Kruidenrolletje
Smeuïge roomkaas, verse kruiden en knapperige noten.
Samen opgerold tot een perfect voorgerecht.
Uit de Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 45 g walnoten gepelde
- 2 tortillawraps
- 100 g roomkaas naturel verse
- 15 g dille verse
- 13 g bieslook verse
- 15 g munt verse
Hak de walnoten grof.
Verwarm de wraps in ca. 2 min. in een droge koekenpan.
Leg de wraps op een snijplank en besmeer dik met de roomkaas.
Strooi de walnoten erover.
Verdeel de takjes dille en bieslook over het midden van de wrap.
Pluk de blaadjes munt van de takjes en leg op de roomkaas.
Bestrooi de wraps met peper en zout.
Rol de wraps rond de vulling stevig op.
Bewaar de wraps tot gebruik in plasticfolie in de koelkast.
Haal de wraps uit de folie.
Snijd de zijkanten van de rol.
Snijd de rollen elk in 6 stukken.
Steek de rolletjes met een cocktailprikker vast.
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikker
Abrikozen met geitenkaas en spek
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 16 personen
Calories: 80kcal
Author: Cor Kevenaar
- 150 g zachte geitenkaas bettinne blanc
- 16 gewelde abrikozen
- 16 plakjes ontbijtspek
Oven voorverwarmen op 175 °C.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Korst van geitenkaas verwijderen en kaas in 16 stukjes snijden.
Abrikozen tot midden opensnijden en vullen met stukje geitenkaas.
Elke abrikoos omwikkelen met plakje ontbijtspek.
Vaststeken met cocktailprikker en op bakplaat leggen.
In oven in 5 minuten abrikozen goudbruin en knapperig bakken.
Calories: 80kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 3g | Vet: 5g
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikker
Hartige Poffers
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Calories:
Author: Cor Kevenaar
cocktailprikker
Poffertjespan
- ui
- nasi-goreng kruiden
- flenzenbeslag
Fruit een klein beetje ui met wat nasi-goreng kruiden en voeg dit bij flenzenbeslag.
Bak hiervan in een poffertjespan kleine flensjes en steek er, als ze nog warm zijn, en dubbelgevouwen, een cocktailprikker op en neer door heen.
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikker
Saltimbocca op zijn Romaans
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 kalfsschnitzels
- 4 plakjes Parmaham of Serranoham
- 6 blaadjes salie
- 10 cl witte wijn
- 3 eetlepel(s) crème fraîche
- olijfolie
- boter
- zout
- peper
Zet alle ingrediënten klaar.
Bedek de schnitzels met een plak ham.
Leg hierop een paar blaadjes salie en zet deze vast met een cocktailprikker.
Bestrooi met wat zout en peper.
Verhit in een koekenpan een el. olijfolie en een klontje boter.
Bak eerst de kant zonder de ham.
Laat 5 minuten zachtjes bakken en keer dan de schnitzels om.
Haal de schnitzels uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Deglaceer de pan met de witte wijn.
Schraap eventuele aanbaksels los met een houten lepel.
Laat voor de helft inkoken en voeg dan de crème fraîche toe.
Meng goed door elkaar.
Leg op elk bord een schnitzel.
Verdeel de saus over de borden.
Wij aten er haricots verts bij met frites.
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikker
Born to be Wild: Een Krachtige Cocktail met een Tropische Twist
De Born to be Wild cocktail combineert Tequila, Wodka en Pisang Ambon met een verfrissende twist van 7-Up en Rose's Lime Juice.
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1 glas
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
longdrinkglas
cocktailprikker
- 20 ml Tequila
- 20 ml Wodka
- 20 ml Pisang Ambon
- 7- Up om aan te vullen
- Scheutje Rose's Lime Juice
- IJsblokjes
- Rode cocktailkers voor garnering
Vul een longdrinkglas voor de helft met ijsblokjes.
Schenk de Tequila, Wodka en Pisang Ambon over het ijs.
Vul het glas aan met 7-Up.
Voeg een scheutje Rose's Lime Juice toe.
Roer kort met een barlepel om alles te mengen.
Garneer met een rode cocktailkers op een prikker.
Serveer direct en geniet van deze levendige cocktail!
Serveertip:
Voeg een schijfje limoen toe aan de rand van het glas voor een extra frisse uitstraling.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – deze cocktail is een statement op zichzelf.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikker
Mediterrane filets met komkommersalade en gepofte aardappels
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 flinke aardappels ca. 100 g per stuk
- 150 g volle kwark
- 60 ml halfvette crème fraîche
- 1 eetlepel(s) gemengde Italiaanse kruiden gedroogd of diepvries
- zout
- peper
- 1 komkommer
- 100 g zwarte olijven zonder pit
- 6 eetlepel(s) balsamicodressing
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 2 valess mediterraan
Boen de aardappels schoon en prik ze op diverse plekken in met een cocktailprikker.
Verhit de aardappels in de magnetron 10 minuten op vol vermogen (700 Watt).
Dek de aardappels af met een theedoek en laat ze nog ongeveer 5 minuten nagaren.
Meng de kwark met de crème fraîche, kruiden en zout en peper naar smaak.
Maak de komkommer schoon, halveer de komkommer in de lengte en snij de helften in plakjes.
Meng de komkommer en olijven met de dressing.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de filets in 5 minuten rondom bruin.
Serveer de filets met de gepofte aardappels, kwarksaus en de salade.
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikker