Snelle Pad Thai met Garnalen en Omeletreepjes
Een makkelijke en snelle Pad Thai met garnalen, omeletreepjes en taugé, op smaak gebracht met de authentieke smaken van Conimex Thaise Pad Thai.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Land van herkomst: Thailand Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Kook de noedels 6 minuten, giet af en spoel koud.
Klop het ei los met water, bak een omelet en snijd in reepjes.
Bak de garnalen kort in olie.
Voeg taugé, lente-uitjes en sausmix toe, bak 1-2 minuten.
Voeg noedels en omeletreepjes toe, verwarm goed.
Verdeel over borden en strooi de pinda's erover.
Serveertip:
- Serveer met koriander, limoenpartjes en rode peper.
Variaties:
- Vervang garnalen door kipfilet of tofu.
Wijnadvies:
- Een droge witte wijn, zoals Gewürztraminer.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 19
Hartige Pizza Omeletten met Groenten en Parmezaan
Hartige pizza omeletten gevuld met een kleurrijke mix van groenten en rijkelijk bestrooid met Parmezaanse kaas.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 1 prei
- 1 tomaat
- ½ courgette
- 1 rode ui
- 1 paprika
- Basilicum
- Enkele olijven
- Peper & zout
- Parmezaan
- 8 eieren
- 3 dl melk
- 80 gram bloem
- Boter
- 2 eetlepels olijfolie
Was de prei, snijd in stukjes.
Pel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd in blokjes.
Snipper de ui en snijd de paprika en courgette in blokjes.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de groenten, beginnend met de prei en ui.
Laat enkele minuten stoven en roer basilicum en olijven erdoor.
Splits de eieren en klop de eidooiers met een deel van de melk los.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer de bloem los in de rest van de melk en roer door het eimengsel.
Klop de eiwitten stijf en spatel door het eidooiermengsel.
Smelt boter in een pan en bak 4 omeletten.
Verdeel de groenten over de omeletten en bestrooi met Parmezaan.
Voedingswaarden (per portie):
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 19
Aardappelblini met gerookte zalm
AllerHande 11 2005
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 150 gram aardappels geschild en in stukken
- 150 gram bloem
- 3.5 gram gedroogde gist
- 2 eetlepels boekweitgrutten optioneel
- 1 ei
- 250 ml melk
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 15 gram verse dille
- 125 ml crème fraîche
- 200 gram gerookte zalm
Kook de aardappels in 20 minuten gaar, giet ze af en stamp ze fijn.
Zeef de bloem met gist boven een kom.
Voeg eventueel de boekweitgrutten toe en roer door elkaar.
Maak een kuiltje in het midden.
Breek het ei in het kuiltje en voeg de helft van de melk toe.
Roer met een garde of pollepel vanuit het midden tot je een glad beslag krijgt.
Voeg de rest van de melk, 1 eetlepel olie en een mespunt zout toe.
Roer goed door tot een dik beslag.
Schep de aardappelpuree door het beslag.
Laat het beslag 30 minuten rusten bij kamertemperatuur.
Verhit in een koekenpan ½ eetlepel olie.
Schep een kwart van het beslag in de pan en laat het uitlopen tot de blini een doorsnede heeft van ongeveer 15 cm.
Bak de blini in 2 minuten aan elke kant, keer halverwege.
Herhaal dit proces voor de rest van het beslag.
Houd de blini's warm door ze in aluminiumfolie te verpakken of in de oven te zetten op 150 °C.
Knip de helft van de dille fijn.
Meng de crème fraîche met de fijngesneden dille en breng op smaak met zout en peper.
Leg een flinke schep crème fraîche op elke blini en verdeel de gerookte zalm erover.
Garneer met de rest van de dille.
Serveer en geniet van je aardappelblini met gerookte zalm!
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 19
Appelbeignets met Bierbeslag
Luchtige appelbeignets met een krokant bierbeslag, een heerlijke variatie op de klassieke beignet.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 15
Calories: 130kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ½ dl oud bruin bier
- 1 ei
- 1 eiwit
- 125 gram bloem gezeefd
- ¼ dl slaolie
- 3 zure appels Goudrenet of Bellefleur
- 3 gram zout
- Frituurolie
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakken.
Roer de bloem met het bier tot een glad beslag zonder klontjes.
Voeg de eidooier, zout en slaolie toe en roer tot een gladde massa.
Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom en spatel het door het beslag.
Wentel de appelplakken door het beslag.
Bak de beignets in hete olie (170°C) goudbruin en gaar.
Haal de beignets uit de olie met een lardeerpen of breinaald.
Laat de beignets uitlekken op keukenpapier.
Serveertip:
Serveer de appelbeignets warm, eventueel bestrooid met poedersuiker.
Wijnadvies:
Een fruitig bier, zoals een Belgisch fruitbier, past goed bij de appelbeignets.
Calories: 130kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 2g | Vet: 6g | Zout: 0.2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 19
Gouden Omelet met Doperwten en Bosui
Een heerlijke, luchtige omelet met doperwten, bosui en geraspte kaas. Snel, voedzaam en perfect voor de lunch of een lichte maaltijd!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 8 eieren
- 1 pot doperwten uitgelekt
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 50 gram belegen kaas geraspt
- 1½ eetlepel peterselie fijngehakt
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Chilisaus naar smaak
Verhit de olie in twee koekenpannen met antiaanbaklaag.
Verdeel de gesnipperde ui over de pannen en fruit deze 3 minuten op halfhoog vuur.
Klop in een kom de eieren los met 1 dl koud water.
Roer de doperwten, bosuitjes, geraspte kaas, peper en zout door het eimengsel.
Schenk het eimengsel in de pannen en bak er twee omeletten van.
Keer de omeletten met behulp van een deksel zodra de bovenkant bijna gestold is.
Snijd de omeletten in punten en verdeel ze over de borden.
Schenk er chilisaus naar smaak over en garneer met fijngehakte peterselie.
Serveertip:
Lekker met gebakken aardappelen en een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze omelet.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 18g | Vet: 19g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 19
Koolraap-Rode Kool Gratin met Romige Bechamelsaus
Een hartverwarmende ovenschotel met koolraap, rode kool en aardappelen, overgoten met een romige bechamelsaus en een goudbruine kaaskorst. Perfect voor de koudere dagen!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar
Koolraap-Rode Kool Gratin:
- 1 middelgrote koolraap in plakken gesneden en geblancheerd
- 3 middelgrote uien gesnipperd
- 1 kleine rode kool fijngesneden
- 1 kg aardappelen in plakken gesneden en gekookt
- 1 theelepel zout
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel djinten komijn
Bechamelsaus:
- 75 g boter
- 75 g bloem
- 1 l sojamelk
- 1 mespunt kruidnagel
- 1 mespunt nootmuskaat
- Peper en zout naar smaak
- 200 g geraspte cheddar
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de aardappelen en blancheer de koolraap tot de plakken geel kleuren.
Verhit 3 eetlepels boter in een koekenpan en fruit de uien tot ze glazig zijn.
Voeg de rode kool, zout, cayennepeper, koriander en djinten toe en bak tot de kool gaar maar nog stevig is.
Maak de bechamelsaus door boter en bloem in een pan te verhitten en al roerend de sojamelk toe te voegen.
Breng op smaak met kruidnagel, nootmuskaat, peper en zout.
Voeg op het einde de geraspte cheddar toe en roer tot een gladde saus.
Vet een ovenschaal in en leg de ingrediënten in lagen:
Eerst een laag aardappelen
Dan het kool-ui-mengsel
Vervolgens de plakken koolraap
Giet tot slot de bechamelsaus over het geheel
Plaats de ovenschaal in de oven en bak circa 45 minuten tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en een stukje knapperig brood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een kruidige witte wijn zoals een Gewürztraminer past uitstekend bij deze gratin.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 58g | Protein: 18g | Vet: 22g | Zout: 1.5g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 19
Italiaanse Ricottataart met Kruiden
Deze romige Italiaanse ricottataart met verse kruiden is een heerlijke hartige traktatie. Perfect als lunch, lichte avondmaaltijd of bij een borrelplank!
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 3 eetlepels paneermeel
- 3 eieren
- 750 g ricotta
- 1½ eetlepel peterselie fijngehakt
- 1½ eetlepel basilicum fijngehakt
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel salie
- 1 theelepel tijm
- 50 g Parmezaanse kaas geraspt
- Zout naar smaak
- Peper versgemalen, naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Beboter een springvorm en bestrooi met paneermeel.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf in een aparte kom.
Roer de ricotta, eierdooiers, kruiden, Parmezaanse kaas, zout en peper door elkaar in een mengkom.
Schep voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het ricottamengsel.
Giet het mengsel in de springvorm en strijk glad.
Bak de ricottataart in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.
Laat kort afkoelen en serveer warm of op kamertemperatuur.
Serveertip:
Serveer met een frisse rucolasalade en een scheutje extra vierge olijfolie.
Wijnadvies:
Een droge Italiaanse witte wijn zoals een Vermentino of een Pinot Grigio past hier uitstekend bij.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 26g | Vet: 26g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 19
Krokante Danish Blue Kroketten met Romige Aardappel
Deze krokante kroketten met Danish Blue kaas en romige aardappel zijn een heerlijk hartig hapje. Perfect als snack of bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.
Bereidingstijd45 minuten min
Land van herkomst: Denemarken Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g aardappelen
- 2 el crème fraîche
- 150 g Danish Blue kaas
- 50 g bloem
- 50 g paneermeel
- 1 ei
Kook de aardappelen in ruim water met zout tot ze kruimig zijn.
Giet de aardappelen af en laat ze volledig afkoelen.
Wrijf de afgekoelde aardappelen door een fijne zeef.
Verkruimel de Danish Blue kaas met een vork.
Meng de kaas met de aardappelkruim en voeg de crème fraîche toe.
Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg tot vingerdikke kroketjes.
Doe de bloem op een bord, klop het ei los in een kom en doe het paneermeel op een ander bord.
Rol de kroketjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
Laat de kroketten minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
Verhit frituurvet tot 180°C.
Bak de kroketten in de hete olie tot ze goudbruin en krokant zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met een frisse yoghurtdip of vijgenchutney voor een extra smaakbeleving.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past uitstekend bij de romige en pittige smaak van de Danish Blue kroketten.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 9g | Vet: 15g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 19
Macaroni-Bloemkoolgratin met Mosterdsaus
Deze romige macaroni-bloemkoolgratin met mosterdsaus en een krokante kaaskorst is een heerlijk comfortfoodgerecht. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of als bijgerecht bij een diner.
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 580kcal
Author: Cor Klaar
- 1 bloemkool
- 1 ei
- 1-2 uien
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel milde mosterd
- 100 g geraspte kaas diverse soorten
- 125 ml room
- 400 g macaroni elleboogjes
Breng twee pannen met ruim water aan de kook.
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C).
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de bloemkool in roosjes, was ze en kook ze 7 minuten in kokend water.
Pel en snipper de uien en fruit ze goudbruin in de olie.
Klop de room los met de mosterd en het ei en meng de iets afgekoelde uien erdoor.
Giet de macaroni af en doe deze in een ovenvaste schaal.
Verdeel de bloemkool over de pasta en giet het roommengsel eroverheen.
Bestrooi met de geraspte kaas.
Bak de gratin 30-45 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een stuk knapperig stokbrood.
Wijnadvies:
Een zachte Chardonnay of een lichte Pinot Gris past goed bij dit gerecht.
Calories: 580kcal | koolhydraten: 64g | Protein: 22g | Vet: 26g | Zout: 1.8g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 19
Groentequiche met Kruidenkaas en Knapperig Bladerdeeg
Deze groentequiche met kruidenkaas, paprika en courgette is een heerlijk romig en knapperig gerecht dat perfect is voor lunch of diner.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 gele paprika in blokjes
- 1 courgette in blokjes
- 1 prei in ringen
- 200 g roomkaas met kruiden
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- ½ tl dragon
- 1 el boter voor invetten
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en rol ze uit tot een ronde plak.
Vet een taartvorm in met boter en bekleed deze met het bladerdeeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Snijd de paprika's, courgette en prei in kleine stukjes.
Roerbak de groenten in een pan tot ze gaar zijn en breng op smaak met zout en peper.
Laat de groenten uitlekken in een vergiet.
Snijd de kruidenkaas in kleine blokjes.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Klop in een kom de eieren los met de slagroom en dragon.
Verdeel de groenten en de kruidenkaas over de taartvorm.
Giet het eiermengsel gelijkmatig over de groenten.
Zet de quiche in de oven en verlaag de temperatuur naar 180°C.
Bak de quiche in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Controleer of de quiche stevig is, verleng de baktijd indien nodig.
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een lichte vinaigrette.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een zachte Chardonnay past perfect bij deze romige quiche.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 15g | Vet: 30g | Zout: 1.4g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 19