Klassieke Bami met Vlees en Omelet
Een smakelijke Indonesische bami met vlees, ham, groenten en een luchtige omelet, perfect voor een smaakvolle, snelle maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 3
Calories: 510kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pak eiermie
- 1 bami-groentenpakket
- 250 g gaar bami-vlees in stukjes
- 100 g ham in stukjes
- 2 eieren
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 theelepels djahe
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels zoete ketjap
- 2 theelepels laos
- 2 theelepels ketoembar
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels gedroogde selderij
- 1 ui in stukjes gesneden
Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan.
Bak de ui en pers de knoflook erboven uit.
Voeg laos, ketoembar, djahe en het verkruimelde bouillonblokje toe.
Doe de ketjap en het gare bami-vlees erbij, gevolgd door het bami-groentenpakket en de ham.
Voeg de gare eiermie beetje bij beetje toe, en roer alles goed door.
Voeg de gedroogde selderij toe en meng.
Kluts de eieren en bak een omelet in een koekenpan.
Snijd de omelet in reepjes en leg deze op de bami.
Serveer de bami met zure augurken en/of uitjes.
Wijnadvies
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
Calories: 510kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 22g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / wok, of hapjespan
Oosterse Bami
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend
- 1 pak eiermie
- 1 bami-groentenpakket
- 250 g bami-vlees gaar en in stukjes gesneden
- 100 g ham in stukjes gesneden
- 2 eieren
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 theelepels djahe gemberpoeder
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels zoete ketjap
- 2 theelepels laos galangal
- 2 theelepels ketoembar gemalen korianderzaad
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels gedroogde selderij
- 1 ui in stukjes gesneden
Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan.
Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de djahe, laos, ketoembar en het verkruimelde kippenbouillonblokje toe.
Roer goed door.
Voeg 2 eetlepels zoete ketjap toe, samen met het gare bami-vlees.
Voeg vervolgens de bami-groenten en daarna de ham toe.
Voeg beetje bij beetje de gare eiermie toe.
Roer alles goed door elkaar.
Voeg op het laatst de gedroogde selderij toe en meng goed.
Kluts de twee eieren en bak een omelet in een koekenpan.
Snijd de omelet in reepjes en leg deze op de bami.
Serveer de bami met zure augurken en/of zure uitjes.
Serveertip:
Garneer de bami eventueel met wat fijngehakte lente-ui of verse koriander voor extra smaak en frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer of een Riesling past goed bij dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / wok, of hapjespan
Kruidige Linzencurry met Tofu en Cashewnoten
Bereidingstijd28 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
wok, of hapjespan
keukenpapier
- 375 g tofu naturel, in kleine blokjes
- 4 eetlepels olie
- 50 ml lichte sojasaus
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- ½ rode peper in dunne reepjes
- 1 cm verse gemberwortel geraspt
- 1 eetlepel milde Indiase kerriepasta
- 400 g bladlinzen uit blik of pot, voorgekookt
- 1 pak naanbrood naturel (2 stuks)
- 15 g verse koriander grofgesneden
- 75 g cashewnoten grofgehakt
Dep de tofu droog met keukenpapier.
Verhit 3 eetlepels olie in een wok of hapjespan en bak de tofu in 10 minuten rondom bruin.
Haal de tofu uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en leg in een schaal.
Giet de sojasaus over de tofu.
Verwarm de ovengrill voor.
Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook in 1 eetlepel olie.
Voeg de rode peper, geraspte gemberwortel en kerriepasta toe en bak 5 minuten mee.
Voeg de linzen toe, breng op smaak met zout en peper, en verwarm nog 5 minuten al omscheppend.
Rooster het naanbrood onder de hete grill tot het lichtbruin is, keer halverwege.
Verdeel de linzencurry over vier borden.
Schep de gebakken tofu met sojasaus erover en bestrooi het gerecht met koriander en cashewnoten.
Serveer het naanbrood naast de curry voor een complete maaltijd.
Wijnadvies
Deze kruidige linzencurry gaat goed samen met een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.
Receptenplein.nl
Home / wok, of hapjespan
Knapperige Eendenborst met Pruimen in Zoete Rode Wijnsaus en Andijviestamppot
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 eendenborstfilets
- 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 sjalotten in dunne parten
- 8 gewelde pruimen in stukjes
- 100 ml zoete rode wijn
- 300 g panklare andijvie
- 1 zakje puree à la minute
Kerf een ruitpatroon in het vet van de eendenborstfilets en wrijf ze in met het vijfkruidenpoeder, een mespunt zout en peper.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur.
Bak de eendenborstfilets op de vetkant gedurende 8 minuten tot het vel knapperig is, keer ze om en bak nog 3 minuten.
Verhit in een steelpan 1 eetlepel olie en fruit hierin de helft van de sjalotten gedurende 2 minuten.
Voeg de pruimen, rode wijn en zout en peper naar smaak toe.
Laat het geheel 5 minuten sudderen.
Verhit in een wok of hapjespan 2 eetlepels olie en roerbak de rest van de sjalotten gedurende 1 minuut.
Voeg de andijvie toe en roerbak 1 minuut mee.
Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing.
Meng het andijviemengsel door de puree en verwarm de stamppot kort.
Verdeel de eendenborstfilets, pruimen met vocht en stamppot over de borden.
Wijnadvies:
Een zoete rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon, past goed bij de zoete rode wijnsaus en de rijke smaken van de eendenborst en pruimen.
Receptenplein.nl
Home / wok, of hapjespan
Couscous met Feta, Spinazie en Gemengd Fruit
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 475kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 125 g gewelde tutti frutti in kleine stukjes
- 300 g couscous
- 2 zakken panklare spinazie à 300 g
- 1 zakje verse koriander 15 g, fijngesneden
- 200 g feta verbrokkeld
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 sjalotten gesnipperd
Meng de gewelde tutti frutti in een grote kom door de droge couscous.
Schenk er 500 ml kokend water over.
Laat de couscous 10 minuten staan tot al het water is opgenomen.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de gesnipperde sjalotjes 2 minuten zachtjes.
Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat deze op hoog vuur al omscheppend slinken.
Ga door tot al het vocht verdampt is.
Meng de couscous met de fijngesneden koriander en de helft van de verkruimelde feta.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer het couscousmengsel met de spinazie ernaast en strooi de rest van de feta over het gerecht.
Wijnadvies:
Deze couscous met feta, spinazie en gemengd fruit gaat goed samen met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo. De frisheid van de wijn vormt een mooie aanvulling op de diverse smaken van het gerecht.
Calories: 475kcal | koolhydraten: 64g | Protein: 22g | Vet: 15g | Zout: 2.3g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / wok, of hapjespan
Roergebakken Witlof met Eiermimosa
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 eieren
- 4 struikjes witlof
- 15 g verse peterselie
- 2 eetlepels boter
- Nootmuskaat naar smaak
- 1 theelepel poedersuiker
- Zout en peper naar smaak
Kook de eieren in 8 minuten hard.
Spoel ze daarna af onder koud stromend water, pel ze en halveer ze.
Snijd het eiwit fijn en verkruimel de dooiers met een vork (dit is de 'mimosa').
Was de witlof, verwijder de onderkant en de bittere, harde kern.
Halveer de witlof in de lengte en snijd deze in reepjes.
Pluk de steeltjes van de peterselie en dep de blaadjes goed droog.
Verhit 1 eetlepel boter in een steelpan en bak de peterselie in ongeveer 30 seconden knapperig.
Meng de peterselie met boter en ei door elkaar en breng op smaak met zout, peper en versgemalen nootmuskaat.
Verhit de rest van de boter in een wok of hapjespan en roerbak de witlofreepjes ongeveer 3 minuten.
Bestrooi ze met poedersuiker en roerbak nog 1 minuut.
Schep de witlof in een schaal en verdeel de eiermimosa erover.
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc. Deze wijnen hebben voldoende frisheid en een lichte body die goed samengaan met de delicate smaken van witlof en eiermimosa.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 4g | Vet: 12g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / wok, of hapjespan
Rundvleescurry van Allerhande
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 rode paprika
- 100 g peultjes
- ½ schaaltje baby-maïskolfjes á 125 g,
- 400 g bieflapjes
- 2 eetlepels olie
- 1 pakje Red Curry 50 g, Home Gourmet,
- 1 zakje coconut cream
- powder 50 g, Home Gourmet,
Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes van 2 cm snijden.
Peultjesschoonmaken, wassen en halveren.
Maïskolfjes halveren.
Vlees in reepjes van 2 cm breed snijden.
In wok olie verhitten.
Currypasta 1 minuut fruiten.
Vlees toevoegen en al omscheppend 1 minuut meebakken.
Paprika,peultjes en maïskolfjes toevoegen en al omscheppend 1minuut meebakken.
Kokospoeder mengen met 3 dl lauwwarm water en door groenten-vleesmengsel roeren.
Afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar sudderen.
Serveren met pandanrijst.
Receptenplein.nl
Home / wok, of hapjespan
Romige Bloemkool-Kerriecurry
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g pandanrijst
- 4 scharreleieren
- 1 grote ui
- 1 bloemkool
- 2 eetlepels olie
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 eetlepel bloem
- 3 theelepels kruidenbouillonpoeder
- 200 ml volle yoghurt
- 4 eetlepels gebakken uitjes
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Kook intussen de eieren hard gedurende ca.
10 minuten.
Pel en snipper de ui.
Maak de bloemkool schoon, was en verdeel deze in kleine roosjes.
Verhit de olie in een wok of hapjespan.
Pers de knoflook erboven uit en voeg vervolgens de ui, bloemkool, kerriepoeder en chilipoeder toe.
Bak al omscheppend gedurende ca.
4 minuten.
Roer de bloem en het kruidenbouillonpoeder door de yoghurt.
Voeg het yoghurtmengsel en 1 dl water toe aan de bloemkool.
Breng al roerend langzaam aan de kook.
Laat afgedekt ca.
10 minuten zachtjes sudderen.
Spoel de eieren onder koud water af, pel en hak ze grof.
Verdeel de rijst over vier borden.
Schep de bloemkoolcurry erover.
Verdeel de gehakte eieren erover.
Bestrooi met gebakken uitjes.
Wijnadvies:
Deze romige bloemkool-kerriecurry gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Riesling. De zoete tonen van de wijn vormen een mooie tegenhanger voor de kruidige smaken van de curry.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 66g | Protein: 20g | Vet: 18g | Zout: 2.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / wok, of hapjespan
Bieflapjes met Mango-Gember Saus
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 458kcal
Author: Cor Klaar
- 1 mango ca. 300 g
- 4 bolletjes gember
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1 dl tomatensap
- 3 bosuitjes
- 150 g sugar snaps
- 400 g bieflapjes
- 1 eetlepel chilipoeder
- 3 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels kruidenbouillonpoeder
Voorbereiding:
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
Pureer in een keukenmachine de mango met de gember, gembersiroop en tomatensap tot een gladde saus.
Als je geen keukenmachine hebt, snijd dan de mango en gember heel fijn en wrijf alles door een zeef boven een kom.
Snijd de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm.
Maak de sugar snaps schoon.
Snijd de bieflapjes in dunne reepjes en bestrooi ze met chilipoeder.
Bereiding:
Verhit de olie in een wok.
Pers de knoflook erboven uit en bak de bieflapjes al omscheppend in ongeveer 3 minuten bruin.
Voeg de bosui en sugar snaps toe en bak ze ongeveer 2 minuten mee.
Voeg de mangosaus en het kruidenbouillonpoeder toe en breng aan de kook.
Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen.
Serveer met pandanrijst.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer past goed bij de exotische smaken van de mango-gember saus en het malse vlees van de bieflapjes.
Calories: 458kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 28g | Vet: 27g | Zout: 1.9g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / wok, of hapjespan
Geroerbakte Witte Kool met Spekjes en Currykruiden
Deze smaakvolle witte kool met krokant gebakken spekjes en Indiase currykruiden is een eenvoudig en heerlijk gerecht dat perfect past bij rijst of aardappelen.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 340kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g witte kool in dunne reepjes
- 200 g gerookte spekjes
- 1 ui gesnipperd
- 1 theelepel Indiase currypasta
- 1 eetlepel water
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de spekjes krokant.
Snipper de ui en snijd de witte kool in dunne reepjes.
Schep het meeste spekvet uit de pan en voeg de ui toe.
Roerbak de ui tot deze glazig is en voeg de kool toe.
Roerbak de kool ongeveer 3 minuten.
Voeg de currypasta en een eetlepel water toe en meng goed door.
Laat de groenten nog enkele minuten bakken tot de kool beetgaar is.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveertip:
Serveer met gekookte rijst of een stevige aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Calories: 340kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 16g | Vet: 28g | Zout: 2.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / wok, of hapjespan