Italiaanse Hapjesmix voor Elke Gelegenheid

Italiaanse Hapjesmix voor Elke Gelegenheid

Een heerlijke mix van Italiaanse hapjes met tomaat, mozzarella, pesto en pijnboompitten – ideaal voor een borrel of feestelijke gelegenheid.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Groenten, Kaas, Noten, Tapas
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 160kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 doosje cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 handje basilicum
  • 1 handje bieslook
  • 1 half zakje pijnboompitjes
  • ¼ mozzarella
  • ¼ pakje roomkaas
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 2 sneetjes brood
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout

Instructies

  • Snij de kapjes van 8 cherrytomaten en hol ze uit met een theelepel.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Vul 4 tomaten met groene pesto en garneer met pijnboompitjes.
  • Meng roomkaas, bieslook, peper en zout en vul 4 tomaten met dit mengsel.
  • Garneer deze met losse stukjes bieslook.

Voor de Prikker 'Caprese':

  • Snij 4 cherrytomaten in drieën.
  • Snij 8 blokjes mozzarella.
  • Gebruik 8 blaadjes basilicum.
  • Rijg op 4 prikkers afwisselend tomaat, basilicum en mozzarella.

Voor de Bruschetta:

  • Snij 2 sneetjes brood schuin doormidden en verwijder de korstjes.
  • Smeer in met olijfolie en wrijf in met een teentje knoflook.
  • Toast het brood krokant in een oven of toaster.
  • Bestrijk de toast met groene pesto.
  • Serveer alle vier de hapjes samen op een bord.

Notities

Serveertip:
Serveer op een houten plank met verse basilicum als garnering.
Wijnadvies:
Lekker met een glas gekoelde Italiaanse witte wijn of een cocktail met Amaretto

Nutrition

Calories: 160kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 0.6g | Sugar: 2g

Kip Wraps met Guacamole en Pittige Tomatensalsa

Kip Wraps met Guacamole en Pittige Tomatensalsa

Ontdek de smaak van zelfgemaakte wraps met geroosterde kip, verfrissende guacamole en pittige tomatensalsa. Ideaal voor een gezellige lunch of een feestelijke maaltijd. Eenvoudig te maken in de Airfryer en altijd een hit bij elke gelegenheid!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Wraps
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 4 grote wraps
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 4 avocado’s
  • 6 tomaten
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 jalapeño pepers
  • 1 bosje verse munt
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 1 mespunt komijn
  • Cajunkruiden
  • Peper en zout

Instructies

  • Snijd de kipfilets in reepjes en marineer deze 30 minuten in een mengsel van arachideolie, citroensap, cajunkruiden, peper en zout.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes, snipper de ui, pers de knoflook en meng alles tot een salsa.
  • Voeg gesneden jalapeño pepers en verse koriander toe.
  • Maak de avocado’s schoon en pureer ze met een mespunt komijn, eetlepel citroensap en de muntblaadjes.
  • Breng de guacamole op smaak met peper en zout.
  • Bak de gemarineerde kipreepjes in de voorverwarmde Airfryer op 200°C voor 8 minuten.
  • Smeer de wraps in met Griekse yoghurt en guacamole, vul ze met de gebakken kipreepjes en rol ze op.
  • Zet vast met een prikker.

Notities

Wijnadvies:
 
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Rosé complementeren de smaken van de wraps mooi.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 5g

Zoete en Zoute Halloween Spinnen

Zoete en Zoute Halloween Spinnen

Deze schattige en griezelige zoete en zoute spinnen zijn het perfecte Halloween traktatie idee! Kinderen kunnen zowel de zoete perenspin als de hartige perzikspin zelf maken en opeten.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Snoepgoed, Tractaties
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Halloween
Servings: 4 (2 zoete en 2 zoute spinnen per kind)
Calories: 50kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • ½ peer uit blik
  • 2 kleine dropjes kokindjes of rozijntjes
  • 2 dropveters
  • ½ perzik uit blik
  • 2 pijnboompitjes
  • 8 zoute stokjes

Instructies

  • Laat de peren en perziken uitlekken en leg ze elk op een apart bord.

Voor de zoete spin:

  • Leg de halve peer met de bolle kant naar beneden op een bord.
  • Prik 2 gaatjes in de peer en stop de rozijntjes of dropjes erin als ogen.
  • Snijd de dropveters in vieren en prik in beide zijden van de peer 4 gaatjes voor de pootjes.
  • Steek hierin de dropveterstukjes.

Voor de zoute spin:

  • Leg de halve perzik met de holle kant naar boven op een ander bord.
  • Prik 2 gaatjes voor de ogen en stop de pijnboompitjes erin.
  • Prik 4 gaatjes aan elke kant van de perzik voor de pootjes en steek hierin de zoute stokjes.
  • Maak voor elk kind een zoete en een zoute spin, klaar om lekker van te genieten!

Notities

Wijnadvies
Dit is een traktatie voor kinderen, maar als je als volwassene geniet van dit feestje, kun je een lichte en frisse witte wijn zoals een Moscato serveren om de zoetigheid van het gerecht te complementeren.

Nutrition

Calories: 50kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 1g | Vet: 1g | Zout: 0.2g | Sugar: 9g

Feestelijke Gevulde Kinderpannenkoeken

Feestelijke Gevulde Kinderpannenkoeken

Bereidingstijd10 minuten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Verjaardag
Servings: 4 personen
Calories: 230kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 4 ambachtelijke naturel pannenkoeken
  • 100 g light roomkaas
  • 2 eetlepels vruchtenhagel
  • Rode druiven pitloos
  • Witte druiven pitloos

Instructies

  • Besmeer 2 pannenkoeken royaal met roomkaas en strooi de vruchtenhagel er gelijkmatig overheen.
  • Leg de overige 2 pannenkoeken bovenop de roomkaaslaag en druk zachtjes aan.
  • Snijd de stapel pannenkoeken in driehoekjes.
  • Rijg een paar rode en witte druiven aan een prikker en steek deze vervolgens in een driehoekje pannenkoek.

Notities

Serveer deze feestelijke kinderpannenkoeken als een leuke traktatie op kinderfeestjes of als een verrassend dessert na het avondeten.

Nutrition

Calories: 230kcal | koolhydraten: 34g | Protein: 8g | Vet: 6g | Zout: 0.8g | Sugar: 8g

Kipspiesen met satésaus

Kipspiesen met satésaus

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 schaaltje kipfilet ca. 350 g
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
  • 1 blik sperziebonen 850 g
  • ½ emmer kant-en-klare satésaus à 500 g

Instructies

  • Satéprikkers in water leggen.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Kipfilets in lange dunne repen snijden en in de lengte al zigzaggend aan prikkers rijgen.
  • Kip met 2 eetlepels olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en aardappelschijfjes goudbruin bakken.
  • Sperziebonen 5 minuten verwarmen.
  • Sateetjes vlak onder grill leggen en in 5 tot 7 minuten gaar en bruin grillen,
  • halverwege keren.
  • Satésaus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Sateetjes serveren met saus, gebakken aardappelschijfjes en sperziebonen.

Wrap met Houmous en Rosbiefmarinade

Wrap met Houmous en Rosbiefmarinade

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Lunch, Wraps
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • ½ eetlepel gemalen komijn
  • ½ eetlepel gemalen koriander
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 schaaltjes rosbief à la minute
  • 2 vleestomaten
  • 4 wrap tortilla's
  • 1 pot houmous 240 g
  • 1 zak veldslamelange 100 g

Instructies

  • Meng in een schaal 2 eetlepels olie met 2 eetlepels chilisaus, komijn, koriander, knoflook en citroensap.
  • Wentel de rosbieflapjes door de marinade zodat ze rondom bedekt zijn.
  • Laat de smaken afgedekt op een koele plek 30 minuten intrekken.
  • Snijd de tomaten in dikke plakken en bestrooi de bovenkant met zout, peper en 1 eetlepel olie.
  • Rooster de wraps per twee op de barbecue of in een grillpan totdat ze lichtbruin zijn.
  • Houd ze warm onder aluminiumfolie op een bord.
  • Rooster de rosbief en tomaatplakken 1 minuut per kant op een hete barbecue.
  • Snijd de rosbief in repen.
  • Bestrijk de wraps met houmous en verdeel de veldslamelange erover.
  • Leg de rosbief en tomaat op de sla.
  • Vouw de zijkanten van de tortilla's losjes dicht en steek ze vast met prikkers, zodat de wraps gemakkelijk uit de hand gegeten kunnen worden.

Notities

Wijnadvies:

Deze wrap met houmous en rosbiefmarinade past goed bij een frisse rosé, zoals een Grenache.

Rissoles à l’ananas

Rissoles à l'ananas

zoete gevulde fritures
Totale tijd1 uur
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 3 dl melk
  • 75 g suiker
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • boter
  • 2 dl abrikozenmarmelade
  • 1 blik ananas
  • eiwit
  • paneermeel
  • frituurvet

Instructies

  • Van gezeefde bloem melk suiker zout en eieren een glad flensjesbeslag maken hiervan op de gewone manier eenzijdig gebakken flensjes maken.
  • Van de marmelade en stukjes ananas een dikke pasta maken en hiervan overlangs een dunne laag op elk flensje doen.Dit oprollen halveren en elke helft met een prikker vaststeken.
  • De rissoles paneren à l'anglaise en in de hete frituur goudgeel afbakken.

Notities

Varianten:

  1. Appelmoes en bigarreaux gebruiken i.p.v. abrikozen en ananas
  2. Een vruchtengelei en stukjes geweekte of verse abrikoos.

Célestines au foie gras

Célestines au foie gras

Geniet van deze verfijnde Célestines met foie gras met dit heerlijke recept.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Gevogelte, Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • Een snufje zout
  • 2,5 deciliter water
  • 50 g boter
  • 2 eieren
  • 3 eiwitten
  • Boter
  • 30 g bloem
  • 25 g boter
  • 2 deciliter bouillon
  • 100 g champignons
  • 100 g ganzelever
  • Eiwit
  • Paneermeel
  • Frituurvet

Optioneel:

  • maderasaus

Instructies

  • Maak van bloem, zout, eieren, water, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gebruikelijke wijze een flensjesbeslag en bak zeer dunne flensjes.
  • Bedek elk flensje met een dikke ragoût van gesmoorde champignons en dresspeer in het midden een smalle, dunne plak gebakken ganzelever.
  • Rol het flensje op en sluit het met een tandenstoker.
  • Paneer de gevulde flensjes à l'anglaise en bak ze goudgeel in de hete frituur.
  • Serveer met eventueel een aparte maderasaus.

Notities

  • Varieer met gesmoorde kippenlevers in een dikke saus als alternatieve vulling.
  • Gebruik leverpastei of plakjes leverkaas tussen een laagje ragoût voor een andere smaakbeleving.
Geniet van deze culinaire Célestines au Foie Gras als een smaakvolle traktatie!

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g

Célestines à la Joinville

Célestines à la Joinville

Geniet van deze hartige, gevulde visfrituur uit Bretagne met dit recept voor Célestines à la Joinville
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • Een snufje zout
  • 3 eieren
  • 2,5 dl water
  • 50 g boter
  • 3 eiwitten
  • Boter
  • 30 g bloem
  • 25 g boter
  • 2 dl visfumet
  • ½ blikje kreeft
  • 100 g garnalen gekookt en gepeld
  • 50 g champignons
  • 2 dl saus Joinville
  • Eiwit
  • Paneermeel
  • Frituurvet

Instructies

  • Maak van bloem, zout, eieren, water, boter en eiwitten op de gebruikelijke wijze een flensjesbeslag en bak daarvan heel dunne flensjes.
  • Bedek elk flensje met een ragoût van kreeft en garnalen, licht gebraiseerde champignons en een saus Joinville (visfumet, kreeften- en garnalenboter, truffeljulienne, scheutje witte wijn).
  • Rol de flensjes op en steek ze vast met een prikker.
  • Paneer de gevulde flensjes à l'anglaise en bak ze goudgeel in de hete frituur.

Notities

  • Varieer door crabmeat te gebruiken bij een sauce Russe.
  • Gebruik vlees van garnalen en serveer met een sauce verte.
Geniet van deze verfijnde Célestines à la Joinville als een heerlijk gerecht voor een bijzondere gelegenheid!

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g

Voorgerecht van woudbonen

Voorgerecht van woudbonen

Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Friesland, Nederland
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram woudboontjes
  • 8 mantisgarnalen of langoustines of gamba’s ontdaan van pantser op een stukje staart na
  • 4 plakken droge ham bijvoorbeeld Parmaham, in de lengte doormidden gesneden
  • 1 grote en rijpe tomaat waar de pitjes zijn uitgehaald
  • 5 takjes rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel(s) platte peterselie fijn gehakt
  • olijfolie
  • zou
  • zwarte peper vers gemalen

Instructies

  • Was de woudboontjes
  • Zet de boontjes een nacht te voren in de week in een liter water.
  • Kook de woudboontjes (net onder watemet een beetje olie gaar.
  • Houd het water net tegen de kook aan.
  • Als de boontjes boven het water uitkomen, een beetje water toevoegen.
  • Giet de boontjes af als ze gaar zijn.
  • Bewaar een beker van het kookvocht.
  • Wikkel de ham om de gambalijfjes en prik ze vast.
  • Bak in wat olie de gamba’s met 1 takje rozemarijn en de geplette knoflook kort aan weerszijden.
  • Zodra ze wat kleur krijgen, de knoflook en de rozemarijn verwijderen.
  • Voeg de tomaatblokjes en de woudboontjes erbij en ook zoveel kookvocht als nodig is om een smeuïge substantie te krijgen.
  • Verwarm en breng op smaak met zou en versgemalen zwarte peper.
  • Voeg tenslotte de peterselie en een beetje olie toe.
  • Serveer direct daarna, met een takje rozemarijn