Bananen Toffee Crumble met Chocolade Ganache

Bananen Toffee Crumble met Chocolade Ganache

Deze decadente bananen toffee crumble, met lagen van romige caramel, rijke chocolade ganache en een knapperige crumble topping, is een onweerstaanbaar dessert dat je in de airfryer bereidt.
(inclusief kook- en afkoeltijd)4 uur
Recept categorieën: Airfryer, Dessert - Nagerecht, Gebak
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 8
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Ingrediënten Toffee:

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • Ingrediënten Chocolade Ganache:
  • 75 g glucose
  • 75 g suiker
  • 250 ml room
  • 250 g donkere chocolade in stukjes
  • Boter in kleine stukjes

Ingrediënten Deeg:

  • 250 g boter
  • 5 eieren
  • 250 g poedersuiker
  • 600 g bloem
  • 62 g room double cream

Ingrediënten Crème Patisserie:

  • 300 ml melk
  • 40 g eigeel
  • 185 g basterdsuiker
  • 35 g bloem
  • 1 vanillestokje

Ingrediënten Crumble Topping:

  • 90 g suiker
  • 90 g ijskoude boter
  • 190 g bloem
  • 6 g kaneel
  • 2-3 bananen in plakjes gesneden

Instructies

Instructies Toffee:

  • Plaats het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en kook het gedurende 3 uur.
  • Zorg ervoor dat het blikje altijd onder water staat.
  • Laat het blikje volledig afkoelen voordat je het opent; de inhoud zal zijn veranderd in een dikke karamel.

Instructies Crème Patisserie:

  • Kook de melk met het vanillestokje (snijd het stokje open en schraap de vanille eruit).
  • Klop de eidooiers met de suiker en voeg de bloem toe, klop tot een romige massa.
  • Giet de hete melk geleidelijk bij het eimengsel, blijf goed kloppen.
  • Zet het mengsel terug op het vuur en kook het zachtjes 4-5 minuten door onder voortdurend roeren.
  • Laat de crème snel afkoelen door deze op een schaal uit te gieten en af te dekken met huishoudfolie om een korst te voorkomen.

Instructies Deeg:

  • Meng de boter met de poedersuiker in een mixer tot een romig geheel.
  • Voeg langzaam de eieren toe en mix goed door.
  • Voeg de bloem geleidelijk toe en mix alles tot een samenhangend deeg.
  • Voeg de room toe en laat het deeg 20 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit en bekleed de springvorm of taartvormpjes.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem en vul de vorm met bakpapier en blindbakbonen.
  • Bak het deeg blind in een voorverwarmde airfryer op 180°C gedurende 8-10 minuten, of totdat het goudbruin is.

Instructies Crumble Topping:

  • Meng de suiker, bloem en kaneel.
  • Voeg de ijskoude boter in kleine stukjes toe en werk het mengsel tot een zandachtige textuur.
  • Verspreid het mengsel op een bakplaat en bak het in een voorverwarmde oven op 180°C tot het bruin is.

Instructies Chocolade Ganache:

  • Breng de suiker, glucosestroop en room in een pannetje aan de kook.
  • Voeg de stukjes donkere chocolade toe en roer tot een glad mengsel.
  • Voeg de stukjes boter toe en roer tot de ganache glad is.
  • Haal de ganache van het vuur en laat afkoelen.

Instructies Opbouwen van de Bananen Toffee Crumble:

  • Meng de crème patisserie met de afgekoelde karamel tot een luchtige caramelroom.
  • Vul de voorgebakken taartvormen met de caramelroom.
  • Leg de plakjes banaan bovenop de caramelroom.
  • Giet een laag chocolade ganache over de banaan.
  • Werk af met de crumble topping.
  • Plaats de taartvormen in de airfryer en bak gedurende 3-4 minuten op 180°C.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een rijke dessertwijn zoals een Sauternes of een glas Amaretto.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 6g | Vet: 22g | Zout: 0.2g | Sugar: 45g

Gepofte Aardappelen met Gemarineerde Kipfilet en Boontjes

Gepofte Aardappelen met Gemarineerde Kipfilet en Boontjes

Een heerlijke combinatie van gepofte aardappelen, sappige kipfilet in een zoete marinade, en smaakvolle boontjes. Perfect voor een gezonde en voedzame maaltijd uit de airfryer.
Bereidingstijd1 uur 40 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Groenten, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen schoon
  • 400 g kipfilet
  • 800 g boontjes schoongemaakt
  • 1 el honing
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • Klontje boter

Instructies

  • Maak de boontjes schoon en pak ze samen met een klontje boter in aluminiumfolie in.
  • Plaats de pakketjes met boontjes in de airfryer en bak 8 minuten op 180°C.
  • Marineer de kipfilet minimaal 1 uur in een marinade van ketjap manis, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en honing.
  • Maak de aardappelen schoon en plaats ze in de voorverwarmde airfryer.
  • Bak de aardappelen samen met de gemarineerde kipfilet 20 minuten op 180°C.
  • Voeg de laatste 5 minuten het pakketje met boontjes toe aan de airfryer.
  • Serveer alles samen voor een complete maaltijd.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g

Zalmschoonheid: Kaiserbroodjes met Gerookte Zalm

Zalmschoonheid: Kaiserbroodjes met Gerookte Zalm

Heerlijke kaiserbroodjes gevuld met gerookte zalm en een romig ei-tomaatmengsel, afgemaakt met pijnboompitjes en wasabimayonaise.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lunch, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kaiserbroodjes
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 15 kleine tomaatjes
  • Rucola
  • Pijnboompitjes
  • 2 eieren
  • Scheutje magere room
  • Peper + zout
  • Wasabi mayonaise

Instructies

  • Hol de kaiserbroodjes uit met een lepel, zorg ervoor dat er geen gat aan de onderkant zit.
  • Leg een plakje gerookte zalm in elk broodje.
  • Klop de eieren los met een scheutje magere room.
  • Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en voeg ze toe aan het eimengsel.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de broodjes met het ei-tomaatmengsel.
  • Bak de broodjes 8 minuten op 200°C totdat het mengsel gestold is.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge pan.
  • Beleg de borden met verse rucola en tomaatjes.
  • Maak met de wasabimayonaise mooie lijnen op het bord.
  • Plaats de broodjes in het midden op de sla en bestrooi met de pijnboompitjes.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio past uitstekend bij deze zalmschoonheid.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 5g

Gevulde Ui-Bloem met Krokante Krokantheid

Gevulde Ui-Bloem met Krokante Krokantheid

Maak een indrukwekkende gevulde ui-bloem met een krokante coating. Perfect als bijgerecht of feesthapje!
Bereidingstijd28 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Warme hapjes
Land van herkomst: America
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote zoete ui
  • 100 gram bloem
  • Snufje cayennepeper
  • Snufje vergemalen zout
  • Snufje gerookte paprikapoeder
  • Snufje vergemalen peper
  • 1 ei
  • 100 ml melk

Instructies

  • Schil de ui, maar houd het kroontje eraan zodat de rokken aan elkaar blijven zitten.
  • Snijd de ui vanaf een centimeter van de kroon in, zodat je een bloemvorm krijgt.
  • Verwijder eventueel de kern met een meloensnijder, maar laat de onderkant intact.
  • Meng in een grote kom de bloem, cayennepeper, paprikapoeder, zout en peper.
  • Strooi voorzichtig het bloemmengsel over de ui en zorg ervoor dat het goed verdeeld is.
  • Meng in een andere kom het ei met de melk.
  • Schud overtollige bloem van de ui af en dip de ui in het eimengsel met de snijkant naar beneden.
  • Zorg dat de ui goed bedekt is.
  • Bedek de ui nog een keer met het bloemmengsel.
  • Besproei de ui met een beetje olie voor extra krokantheid.
  • Bak de ui 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C totdat de ui knapperig en zacht is.

Notities

Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé voor een verfrissende balans.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 6g | Vet: 6g | Zout: 0.5g | Sugar: 4g

Rode Bietentaart met Zachte Geitenkaas

Rode Bietentaart met Zachte Geitenkaas

Geniet van een heerlijke rode bietentaart met zachte geitenkaas, perfect voor een feestelijke lunch of diner. Met krokant deeg, geroosterde bieten en een romige vulling, is deze taart een smaakvolle traktatie die je eenvoudig maakt in de airfryer. Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd44 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Groenten, Hartige taart
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 6 plakken hartige taart deeg
  • 4 middelgrote rode bieten
  • 1 middelgrote ui
  • 150 g stukjes geitenkaas
  • 1 ei
  • 150 ml slagroom
  • 50 g stukjes walnoten
  • 1 tl verse tijm
  • 1 scheutje olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
  • Spoel de rode bieten schoon en dep ze droog.
  • Snijd de bieten en de ui in vieren.
  • Meng met een scheutje olijfolie, peper en zout.
  • Leg de groenten op een bakplaat en rooster 20 minuten in de voorverwarmde airfryer totdat ze net gaar zijn.
  • Verlaag de temperatuur naar 180 graden.
  • Laat de plakken deeg ontdooien en bekleed een ondiepe, beboterde taartvorm met het deeg.
  • Druk goed aan.
  • Laat de bietjes en ui iets afkoelen, schil ze en snijd in kleine stukjes.
  • Verdeel de groenten over het deeg en leg de geitenkaas op de open plekken.
  • Klop het ei los en meng met de slagroom, tijm, en de helft van de walnoten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schenk het mengsel over de groenten en garneer met de overige walnoten.
  • Bak de taart ongeveer 15 minuten in de airfryer tot het deeg goudbruin is en de geitenkaas begint te borrelen.
  • Serveer de taart met een frisse groene salade.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij de aardse smaken van de bietentaart en de romigheid van de geitenkaas.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 10g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 8g

Gevulde Portobello’s met Brie en Pesto

Gevulde Portobello's met Brie en Pesto

Lekkere gevulde portobello's met romige brie, pittige pesto en een vleugje honing. Perfect als voorgerecht of luxe hapje.
Bereidingstijd19 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Lunch, Voorgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 reuzechampignons
  • 1 tl verse pesto
  • 1 el pijnboompitten
  • 4 plakjes brie
  • 4 plakjes serranoham optioneel
  • 1 tl honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de steeltjes van de portobello's eraf en leg ze op een bakplaat.
  • Smeer een dun laagje pesto op de binnenkant van elke portobello.
  • Leg fijn gesneden serranoham op de pesto (optioneel).
  • Plaats een plakje brie bovenop de ham of direct op de pesto als je de ham weglaat.
  • Strooi pijnboompitten over de brie.
  • Druppel een beetje honing over elke portobello.
  • Bak de gevulde portobello's 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de brie gesmolten is.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de rijke smaken van brie en pesto.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 7g | Vet: 12g | Zout: 0.5g | Sugar: 3g

Klassieke Viskoekjes uit de Airfryer

Klassieke Viskoekjes uit de Airfryer

inclusief 30 minuten koeltijd1 uur 10 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Engeland
Dieët: Tarwevrij
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 iets bloemige aardappels in blokjes en gekookt
  • 3 el volle melk
  • 2 el boter
  • 1 kleine kabeljauwfilet 120 g
  • 2 kleine zalmfilets met vel 100-120 g
  • 1 kleine gerookte schelvisfilet 120 g
  • Sap van ½ citroen
  • Sap van ½ limoen
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 4 el bloem gebruik glutenvrije bloem voor glutenvrij dieet
  • 2 eieren losgeklopt
  • 4 el paneermeel gebruik glutenvrij paneermeel voor glutenvrij dieet
  • Bakspray van plantaardige olie

Instructies

Puree maken:

  • Prak de gekookte aardappels met de melk en boter tot een gladde puree.

Vis bereiden:

  • Leg de visfilets op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met zout en peper, bespuit licht met olie en bak in de airfryer op 180°C gedurende 10 minuten tot ze net gaar zijn.
  • Laat afkoelen en trek de vis uit elkaar, verwijder graten en vel.

Viskoekjes mengen:

  • Meng de vis met de aardappelpuree, citroen- en limoensap, zout en peper.
  • Dek af en zet ongeveer 30 minuten in de koelkast.

Viskoekjes vormen:

  • Vorm acht viskoekjes van het mengsel.
  • Voeg zo nodig een beetje ei toe om alles bij elkaar te houden.

Paneerproces:

  • Doe de bloem, het ei en het paneermeel in drie ondiepe kommen.
  • Bespuit het mandje van de airfryer licht met bakspray.
  • Wentel de viskoekjes licht door de bloem, daarna door het ei en tot slot door het paneermeel.
  • Schud overtollige kruimels af en bespuit licht met bakspray.

Airfryer:

  • Leg de viskoekjes in het mandje en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.
  • Stel de airfryer in op 200°C en bak de viskoekjes gedurende 10 minuten tot ze bruin zijn en een in het midden ingestoken thermometer ten minste 60°C aangeeft; keer ze halverwege de baktijd.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte, frisse Chardonnay. Deze wijnen passen goed bij de delicate smaken van de viskoekjes.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Meringue Gevulde Meloen met Fruitsalade

Meringue Gevulde Meloen met Fruitsalade

(inclusief marineren)1 uur 20 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Notenvrij
Feestdagen etc: Kerst, Moederdag, Pasen
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 2 meloenen
  • 12 aardbeien
  • 4 abrikozen gehalveerd en ontpit
  • 4 eetlepels Grand Marnier
  • 3 eiwitten
  • Snufje zout
  • 150 g suiker
  • ½ liter vanille-ijs

Instructies

  • Halveer de meloenen en hol ze uit.
  • Snijd het meloenvruchtvlees in stukjes.
  • Meng het meloenvruchtvlees met de aardbeien, gehalveerde abrikozen en Grand Marnier.
  • Laat het fruit gedurende 1 uur marineren.
  • Klop in een schone kom 3 eiwitten met een snufje zout stijf.
  • Voeg geleidelijk 150 g suiker toe en klop door totdat het eiwit glanzend is.
  • Schep ½ liter vanille-ijs in bolletjes en vul de uitgeholde meloenen met het gemarineerde fruit en de bolletjes vanille-ijs.
  • Spuit het stijfgeklopte eiwitschuim op de gevulde meloenen.
  • Bak het eiwitschuim in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 8-12 minuten of totdat het lichtbruin is.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals Sauternes of een Moscato d'Asti.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 6g | Vet: 8g | Zout: 0.3g | Sugar: 45g

Peren met Chocomousse-tompouces

Peren met Chocomousse-tompouces

Bereidingstijd44 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak
Land van herkomst: Internationaal
Feestdagen etc: Kerst, Moederdag, Verjaardag
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 2 peren geschild en gehalveerd
  • 150 g suiker
  • 3 dl water
  • 1 plakje bladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • 100 g pure chocolade
  • 2 dl stijfgeklopte slagroom
  • 4 eetlepels abrikozenjam
  • Gehakte pistaches ter garnering

Instructies

  • Breng 150 g suiker met 3 dl water aan de kook.
  • Kook de peren hierin 3-4 minuten.
  • Steek 4 cirkels van 5 cm doorsnede uit 1 plakje bladerdeeg.
  • Bestrijk het deeg met losgeklopt ei, kerf een ruitpatroon in het deeg en strooi 1 eetlepel suiker erover.
  • Bak de cirkels in een oven op 200 °C gedurende 15 minuten.
  • Laat ze afkoelen en snijd ze in twee lagen.
  • Smelt 100 g pure chocolade au bain-marie en meng dit met 2 dl stijfgeklopte slagroom.
  • Vul de tompouces met de chocomousse.
  • Meng 2 dl peren-kookvocht met 4 eetlepels abrikozenjam en zeef dit.

Notities

Serveer de peren met de tompouces, saus en gehakte pistaches.
Combineer dit heerlijke nagerecht met een dessertwijn zoals Sauternes of een glas Muscat.
 

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 4g | Vet: 16g | Zout: 0.1g | Sugar: 30g

Gegratineerde Oesters uit St. Malo

Gegratineerde Oesters uit St. Malo

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Frankrijk
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 50 gr bacon
  • 75 gr bleekselderij
  • 200 gr artisjokharten blik, uitgelekt
  • 12 grote oesters
  • 200 gr mozzarella in dunne plakjes

Instructies

  • Snijd de bacon, bleekselderij, en artisjokharten fijn.
  • Bak de bacon in een droge koekenpan in 5-10 minuten krokant.
  • Voeg de gesneden bleekselderij en artisjokken toe en bak nog 5 minuten.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Boen de oesters schoon.
  • Open elke oester met een oestermes door het in het scharnier te steken en de sluitspier door te snijden.
  • Verwijder de platte helft van de schelp.
  • Verwarm de grill voor op de middelste stand.
  • Bestrooi een bakplaat met grof zeezout (dit voorkomt dat de oesters omvallen).
  • Schep op elke oester wat van het bacon-artisjokmengsel.
  • Bedek de oesters met plakjes mozzarella en zet ze op de bakplaat in het zout.
  • Gratineer de oesters onder de grill gedurende 10 minuten of tot de kaas lichtbruin is.
  • Strooi een laag grof zeezout op de borden.
  • Verdeel de oesters over de borden en garneer met blaadjes bleekselderij.

Notities

Geniet van deze heerlijke gegratineerde oesters als voorgerecht.
Combineer met een droge witte wijn zoals Chablis of een mousserende wijn zoals Champagne.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 18g | Vet: 17g | Zout: 1.8g | Sugar: 1g