Sannie’s berehap

Sannie's berehap

Soms, als ik ballen gehakt maak, maak ik wat extra en maak ik er de volgende dag lekkere berehappen van in de airfryer
Recept categorieën: Vlees
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • Gehakt hoeveelheid naar eigen keus
  • Uien hoeveelheid ligt aan hoeveel berehappen je wil maken
  • Kruiden naar keus
  • 1 ei voor door het gehakt
  • Paneermeel voor door het gehakt

Instructies

  • Kruid het gehakt zoals je het zelf lekker vindt en draai er ovale ballen van.
  • Braad de ballen zoals je gewend bent.
  • Snij uien in brede plakken.
  • Bak de plakken ui in een grillpan aan beiden kanten bruin.
  • Snij het gehakt in plakken.
  • Doe het gehakt om en om met de ui op een saté stokje.
  • Verwarm de airfryer vóór op 180 graden en doe de berehappen 8 minuten in de airfryer met de anti spatdeksel ertussen.
  • Eet smakelijk!

Notities

Ik eet één dag een balletje gehakt met iets erbij en de dag erop maak ik de berehappen van de rest van de ballen. Lekker met satésaus.

Patatje kapsalon

Patatje kapsalon

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Lamsvlees
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 600 gram lamsschouder in reepjes gesneden
  • 3 el shoarmakruiden
  • 1 zakje ijsbergsla
  • ½ st komkommer
  • 8 kerstomaatjes
  • 600 gram patat
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • tijm
  • bieslook
  • zout
  • 4 el olijfolie

Instructies

  • Meng in een kom(metje) de mayonaise en de yoghurt.
  • Verwijder de velletjes van de knoflook.
  • Pers de knoflook uit boven de kom.
  • Doe wat tijm en bieslook in de kom en meng goed door elkaar.
  • Zet tot gebruik weg in de koelkast.
  • Meng de shoarma kruiden door het vlees.
  • Verwarm 3 el olijfolie in een koekenpan en bak de shoarma.
  • Bak de patat in de oven, airfryer of friteuse.
  • Snijd intussen de komkommer in plakjes en snijd de tomaatjes door midden.
  • Verdeel de ijsbergsla, komkommer en de tomaatjes over de borden.
  • Sprenkel wat olijfolie over de ijsbergsla.
  • Zodra de patat en de shoarma gaar zijn verdeel je deze ook over de borden.
  • Zout de patat.
  • Verdeel wat knoflooksaus over het shoarmavlees.
  • Zet de rest van de saus op tafel.

Roerbakschotel van Krielaardappels en Groenten uit de Airfryer

Roerbakschotel van Krielaardappels en Groenten uit de Airfryer

Deze roerbakschotel van krielaardappels en groenten is een heerlijk en gezond gerecht, eenvoudig te bereiden in de airfryer. Met knapperige aardappels en een kleurrijke mix van courgette, paprika, en rode ui, is dit een perfect bijgerecht of lichte maaltijd vol smaak en textuur.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Bijgerecht, Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie of knoflookolie
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 400 g krielaardappels
  • ½ courgette
  • Peper naar smaak
  • Piment of een ander kruid naar keuze voor een pittiger accent
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Doe de krielaardappels in een kom, voeg er één eetlepel olie aan toe en meng dit goed door elkaar.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius en bak de aardappels gedurende 15 minuten totdat ze mooi bruin beginnen te worden.
  • Terwijl de aardappels bakken, snijd de courgette, paprika's, rode ui en bleekselderij in blokjes van ongeveer één cm.
  • Als de aardappels klaar zijn, voeg de gesneden groenten toe aan het mandje van de airfryer.
  • Bak de roerbakschotel gedurende 10 minuten, waarbij je halverwege de tijd het mandje een paar keer schudt om de groenten gelijkmatig te roosteren.
  • Breng de schotel op smaak met zout, peper, en piment of een ander kruid naar keuze.
  • Serveer direct als bijgerecht of lichte maaltijd.

Notities

Combineer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 3g | Vet: 5g | Zout: 0.3g | Sugar: 4g

Gegrilde Bloemkoolsaté met Pittige Thaise Satésaus en Zoete Aardappelblokjesho

Gegrilde Bloemkoolsaté met Pittige Thaise Satésaus en Zoete Aardappelblokjesho

Probeer deze smakelijke gegrilde bloemkoolsaté met een pittige Thaise satésaus en knapperige zoete aardappelblokjes. Een verrassend vegetarisch barbecuegerecht dat boordevol smaak zit.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Fusion, Thailand
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bloemkool schoongemaakt en verdeeld in roosjes
  • 1 el kerrie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 el pindakaas
  • 1 el Thaise rode currypasta
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 verpakking Aviko zoete aardappelblokjes 450 g
  • Handvol alfalfa of taugé
  • Handvol gezouten pinda's

Instructies

  • Rijg de bloemkoolroosjes aan metalen barbecuespiesen.
  • Meng de kerrie, knoflookpoeder en komijn door de zonnebloemolie.
  • Bestrijk de bloemkoolspiesen met dit mengsel.
  • Verhit de barbecue of verwarm de oven voor op 220 ºC.
  • Rooster de bloemkoolspiesen in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Verwarm ondertussen in een steelpan de pindakaas, Thaise rode currypasta en kokosmelk.
  • Roer tot een gladde satésaus.
  • Bereid de zoete aardappelblokjes in de oven of airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg de gegrilde bloemkoolsaté op borden en bestrooi met alfalfa en pinda's.
  • Serveer met de pittige pindasaus en zoete aardappelblokjes.

Notities

Serveer met een frisse, lichtzoete witte wijn zoals een Riesling om de pittigheid van de satésaus in balans te brengen.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 4g

Frisse Salade met Röstirondjes, Romige Burrata en Basilicum Vinaigrette

Frisse Salade met Röstirondjes, Romige Burrata en Basilicum Vinaigrette

Deze frisse salade combineert knapperige röstirondjes met romige burrata en een smaakvolle basilicum-knoflookvinaigrette. Perfect voor een lichte lunch of als voorgerecht.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Lunch, Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 verpakking Aviko Rösti Rondjes naturel 750 g
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 takje basilicum fijngehakt
  • 1 komkommer in lange linten geschaafd en opgerold
  • 100 g jonge bladslamelange
  • 2 sjalotten gehalveerd en in reepjes gesneden
  • 4 bollen burrata à 150 g uitgelekt
  • 1 tl mosterd
  • 2 el citroensap
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bak de röstirondjes in de oven of airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  • Klop in een kom een vinaigrette van mosterd, citroensap en olijfolie.
  • Pers de knoflook en hak de basilicum fijn, en voeg beide toe aan de vinaigrette.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schaaf de komkommer in lange linten en rol ze op.
  • Leg de röstirondjes in 4 kommen of op 4 borden.
  • Meng de bladslamelange met de sjalotten en de basilicum-knoflookvinaigrette.
  • Verdeel de salade en de komkommerrolletjes over de röstirondjes.
  • Leg op elke salade een bol burrata.

Notities

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 18g | Vet: 28g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Gevulde Portobello’s met Bacon en Kruidenkaas uit de Airfryer

Gevulde Portobello's met Bacon en Kruidenkaas uit de Airfryer

Deze heerlijke gevulde Portobello’s met bacon, kruidenkaas en pittige Ajvar zijn een smaakvolle en snelle maaltijd, perfect gemaakt in de airfryer. Ideaal voor een doordeweekse avond!
Voorbereidingstijd15 minuten
Airfryer15 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Groenten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Servings: 2 2 Portobello’s p.p
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 Portobello’s schoongeborsteld
  • 150 g bacon broodbeleg 4 plakjes apart houden, rest klein snijden
  • 1 bakje kruidenkaas eventueel light
  • 4 eetlepels Ajvar pittig of mild naar keuze
  • 1 pot geroosterde paprikareepjes 310 g, uitlekgewicht 180 g
  • 3 sjalotjes klein gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geplet en fijngehakt
  • 1 bosje tijm fijngehakt
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 8 eetlepels oude kaas geraspt
  • Scheutje olie

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Verhit de olie in een wok en bak hierin de gesneden bacon (houd 4 plakjes apart), het uitgeholde champignonvlees, paprikareepjes, sjalotjes en knoflook al roerbakkend ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de gedroogde peterselie en verse tijm toe en roerbak nog 1 minuut.
  • Zet het vuur uit.
  • Roer de kruidenkaas, Ajvar en 4 eetlepels geraspte oude kaas door het mengsel.
  • Dit is de vulling voor de Portobello's.
  • Vul de Portobello's met het mengsel.
  • Leg op elke gevulde Portobello een plakje bacon en een eetlepel geraspte kaas.
  • Druppel een beetje olie over de kaas aan de bovenkant en plaats de Portobello's in het mandje van de airfryer.
  • Gebruik de anti-spatdeksel als dat nodig is.
  • Bak de Portobello's in de airfryer gedurende 10 minuten (in een Philips XL, eventueel 5 minuten langer in andere airfryers) tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer direct en geniet van deze heerlijke gevulde Portobello’s!

Notities

Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé past perfect bij de volle smaken van de gevulde Portobello’s en de kruidenkaas.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g

Paprika’s gevuld met pestotonijn uit de airfryer

Paprika’s gevuld met pestotonijn uit de airfryer

Recept categorieën: Airfryer, Vis
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 3 blikjes tonijn uit water / uitgelekt
  • 4 rode paprika uitgehold
  • 1 groene paprika in kleine blokjes
  • 1 gele paprika in kleine blokjes
  • 2 sjalotjes klein gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 1 rode peper ontzaad en klein gesneden
  • 1 klein potje groene pesto 90 gram
  • 75 gram zwarte olijf plakjes uitgelekt afgewogen
  • 1 klein potje kappertjes uitgelekt, 60 gram
  • 1 blikje ansjovis 46 gram (klein gesneden)
  • 60 gram 30+ kaas geraspte
  • 4 eetlepel(s) Remia fritessaus 5%

eventueel

Instructies

  • Verwarm de airfryer vóór op 180 graden (ik heb het in de Philips XXL gemaakt).
  • Fruit zonder extra toevoeging van olie de ansjovis, ui, knoflook, rode peper en gele en groene paprikablokjes een minuut of twee al roerend aan.
  • Voeg de pesto en de tonijn toe en roerbak even mee.
  • Draai het vuur uit en voeg de fritessaus, kappertjes, en de zwarte olijfplakjes toe.
  • Proef even en voeg eventueel peper en/of zout toe (ik heb het niet gedaan, ik vond de smaak goed genoeg)
  • Doe in de uitgeholde paprika’s een klein beetje geraspte kaas en vul met het tonijnmengsel.
  • Eindig ook met wat geraspte kaas bovenop.
  • Doe de paprika’s in een passende, ovenvaste schaal (ik gebruik gewoon een siliconen taartvorm) en doe de paprika’s met antispatdeksel in de airfryer.
  • Bereid de paprika’s in 15 minuten .

Notities

De vulling is genoeg om 8 paprika’s te vullen maar ik heb er 4 gevuld en de rest van de vulling gebruikt voor op mijn crackers de volgende dag. De punten zijn 3 punten en zijn dus berekend op de vulling, voor 8 personen, de paprika’s zijn 0 punten en dan moet je alleen de kaas nog apart rekenen, dat is voor 15 gram 1 punt (30+)

Paprika gevuld met tonijn uit de airfryer

Paprika gevuld met tonijn uit de airfryer

Recept categorieën: Airfryer, Vis
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn a 160 gram / in water (uitgelekt)
  • 1 blik olijven gevuld met ansjovis klein gesneden
  • 4 paprika’s uitgehold, kleur naar keus
  • 1 ui klein gesnipperd
  • 1 verse rode peper klein gehakt
  • 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 1 eetlepel pikante paprikapoeder gerookt
  • 1 eetlepel oregano gedroogde
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • verse peper en/of zout uit de molen naar smaak
  • PAM spray of wat olie

Instructies

  • Hol de paprika’s uit (zaden en zaadlijsten verwijderen)
  • Fruit de ui en de peper aan in wat PAM spray en voeg de tomatenpuree toe, roerbak even mee, doe de knoflook, tonijn, olijven met ansjovis erbij en meng goed.
  • Voeg het gerookt paprikapoeder en de oregano toe.
  • Proef even en voeg eventueel zwarte peper en/of zout uit de molen toe naar smaak. Ik zelf heb alleen wat zwarte peper toegevoegd omdat het gerecht door de olijven met ansjovis al zout genoeg is voor mij.
  • Wil je meer pit, voeg dan sambal oelek naar smaak toe.
  • Verwarm de airfryer (XL) vóór op 180 graden.
  • Vul de paprika’s met het tonijnmengsel en zet ze rechtop in een passende ovenvaste schaal.
  • Bereid de paprika’s in 15 minuten.

Kipsaté uit de airfryer

Kipsaté uit de airfryer

Recept categorieën: Airfryer, Gevogelte, Kip
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel 5 spice kruiden
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 1,5 eetlepel(s) sojasaus

Instructies

  • Meng de soja met alle kruiden en meng de kipblokjes daarmee.
    Kipsaté uit de airfryer
  • Laat minimaal 2 uurtjes intrekken, liefst langer.
  • Rijg de kipblokjes op de saté-pennen.
  • Verwarm de airfryer vóór op 190 graden.
  • Leg de pennen in de houder en bereid de kipsaté in 10 minuten.
    Kipsaté uit de airfryer
  • Ik heb het gemaakt in de Philips XL en geen anti spadeksel gebruikt.
    Kipsaté uit de airfryer

Kipgehaktballen uit de airfryer

Kipgehaktballen uit de airfryer

Voor 9 ballen, per bal 4 punten
Recept categorieën: Airfryer, Gevogelte, Kip
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilet malen in de vleesmolen
  • 400 gram kipdijfilet malen in de vleesmolen
  • 1 kleine rode ui zeer klein gesnipperd
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 dessertlepel knoflookpoeder
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel mosterd ik gebruik Dijon mosterd maar kies zelf scherp of mild
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder pikant
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • 8 eetlepels paneermeel

Instructies

  • Maal eerst de kipdijfilet en de kipfilet in de vleesmolen tot gehakt.
  • Doe het gehakt in een schaal, voeg alle ingrediënten toe en meng goed door elkaar.
  • Maak er ballen van (ik heb 9 ballen van 125 gram per stuk van deze hoeveelheid kunnen draaien).
  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
  • Bereid de ballen met het antispatdeksel erop 7 minuten op 200 graden en dan nog 7 minuten op 180 graden.
  • Ik keer ze tussentijds niet.

Notities

Mensen die geen vleesmolen hebben maar wel een Turkse slager in de buurt, kunnen aan de slager vragen of die de kip voor ze maalt. Zo blijven het weinig punten omdat je zelf kiest hoeveel filet en hoeveel dijfilet je erin doet en dat is niet met gekochte kipgehakt.