Oosterse rijstsalade met cashewnoten
Servings: 8 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 300 g pandanrijst
- 100 g cashewnoten gezouten
- 2 eetlepels arachideolie
- 400 g Thaise groentemix roerbak
- 3 limoenen
- 3 eetlepels Thaise vissaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 rode pepers zonder zaadjes en in reepjes
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 zakje verse koriander 15 g, fijngehakt
In pan rijst koken volgens aanwijzing op verpakking.
In droge koekenpan cashewnoten goudbruin roosteren.
In wok olie verhitten en groenten ca.3minuten roerbakken tot ze knapperig gaar zijn.
Limoenen schoonboenen, 1 limoen in dunne plakjes snijden en van 2 limoenen groene schil raspen. 1 Limoen uitpersen.
Rijst in schaal scheppen en losmaken met vork.
Achtereenvolgens limoenrasp, limoensap, vissaus, sojasaus, peperstukjes, knoflook en groenten er luchtig door scheppen.
Laten afkoelen tot lauwwarm.
Noten en koriander erdoor scheppen en garneren met plakjes limoen.
Extra gevulde salade:
Echt een salade om naar eigen inzicht op te variëren.
Je kunt de salade extra vullen met in roerbakolie gebakken reepjes rundvlees,kip of vis.
Of schep er extra garnalen of surimi door.
Maak de rijstsalade niet al te lang van tevoren, want door het limoensap worden na verloop van tijd de rijstkorrels weer wat harder.
bereidingstijd 20 minuten
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 12
Loempiavulling met Gehakt, Garnalen en Specerijen
Deze rijkgevulde loempiavulling zit boordevol smaak: een kruidige mix van gehakt, garnalen, groenten en oosterse specerijen. Perfect voor zelfgemaakte loempia’s!
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Land van herkomst: Indonesië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 20 loempia's (afhankelijk van formaat)
Calories: 110kcal
Author: Cor Klaar
- 1 blikje bamboespruiten fijn gesneden
- 500 g gemengd gehakt
- Beetje hoisinsaus
- Beetje sesamolie
- Beetje visolie
- Fijn gesneden omelet
- Fijn gesneden wortel
- Fijngesneden selderij
- Fijngesneden spitskool of Chinese kool
- Gember vers, naar smaak
- Geweekte gedroogde garnalen
- Gesneden bosuitjes
- Knoflook vers, naar smaak
- Ketoembar korianderpoeder, naar smaak
- Laos galangawortel, naar smaak
- Sambal naar smaak
- Trassi gefermenteerde garnalenpasta
- Uien fijn gesneden
Wok eerst alle fijngesneden groenten tot ze bijna gaar zijn.
Doe ze vervolgens in een grote pan (zonder vuur).
Fruit in de wok de uien licht aan, voeg de knoflook toe en bak tot lichtbruin.
Voeg het licht gezouten gehakt toe en bak tot het rul en lichtbruin is.
Voeg de trassi, sambal, garnalen en gember toe en bak kort mee.
Doe dit mengsel bij de groenten in de grote pan en meng goed.
Voeg nu de ketoembar, laos, sesamolie, visolie en hoisinsaus toe en meng goed door.
Meng als laatste de fijn gesneden omelet en bosuitjes erdoor.
Serveertip:
Gebruik deze vulling in filodeeg of loempiavellen, frituur goudbruin en serveer met chilisaus of ketjap.
Wijnadvies:
Heerlijk met een frisse Riesling of droge rosé als tegenhanger van de kruidige smaken.
Calories: 110kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 8g | Vet: 7g | Zout: 0.6g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 12
Loempia’s met Kip, Groenten en Omelet
Deze zelfgemaakte loempia's zijn rijk gevuld met kip, omelet, groenten en specerijen. Krokant gebakken en perfect als snack of voorgerecht!
Voorbereidingstijd45 minuten min
Bereidingstijd29 minuten min
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 20 loempia’s
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 1 el peterselie
- 1 ons kipfilet of varkensvlees
- 2 el sesamolie of arachideolie
- 2 bosuitjes
- 2 schijfjes gember
- 2 tenen knoflook
- 3 eieren
- 4 champignons
- ½ el sambal of ½ rode peper
- ½ rode paprika of groene paprika
- ½ tl bouillonpoeder
- ½ tl kerrie
- ½ tl trassi
- ½ winterwortel
- 1 snufje gemalen kummel
- 20 loempiavellen diepvries
- 350 g witte kool
- Fijngehakte prei
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- ± 1 dl water
Klop de eieren los met een snuf zout en 1 el water.
Bak een dunne omelet in een ingevette pan op laag vuur, laat afkoelen en snijd in reepjes van ca.
1 cm.
Breng in een pannetje ½ liter water aan de kook met 1 tl bouillonpoeder.
Pocheer de kipfilet hierin op laag vuur in ca.
20 minuten.
Laat uitlekken en afkoelen, snijd in kleine stukjes.
Snipper ui, gember, knoflook en hak de peper fijn.
Snijd kool, wortel, paprika en champignons in stukjes of reepjes.
Snijd prei en bosuitjes in ringen.
Wrijf de kummel fijn in een vijzel.
Verhit olie in een wok en fruit ui, gember en knoflook glazig.
Voeg sambal of peper, en trassi toe.
Voeg kool, wortel en kummel toe en bak ca.
5 minuten.
Voeg prei en paprika toe, bak 2 minuten mee.
Voeg champignons, bosuitjes en taugé toe en bak nog 1 minuut.
Laat de massa goed afkoelen.
Ontdooi de loempiavellen.
Meng de afgekoelde groenten met kip, omelet en peterselie.
Breng op smaak met bouillonpoeder, zout en peper.
Leg een loempiavel schuin, schep er ca.
1 el vulling op.
Vouw de zijkanten naar binnen, bestrijk de randen met water.
Rol op als een envelop tot een stevig pakketje.
Laat de loempia’s ca.
1 uur drogen.
Frituur tot goudbruin of vries ze in (individueel verpakt in folie en afgesloten doos).
Serveertip:
Serveer met zoete chilisaus of ketjap manis als dip.
Wijnadvies:
Past goed bij een fruitige rosé of een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 13g | Protein: 7g | Vet: 8g | Zout: 0.9g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 12
Gevulde broodbol met spinazie
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 8 stuks
Calories: 440kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 g gerookt ontbijtspek in dunne reepjes
- 100 g pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 600 g panklare spinazie
- 150 g belegen kaas geraspt
- peper
- 2 fougasse de boulogne voorgebakken
In wok olie verhitten.
Spekreepjes in ca. 2 minuten knapperig bruin bakken.
Pijnboompitten ca. 1 minuut meebakken.
Spekjes en pijnboompitten op dikke laag keukenpapier laten uitlekken.
In spekvet knoflook 30 seconden bakken.
Spinazie in gedeelten toevoegen en op hoog vuur al omscheppend laten slinken.
In zeef laten uitlekken en beetje laten afkoelen.
Zo veel mogelijk vocht eruit drukken.
In kom spek, pijnboompitten en kaas door spinazie mengen.
Op smaak brengen met peper.
Oven voorverwarmen op 225 °C.
Topjes van broden eraf snijden en bewaren.
Broden voorzichtig uithollen.
Broden vullen met spinazie mengsel.
Kapjes er weer opzetten en in oven broden in 8-10 minuten afbakken.
Warm of lauwwarm serveren.
Calories: 440kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 19g | Vet: 29g
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 12
Rundereepjes Wokgerecht met Cambodjaanse Groenten
Een smaakvol wokgerecht met gemarineerde rundereepjes, Cambodjaanse groenten en champignons. Perfect met rijst of noedels!
(exclusief marineren)30 minuten min
Land van herkomst: Azië, Cambodja
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
Voor de marinade:
- 1 rode peper klein gesneden
- 3 teentjes knoflook geplet en fijngehakt
- 3 eetlepels ketjap medja of 2 manis en 1 asin
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel mirin Japanse rijstwijn
- ½ eetlepel sambal oelek meer of minder naar smaak
- 2 eetlepels sesamolie
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Voor het gerecht:
- 350 gram runderreepjes
- 400 gram Cambodjaanse wokgroente 1 zak
- 250 gram champignons in blokjes
- 2 handjes lente-ui ringen
- 2 eetlepels witte sesamzaadjes
Meng de ingrediënten voor de marinade in een mengkom.
Voeg de runderreepjes toe en laat minimaal 2 uur marineren (langer is beter).
Verhit een wok of koekenpan en bak de gemarineerde runderreepjes kort op hoog vuur.
Schep de runderreepjes uit de pan en zet apart.
Gebruik dezelfde pan en bak de champignons en lente-ui ringen in de overgebleven marinade gedurende een paar minuten.
Voeg de Cambodjaanse wokgroente toe en roerbak alles op hoog vuur voor een paar minuten.
Voeg de runderreepjes weer toe en roerbak nog 1 tot 2 minuten tot alles goed doorgewarmd is.
Serveer het gerecht met rijst, woknoedels of bami en bestrooi met witte sesamzaadjes.
Combineer met een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 2.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 12
Barbecue Beef Teriyaki met Gele Rijst en Paksoi
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
Barbecue of oven
Snijplank en mes
- 200 g malse bieflapjes
- 1 zakje Conimex Woksaus Beef Teriyaki 80 ml
- 200 g paksoi
- 100 g tomaten
- Conimex Wok Olie
- 1 zakje Conimex Yellow Long Grain Wok Rijst
- 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
Groenten wokken:
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de paksoi en de tomaat 2 minuten.
Rijst toevoegen: Voeg de gele rijst en de rest van de woksaus toe en warm goed door.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige Rosé past goed bij dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 12
Ajam bali met gewokte groenten en rijst met gebakken uitjes
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 rode uien
- 500 g kippenvleugeltjes
- Conimex Wok Olie
- 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Bali
- 400 g witte rijst
- 600 g grofgesneden wokgroenten
- 6 eetlepels Conimex Gebakken Uitjes
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Pel en rasp of snijd de uien fijn.
Meng de kip met de ui, 1 eetlepel olie en de boemboe.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten en goed laten uitlekken.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin in ca. 5 minuten de kip rondom lichtbruin.
Voeg 2 dl heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 minuten garen.
Schep de groenten erdoor en laat ze in 5-8 minuten gaar worden.
Hoe korter, hoe knapperiger de groenten.
Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.
Schep de gebakken uitjes en peterselie door de warme rijst.
Verdeel de rijst over de borden, schep de ajam bali kippenvleugeltjes erop.
Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmaker Kroepoek Bali bij voor een lekker knappertje.
Variatietip:
Vervang de kippenvleugeltjes door drumsticks of in stukjes gesneden kipfilet.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 12
Wok roll met bloemkool kipcurry
Servings: 3 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 300 g kipfilet
- ¼ bloemkool
- Conimex Wok Olie
- 1 bakje Conimex Boemboe voor Groene Curry
- 1 pakje Conimex Romige Kokosmelk
- 1 pak Conimex Wok Rolls
- ½ kropsla
- 50 g dunne wortelreepjes
Snijd de kip in dunne plakjes.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Verhit een scheutje olie in een wok en wok de plakjes kip ca. 3 minuten.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en wok 8 minuten mee.
Voeg de boemboe en de kokosmelk toe en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
Verwarm de wok rolls volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Was en verdeel de blaadjes sla en de bloemkool-kipcurry over de wok rolls, bestrooi met wat wortelreepjes en rol ze op.
Serveertip:
Lekker met pittige Conimex Sambal Manis voor de extra pit
Variatietip:
Vervang de plakjes kip door vlees of kalkoen.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 12
Wok noedels met ketjapvis en limoengroenten
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Kook de woknoedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten en koud spoelen.
Snijd de vis in blokjes.
Pel en snijd de knoflook in plakjes.
Rasp de schil van de limoen en pers uit.
Verhit een wok, voeg een flinke scheut olie toe en bak hierin ca. 4 minuten voorzichtig de blokjes vis goudbruin.
Haal ze uit de wok en laat ze goed uitlekken.
Roerbak in de wok de wokgroenten en de knoflook 5 minuten.
Voeg de limoenrasp, de ketjap en de sambal toe en wok 2 minuten mee.
Voeg de noedels toe en warm het geheel goed door.
Schep voorzichtig de visblokjes erdoor.
Voeg naar smaak wat limoensap toe.
Verdeel de gewokte noedels over de borden.
Serveertip:
Zet knapperige Conimex Kroepoek op tafel.
Variatietip:
Vervang limoen door citroen.
Ook lekker met in reepjes gesneden Chinese kool of paksoi in plaats van de wokgroenten.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 12
Pekingmie met knoflook en sesam
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 zak Conimex Chinese Eiermie 250 g
- 400 g kipfilet
- 1 spitskool
- 2 teentjes knoflook
- Wok Olie
- 6 eetlepels Conimex Oestersaus
- 4 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
- 1 pot Atjar Tjampoer
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd de kip in stukjes.
Maak de spitskool schoon en snijd in smalle reepjes.
Pel en snijd de knoflook in plakjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip ca. 5 minuten.
Voeg de kool en de knoflook toe en wok 3 minuten mee.
Schep de mie erdoor, voeg de oestersaus en de sesamzaadjes toe en wok nog 2 minuten.
Breng eventueel op smaak met wat peper.
Schep de pekingmie in de diepe borden of kommen en geef de uitgelekte atjar er apart bij
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 12