Spaanse Sinaasappelsalade met Rode Ui en Olijven
Deze frisse Spaanse sinaasappelsalade met rode ui en zwarte olijven is een perfecte combinatie van zoet en hartig. De sterke Spaanse olijfolie geeft een extra smaakdimensie, ideaal als voorgerecht of bijgerecht tijdens een zomerse maaltijd.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 4 sinaasappels gepeld en in ringen
- 1 rode ui in ringen
- 50 g zwarte olijven
- 4 eetlepels sterke Spaanse olijfolie
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Pel de sinaasappels en snijd ze in ringen.
Snijd de rode ui en olijven in dunne ringen.
Leg de sinaasappelringen op vier borden en verdeel de ui en olijven erover.
Giet vlak voor het serveren royaal Spaanse olijfolie over de salade.
Breng op smaak met zout en peper naar wens.
Lekker met een stuk brood erbij.
Wijnadvies:
Serveer deze frisse salade met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Verdejo of Albariño, die de zoete en hartige smaken van het gerecht mooi in balans brengt.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 2g | Vet: 14g | Zout: 0.8g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / vier borden
Surimikoekjes met sperziebonen
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 250 g bloem
- 250 ml melk
- 2 eieren
- 5 eetlepels olie
- 150 g snijbonen gesneden
- 150 g maïskorrels blik, uitgelekt
- 250 g surimisticks vis, in stukjes
- 1 theelepel worcestershiresauce
- 2 rode uien gesnipperd
- 500 g sperziebonen panklare
- 100 ml kippenbouillon van tablet
- 1 eetlepel citroensap
Bloem boven ruime kom zeven.
Melk en eieren mengen.
Kuiltje in beslag maken,melkmengsel erin gieten en met garde of mixer tot glad beslag roeren.
Snijbonen, maïs en surimi door beslag scheppen en pittig op smaak brengen met
worcestershiresaus, zout en peper.
In grote koekenpan met antiaanbaklaag 1-2 eetlepels olie verhitten.
Per keer van beslag 4 koekjes op hoog vuur bakken met doorsnede van ca. 10 cm.
Koekjes op keukenpapier laten uitlekken en warm houden.
Rest van surimikoekjes op zelfde wijze bakken (hoeveelheid is voldoende voor ca.12 stuks).
Intussen in wok ui in rest van olie goudbruin fruiten.
Sperziebonen toevoegen en 3 minuten roerbakken.
Bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen.
Sperziebonen afgedekt nog 5 minuten zachtjes laten koken, op allerlaatst citroensap erdoor roeren.
Surimikoekjes over vier borden verdelen en sperziebonen ernaast leggen.
Receptenplein.nl
Home / vier borden
Rode bietensoep met runderrookworst
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 uien gesnipperd
- 3 eetlepels olie
- 450 g aardappelschijfjes
- 400 g rode bietjes geraspt
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 2 tomaten in partjes
- 750 ml wortelsap
- 1 runderrookworst 250 g, in plakjes
- 150 ml Griekse yoghurt vetvrije
In pan met dikke bodem ui in 2 eetlepels olie fruiten.
Aardappel en biet toevoegen en even meebakken.
Tomatenpuree erdoor roeren en kort meebakken.
Tomaat door aardappelmengsel scheppen.
Wortelsap en 250 ml water erbij schenken en soep aan de kook brengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Vuur lager zetten en soep afgedekt 10 minuten zachtjes laten koken.
Intussen in koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten.
Plakjes rookworst 1-2 minuten al omscheppend bakken.
Soep over vier diepe borden verdelen.
In midden van elk bord beetje Griekse yoghurt en rookworst scheppen.
Runderrookworst is een stuk minder vet dan 'gewone' rookworst, zelfs als die 'light' is!
Receptenplein.nl
Home / vier borden
Lauwwarme andijviesalade met rookworst
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
mes
2 Koekenpannen
schilmes,
vier borden
- 350 g andijvie verse
- 1 rookworst 250 g
- 8 eetlepels zonnebloemolie
- 1 pak aardappelschijfjes 700 g
- 1 rode paprika
- 1 appels
- 1 eetlepel azijn
- 2 theelepel mosterd
- mespunt suiker
Andijvie in reepjes snijden, wassen en goed laten uitlekken.
Rookworst 15 minuten in heet water verwarmen.
In 2 koekenpannen 4 eetlepels olie verhitten en aardappelschijfjes volgens gebruiksaanwijzing bakken.
Paprika schoonmaken en in blokjes snijden.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
Andijvie, paprika en appel over vier borden verdelen.
Van 4 eetlepels olie, azijn, mosterd en suiker dressing roeren, op smaak brengen met zout en peper en over andijvie sprenkelen.
Rookworst in plakjes snijden, met aardappelschijfjes mengen en over andijvie verdelen.
Receptenplein.nl
Home / vier borden
Kabeljauw kerriesaus met banaan
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 pak witte rijstbuiltjes 250 g
- 1 rode paprika
- 2 schaaltjes kabeljauwfilet à ca. 200 g
- 6 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 zak prei gesneden 500 g
- 4 bananen
- 1 pakje kerriesaus culinair 38 g
- zout
- peper
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Intussen paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
Kabeljauwfilet in blokjes snijden.
In wok 3 eetlepels olie verhitten.
Paprika en prei ca. 2 minuten roerbakken.
Kabeljauw toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
Intussen bananen pellen, halveren en in lengte doormidden snijden.
In koekenpan rest van olie verhitten en bananen ca. 2 minuten bakken.
Kerriesaus bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Vis-groentemengsel en kerriesaus mengen en even doorwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Rijst over vier borden verdelen.
Vis met saus er overheen schenken en garneren met gebakken banaan.
Receptenplein.nl
Home / vier borden
Gemarineerde Asperges met Hollandse Garnalen
Bereidingstijd29 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
scherp mes
Aspergepan of wijde pan
lage ovenschaal
vier borden
- 1 kg witte asperges
- Zout
- 1 limoen
- 1 teentje knoflook
- 15 g verse basilicum
- 100 ml Italiaanse olijfolie extra vierge
- Versgemalen peper
- 30 g rucola
- 100 g Hollandse garnalen
Schil de asperges van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
Kook de asperges in een aspergepan (of wijde pan) met zout en water gedurende ca.
10 minuten met de kopjes omhoog.
Haal de pan van het vuur en laat de asperges ca.
20 minuten afgedekt staan.
Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf.
Pers de halve limoen uit.
Pel en hak de knoflook.
Meng in de keukenmachine de basilicum, knoflook, 1 eetlepel limoensap en olijfolie tot een gladde marinade.
Roer de limoenschil door de marinade en voeg zout en peper naar smaak toe.
Doe de marinade in een lage ovenschaal.
Haal de asperges uit de pan, laat uitlekken en leg ze in de marinade.
Schep de marinade erover en laat de asperges afkoelen, draai ze af en toe om.
Spoel de garnalen af in een zeef en laat uitlekken.
Scheur de rucola in stukken en verdeel over vier borden.
Leg de asperges uit de marinade met de kopjes naar één kant op de borden en verdeel de garnalen erover.
Druppel een beetje marinade over het gerecht.
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / vier borden
Gestoofde Peren in Rode Wijnsiroop met Amandelijs
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd18 minuten min
Servings: 4
Calories: 520kcal
Author: Cor Kevenaar
- 4 grote stevige peren bijv. Doyenne du Comice
- 500 ml fruitige soepele rode wijn
- 150 g suiker
- 8 gekneusde zwarte peperkorrels
- 55 g amandelschaafsel
- ½ liter vanilleroomijs
Schil de peren van boven naar beneden, maar laat de steeltjes eraan zitten.
Breng in een smalle pan de rode wijn met suiker en gekneusde peperkorrels aan de kook.
Draai het vuur lager en zet de peren in de pan.
Laat ze 15 minuten zachtjes koken.
Draai het vuur uit en laat de peren in het kookvocht afkoelen.
Haal de peren uit de pan.
Zeef het kookvocht en laat het inkoken tot een lichte siroop.
Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.
Snijd de peren in de lengte doormidden en verwijder met een mesje of meloenboor het klokhuis.
Leg de peerhelften op vier borden.
Haal het ijs uit de vriezer en laat het iets zacht worden.
Schep met een kleine ijsbolletjestang of in heet water gedoopte eetlepel 8 kleine bolletjes uit het ijs.
Leg in elke peerholte een bolletje ijs en verdeel het geroosterde amandelschaafsel erover.
Schenk de wijnsiroop over de peren en serveer direct.
Wijnadvies:
Deze heerlijke gestoofde peren passen perfect bij een glas zoete rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 74g | Protein: 6g | Vet: 19g | Zout: 0.2g | Sugar: 64g
Receptenplein.nl
Home / vier borden