Paprikarolletjes met geitenkaas

Paprikarolletjes met geitenkaas

Recept categorieën: Kaas, Tapas
Land van herkomst: Spanje
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 2 grote rode paprika's
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • ½ citroen
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 2 takjes oregano
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Was de paprika's, maak ze schoon en snijd ze in de lengte in acht plakken.
  • Verhit in een pan 3 eetlepels olie en laat en de paprika's afgedekt in ca. 10 minuten gaarstoven.
  • Boen intussen de citroen schoon en rasp 1 theelepel van de schil.
  • Verkruimel de geitenkaas boven een kom.
  • Knip de oregano fijn boven de geitenkaas.
  • Schep de geraspte citroenschil en 1 eetlepel olie erdoor.
  • Breng op smaak met enkele druppels citroensap en veel peper.
  • Schep op elk stuk paprika een eetlepel geitenkaas.
  • Rol de paprika's op (aan de smalle kant beginnen) en zet elk rolletje vast met een cocktailprikker.
  • Leg de rolletjes in een lage schaal.
  • Laat ze ca. ½ uur laten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Komkommer-Zalmhapjes

Komkommer-Zalmhapjes

Recept categorieën: Hapjes, Tapas, Zalm
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 komkommer in lengte gehalveerd
  • 2 tl citroensap
  • 3 el fijngeknipt bieslook
  • beker zure room of Hüttenkäse
  • 200 gr gerookte zalm in reepjes
  • 2 el fijngesneden dille

Instructies

  • Snij komkommer in stukjes van ca. 1,5 cm.
  • Besprenkel ze met citroensap en bestrooi met de bieslook.
  • Verdeel de zure room over de zalmreepjes.
  • Dep het overtollige citroensap van de komkommer met het keukenpapier.
  • Rol ieder stukje komkommer in een reepje zalm en zet vast met een prikkertje.
  • Garneer met een toefje zure room en bestrooi met de dille.

Kip gerold in bacon

Kip gerold in bacon

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Varkensvlees
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg kipfilet
  • 1 tl koriander
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepel(s) gembersiroop
  • 12 plakken bacon
  • olie

Instructies

  • Kipfilet in reepjes snijden.
  • Meng koriander met gembersiroop, zout en peper en meng dit door het vlees.
  • Rol om ieder stukje kip een plakje bacon en zet deze vast met een cocktailprikker.
  • Verhit de olie en bak (of frituur) de spiesjes tot de bacon krokant is.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.

Prosciutto crudo al forno

Prosciutto crudo al forno

gemarineerde prosciutto crudo
Recept categorieën: Hapjes
Land van herkomst: Italië
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 6 plakken prosciutto crudo
  • 12 kleine cocktailaugurkjes
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • zout (vers)gemalen peper
  • 8 zilveruitjes

Instructies

  • Halveer de plakjes prosciutto crudo in de lengte en wikkel ze om de augurkjes. Zet ze met een cocktailprikker vast.
  • Pel het teentje knoflook en snipper het fijn.
  • Klop in een kommetje de olie, azijn, mosterd, knoflook en kruiden tot een dressing en breng die met zout en peper op smaak.
  • Schep in 4 schaaltjes elk 3 augurkjes en 2 zilveruitjes en schep de dressing en de kappertjes erover.

Japanse rosbiefrolletjes

Japanse rosbiefrolletjes

Recept categorieën: Rundvlees
Land van herkomst: Japan
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 kleine komkommer
  • 2 eetlepels sladressing vinaigrette
  • ½ kleine rode paprika
  • 4 bosuitjes
  • rosbief 4 plakjes ± 200 gr
  • 100 gram rijstmie of 250 gr mihoen
  • 2 eetlepels olie
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels sojasaus Chinese Emperor
  • 2 eetlepels droge sherry

Instructies

  • Was de komkommer en snijd hem met een kaasschaaf in plakjes.
  • Roer in een kom de komkommer en dressing door elkaar.
  • Breng in een pan ruim water aan de kook.
  • Maak de paprika schoon, was hem en snijd hem in de lengte in acht reepjes.
  • Halveer 2 bosuitjes in de lengte, snijd de rest in ringetjes.
  • Leg aan de korte zijde van elk plakje rosbief 2 reepjes paprika en een stukje
  • bosui (snijd zonodig de paprika en bosui bij).
  • Rol de plakjes vanaf de korte kant op en steek ze vast met een
  • cocktailprikker.
  • Voeg van het vuur af de mie aan de pan met kokend water toe en laat dit ± 4
  • minuten staan.
  • Laat de mie dan in een zeef uitlekken.
  • Verhit intussen in een koekepan de olie en bak daarin de rosbiefrolletjes in
  • ± 3 á 4 minuten rondom bruin.
  • Bestrooi ze met zout en peper, schep ze uit de pan op een bord en houd ze
  • warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg aan het achtergebleven bakvet 1 eetlepel water, sojasaus en sherry toe
  • en roer het aanbaksels los.
  • Verwijder uit de rolletjes de cocktailprikker en snijd ze met een scherp mes
  • schuin doormidden.
  • Verdeel de Mie over twee borden, leg de rolletjes rosbief ernaast en schenk
  • de saus erover en erlangs.
  • Schep de komkommer ernaast en strooi er de ringetjes bosui over

Grieks hapje

Grieks hapje

Recept categorieën: Hapjes, Koude Hapjes
Land van herkomst: Griekenland
Servings: 15 hapjes
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 Stegeman Originele salami
  • 1 stukje zachte geitenkaas
  • Gekruide olijven zonder pit
  • Verse bieslook

Instructies

  • Snijd de Stegeman Originele salami schuin in dunne plakken.
  • Leg vervolgens een beetje geitenkaas op de plakjes salami.
  • Steek de prikker met een olijf schuin in de worst.
  • Snijd hierna de bieslook in korte stukjes en leg enkele strookjes op de geitenkaas.

Paprikarolletjes

Paprikarolletjes

Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 gegrilde paprika's koeling, zonder zout
  • 1 bosuitje
  • 2 augurken

Instructies

  • Laat de paprika’s uitlekken en snijd iedere paprika in 4 stukken.
  • Was het bosuitje en snijd het in de lengte in 8 repen.
  • Snijd elke augurk in vieren.
  • Leg op ieder stuk paprika een reepje bosui en een stukje augurk.
  • Rol de paprika voorzichtig op en steek ze vast met een cocktailprikker.

Ambachtelijke Boerenabrikozen in Brandewijn

Ambachtelijke Boerenabrikozen in Brandewijn

Maak kennis met ambachtelijke boerenabrikozen in brandewijn: een heerlijke traktatie die je 6 weken moet laten trekken voor de perfecte smaak. Ideaal voor feestelijke gelegenheden of als een bijzondere toevoeging aan desserts!
Bereidingstijd5 minuten
6 weken inweken42 dagen
Servings: 4 Stuks
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g gewelde abrikozen
  • 150 g kristalsuiker
  • 500 ml brandewijn
  • ½ sinaasappel schil
  • 1 vanillestokje

Instructies

  • Was de abrikozen grondig in heet water.
  • Laat ze uitlekken in een vergiet en dep ze droog met keukenpapier.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden.
  • Schil de sinaasappel dun.
  • Reinig een inmaakpot grondig.
  • Plaats de abrikozen samen met de suiker, het vanillestokje en de sinaasappelschil in de pot.
  • Giet de brandewijn erover.
  • Sluit de pot goed af en laat deze minstens 6 weken op een donkere plek staan.
  • Schud de pot regelmatig gedurende deze periode.
  • Serveer de boerenabrikozen in glaasjes met een cocktailprikker voor gemakkelijke consumptie.

Notities

 
Bewaar de boerenabrikozen tot 6 maanden na bereiding.
Na opening blijven ze nog ongeveer 1 maand goed.

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 150kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 30g

Kaasrolletjes

Kaasrolletjes

Recept categorieën: Hapjes, Kaas, Koude Hapjes
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 200 g hooidammer geit jong
  • 200 g graskaas
  • pesto naar keuze
  • verse basilicum

Instructies

  • De kaas in plakjes (latesnijden
  • Éen kant besmeren met pesto, oprollen en vastzetten met cocktailprikker
  • Versier de rolletjes met een basilicumblaadje
  • Serveren met kerstomaatjes en olijven

Gehaktballetjes met Ananas en Pinda’s

Gehaktballetjes met Ananas en Pinda's

Hartige gehaktballetjes met een zoete toets van ananas en een knapperige pinda-kokoskorst.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Land van herkomst: Azië
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 ananasschijven uit blik
  • 2 el gemalen kokos
  • 250 g gehakt varkens- of half-om-half
  • 1 teen knoflook
  • 2 el ketjap manis
  • 50 g pinda's
  • 1 rode peper
  • 1 el Thaise vissaus
  • 1 ui
  • ½ tl peper
  • Zout
  • 2-3 el olie

Instructies

  • Snipper de ui, knoflook en rode peper fijn.
  • Hak de pinda's grof.
  • Kneed de ui, knoflook, peper, pinda's, kokos, ketjap, vissaus, zout en peper door het gehakt.
  • Vorm balletjes ter grootte van een walnoot.
  • Braad de balletjes in de olie bruin en gaar.
  • Bak de ananasschijven in een droge koekenpan bruin.
  • Snijd de ananas in kwarten.
  • Steek op elk kwartje ananas een gehaktballetje met een cocktailprikker.

Notities

Serveertip:
Serveer met een zoetzure chilisaus.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Riesling.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g