Pad Thai met Rundvlees en Mango-Rode Uisalade

Pad Thai met Rundvlees en Mango-Rode Uisalade

Deze heerlijke Pad Thai met rundvlees wordt perfect in balans gebracht door een frisse mango-rode uisalade. Een smaakvolle Thaise klassieker met een fruitige twist!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Noedels, Rundvlees, Salade, Vlees
Land van herkomst: Thailand
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 Conimex Maaltijdpakket Pad Thai
  • 1 rijpe mango in reepjes
  • 1 rode ui in partjes
  • 1 limoen rasp en sap
  • 200 g rundvleesreepjes
  • 400 g roerbakgroenten
  • 2 el wokolie
  • 2 el sojasaus

Instructies

  • Week de rijstnoedels in 2 liter heet water van de kook af.
  • Laat ze 4 minuten weken, giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
  • Meng de mango, rode ui, limoenrasp en -sap, 1 el wokolie en een scheutje sojasaus in een kom.
  • Laat dit intrekken.
  • Verhit een wok op hoog vuur en voeg 1 el wokolie toe.
  • Wok de rundvleesreepjes ca.
  • 3 minuten.
  • Voeg de roerbakgroenten en de kruidenmix toe en bak nog 3 minuten.
  • Voeg de rijstnoedels en sojasaus naar smaak toe en wok nog 3 minuten.
  • Voeg de vissaus toe en meng goed door.
  • Serveer de Pad Thai in diepe borden of kommen en bestrooi met de pindastukjes.
  • Geef de mango-rode uisalade er apart bij.

Notities

Serveertip:

Zet gebakken uitjes en sambal op tafel voor extra smaak.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de zoetzure smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 80g | Protein: 28g | Vet: 14g | Zout: 2.4g | Sugar: 12g

Indische Sperzieboontjes met Kip en Sweet & Sour Saus

Indische Sperzieboontjes met Kip en Sweet & Sour Saus

Deze snelle en smaakvolle Indische sperzieboontjes met kip en sweet & sour saus zijn perfect voor een doordeweekse maaltijd. Heerlijk met witte rijst!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Magnetron koken
Land van herkomst: Indonesië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 el wokolie
  • 400 g kipfilet in reepjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 3 cm gember geraspt
  • 1 blik sperzieboontjes Bonduelle, uitgelekt
  • 125 ml woksaus sweet & sour

Instructies

  • Verhit de wokolie in een wok op middelhoog vuur.
  • Bak de kipreepjes al omscheppend goudbruin.
  • Voeg de gesnipperde ui, knoflook en geraspte gember toe en bak 5 minuten mee.
  • Schep de uitgelekte sperzieboontjes en de sweet & sour woksaus door de kip.
  • Roerbak het geheel nog enkele minuten tot alles goed verwarmd is.
  • Serveer direct met witte rijst.

Notities

Serveertip:

Serveer met kroepoek en een frisse komkommersalade voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Moselland rosé Qualitätswein Mosel-Saar-Ruwer past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 30g | Vet: 12g | Zout: 1.8g | Sugar: 9g

Snelle Groente Roerbak met Kip en Haricots Verts

Snelle Groente Roerbak met Kip en Haricots Verts

Deze snelle en gezonde groente-roerbak met kip, paprika, haricots verts en champignons is ideaal voor een doordeweekse maaltijd. Lekker met rijst!
Bereidingstijd20 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui in partjes
  • 400 g kipfilet in stukjes
  • 1 paprika in stukjes
  • 250 g haricots verts schoongemaakt
  • 250 g champignons in plakjes
  • 1 zakje kipkruiden
  • 300 ml water

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een wok op hoog vuur.
  • Roerbak de ui 3 minuten tot deze glazig is.
  • Voeg de stukjes kip toe en bak al omscheppend 5 minuten goudbruin.
  • Doe de paprika en haricots verts erbij en roerbak nog 3 minuten.
  • Voeg de champignons, het water en de kipkruiden toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat nog 6 minuten sudderen tot alles gaar is.
  • Serveer direct met witte rijst.

Notities

Serveertip:

Serveer met een frisse komkommersalade en wat kroepoek voor extra smaak.

Wijnadvies:

Machon Beaujolais is een heerlijke match bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 35g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g

Witte koolstamppot met seroendeng en pindasaus

Witte koolstamppot met seroendeng en pindasaus

Een smaakvolle stamppot van witte kool met knapperige seroendeng en romige pindasaus. Een verrassende twist op de traditionele stamppot!
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Stamppot, Stoofpot
Land van herkomst: Fusion, Indonesië, Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 5
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ¼ kg aardappels
  • Snufje zout
  • 2 el olie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 kleine witte kool in reepjes gesneden
  • 2 el gember geraspt
  • ½ tl laos gedroogde specerij
  • 1 zakje pindasaus
  • Snufje gemalen koriander
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sambal
  • 75 g seroendeng pinda-kokosmengsel

Instructies

  • Kook de aardappelen in water met zout gedurende 20 minuten, of totdat ze gaar zijn.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, witte kool en gember gedurende 5 minuten.
  • Breng de groente op smaak met zout en laos.
  • Bereid de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Breng de saus extra op smaak met gemalen koriander, ketjap manis en sambal.
  • Stamp de aardappelen fijn en meng de geroerbakte kool, ui en gember door de puree.
  • Breng de stamppot op smaak met zout en laos.
  • Bestrooi de stamppot met seroendeng en serveer met de pindasaus.

Notities

Serveertip:
Serveer met een extra scheut ketjap manis of sambal voor de liefhebbers van extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de kruidige smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 6g | Vet: 12g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Paksoistamppot met Hamlap en Garnalen

Paksoistamppot met Hamlap en Garnalen

Een exotische stamppot met knapperige paksoi, kruidig varkensvlees en garnalen, afgemaakt met een knapperige topping van seroendeng.
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Groenten, Stamppot, Varkensvlees, Zeevruchten
Land van herkomst: Indonesië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 580kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 1 kleine ui fijngesneden
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels seroendeng
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 kg aardappelen geschild en in stukken
  • 2 struiken paksoi in reepjes
  • cm gember fijngeraspt
  • 150 g garnalen
  • 250 g magere hamlappen in blokjes
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen in gezouten water in 20 minuten gaar.
  • Verhit de olie in een wok en fruit de ui, knoflook en gember 1 minuut.
  • Voeg de hamlapblokjes toe en bak ze 5 minuten goudbruin.
  • Voeg de reepjes paksoi toe en roerbak ze 2 minuten mee.
  • Meng de garnalen, sojasaus en sambal erdoor en houd het mengsel warm.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze met de boter en het vrijgekomen vocht van het roerbakmengsel tot een smeuïge puree.
  • Schep het roerbakmengsel door de stamppot en breng op smaak met zout.
  • Schep de stamppot in een schaal en bestrooi met seroendeng.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse komkommersalade en kroepoek voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de frisse smaken van paksoi en garnalen.

Nutrition

Calories: 580kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 32g | Vet: 18g | Zout: 1.9g | Sugar: 6g

Paksoistamppot met Garnalen en Kruidige Varkensfilet

Paksoistamppot met Garnalen en Kruidige Varkensfilet

Een smaakvolle stamppot met knapperige paksoi, kruidige varkensfilet en sappige garnalen, afgemaakt met ketjap manis en seroendeng.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Stamppot, Varkensvlees, Zeevruchten
Land van herkomst: Indonesië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 3
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 struik paksoi in reepjes
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 500 g aardappelen geschild en in stukken
  • 150 g garnalen
  • 150 g varkensfilet in blokjes
  • Olijfolie naar behoefte
  • Ketjap manis naar smaak
  • Seroendeng naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak de varkensfilet met de knoflook in 5 minuten goudbruin.
  • Voeg de paksoi toe en bak deze 3 minuten mee.
  • Giet overtollig vocht af in een schaaltje en bewaar het voor later.
  • Voeg ketjap manis naar smaak toe aan het vlees-paksoimengsel en verwarm kort.
  • Voeg de garnalen toe en roer alles even door.
  • Stamp de aardappelen fijn en meng het roerbakmengsel erdoor.
  • Voeg eventueel wat van het bewaarde vocht toe voor extra smeuïgheid.
  • Serveer de stamppot met een royale topping van seroendeng.

Notities

Serveertip:
Lekker met een frisse komkommersalade en een scheutje limoensap voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de frisse smaken van paksoi en garnalen.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 32g | Vet: 18g | Zout: 1.6g | Sugar: 6g

Thaise Noedels met Tofu en Knapperige Groenten

Thaise Noedels met Tofu en Knapperige Groenten

Een smaakvol en snel gerecht met Thaise rijstnoedels, knapperige groenten en krokante tofu in een aromatische five spice woksaus.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Land van herkomst: Thailand
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 100 ml woksaus five spice
  • 2 paprika’s in stukjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 4 el wokolie
  • 200 g Thaise rijstnoedels
  • 360 g tofu wokreepjes mild pikant
  • 600 g snijbonen schoongemaakt en in stukjes van 3 cm

Instructies

  • Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Verhit de wokolie in een grote pan en bak de tofu wokreepjes goudbruin en krokant.
  • Voeg de gesnipperde ui, paprika en snijbonen toe en bak deze 5 minuten al omscheppend mee.
  • Schep de gekookte noedels door het groentemengsel en meng alles goed.
  • Voeg de woksaus toe en roerbak het geheel tot alles goed gemengd en doorgewarmd is.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Garneer met verse koriander en een partje limoen voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een Riesling Qualitätswein uit de Mosel-Saar-Ruwer regio past perfect bij dit gerecht. De fruitige en frisse tonen balanceren mooi met de kruidige smaken van de Thaise noedels.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 18g | Vet: 20g | Zout: 1.8g | Sugar: 7g

Zoet-pittige Tofu met Ananas en Mihoen

Zoet-pittige Tofu met Ananas en Mihoen

Een heerlijke combinatie van krokante tofu, sappige ananas en pittige rode peper, geserveerd met zachte mihoen en een smaakvolle sweet & sour woksaus.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Land van herkomst: Azië, Thailand
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • ½ pakje mihoen
  • 1 blikje stukjes ananas 200 g
  • 1 pakje tofu
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 400 g groentepakket met rode peper
  • Wokolie naar behoefte
  • Woksaus sweet & sour naar smaak

Instructies

  • Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook.
  • Voeg de mihoen toe en kook 2 minuten.
  • Giet de mihoen af, spoel met koud water en laat goed uitlekken.
  • Giet het vocht van de tofu, dep droog met keukenpapier en snijd in blokjes.
  • Halveer de rode peper uit het groentepakket, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
  • Verhit een wok op hoog vuur en voeg een scheutje wokolie toe.
  • Roerbak de tofublokjes en peperreepjes 3 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg de groenten toe en roerbak nog 3 minuten.
  • Voeg de mihoen, ananasstukjes met sap en ca.
  • 5 eetlepels woksaus toe.
  • Roer alles goed door en laat het geheel doorwarmen.
  • Serveer in diepe borden en bestrooi met fijngehakte peterselie.

Notities

Serveertip:
Serveer met een schijfje limoen en extra rode peper voor wie van extra pit houdt.
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals Gewürztraminer past perfect bij dit gerecht. De fruitige en bloemige tonen harmoniëren met de zoete ananas en pittige tofu.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 58g | Protein: 14g | Vet: 10g | Zout: 1.5g | Sugar: 12g

Krokante Aardappelschijfjes met Geroerbakte Spinazie en Pijnboompitten

Krokante Aardappelschijfjes met Geroerbakte Spinazie en Pijnboompitten

Een smaakvol vegetarisch gerecht met knapperige aardappelschijfjes, geroerbakte spinazie en geroosterde pijnboompitten, geserveerd met sappige vegetarische hamburgers.
Bereidingstijd30 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 540kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 700 g aardappelschijfjes
  • 3 zakken spinazie à 300 g
  • 2 schaaltjes vegetarische hamburgers à 150 g
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 6 tomaten op olie fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ citroen schil geraspt en sap geperst
  • 8 el olie
  • Snufje zout
  • Snufje peper

Instructies

  • Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een wok en voeg de spinazie in porties toe.
  • Laat al omscheppend slinken.
  • Bak de vegetarische hamburgers in de resterende olie goudbruin volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Pers de knoflook boven de spinazie uit, voeg het citroensap en de rasp toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi de spinazie met geroosterde pijnboompitten.
  • Verdeel de hamburgers over vier borden en schep er fijngehakte tomaten op.
  • Serveer de geroerbakte spinazie en aardappelschijfjes ernaast.
  • Bestrooi de aardappelschijfjes met zout en peper.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een scheutje extra vierge olijfolie voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 540kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 18g | Vet: 28g | Zout: 1.6g | Sugar: 5g

Kruidige Groenteburgers met Pittige Peperspinazie

Kruidige Groenteburgers met Pittige Peperspinazie

Een heerlijk vegetarisch gerecht met kruidige groenteburgers, pittige peperspinazie en gekookte aardappels. Lekker licht en voedzaam!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 50 g aardappels zak à 500 g
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 groenteburgers schaaltje à 2 stuks
  • 3 zakken verse spinazie à 300 g
  • 1 cup Boursin Cuisine Drie Pepers 245 g

Instructies

  • Borstel de aardappels schoon en kook ze in de schil gaar gedurende 15 minuten.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de groenteburgers in 5 minuten gaar en goudbruin.
  • Verhit de overige olie in een wok en roerbak de spinazie beetje bij beetje.
  • Roer de Boursin Cuisine Drie Pepers door de spinazie en verwarm het geheel nog 1 minuut.
  • Serveer de groenteburgers met de pittige peperspinazie en de gekookte aardappelen.

Notities

Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de kruidige groenteburgers en de pittige peperspinazie.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 18g | Vet: 28g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g