Mexicaanse Kipstoofpot met Amandelen en Chocolade
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Servings: 4
Calories: 500kcal
Author: Cor Kevenaar
- 4 eetlepels olie
- 4 kippenbouten
- 1 ui fijngesneden
- 55 g amandelschaafsel
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 rode pepers fijngesneden
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 mespunt kruidnagelpoeder
- 1 mespunt kaneelpoeder
- 1 blik tomatenblokjes 400 ml
- 30 g bittere chocolade in blokjes
Verhit in een braadpan de olie en braad de kip in 2 porties aan.
Haal de kip uit de pan.
Bak de fijngesneden ui in het achtergebleven bakvet tot deze zachtjes glazig is.
Haal de ui uit de pan.
Voeg indien nodig extra olie toe en bak de amandelen lichtbruin.
Voeg vervolgens knoflook, rode pepers, sesamzaad, kruidnagelpoeder en kaneelpoeder toe en bak dit even zachtjes mee (let op dat de amandelen niet te donker worden).
Pureer de ui, het amandelmengsel en een deel van de tomatenblokjes met een staafmixer of in een keukenmachine tot pulp.
Schep de pulp terug in de pan en voeg de rest van de tomatenblokjes en de blokjes chocolade toe.
Roer tot de chocolade gesmolten is.
Breng de saus op smaak met zout.
Leg de kip in de saus en laat dit afgedekt op heel laag vuur (op een vlamverdeler) in ongeveer 45 minuten gaar stoven.
Voeg eventueel wat kokend water toe om de saus de juiste dikte te geven (iets dunner dan appelmoes).
Wijnadvies:
Een mooie Mexicaanse rode wijn, zoals een Tempranillo, past goed bij dit gerecht. De fruitige en kruidige tonen van de wijn vullen de smaken van de stoofpot aan.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 27g | Vet: 35g | Zout: 9g | Sugar: 9g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 22
Kippenbouten Gestoofd in Bier met Ontbijtkoek
Servings: 4
Calories: 700kcal
Author: Cor Kevenaar
- 4 kippenbouten
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 flesje bier 330 ml
- 2 plakken ontbijtkoek verkruimeld
- ½ eetlepel gedroogde rozemarijn
- 1 kg vastkokende aardappels
- 2 pakken rode kool met appel diepvries, elk 450 g
Verhit in een braadpan de helft van de olijfolie en bak de kippenbouten aan beide kanten goudbruin.
Schenk het bier langs de rand van de pan.
Voeg de verkruimelde ontbijtkoek en gedroogde rozemarijn toe aan de pan.
Laat de kippenbouten afgedekt in ongeveer 40 minuten zachtjes gaarstoven.
Verwijder het deksel van de pan en laat de saus iets inkoken.
Breng op smaak met zout en peper.
Boen de aardappels onder stromend water schoon en snijd ze in partjes.
Verhit in een wok of grote koekenpan de resterende olijfolie en bak de aardappelpartjes op matig vuur rondom goudbruin en gaar.
Schep ze regelmatig om.
Verwarm de rode kool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de kippenbouten met de aardappelpartjes en rodekool.
Wijnadvies:
Een licht, fris bier past goed bij dit gerecht vanwege de bierbasis. Als je liever wijn drinkt, probeer dan een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.
Calories: 700kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 30g | Vet: 35g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 22
Peperonata II
Stoofschotel van gemengde groenten
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 3 grote paprika's in repen
- 2 courgettes in stukken
- 2 uien in stukken
- 2 wortelen in stukken
- 2 stengels bleekselderij in stukken
- 5 eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) peterselie gehakte
- 1 eetlepel(s) basilicum gehakte
- 2 dl water
- zout
- peper
Verhit de olijfolie in een braadpan, voeg de groenten en de kruiden toe en kruid alles met zout en peper.
Giet er het water bij en laat alles, met het deksel op de pan, op laag vuur in 15minuten gaar worden.
Vul het kooknat van tijd tot tijd met wat water aan om aanbranden te voorkomen.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 22
Geurige Couscous met Gemarineerde Kalkoen
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Kevenaar
- 300 g couscous
- 100 g pistachenoten
- 2 schaaltjes kalkoenblokjes à 250 g
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 zak grofgesneden wokgroenten 400 g
- 5 eetlepels tapenade van groene olijven
- 8 zongedroogde tomaten
Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
Pel de pistachenoten.
Bestrooi de kalkoenblokjes met zout en peper.
Verhit in een braadpan de olijfolie en bak de kalkoenblokjes gedurende 3 minuten.
Voeg de grofgesneden wokgroenten toe en bak ze gedurende 3 minuten mee.
Roer de tapenade erdoor.
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
Voeg de couscous, tomaten en pistachenoten toe aan de pan.
Breng op smaak met zout en peper.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht vanwege de exotische smaken en de malse kalkoen.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 22
Romige Courgettesoep met Tomatenbruschetta
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Kevenaar
- 4 courgettes
- 6 eetlepels olijfolie
- 500 ml visbouillon van tablet
- 4 rijpe roma tomaten
- 8 sneetjes bruinbrood
- 4 eetlepels mix voor bruschetta al pomodore potje à 58 g
- 1 bakje gerookte zalmsnippers ca. 200 g
Maak de courgettes schoon en snijd ze in kleine blokjes.
Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie en smoor de courgettes afgedekt gedurende 10 minuten.
Voeg de visbouillon toe en breng aan de kook.
Pureer de soep met een staafmixer.
Maak de tomaten schoon, snijd ze in stukjes en breng op smaak met zout en peper.
Rooster het brood.
Laat de bruschettamix in 8 eetlepels heet water wellen, meng daarna met de rest van de olie.
Besmeer de geroosterde sneetjes brood met de bruschettamix en leg er de helft van de tomaat op.
Schep de soep in vier soepborden en verdeel de zalmsnippers en de rest van de tomaat erover.
Serveer de soep met de tomatenbruschetta.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de lichte, romige soep en de smaakvolle bruschetta.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 22
Hartige Aardappel-Courgettetaart met Ansjovis
Een heerlijke hartige taart met aardappel, courgette, ansjovis en romige kaasvulling. Perfect voor lunch of een lichte avondmaaltijd!
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 5 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 1 ui gesnipperd
- 2 courgettes in plakken
- 2 aardappels geschild en in plakken
- 2 blikjes ansjovisfilets à 46 g, uitgelekt
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eieren
- 200 ml room culinair
- 75 g geraspte kaas
- Peper naar smaak
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Pel en snipper de ui.
Was de courgettes en snijd ze in plakken.
Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes.
Laat de ansjovisfilets uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui 2 minuten glazig.
Voeg de ansjovis toe en bak zachtjes mee.
Druk de ansjovis tijdens het bakken uit elkaar zodat deze oplost in de olie.
Kook de aardappelplakjes 5 minuten in gezouten water, giet af en laat uitlekken.
Klop de eieren los met de room en breng op smaak met peper.
Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verdeel de courgette- en aardappelplakjes om en om over de bodem van de vorm.
Schep het ansjovis-ui mengsel door het room-eimengsel.
Giet het roommengsel over de courgette en aardappelen in de vorm.
Bestrooi de taart met de geraspte kaas.
Plaats de quiche in het midden van de oven en bak in 35 minuten gaar en goudbruin.
Laat de taart enkele minuten afkoelen voordat je hem serveert.
Serveer deze Aardappel-Courgettetaart met Ansjovis met een frisse tomatensalade voor een heerlijke combinatie.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, past perfect bij de hartige smaken van deze aardappel-courgettetaart met ansjovis.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 18g | Vet: 25g | Zout: 1.8g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 22
Kapucijnerschotel met saucijsjes
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- 1 duopak krieltjes à 700 g
- 4 saucijsjes
- ½ struik bleekselderij in dunne plakjes
- ½ pot pastasaus pikant à 620 g
- 1 blik kapucijners à 800 g uitgelekt en afgespoeld
Verhit de olie in een braadpan.
Bak de krieltjes al omscheppend ± 5 minuten.
Leg de saucijsjes tussen de aardappeltjes en braad ze rondom bruin aan.
Voeg de bleekselderij en de pastasaus toe en breng alles aan de kook.
Stoof het gerecht ± 10 min. op een laag vuur.
Spoel intussen de kapucijners in een zeef onder stromend water af.
Neem de saucijsjes uit de pan en schep de kapucijners door de groenten.
Snijd de saucijsjes in schuine plakken en schep ze erdoor.
Warm alles goed door.
Serveertip:
Bestrooi met fijngehakte verse peterselie.
Wijnadvies:
rode wijn, Buzet
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 22
Fusilli met Italiaanse groentesaus
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2½ eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- 500 g Italiaanse wok vleesreepjes
- 1 bak macaroni/spaghettigroenten à 450 g
- 1 pot pastasaus verdure à 620 g
- 2 zakjes Lekker snel klaar pasta fusilli
Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesreepjes al omscheppend bruin.
Voeg de groenten toe en bak ze al omscheppend ± 3 minuten mee.
Schep de saus erdoor en breng alles aan de kook. Laat de saus op een laag vuur ± 5 minuten zachtjes koken.
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de pasta met de saus.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 22
Varkensstoofpot met banaan
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Klaar
- 200 g schoudergebraad mager
- 25 g boter
- ½ blokjes vleesbouillon
- 30 g rozijnen
- 1 tomaat
- ½ rode paprika
- ½ ui
- 1 banaan
Verhit de boter in een braadpan.
Snij het schoudergebraad in blokjes en bak ze snel goudbruin in de hete pan.
Hak de ui fijn en snij de paprika in blokjes.
Bak ze mee in de pan.
Los het bouillonblokje op in 1½ dl water en giet de bouillon in de pan.
Dek de pan af en laat het vlees gedurende 10 minuten gaar worden.
Snij de aardappelen in bokjes en voeg ze samen met de marjolein en rozijnen toe.
Laat alles zo’n 30 minuten stoven en werk af met de azijn.
Snij de tomaten in partjes en de bananen in plakjes.
Voeg ze toe en laat ze warm worden.
Strooi er wat zout en peper over.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 22
Varkenskoteletten met picklessaus
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 varkenskoteletten
- 1 bloemkool
- 2 lente-uitjes
- boter
- peper
- zout.
Voor de picklessaus:
- 2 dl bruine jus
- 2 eetlepel(s) room
- 3 eetlepel(s) pickles
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in gezouten water.
Laat ze uitlekken in een vergiet.
Bak de koteletten 3 à 5 minuten aan elke kant in hete boter.
Kruid ze met peper en zout.
Hou ze warm onder aluminiumfolie.
Verwarm de bloemkoolroosjes in de bakboter van het vlees.
Zet ze even aan de kant.
Blus de braadpan met de bruine jus en de room.
Laat 1 minuut inkoken.
Roer de pickles door de saus.
Kruid naar smaak bij met peper en saus.
Verdeel de bloemkool en het vlees over voorverwarmde borden.
Lepel er wat saus bij en werk af met fijngesneden lente-uitjes. Lekker met gestoomde aardappelen of met toost van zuurdesembrood.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 22