Paprikarolletjes met geitenkaas
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 grote rode paprika's
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- ½ citroen
- 150 gram zachte geitenkaas
- 2 takjes oregano
- versgemalen zwarte peper
Was de paprika's, maak ze schoon en snijd ze in de lengte in acht plakken.
Verhit in een pan 3 eetlepels olie en laat en de paprika's afgedekt in ca. 10 minuten gaarstoven.
Boen intussen de citroen schoon en rasp 1 theelepel van de schil.
Verkruimel de geitenkaas boven een kom.
Knip de oregano fijn boven de geitenkaas.
Schep de geraspte citroenschil en 1 eetlepel olie erdoor.
Breng op smaak met enkele druppels citroensap en veel peper.
Schep op elk stuk paprika een eetlepel geitenkaas.
Rol de paprika's op (aan de smalle kant beginnen) en zet elk rolletje vast met een cocktailprikker.
Leg de rolletjes in een lage schaal.
Laat ze ca. ½ uur laten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 8
Komkommer-Zalmhapjes
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 komkommer in lengte gehalveerd
- 2 tl citroensap
- 3 el fijngeknipt bieslook
- beker zure room of Hüttenkäse
- 200 gr gerookte zalm in reepjes
- 2 el fijngesneden dille
Snij komkommer in stukjes van ca. 1,5 cm.
Besprenkel ze met citroensap en bestrooi met de bieslook.
Verdeel de zure room over de zalmreepjes.
Dep het overtollige citroensap van de komkommer met het keukenpapier.
Rol ieder stukje komkommer in een reepje zalm en zet vast met een prikkertje.
Garneer met een toefje zure room en bestrooi met de dille.
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 8
Kip gerold in bacon
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 kg kipfilet
- 1 tl koriander
- zout
- versgemalen peper
- 2 eetlepel(s) gembersiroop
- 12 plakken bacon
- olie
Kipfilet in reepjes snijden.
Meng koriander met gembersiroop, zout en peper en meng dit door het vlees.
Rol om ieder stukje kip een plakje bacon en zet deze vast met een cocktailprikker.
Verhit de olie en bak (of frituur) de spiesjes tot de bacon krokant is.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 8
Prosciutto crudo al forno
gemarineerde prosciutto crudo
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 6 plakken prosciutto crudo
- 12 kleine cocktailaugurkjes
- 1 teentje knoflook
- 5 eetlepel(s) olijfolie
- 3 eetlepel(s) balsamicoazijn
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
- zout (vers)gemalen peper
- 8 zilveruitjes
Halveer de plakjes prosciutto crudo in de lengte en wikkel ze om de augurkjes. Zet ze met een cocktailprikker vast.
Pel het teentje knoflook en snipper het fijn.
Klop in een kommetje de olie, azijn, mosterd, knoflook en kruiden tot een dressing en breng die met zout en peper op smaak.
Schep in 4 schaaltjes elk 3 augurkjes en 2 zilveruitjes en schep de dressing en de kappertjes erover.
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 8
Japanse rosbiefrolletjes
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 kleine komkommer
- 2 eetlepels sladressing vinaigrette
- ½ kleine rode paprika
- 4 bosuitjes
- rosbief 4 plakjes ± 200 gr
- 100 gram rijstmie of 250 gr mihoen
- 2 eetlepels olie
- zout
- peper
- 2 eetlepels sojasaus Chinese Emperor
- 2 eetlepels droge sherry
Was de komkommer en snijd hem met een kaasschaaf in plakjes.
Roer in een kom de komkommer en dressing door elkaar.
Breng in een pan ruim water aan de kook.
Maak de paprika schoon, was hem en snijd hem in de lengte in acht reepjes.
Halveer 2 bosuitjes in de lengte, snijd de rest in ringetjes.
Leg aan de korte zijde van elk plakje rosbief 2 reepjes paprika en een stukje
bosui (snijd zonodig de paprika en bosui bij).
Rol de plakjes vanaf de korte kant op en steek ze vast met een
cocktailprikker.
Voeg van het vuur af de mie aan de pan met kokend water toe en laat dit ± 4
minuten staan.
Laat de mie dan in een zeef uitlekken.
Verhit intussen in een koekepan de olie en bak daarin de rosbiefrolletjes in
± 3 á 4 minuten rondom bruin.
Bestrooi ze met zout en peper, schep ze uit de pan op een bord en houd ze
warm onder aluminiumfolie.
Voeg aan het achtergebleven bakvet 1 eetlepel water, sojasaus en sherry toe
en roer het aanbaksels los.
Verwijder uit de rolletjes de cocktailprikker en snijd ze met een scherp mes
schuin doormidden.
Verdeel de Mie over twee borden, leg de rolletjes rosbief ernaast en schenk
de saus erover en erlangs.
Schep de komkommer ernaast en strooi er de ringetjes bosui over
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 8
Grieks hapje
Servings: 15 hapjes
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 Stegeman Originele salami
- 1 stukje zachte geitenkaas
- Gekruide olijven zonder pit
- Verse bieslook
Snijd de Stegeman Originele salami schuin in dunne plakken.
Leg vervolgens een beetje geitenkaas op de plakjes salami.
Steek de prikker met een olijf schuin in de worst.
Snijd hierna de bieslook in korte stukjes en leg enkele strookjes op de geitenkaas.
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 8
Paprikarolletjes
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 gegrilde paprika's koeling, zonder zout
- 1 bosuitje
- 2 augurken
Laat de paprika’s uitlekken en snijd iedere paprika in 4 stukken.
Was het bosuitje en snijd het in de lengte in 8 repen.
Snijd elke augurk in vieren.
Leg op ieder stuk paprika een reepje bosui en een stukje augurk.
Rol de paprika voorzichtig op en steek ze vast met een cocktailprikker.
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 8
Ambachtelijke Boerenabrikozen in Brandewijn
Maak kennis met ambachtelijke boerenabrikozen in brandewijn: een heerlijke traktatie die je 6 weken moet laten trekken voor de perfecte smaak. Ideaal voor feestelijke gelegenheden of als een bijzondere toevoeging aan desserts!
Bereidingstijd5 minuten min
6 weken inweken42 dagen d
Servings: 4 Stuks
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g gewelde abrikozen
- 150 g kristalsuiker
- 500 ml brandewijn
- ½ sinaasappel schil
- 1 vanillestokje
Was de abrikozen grondig in heet water.
Laat ze uitlekken in een vergiet en dep ze droog met keukenpapier.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden.
Schil de sinaasappel dun.
Reinig een inmaakpot grondig.
Plaats de abrikozen samen met de suiker, het vanillestokje en de sinaasappelschil in de pot.
Giet de brandewijn erover.
Sluit de pot goed af en laat deze minstens 6 weken op een donkere plek staan.
Schud de pot regelmatig gedurende deze periode.
Serveer de boerenabrikozen in glaasjes met een cocktailprikker voor gemakkelijke consumptie.
Bewaar de boerenabrikozen tot 6 maanden na bereiding.
Na opening blijven ze nog ongeveer 1 maand goed.
Serving: 100g | Calories: 150kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 8
Kaasrolletjes
Calories:
Author: Cor Klaar
- 200 g hooidammer geit jong
- 200 g graskaas
- pesto naar keuze
- verse basilicum
De kaas in plakjes (latesnijden
Éen kant besmeren met pesto, oprollen en vastzetten met cocktailprikker
Versier de rolletjes met een basilicumblaadje
Serveren met kerstomaatjes en olijven
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 8
Gehaktballetjes met Ananas en Pinda's
Hartige gehaktballetjes met een zoete toets van ananas en een knapperige pinda-kokoskorst.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 4 ananasschijven uit blik
- 2 el gemalen kokos
- 250 g gehakt varkens- of half-om-half
- 1 teen knoflook
- 2 el ketjap manis
- 50 g pinda's
- 1 rode peper
- 1 el Thaise vissaus
- 1 ui
- ½ tl peper
- Zout
- 2-3 el olie
Snipper de ui, knoflook en rode peper fijn.
Hak de pinda's grof.
Kneed de ui, knoflook, peper, pinda's, kokos, ketjap, vissaus, zout en peper door het gehakt.
Vorm balletjes ter grootte van een walnoot.
Braad de balletjes in de olie bruin en gaar.
Bak de ananasschijven in een droge koekenpan bruin.
Snijd de ananas in kwarten.
Steek op elk kwartje ananas een gehaktballetje met een cocktailprikker.
Serveertip:
Serveer met een zoetzure chilisaus.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Riesling.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 8