Kruidige pizza breekbroodjes met kwark en verse kruiden
Luchtige breekbroodjes met een heerlijke kruidige topping van kwark, verse basilicum en peterselie. Perfect als bijgerecht of snack!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol vers speltpizzadeeg 400 g (alternatief: 1 rol vers pizzadeeg)
- 125 g kwark
- 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
- 2 eetlepels verse basilicum fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook gepeld en geperst
- Versgemalen peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Meel om te bestrooien
Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en haal het pizzadeeg direct uit de koelkast.
Meng in een kom de kwark, fijngehakte peterselie, basilicum, olijfolie en geperste knoflook.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Rol het pizzadeeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik.
Bestrijk het deeg gelijkmatig met het kwarkmengsel, maar laat een rand van ongeveer 2 cm vrij.
Rol het deeg vanaf de onderkant strak op en snijd het vervolgens in 8 gelijke stukken.
Plaats de deegstukken dicht tegen elkaar aan op het bakblik, in twee rijen, en bestrooi met een beetje meel.
Bak de breekbroodjes in het midden van de oven gedurende 25 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveer warm of op kamertemperatuur.
Serveertip:
Serveer als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd of als snack met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past uitstekend bij de kruidige smaken van dit gerecht en de zachte textuur van de kwark.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 36g | Protein: 8g | Vet: 7g | Zout: 1.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 52
Flammkuchen met Puntpaprika's en Rode Peper
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd32 minuten min
Servings: 4
Calories: 390kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol vers pizzadeeg 400 g (Alternatief: 1 rol vers spelt-pizzadeeg van 400 g)
- 3 puntpaprika's in de lengte in reepjes gesneden
- 1 rode peper ontpit en zeer fijn gesneden
- 250 g kwark
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel mosterd
- 3 eieren
- 1 teen knoflook geschild en geperst
- 1 eetlepel boter om in te vetten
- Zout
- Verse rozemarijn om te garneren
- Versgemalen peper
erwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte.
Bak de paprikareepjes circa 2 minuten in olijfolie in een koekenpan.
Meng in een kom de kwark, mosterd, eieren, knoflook en rode peper goed.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal het deeg direct uit de koelkast, rol het uit en leg het in de ingevette bakvorm.
(Als alternatief kan het deeg met het meegeleverde bakpapier in de vorm worden gelegd, dan is invetten niet nodig.
) Verstevig de rand met het uitstekende deeg.
Giet het kwarkmengsel in de vorm en verdeel de paprika erover.
Bak onderin de oven gedurende ongeveer 30 minuten, of tot het knapperig is.
Garneer met rozemarijn voor het serveren.
Voor de flammkuchen kunt u ook andere groenten gebruiken, zoals courgette, wortelen of aubergine.
Wijnadvies:
Een droge Duitse Riesling past goed bij dit gerecht vanwege zijn verfrissende zuurgraad en fruitige aroma's.
Calories: 390kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 16g | Vet: 22g | Zout: 1.5g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 52
Mediterraanse Pizzahapjes met Twee Vullingen
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
blender of keukenmachine
pollepel
Olijvenvulling:
- 100 g ontpitte olijven
- 2 eetlepels olijfolie
- 30 g geraspte kaas om te bestrooien
Tomaten-paprikavulling:
- 50 g gedroogde tomaten in olie uitgelekt
- 50 g paprika in olie uitgelekt
- 1 theelepel tomatenpuree
- Een beetje tabasco naar smaak
- 30 g geraspte kaas om te bestrooien
Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte.
Pureer alle ingrediënten voor de vulling, behalve de kaas, in een blender of keukenmachine.
Haal het deeg direct uit de koelkast en rol het met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik.
Verdeel het deeg met een deegroller in de lengte in tweeën.
Verdeel vijf keer een beetje vulling over de onderste rand van elk deeggedeelte, met gelijke tussenruimte.
Vouw de deegrand over de vulling en rol het deeg verder op.
Druk met een pollepel het deeg tussen de vulling stevig aan en maak met een schaar een snee in de bovenkant van elk rolletje.
Bestrooi met kaas.
Bak in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Breek de stukjes los na het bakken.
De pizzahapjes kunnen ook bestrooid worden met sesamzaadjes, zonnebloempitten of grof zeezout.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Sangiovese past goed bij de Mediterraanse smaken van dit gerecht.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 7g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 52
Preiquiche met Roquefort
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories: 540kcal
Author: Cor Klaar
Taartvorm Ø 24 cm
Kwastje voor bestrijken
- 1 rol vers quiche- & taartdeeg 300 g
- 3 prei gehalveerd in de lengte en in stukken van 8-10 cm
- 250 g mascarpone
- 140 g roquefort verkruimeld
- 6 eieren
- ½ theelepel nootmuskaat
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels verse tijmblaadjes
- 1 eetlepel boter om in te vetten
- 1 ei geklutst (om te bestrijken)
- Een beetje verse tijm om te bestrooien
Verwarm de oven voor op 190°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking voor.
Rol het deeg uit, haal het bakpapier eraf en leg het in de ingevette taartvorm.
(Als alternatief kan het deeg met het meegeleverde bakpapier direct in de vorm worden gelegd, dan is invetten niet nodig.
)
Klop de eieren, mascarpone, roquefort, nootmuskaat, peper en zout los in een kom en giet het mengsel over de bodem.
Leg de prei met de platte kant op de vulling.
Vul de quiche met de overgebleven stukken prei en bestrooi met peper en tijmblaadjes.
Bestrijk de prei met olijfolie.
Bestrijk de rand van de quiche met geklutst ei en bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 35 minuten, of tot de quiche goudbruin en gaar is.
Bestrooi de quiche na het bakken met verse tijm.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige textuur van de mascarpone en de pittige smaak van de roquefort.
Calories: 540kcal | koolhydraten: 21g | Protein: 22g | Vet: 40g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 52
Herfstige Appeltaart met Amandelvulling
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 8
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
Taartvorm Ø 24 cm
handmixer
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 3 appels Elstar/Jonagold, dun gesneden
- 120 g suiker
- 120 g roomboter
- 120 g amandelmeel
- 2-3 tl gemalen kaneel
- 2 el suiker
- 2 eieren
- 2 el abrikozenjam
- 1 el water
- 1 el boter om in te vetten
- 1 ei geklutst (om te bestrijken)
Verwarm de oven voor op 190°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking voor.
Rol het deeg uit en leg het in een ingevette taartvorm van Ø 24 cm (je kunt ook het bakpapier gebruiken dat bij het deeg zit; invetten is dan niet nodig).
Klop de zachte boter met een handmixer op hoge snelheid tot het luchtig is.
Voeg de eieren en een deel van de suiker toe terwijl je blijft kloppen.
Voeg vervolgens de rest van de suiker en het amandelmeel toe en mix op lage snelheid tot alles goed gemengd is.
Giet het mengsel over de bodem van het deeg.
Meng de appelschijfjes met kaneel en suiker en bedek de vulling dakpansgewijs van buiten naar binnen.
Bestrijk de rand van het deeg met geklutst ei en bak de taart in het midden van de oven gedurende 35-40 minuten, of tot de vulling stevig is en het deeg goudbruin is.
Verwarm de abrikozenjam met water en bestrijk de warme taart ermee na het bakken.
Serveer warm of op kamertemperatuur.
Wijnadvies:
Een lichtzoete wijn zoals een Riesling of een fruitige rosé past goed bij deze appeltaart met amandelvulling.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 7g | Vet: 22g | Sugar: 28g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 52
Rabarbertaart met custard en siroop
Een heerlijke rabarbertaart met een romige custardvulling en een glanzende sirooplaag. Perfect voor bij de koffie of als feestelijk dessert.
Bereidingstijd1 uur uur
afkoelen30 minuten min
Servings: 8 punten
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
Taartvorm Ø 24 cm
plasticfolie
Voor de taart:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 3 rabarberstelen schuin in dunne plakjes gesneden
- 4 eetlepels suiker
- Een paar slierten rabarber voor decoratie
- Een beetje tuinkers voor decoratie
Voor de custard:
- 135 ml melk
- 135 ml slagroom
- 100 g suiker
- 20 g maïzena
- 3 eidooiers
- 1 vanillestokje merg eruit geschraapt
- 1 kaneelstokje
Voor de siroop:
- 125 ml water
- 80 g suiker
- 1 eetlepel citroensap
Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de verpakking.
Rol het deeg uit en leg het in een ingevette taartvorm (of gebruik het meegeleverde bakpapier).
Versterk de rand met het overhangende deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
Week de rabarberplakjes 15 minuten in een kom met 4 eetlepels suiker.
Custard maken:
Verwarm in een pan de vanille, helft van de melk, slagroom en het kaneelstokje langzaam tot het kookpunt.
Meng in een kom de overige melk met de eidooiers, suiker en maïzena.
Verwijder het kaneelstokje uit het roommengsel en giet het hete mengsel al kloppend in een dun straaltje bij de eidooiermix.
Giet het mengsel terug in de pan en breng al roerend aan de kook.
Laat 2 minuten doorkoken en giet de custard op een bord.
Dek af met plasticfolie en laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.
Taart samenstellen:
Klop de afgekoelde custard los en verdeel het over de deegbodem.
Beleg de custard met de geweekte rabarberplakjes.
Bestrijk de rand van het deeg met ei en bak de taart in het midden van de oven in ca.
30 minuten goudbruin.
Siroop maken:
Breng in een pan het water, de suiker en het citroensap aan de kook.
Gebruik een kwast om de siroop over de warme taart te strijken.
Serveertip:
Serveer deze rabarbertaart met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom voor extra luxe.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Riesling Spätlese, past uitstekend bij de zoet-zure smaken van de rabarber en de romige custard.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 33g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 0.3g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 52
Zomerse tiramisutaart met aardbeien en limoncello
Een frisse zomerse tiramisutaart met een luchtige mascarponevulling, verse aardbeien en een vleugje limoncello. Het perfecte dessert voor warme dagen!
Bereidingstijd1 uur uur 20 minuten min
Servings: 6
Calories: 360kcal
Author: Cor Klaar
Taartvorm Ø 24 cm
handmixer
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 500 g aardbeien in vieren gesneden
- 250 g mascarpone
- 100 ml limoncello optioneel
- 100 g roomboter
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 100 g suiker
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels poedersuiker
- Snufje zout
- 1 eetlepel boter om in te vetten
- 1 ei geklutst (om te bestrijken)
Verwarm de oven voor op 150°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm ermee.
Laat de randen iets over de rand van de vorm hangen.
Klop de roomboter met een handmixer los.
Voeg de suiker, vanillesuiker en een snufje zout toe en mix dit op hoge snelheid gedurende 15 minuten.
Voeg één ei toe en mix goed door.
Voeg daarna het tweede ei toe en klop het geheel nog 1 minuut op de hoogste stand.
Spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel door het mengsel tot een glad beslag.
Giet het beslag in de taartvorm en bestrijk de randen van het deeg met het geklutste ei.
Bak de taart onderin de oven in circa 50 minuten gaar.
Laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd na het afkoelen de bovenkant van de bodem af, zodat deze vlak is.
Bestrijk de taartbodem met limoncello.
Meng de mascarpone met de poedersuiker tot een romige vulling en smeer deze gelijkmatig over de bodem.
Garneer de taart met verse aardbeien en serveer.
Serveertip:
Voor een alcoholvrije variant kun je de limoncello weglaten of vervangen door sinaasappelsap. Garneer met extra verse muntblaadjes voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Een frisse dessertwijn, zoals Moscato d'Asti, sluit perfect aan bij de romige mascarpone, het zoete van de aardbeien en het vleugje limoncello.
Calories: 360kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 6g | Vet: 19g | Zout: 0.6g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 52
Rood fruit cheesecake met romige vulling
Een heerlijke cheesecake met een romige roomkaasvulling en een topping van vers rood fruit. Perfect als feestelijk dessert of bij de koffie.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd35 minuten min
Land van herkomst: America Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6 punten
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 400 g roomkaas
- 120 g suiker
- 2 eieren
- 80 g bramen
- 80 g frambozen
- 80 g aardbeien in vieren gesneden
- 50 g rode bessen
- 1 eetlepel boter om in te vetten
- 1 ei geklutst (om te bestrijken)
- Poedersuiker voor decoratie
Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm ermee.
Laat de randen iets over de rand van de vorm hangen en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Klop met een mixer de suiker, eieren en roomkaas tot een glad en romig mengsel.
Giet de roomkaasvulling over de deegbodem en strijk glad.
Bestrijk de randen van het deeg met het geklutste ei.
Bak de cheesecake onderin de oven gedurende 30-35 minuten tot hij stevig is.
Bedek de taart met aluminiumfolie als deze te snel kleurt.
Laat de cheesecake volledig afkoelen.
Beleg de bovenkant met het rood fruit en bestrooi met poedersuiker vlak voor het serveren.
Serveertip:
Serveer de cheesecake met een extra toef slagroom of een bolletje vanille-ijs voor een luxe touch.
Wijnadvies:
Een glas mousserende wijn, zoals Prosecco of Moscato d’Asti, past perfect bij de frisse smaak van het rood fruit en de romige vulling van de cheesecake.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 6g | Vet: 20g | Zout: 0.4g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 52
Broccoliquiche met brie en cashewnoten
Een smakelijke quiche met romige brie, knapperige cashewnoten en verse broccoli. Perfect als hoofdgerecht of lunch, met een frisse salade erbij.
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 360kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 500 g broccoli in roosjes
- 250 ml slagroom
- 200 g roombrie in plakken gesneden
- 70 g ongezouten cashewnoten
- 4 eieren
- 1 eetlepel boter om in te vetten
- 1 ei geklutst (om te bestrijken)
- Peper en zout naar smaak
- Extra cashewnoten om te bestrooien
Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm ermee.
Laat het deeg iets over de rand hangen en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Kook de broccoli 3-4 minuten beetgaar in lichtgezouten water.
Laat goed uitlekken en verdeel de roosjes over de deegbodem.
Strooi de cashewnoten over de broccoli.
Klop in een mengkom de slagroom en eieren los.
Breng op smaak met peper en zout en giet het mengsel over de broccoli en cashewnoten.
Bestrijk de randen van het deeg met het geklutste ei.
Bak de quiche in het midden van de oven gedurende 40 minuten.
Beleg de quiche de laatste 5 minuten met de plakjes brie en bak nog even door tot de kaas is gesmolten.
Bestrooi de quiche na het bakken met extra cashewnoten en serveer warm.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade van gemengde sla, komkommer en een vinaigrette voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle, romige Chardonnay past perfect bij de zachte smaak van de brie en de nootachtige crunch van de cashewnoten.
Calories: 360kcal | koolhydraten: 16g | Protein: 13g | Vet: 27g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 52
Klassieke Franse kersenclafoutis
Een klassieke Franse kersenclafoutis met een luchtige vulling en een heerlijk krokante bodem, perfect als zomers dessert.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 6
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
handmixer
Taartvorm Ø 24 cm
Voor de bodem:
- 1 rol quiche- & taartdeeg 300 g
Voor de vulling:
- 500 g ontpitte kersen
- 2 eetlepels suiker
- 175 ml melk
- 100 g suiker
- 100 g bloem
- 4 eetlepels slagroom
- 2 eieren
- 1 eidooier
- Merg van 1 vanillestokje
- 1 eetlepel boter om in te vetten
- 1 ei om te bestrijken
- Poedersuiker om te bestrooien
Verwarm de oven voor op 190°C (boven-/onderwarmte).
Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier.
Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee.
Laat het deeg iets over de randen hangen.
Meng de kersen met 2 eetlepels suiker en zet apart.
Klop de suiker, eidooier, vanillemerg en eieren met een handmixer op de hoogste stand gedurende 8 minuten.
Voeg beetje bij beetje de bloem toe en klop op middelhoge snelheid.
Giet de slagroom en melk erbij en meng tot een glad beslag.
Verdeel de kersen over de taartbodem en giet het beslag erover.
Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei.
Bak de clafoutis 25 minuten in het midden van de oven tot hij goudbruin en stevig is.
Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs of een lepel slagroom.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Beaujolais of Bourgogne.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 6g | Vet: 10g | Zout: 0.3g | Sugar: 24g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 52