjes bramen à 200 g
Halveer de meloenen en schep met een lepel de pitjes eruit.
Maak vervolgens grove krullen uit het vruchtvlees (of steek met een meloenbolletjessteker bolletjes uit het vruchtvlees).
Laat de lege meloenhelften ondersteboven uitlekken in een vergiet.
Scheur de ham in stukken.
Klop in een grote schaal de dressing van olijfolie, citroensap en versgemalen peper.
Meng de meloen en ham door de dressing.
Voeg de grofgescheurde basilicum en bramen toe en schep alles voorzichtig door elkaar.
Verdeel de salade over vier borden of schep het eerst in lege meloenhelften.
Snijd eventueel een klein plakje van de onderkant af zodat de meloenen steviger staan.
Wijnadvies:
Een Torrontés wijn, zoals Etchart Cafayate Torrontés, met zijn frisse en fruitige tonen, vormt een uitstekende aanvulling op deze zomerse salade.
Calories: 290kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 2g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 12
Mie met varkensvlees van Harry Bloksma
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Calories:
Author: Cor Klaar
- 350 gram varkensfilet in reepjes gesneden
- 250 gram mie nestjes
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 400 gram wok groenten naar keuze
- 2 tl sambal oelek
- 4 el ketjap manis
- 1 tl komijnzaad gemalen
- 1 tl gemberpoeder
- arachideolie of zonnebloemolie
- 4 eieren
Kook de mie volgens aanwijzing op de verpakking.
Zodra de mie gaar is giet deze af d.m.v. een vergiet en laat goed uitlekken.
Verhit in een wok een scheut olie en bak de vleesreepjes aan.
Voeg de ui toe.
Bak totdat deze glazig is en voeg dan de knoflook en de wok groenten toe.
Voeg de sambal, ketjap, komijnzaad en gemberpoeder toe.
Voeg de uitgelekte mie toe.
Meng alles goed door elkaar.
Bak intussen 4 spiegeleieren.
Verdeel de roerbakschotel met een spiegelei over de borden.
Geef er eventueel pindasaus en gebakken uitjes bij.
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 12
Spinaziesalade met rauwe ham
Totale tijd30 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 100 gram spinazie verse
- 1 stukje rettich van 5 cm
- 6 kerstomaatjes
- ½ dl appelsap
- 2 eetlepels Yogonaise
- Worcestershiresaus
- zout
- ½ eetlepel boter
- 6 plakjes rauwe ham
- peper
Was de spinazie grondig, neem de blaadjes van de steeltjes en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
Snijd de rettich in dunne plakjes en halveer de tomaatjes.
Roer het appelsap en de Yogonaise met enkele druppels Worcestershiresaus tot een sausje en voeg naar smaak zout en peper toe.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de plakjes rauwe ham knapperig.
Verdeel de spinazie, de rettich en de tomaat over 2 bordjes, sprenkel er het sausje over en leg er de plakjes rauwe ham op.
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 12