Griekse Kipspiesjes met Mediterrane Krieltjessalade

Griekse Kipspiesjes met Mediterrane Krieltjessalade

Bereidingstijd23 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Salade
Land van herkomst: Griekenland
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 700 g minikrieltjes
  • 2 schaaltjes Grieks gekruide kipfilethaasjes à 5 stokjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 30 g verse peterselie fijngeknipt
  • 1 struik bleekselderij in stukjes
  • 1 blikje olijven gevuld met ansjovis 200 g, gehalveerd
  • 200 g feta in blokjes

Instructies

  • Kook de minikrieltjes in 5-6 minuten gaar en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Meng de kipspiesjes in een schaal met 1 eetlepel olie.
  • Verhit een grillpan en rooster de kipspiesjes in 7-8 minuten rondom bruin en gaar.
  • Roer in een aparte schaal de Griekse yoghurt met 2 eetlepels olie en de helft van de fijngeknipte peterselie tot een saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de uitgelekte krieltjes, bleekselderij, olijven en feta door de yoghurtdressing.
  • Verdeel de krieltjessalade over vier borden.
  • Leg de gegrilde kipfilethaasjes ernaast en strooi de resterende fijngeknipte peterselie erover.

Notities

Wijnadvies:

Een fruitige en licht kruidige rode wijn zoals een Griekse Agiorgitiko past goed bij dit gerecht. De wijn vormt een mooie aanvulling op de gekruide kip en de mediterrane smaken van de salade.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 33g | Zout: 2.2g | Sugar: 4g

Geroosterde Kalkoenworstjes en Venkel met Kruidige Olijventapenade

Geroosterde Kalkoenworstjes en Venkel met Kruidige Olijventapenade

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalkoen
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 bakje groene olijventapenade 100 g
  • 1 zakje verse basilicum 15 g, in reepjes
  • ½ zakje verse peterselie à 30 g, fijngesneden
  • 2 takjes munt grofgesneden
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 venkelknollen
  • 2 rode uien
  • 2 schaaltjes kalkoengrillworstjes verschillende variëteiten
  • ½ citroen

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Meng in een kom de olijventapenade met de fijngesneden kruiden.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Maak de tapenade smeuïger door 2-3 eetlepels olie toe te voegen.
  • Snijd de topjes en onderkant van de venkelknollen af.
  • Halveer de venkel en snijd in plakjes.
  • Pel de rode uien, halveer ze en snijd ze in plakjes.
  • Meng de plakjes venkel en ui in een schaal met 1 eetlepel olie.
  • Verdeel ze vervolgens over een bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de groenten in 10-15 minuten gaar.
  • Verplaats indien nodig de bakplaat tijdens het roosteren een richel hoger onder de grill.
  • Verhit een grillpan.
  • Bestrijk de kalkoenworstjes met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met zout en peper.
  • Grill de worstjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar, draai ze regelmatig om.
  • Haal de groenten uit de oven en knijp de halve citroen erboven uit.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel op elk bord 3 verschillende worstjes.
  • Schep de geroosterde groenten en de kruidige olijventapenade ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Deze geroosterde kalkoenworstjes en venkel met kruidige olijventapenade passen goed bij een fruitige rode wijn zoals een Merlot. De zachte tannines en fruitige aroma's van de wijn vullen de smaken van de worstjes en groenten aan. Serveer met geroosterd brood of aardappelsalade voor een complete maaltijd.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 22g | Zout: 6g | Sugar: 1.8g

Gegrilde Zalmfilet met Frisse Aardappelsalade

Gegrilde Zalmfilet met Frisse Aardappelsalade

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zalm
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 900 g panklare aardappelblokjes
  • 1 citroen
  • 125 ml zure room
  • ½ tl gedroogde munt
  • 1 komkommer in blokjes
  • 2 el olie
  • 37½ g veldsla
  • 500 g zalmfilet in 4 gelijke stukken
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 el kappertjes

Instructies

  • Prik enkele gaatjes in de verpakking van de aardappelblokjes en verwarm de zakken na elkaar in 4 minuten in de magnetron.
  • Boen de citroen schoon.
  • Rasp de schil van de helft van de citroen en snijd de andere helft in plakjes, die je vervolgens halveert.
  • Pers de rest van de citroen uit.
  • Klop een saus van de citroenrasp, zure room, gedroogde munt, zout en peper naar smaak.
  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in plakjes.
  • Meng het citroensap (bewaar 1 theelepel), de olie (bewaar 1 theelepel) en zout en peper naar smaak en schep dit door de komkommer en veldsla.
  • Verhit een grillpan.
  • Bestrijk de zalmfilets dun met de rest van de olie.
  • Gril de zalmfilets 3 minuten per zijde, tot ze van buiten bruin en van binnen rosé zijn.
  • Bestrooi de zalm met zout en peper en besprenkel met de rest van het citroensap.
  • Meng de gare aardappelblokjes met de helft van de gesnipperde ui, de helft van de kappertjes en de zure roomsaus.
  • Verdeel de komkommersalade over vier borden.
  • Schep de aardappelsalade ernaast en bestrooi met de rest van de ui en kappertjes.
  • Leg de gegrilde zalmfilets schuin op de aardappelsalade.
  • Serveer apart de citroenplakjes om over de vis te sprenkelen.

Notities

Wijnadvies:

Een verfrissende witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, past goed bij de frisse smaken van de aardappelsalade en de zalm.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 30g | Vet: 20g | Sugar: 3g

Gegrilde Chipolataworstjes met Romige Tomatendip

Gegrilde Chipolataworstjes met Romige Tomatendip

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 5 chipolataworstjes
  • 1 el olie
  • 2 gedroogde tomaten op olie
  • 4 el mayonaise

Instructies

  • Bestrijk de worstjes dun met olie en rooster ze 10-12 minuten rondom in een hete grillpan.
  • Snijd de gedroogde tomaten zeer fijn of pureer ze in een vijzel, en roer ze door de mayonaise.
  • Snijd de gare worstjes elk in drie gelijke stukken en serveer ze met de romige tomatendip.

Notities

Wijnadvies:

Deze gegrilde worstjes met romige tomatendip vragen om een lichtrode wijn met een fruitig karakter, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir. De frisse smaken van de wijn complementeren perfect de gegrilde smaak van de worstjes en de romige tomatendip.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 12g | Vet: 28g | Sugar: 1g

Gegrilde Tonijn met Peperkorstje en Krokante Röstipunten

Gegrilde Tonijn met Peperkorstje en Krokante Röstipunten

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kleine vastkokende aardappels of 2 grote
  • 2 takjes tijm blaadjes
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 4 tonijnsteaks
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 el witte-wijnazijn
  • 6 el vierseizoenenpeperkorrels
  • 37½ g veldsla

Instructies

  • Schil en was de aardappels.
  • Rasp de aardappels grof en spoel de rasp in een zeef met koud water af.
  • Laat de rasp goed uitlekken en druk het vocht eruit.
  • Dep de rasp droog.
  • Meng de blaadjes tijm, zout en peper door de aardappelrasp.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Strooi de aardappelrasp gelijkmatig over de bodem van de pan en druk het met een spatel plat tot een rösti.
  • Bak de rösti tot de onderkant goudbruin is.
  • Keer de rösti voorzichtig met behulp van een deksel en bak ook de andere kant goudbruin.
  • Voeg indien nodig meer olie toe.
  • Laat de rösti op een platte schaal met keukenpapier glijden en zet het op een koele plek (niet in de koelkast) tot gebruik.
  • Laat de tonijnsteaks op kamertemperatuur komen.
  • Marineer het sjalotje in de witte-wijnazijn.
  • Stamp in een vijzel de peperkorrels grof (of wikkel de peperkorrels in een theedoek en plet ze met een deegroller).
  • Bestrijk de tonijnsteaks met 1 eetlepel olijfolie, bestrooi met zout en druk de geplette peper stevig in de vis.
  • Verhit dezelfde koekenpan en verwarm de rösti zonder olie op matig vuur tot het weer warm en krokant is.
  • Verhit een grillpan en bak de tonijnsteaks rondom bruin en van binnen rosé in 4-5 minuten.
  • Verdeel de rösti en de tonijn over vier grote, warme borden.
  • Meng de veldsla met het gemarineerde sjalotje in azijn, ½ eetlepel olie, zout en peper, en serveer deze naast de tonijn en rösti.

Notities

Wijnadvies:

De stevige textuur en de smaak van de tonijn met het peperkorstje vragen om een medium tot volle witte wijn, zoals een Chardonnay of een Viognier. Deze wijnen complementeren de smaken en vormen een mooie aanvulling op het gerecht.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 25g | Sugar: 2g

Gegrilde Roodbaars met Romige Auberginepuree

Gegrilde Roodbaars met Romige Auberginepuree

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Fusion, Internationaal, Mediterraan
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 citroen geperst
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 rijpe tomaten
  • 50 g groene olijven zonder pit
  • 600 g roodbaarsfilet of tilapiafilet
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 takjes peterselie fijngehakt
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Prik de aubergines hier en daar in met een vork en rooster ze in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten, tot het vruchtvlees zacht is.
  • Halveer de aubergines en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit.
  • Meng in een keukenmachine of met een staafmixer het vruchtvlees van de aubergines met 2 eetlepels citroensap, knoflook en 5 eetlepels olijfolie tot een gladde puree.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
  • Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Snijd de olijven in vieren.
  • Snijd de visfilets in 4 of 8 gelijke stukken en wrijf ze in met zout, peper en tijm.
  • Druppel de rest van het citroensap en de olie erover.
  • Verhit een grillpan en rooster de vis in 8-10 minuten lichtbruin en net gaar.
  • Keer halverwege voorzichtig om.
  • Schep de auberginepuree in het midden van vier borden.
  • Leg de gegrilde vis erop en bestrooi met tomaat, olijven en fijngehakte peterselie.

Notities

Wijnadvies:

Een verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht, dankzij de romige auberginepuree en de milde smaak van de vis.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 30g | Vet: 20g | Sugar: 5g

Gegrilde Ribkarbonade met Mediterrane Groentenmix

Gegrilde Ribkarbonade met Mediterrane Groentenmix

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 1 el gedroogde Italiaanse keukenkruiden of rozemarijn
  • 4 ribkarbonades
  • 1 kg aardappels bijv. met rode schil, in stukjes gesneden
  • 1 aubergine in blokjes gesneden
  • 1 zakje peen julienne wortelreepjes 150 g

Instructies

  • Meng in een platte schaal 4 eetlepels olijfolie met de uitgeperste knoflook, rode ui en Italiaanse kruiden.
  • Leg de ribkarbonades in de schaal en marineer ze minstens 30 minuten, waarbij je ze af en toe keert.
  • Boen intussen de aardappels schoon, snijd ze in stukjes en bak ze in 2 eetlepels olie in een wok in 15 minuten op matig vuur tot ze beetgaar zijn.
  • Doe ze over in een schaal.
  • Snijd de aubergine in blokjes.
  • Verhit een grillpan.
  • Neem de ribkarbonades uit de marinade, veeg de uitjes eraf en bewaar de marinade.
  • Grill de karbonades in 4-5 minuten per kant bruin en gaar.
  • Verhit de resterende marinade in de schoongeveegde wok en bak de aubergineblokjes 5 minuten.
  • Voeg de aardappelblokjes en wortelreepjes toe en bak de groenten al omscheppend in 7-10 minuten gaar.
  • Breng op smaak met zout, peper en eventueel extra kruiden.
  • Leg de ribkarbonades op borden en schep het groentemengsel ernaast.

Notities

Wijnadvies:

De kruidige smaak van de gegrilde ribkarbonade en de Mediterrane groenten past goed bij een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Tempranillo.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 30g | Sugar: 3g

Gegrilde Ribeye met Romige Shiitakeboter

Gegrilde Ribeye met Romige Shiitakeboter

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes fijngesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 100 g shiitake paddenstoelen fijngehakt
  • 2 el peterselieblad fijngesneden
  • 100 g roomboter zacht
  • 4 ribeyes op kamertemperatuur
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout

Instructies

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de fijngesnipperde sjalotjes gedurende 2 minuten.
  • Voeg de fijngehakte shiitake paddenstoelen toe en bak nog 5 minuten.
  • Roer de shiitakes samen met de fijngesneden peterselie door de zachte roomboter.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Bestrooi beide kanten van de ribeyes met peper en zout.
  • Verhit de grillpan en bestrijk de ribeyes met de resterende eetlepel olijfolie.
  • Schroei het vlees aan elke zijde dicht op hoog vuur gedurende 1 minuut.
  • Draai het vlees een kwartslag en grill nogmaals 1 minuut om een mooi ruitjespatroon te creëren.
  • Keer het vlees om en grill nog 1-2 minuten naar wens.
  • Verdeel de gegrilde ribeye over 4 borden en laat op elk stuk vlees 1 eetlepel shiitakeboter smelten.
  • Serveer direct, bijvoorbeeld met gebakken spinazie en zelfgemaakte frites.

Notities

Wijnadvies:

De volle smaak van de ribeye en de aardse tonen van de shiitakeboter vragen om een stevige rode wijn, zoals een Malbec of een Cabernet Sauvignon. Deze wijnen hebben genoeg body en kracht om de intensiteit van het gerecht aan te kunnen.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 30g | Vet: 40g | Sugar: 0g

Gegrilde Kogelbiefstuk met Pittige Chiliboter

Gegrilde Kogelbiefstuk met Pittige Chiliboter

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • Gemberpoeder
  • Chilipoeder
  • ½ el citroensap
  • 7,5 g verse koriander fijngesneden
  • 50 g boter op kamertemperatuur
  • 4 kogelbiefstukken
  • 2 el olie

Instructies

  • Rol de rode peper tussen je handen, snijd het topje eraf en schud de zaadjes eruit.
  • Snijd de peper vervolgens in de lengte in smalle reepjes en daarna in fijne blokjes.
  • Meng de rode peper in een kom met een mespuntje gemberpoeder, een snufje chilipoeder en het citroensap.
  • Prak met een vork de fijngesneden koriander en de zachte boter door het pepermengsel.
  • Schep het mengsel op een vel plasticfolie en vorm er een klein, dik rolletje van.
  • Wikkel het strak in folie en laat het boterrolletje minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • Laat de biefstukken in dezelfde tijd op kamertemperatuur komen.
  • Verhit een grillpan.
  • Bestrooi de biefstukken met peper en bestrijk ze met olie.
  • Bak de biefstukken 1 minuut per kant bruin en grill ze vervolgens naar wens nog 1-2 minuten per kant voor een rood, rosé of doorbakken resultaat.
  • Snijd 4 dikke plakken van het opgesteven boterrolletje.
  • Leg de gegrilde biefstukken op vier warme borden, bestrooi met zout en leg op elke biefstuk een plakje chiliboter.

Notities

Wijnadvies:

Deze pittige biefstuk met chiliboter gaat goed samen met een stevige rode wijn, zoals een Shiraz of een Malbec. De kruidigheid van de wijn vult de smaken van de biefstuk en de chiliboter mooi aan.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 30g | Vet: 35g

Gegrilde Ham & Courgette Sandwiches met Mosterdmayonaise

Gegrilde Ham & Courgette Sandwiches met Mosterdmayonaise

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 390kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 rode ui in zeer dunne ringen gesneden
  • 8 plakken zelfgesneden Bourgondisch brood
  • 1 handvol rucolasla
  • 150 g gegrilde ham
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 4 eetlepels mayonaise

Instructies

  • Was de courgettes en snijd ze met een kaasschaaf in de lengte in dunne repen.
  • Besmeer de plakjes courgette dun met olijfolie.
  • Verwarm de grillpan tot deze zeer heet is en gril de courgetterepen heel kort aan beide zijden.
  • Bestrooi de gegrilde courgette met zout en peper.
  • Meng de mosterd met de mayonaise.
  • Besmeer 4 sneetjes brood met de mosterdmayonaise.
  • Verdeel de rucola over de besmeerde sneetjes.
  • Beleg de sneetjes met gegrilde courgette en ham, leg de overige 4 sneetjes er bovenop en snijd de sandwiches doormidden.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de smaken van de gegrilde ham en courgette, en vormt een verfrissende combinatie met de mosterdmayonaise.

Nutrition

Calories: 390kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 14g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g