Chinese Salade met Limoendressing en Pittige Tofu
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 fougasse de boulogne afbakbrood 350 g
- 1 Chinese kool
- 2 eetlepels zoete sojasaus
- 2 eetlepels limoensap
- 6 eetlepels wokolie
- 1 bakje pittig gekruide tofu roerbak 180 g
- 1 zakje peen julienne 150 g
- 1 bakje taugé 125 g
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 220°C en bak het afbakbrood volgens de instructies op de verpakking.
Maak de Chinese kool schoon en snijd deze in fijne reepjes.
Klop een dressing van limoensap, zoete sojasaus en 2 eetlepels wokolie.
Breng op smaak met zout en peper.
Verhit 2 eetlepels wokolie in een wok en bak de pittig gekruide tofu in 3 minuten bruin en gaar.
Haal de tofu uit de wok en houd warm.
Verhit de rest van de olie in de wok.
Roerbak de gesneden kool en peen julienne gedurende 1 minuut.
Voeg de taugé toe en roerbak nog eens 1 minuut.
Meng de groenten met de dressing en verdeel over vier borden.
Leg de tofu er bovenop.
Serveer de salade met het afgebakken brood.
Wijnadvies:
Een lichte en verfrissende witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij deze frisse en pittige salade.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 10g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 24
Zoetzure vleesblokjes met ananas en noedels
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 pakje Conimex Mix voor Chinese Zoetzuur
- 400 varkensvlees magere / blokjes
- 2 rode paprika
- 400 g doperwtjes diepvries
- 1 teentje knoflook
- 1 blikje ananas ca. 200 g stukjes
- 1 pak Conimex Wok Noedels 250 g
- 5 eetlepel(s) Conimex Wok Olie
Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
Voeg het vlees toe, meng het goed en laat het 15 minuten trekken.
Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Pel de knoflook.
Was en halveer de paprika´s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Wok de blokjes vlees in 5 minuten in de droge wok.
Voeg een scheutje olie aan het vlees toe, laat dat even heet worden en wok dan de paprika 3 minuten mee.
Pers de knoflook erboven uit en wok nog 1 minuut.
Voeg de doperwtjes, de stukjes ananas met sap, 2½ dl water en de sausmix (uit het pakje) toe.
Breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen.
Hussel de noedels erdoor en laat ze even warm worden (je kunt de noedels er ook apart bijgeven).
Verdeel over de kommen of borden.
Serveertip:
Zet Conimex Gebakken Uitjes, Atjar Tjampoer en Kroepoek Naturel op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Variatietip:
Vervang de vleesblokjes door kip- of kalkoenfilet.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 24
Zoete sojanoedels met spitskool en abrikozen
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Snijd de spitskool en de abrikozen in stukjes.
Hak de pinda´s grof.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 5 minuten.
Wok daarna de spitskool en de abrikozen 5 minuten mee.
Meng de noedels, driekwart van de pinda´s en woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) erdoor en wok nog 2 minuten.
Verdeel over de kommen of borden en strooi de rest van de pinda´s erover.
Serveertip:
Zet Conimex Sambal Badjak, Atjar Taugé en Cassave Kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Variatietip:
In plaats van abrikozen kun je rozijnen gebruiken. Spitskool kan worden vervangen door Chinese kool en de vleesreepjes door bijvoorbeeld Tofu of Quorn.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 24
Zachte Bombay rijst met maïs en tomaat
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat hem goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt met 2 eetlepels ketjap 7 minuten.
Wok de prei vervolgens 3 minuten mee.
Voeg de (uitgelekte) maïskorrels en de kerstomaatjes toe en wok alles nog 2 minuten.
Voeg naar smaak ca. 8 eetlepels woksaus toe.
Schep de rijst erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep de rijst in diepe borden of kommen.
Serveertip:
Zet Conimex Atjar Tjampoer, Sambal Badjak en geraspte Kokos op tafel,
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 24
Wok roll met zoetzure vleesreepjes, maïs en tomaat
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Laat de maïskorrels uitlekken.
Was en snijd de tomaten in kleine stukjes.
Was en snijd de komkommer in halve plakjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 1 minuut.
Schep de maïskorrels en de tomatenblokjes erdoor en roerbak nog 2 minuten.
Voeg 6 eetlepels woksaus toe.
Wok nog 1 minuut.
Besprenkel de wok rolls met wat water en verwarm 20 seconden per wok roll of 1 minuut voor alle wok rolls tegelijkertijd op 750 watt in de magnetron.
Of warm ze aan beide kanten op in een hete koekenpan.
Leg op elke wok roll wat van het vleesmengsel en wat plakjes komkommer.
Rol ze op, leg ze op 3 borden en bestrooi royaal met gebakken uitjes.
Serveertip: Knapperige Conimex Kroepoek Naturel is altijd lekker!
Variatietip: Beleg de Wok Roll eerst met wat blaadjes sla en vul ze. Voor wie van een beetje pittig houdt: wok een halve eetlepel Sambal Oelek mee met de vleesreepjes.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 24
Wok roll met gemarineerde kip en groenten
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 400 g kipfilet
- 3 eetlepel(s) Conimex Wokmarinade
- 800 g oosterse roerbakgroenten pakket
- Conimex Woksaus Knoflook Koriander
- 1 pak Conimex Wokrolls
- 3 eetlepel(s) grof gehakte koriander
- Conimex Wok Olie
- 6 eetlepel(s) Conimex Seroendeng
Snijd de kipfilet in lange repen en meng ze met 3 eetlepels Wokmarinade.
Laat het 3 minuten staan om te marineren.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de gemarineerde kip 3 minuten.
Wok vervolgens de groenten 5 minuten mee.
Voeg naar smaak (ca. 8 eetlepels) woksaus toe en wok nog 1 minuut.
Verwarm de Wokrolls volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de knoflookkip en groenten op de Wokrolls.
Strooi over elk een lepel seroendeng en wat koriander en rol ze op.
Leg ze op 3 of 4 borden.
Serveertip:
Zet Conimex Mango Chutney op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.
Variatietip:
Vervang de kip door Quorn of tofu.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 24
Thaise knoflook paddenstoelen noedels
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in vieren of plakjes.
Was en snijd de Chinese kool in repen.
Pel en snijd de teentjes knoflook fijn.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt en de knoflook 3 minuten.
Wok dan de paddestoelen 2 minuten mee en vervolgens de kool nog 3 minuten.
Roer de curry pasta en 2 dl water erdoor.
Schep vervolgens de uitgelekte noedels erdoor.
Wok nog 4 minuten.
Verdeel over 4 kommen of borden.
Serveertip:
Zet Conimex Gebakken Uitjes, Sambal Badjak, Atjar Taugé en Hot Kroepoek op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.
Variatietip:
Vervang de Groene Curry pasta door Sambal Manis en de Chinese kool door wilde spinazie.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 24
Sweet chilinoedels met gamba’s en koriander
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de gamba’s 2 minuten.
Schep ze uit de pan.
Zet de wok terug op het vuur, voeg nog een scheutje olie toe en roerbak de groenten 5 minuten.
Voeg de gamba’s en ca. 5 eetlepels woksaus toe.
Voeg de noedels toe, schep alles met 2 spatels door elkaar en wok nog 1 minuut.
Schep de sweet chilinoedels met gamba’s in 2 grote kommen en bestrooi met koriander.
Serveertip:
Zet voor een knappertje Conimex Kroepoek Naturel op tafel en geef er voor een extra pittig accent Sambal Brandal bij.
Variatietip:
Vervang de gamba’s door 200 g kipreepjes en wok ze 5 minuten. Gebruik in plaats van koriander bieslook gemengd met geraspte citroenschil.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 24
Roergebakken tofu met paddestoelen en taugé
Servings: 4 personen
Calories:
Author: astrid Veltman
Snijd 300 gr uitgelekte tofu in blokjes van 3 cm lang en 1 cm dik en bak ze in 3 eetlepels olie aan weerskanten bruin. K
eer de blokjes niet te snel om, anders blijven ze plakken!
Blancheer 250 gr champignons en 8 geweekte Chinese paddestoelen, beide in vieren gesneden, in wat kokend water; laat uitlekken en bak ze daarna in de rest van de olie in een pan of wok.
Roer een saus van 2 eetlepels donkere sojasaus, 1 mespuntje zout, 11/2
eetlepel maïzena, a theelepel suiker en 2 dl groente- of kippenbouillon.
Bak 150 gr taugé 1 minuten met de champignons mee, giet het sausmengsel erbij en laat binden.
Verwarm de op keukenpapier uitgelekte tofublokjes in de saus en serveer, gegarneerd met wat koriander, met witte rijst.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 24
Met garnalen gevulde wraps
Servings: 6
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 6 wraps
- 250 g Noorse garnalen
- 125 g taugé
- 1 prei in ½ ringen
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 ui in ½ ringen
- olie
- peper
- zout
- 2 eetlepel(s) olie
- ½ theelepel sambal
- 3 eetlepel(s) zoete ketjap
- 1 theelepel azijn
- 1 eetlepel(s) suiker
- 1 dl water
- 1 theelepel aardappelzetmeel
- 2 eetlepel(s) bieslook
Oven voorverwarmen op 160° C.
Olie verwarmen in wok; ui en rode paprika roerbakken.
Prei en taugé toevoegen en op smaak brengen met peper en zout; garnalen toevoegen.
Wraps open vouwen en vulling over wraps verdelen.
Wraps aan zijkanten dichtvouwen en oprollen en in vuurvaste schaal leggen.
In oven verwarmen.
In de wok olie verwarmen en sambal roerbakken (tot de olie rood gaat zien).
Ketjap, azijn, suiker en water toevoegen en aan de kook brengen.
Aardappelzetmeel aanmaken met koud water en door de kokende massa roeren.
1 minuut doorkoken tot de saus licht gaat binden.
Bieslook erdoor roeren en over de warme wraps gieten .
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 24