Pastinaakbeignets met Koriander
Heerlijke, krokante pastinaakbeignets met koriander voor een smaakvolle toevoeging aan je maaltijd. Serveer met appelchutney voor de perfecte smaakbalans.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 100 g bloem
- 1 dl kookvocht
- 1 ei
- ½ tl korianderzaad of 1/2 tl korianderpoeder
- 300 g pastinaak
- 1 tl zout
- Olie om in te bakken
- Een beetje bloem voor het paneren
Schil de pastinaak met een dunschiller.
Snijd de pastinaak in plakken van ½ à 1 cm dik.
Kook de pastinaak in ongeveer 10 minuten beetgaar en laat uitlekken en afkoelen.
Kluts het ei en meng het met het kookvocht en het zout.
Vijzel de korianderzaadjes (of gebruik korianderpoeder) en roer deze samen met de bloem door het eimengsel.
Laat het beslag minimaal een half uur rusten.
Voeg eventueel nog wat kookvocht toe als het beslag te dik is.
Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Haal de pastinaakplakken eerst door de bloem en daarna door het beslag.
Bak de beignets in de hete olie aan beide zijden lichtbruin in enkele minuten.
Serveer de beignets met appelchutney.
Serveertip:
Serveer de pastinaakbeignets met een frisse appelchutney of een andere saus naar keuze voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de milde zoetheid van de pastinaak en de kruidigheid van de koriander.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 3g | Vet: 6g | Zout: 0.6g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan
Soep van geroosterde pastinaak met groentechips
Een heerlijke, romige pastinaaksoep met een subtiele kruidige smaak, afgemaakt met knapperige groentechips voor een extra bite. Perfect voor een winterse dag!
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 6
Calories: 320kcal
Author: Nog Zonder foto
Voor de soep:
- 1,5 l bouillon
- 1 kg pastinaak geschild en in grote stukken
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook grof gesneden
- 3 el honing
- 3 takjes verse tijm
- 450 ml room
- 1 ui grof gesneden
- 1-2 tl hete kerriepoeder
- Zout en versgemalen peper
Voor de groentechips:
- Olie om te frituren
- ½ meiknolletje geschild
- ½ pastinaak geschild
- ½ rode biet geschild
- ½ wortel geschild
Voor het serveren:
- 250 ml room
- Sap van ½ citroen
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de pastinaak, ui, knoflook, tijm, honing en kerriepoeder in een bakblik.
Strooi er peper en zout over en besprenkel met olijfolie.
Rooster de groenten 25-30 minuten tot ze zacht en goudkleurig zijn.
Breng de bouillon aan de kook en voeg de room toe.
Voeg de geroosterde groenten toe en laat zachtjes sudderen.
Giet 250 ml bouillon in het bakblik, roer de restanten los en voeg toe aan de soep.
Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm olie in een frituurpan tot 190°C.
Snij de groenten met een dunschiller in lange repen.
Frituur tot goudkleurig en laat uitlekken op keukenpapier.
Klop de room tot zachte pieken en roer het citroensap erdoor.
Serveer de soep met een schepje room en groentechips.
Serveertip:
Garneer met extra tijmblaadjes en een drizzle honing voor een verfijnde smaak.
Wijnadvies:
Een zachte, romige Chardonnay of een Viognier past perfect bij deze soep.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 11g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan
Gefrituurde Schaaldieren met Citroen
Krokant gefrituurde sint-jakobsschelpen en langoeststaarten, op smaak gebracht met citroen en knapperig gepaneerd.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 6
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 18 sint-jakobsschelpen diepgevroren
- 18 langoeststaarten diepgevroren
- 200 ml olijfolie
- 3 citroenen
- 100 g bloem
- 1 bosje peterselie
- 100 g paneermeel
- 1 ei
- Peper
- Zout
Haal de schaaldieren een uur voor bereiding uit de diepvries en laat ze marineren in olijfolie, citroensap, gehakte peterselie, peper en zout.
Verhit de frituurolie tot 180°C.
Zet drie borden klaar: één met bloem, één met losgeklopt ei en één met paneermeel.
Haal de schaaldieren uit de marinade, dep ze droog en paneer ze: eerst in bloem, dan in ei en tot slot in paneermeel.
Frituur de schaaldieren 3 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met schijfjes citroen en een mayonaisedip met fijngehakte sjalot, peterselie en bieslook.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Muscadet past uitstekend bij dit gerecht.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 25g | Vet: 14g | Zout: 1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan
Gefrituurde Biscuits met Vanillesuiker
Luchtige, knapperige biscuits gefrituurd en bestrooid met vanillesuiker, een heerlijke zoete traktatie.
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 4 eieren
- 1 el rum
- 3 el olie
- 125 g suiker
- 300 g bloem
- ½ tl zout
- Vanillesuiker
- Frituurolie
Klop de eieren schuimig in een kom.
Voeg de rum, olie, suiker, zout en bloem toe en meng tot een stevig deeg.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van ½ cm.
Snijd in gewenste vormen (bijvoorbeeld ruiten of rechthoeken).
Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de biscuits in kleine porties goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met vanillesuiker.
Serveertip:
Lekker met een kop koffie of warme chocolademelk.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Sauternes past perfect bij deze biscuits.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 12g | Zout: 0.5g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan
Krokante Rijstbeignets met Vanille
Knapperige beignets gevuld met een romige rijstvulling op smaak gebracht met saffraan en vanille, perfect voor een zoete traktatie.
inclusief rusttijd2 uur uur
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 750 ml melk
- 75 g suiker
- 1 snufje saffraandraden
- 3 eierdooiers
- Suiker of confituursaus
- Voor het deeg:
- 200 ml water
- 1 tl suiker
- 40 g boter
- 125 g bloem
- 3-4 eieren
- 1 el rum cognac of oranjebloesemwater
- Snufje zout
- Frituurolie
Breng het water aan de kook met zout, suiker en boter.
Voeg de bloem in één keer toe en roer stevig tot het deeg een bal vormt.
Haal van het vuur en meng één voor één de eieren erdoor.
Voeg de rum of oranjebloesem toe en laat 2 uur rusten.
Kook de rijst 5 minuten in gezouten water, giet af en voeg warme melk toe.
Laat op een lage temperatuur koken tot de melk is opgenomen en de rijst zacht is.
Voeg suiker, saffraan en eierdooiers toe en laat afkoelen.
Vorm kleine balletjes van de rijst, dompel ze in het deeg en frituur tot goudbruin.
Bestrooi met suiker en serveer met fruitsaus of compote.
Serveertip:
Serveer warm met een frambozensaus of vanillesaus.
Wijnadvies:
Een zoete witte dessertwijn zoals Sauternes past goed bij dit gerecht.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 6g | Vet: 10g | Zout: 0.4g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan
Beignets van Langoestines met Gribiche-saus
Krokante beignets van langoestines, geserveerd met een frisse Gribiche-saus op basis van eieren en augurken
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 340kcal
Author: Cor Klaar
- 6 gekookte langoestines
- 6 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 3 el droge witte wijn
- 1 teentje knoflook
- 6 peperkorrels
- 1 takje peterselie
- 2 citroenen
Voor het beignetbeslag:
- 125 g bloem
- 5 g bakkersgist
- 1 ei
- 200 ml melk of blond tafelbier
- Peper
- Zout
- Voor de Gribiche-saus:
- 4 hardgekookte eieren
- 1 el mosterd
- 300 ml olie
- 1-2 el azijn
- 4 augurken op azijn
- 1 el kappertjes
- 1 el gehakte peterselie
- 1 el gehakte kervel
- Snufje dragon
- Peper
- Zout
Zeef de bloem en meng met peper en zout.
Maak een kuiltje in de bloem en los de gist op in een beetje lauwe melk.
Laat even rusten en meng daarna met de eierdooier en de rest van de melk tot een glad beslag.
Laat het beslag 30 minuten rijzen en spatel dan voorzichtig het stijfgeklopte eiwit erdoor.
Pel de langoestines en marineer ze minstens 1 uur in olijfolie, citroensap, witte wijn, geplette peperkorrels, knoflook en peterselie.
Maak ondertussen de Gribiche-saus:
Hak de eiwitten fijn en plet de eierdooiers.
Meng de dooiers met mosterd, peper en zout.
Voeg geleidelijk de olie toe, terwijl je blijft kloppen.
Meng met azijn, fijngehakte augurken, kappertjes en kruiden.
Haal de langoestines uit de marinade en dep droog.
Dompel ze in het beignetbeslag en frituur tot ze goudbruin zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct met de Gribiche-saus en partjes citroen.
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en extra citroenpartjes.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Blanc de Blancs of Mâcon past uitstekend bij de langoestines.
Calories: 340kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 18g | Vet: 22g | Zout: 1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan
Krokante Aardappelbeignets met Kaas
Heerlijke krokante aardappelbeignets met gesmolten kaas, perfect als hartige snack of bijgerecht.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 6
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 750 g aardappelen
- 200 ml melk
- 125 g boter
- 150 g bloem
- 5 eieren
- 100 g geraspte gruyère
- Snufje nootmuskaat
- Peper
- Zout
- Frituurolie
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in gezouten water.
Giet af en stamp tot een droge puree.
Breng de melk met boter aan de kook in een pan.
Voeg peper, zout en nootmuskaat toe.
Roer de bloem in één keer door het mengsel en blijf roeren tot het deeg loskomt van de pan.
Haal van het vuur en voeg één voor één de eieren toe, goed mengen na elke toevoeging.
Voeg de geraspte kaas toe en meng goed.
Vorm kleine bolletjes van het deeg en laat ze even opstijven.
Verhit de frituurolie tot 180°C en bak de beignets goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met een frisse yoghurtdip of pittige tomatensaus.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij deze hartige beignets.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 9g | Vet: 19g | Zout: 0.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan
Chili-Kaas Oliebollen: Pittige Hartige Snack
Deze hartige oliebollen met kaas en een vleugje chilipeper zorgen voor een pittige verrassing op de feesttafel!
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 20 stuks
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g bloem
- 10 g gist
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 ei
- 300 ml melk lauw
- 100 g geraspte pittige kaas
- 1 kleine chilipeper fijngehakt, zonder zaadjes
- 1 liter zonnebloemolie om te frituren
Meng de bloem, gist, zout en suiker in een grote kom.
Voeg het ei en de lauwe melk toe en mix tot een glad beslag.
Voeg de geraspte kaas en fijngehakte chilipeper toe en meng goed door.
Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen.
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveertip:
Serveer met een pittige chilimayonaise of aioli voor extra smaak.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn of een kruidige rode wijn.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 6g | Vet: 10g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan
Tropische Oliebollen met Kokos en Ananas
Tropische oliebollen met stukjes ananas en geraspte kokos brengen een exotische twist aan deze traditionele lekkernij!
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 20 stuks
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g bloem
- 10 g gist gedroogd
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 ei
- 300 ml kokosmelk lauw
- 100 g ananasstukjes klein gesneden
- 50 g geraspte kokos
- 1 liter zonnebloemolie om te frituren
- Poedersuiker
Meng de bloem, gist, zout en suiker in een grote kom.
Voeg het ei en de lauwe kokosmelk toe en mix tot een glad beslag.
Voeg de ananasstukjes en geraspte kokos toe en meng goed door.
Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen.
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met poedersuiker.
Serveertip:
Serveer met een zoete kokossaus of mangocoulis voor extra tropische flair.
Wijnadvies:
Combineer met een zoete witte wijn of een exotische cocktail.
Calories: 230kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 4g | Vet: 11g | Zout: 0.3g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan
Speculaas Oliebollen: Winterse Smaken in een Klassieke Snack
Deze speculaas oliebollen combineren de rijke smaak van speculaaskruiden met de klassieke oliebol. Perfect voor koude winterdagen!
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 20 stuks
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g bloem
- 10 g gist gedroogd
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 ei
- 300 ml melk lauw
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 100 g rozijnen
- 1 liter zonnebloemolie om te frituren
- Poedersuiker
Meng de bloem, gist, zout, suiker en speculaaskruiden in een grote kom.
Voeg het ei en de lauwe melk toe en mix tot een glad beslag.
Voeg de rozijnen toe en meng goed door.
Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen.
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met poedersuiker.
Serveertip:
Serveer warm met een schepje vanille-ijs of een beetje slagroom.
Wijnadvies:
Combineer met een glaasje kruidige glühwein.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.3g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan