Snelle Bahmi met Rundergehakt en Thaise Groenten

Snelle Bahmi met Rundergehakt en Thaise Groenten

Deze snelle bahmi met rundergehakt, Thaise groenten en kruidige smaken is perfect voor een doordeweekse avond. Lekker, eenvoudig en vol smaak!
Bereidingstijd21 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Mie, Rundvlees
Land van herkomst: Indonesië
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 2
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Hapjespan
  • kookpan

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 400 g Thaise groentenmix
  • 1 zakje Conimex mix voor bahmi Goreng
  • 8 nestjes bahmi
  • Olijfolie
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de bahmi volgens de instructies op de verpakking.
  • Wel de Conimex mix in kokend water.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak het rundergehakt rul.
  • Voeg peper en zout toe naar smaak.
  • Voeg de Thaise groentenmix toe en laat het geheel enkele minuten sudderen.
  • Voeg de geweekte Conimex mix toe aan de pan en roer goed door.
  • Giet de gekookte bahmi af en voeg deze toe aan de groentenmix.
  • Roer alles goed door elkaar.

Notities

Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling past goed bij de kruidige smaken van deze bahmi.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 25g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Zoet Geglaceerde Worteltjes in Sinaasappelsiroop

Zoet Geglaceerde Worteltjes in Sinaasappelsiroop

Verwen je smaakpapillen met deze geglaceerde worteltjes, zacht en zoet door de sinaasappelsap en roomboter. Een perfect bijgerecht voor een feestelijke maaltijd.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Stoofpot
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente
Feestdagen etc: Pasen
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bos peentjes
  • Sinaasappelsap voldoende om de peentjes net onder te zetten
  • 3 eetlepels roomboter
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Maak de peentjes schoon en leg ze naast elkaar in een hapjespan.
  • Schenk zoveel sinaasappelsap in de pan dat de peentjes net onder staan.
  • Voeg de roomboter en wat zout toe, en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur iets lager en laat vrijwel alle vocht verdampen.
  • Schud de peentjes regelmatig om, zodat ze gelijkmatig bedekt worden met de ingekookte sinaasappelsiroop.
  • Serveer warm als bijgerecht.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij de zoete en citrusachtige smaak van de geglaceerde worteltjes.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 1g | Vet: 11g | Zout: 0.5g | Sugar: 8g

Thaise Bahmi

Thaise Bahmi

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd14 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Thailand
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • Hapjespan

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 400 g 'Thaise mix' groenten bijvoorbeeld paprika, wortel, taugé
  • 1 zakje Conimex mix voor bahmi Goreng
  • 8 nestjes bahmi
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Kook de bahmi volgens de instructies op de verpakking.
  • Wel de Conimex mix in kokend water volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak het rundergehakt rul.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Voeg de 'Thaise mix' groenten toe aan het gehakt en laat het geheel even sudderen tot de groenten zacht zijn.
  • Voeg de gewelde Conimex mix toe aan de groenten en het gehakt.
  • Als de bahmi gaar is, voeg deze dan toe aan de groentenmix in de hapjespan.
  • Roer alles goed door elkaar zodat de smaken goed mengen.
  • Serveer de Thaise bahmi direct.

Notities

Serveertip:

Garneer de bahmi eventueel met wat fijngehakte pinda's, lente-ui of koriander voor extra smaak en textuur.

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling past goed bij dit gerecht.

Geglazuurde Worteltjes in Sinaasappelsiroop

Geglazuurde Worteltjes in Sinaasappelsiroop

Heerlijke geglazuurde worteltjes in een zoete sinaasappelsiroop.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 110kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • Hapjespan

Ingrediënten

  • 1 bos peentjes schoongemaakt
  • Sinaasappelsap genoeg om de wortels onder te zetten
  • 3 eetlepels roomboter
  • Zout

Instructies

  • Maak de peentjes schoon en verwijder eventuele bladeren.
  • Leg de peentjes naast elkaar in een hapjespan.
  • Schenk genoeg sinaasappelsap in de pan zodat de wortels net onder staan.
  • Voeg de roomboter en een snufje zout toe.
  • Breng het geheel aan de kook en zet het vuur vervolgens lager.
  • Laat het vocht vrijwel volledig verdampen terwijl je de pan regelmatig omschudt, zodat de worteltjes gelijkmatig met de ingekookte sinaasappelsiroop bedekt worden.
  • Serveer direct als bijgerecht.

Notities

Combineer met gegrild vlees of vis voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Riesling past perfect bij dit zoet-zure gerecht.

Nutrition

Calories: 110kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 1g | Vet: 8g | Zout: 0.3g | Sugar: 8g

Romige Lasagne Bolognese uit de Oven

Romige Lasagne Bolognese uit de Oven

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Ovenschotel, Pasta, Rundvlees, Varkensvlees
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4
Calories: 545kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • Ovenschaaltjes (10 x 15 cm)
  • Hapjespan

Ingrediënten

  • 100 g magere gerookte spekreepjes
  • 300 g rundergehakt
  • 300 g winterpeen
  • 300 g bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 70 g tomatenpuree
  • 800 g tomatenblokjes
  • 200 ml water
  • 12 bladen glutenvrije lasagne
  • 250 g ricotta
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Instructies

  • Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg het gehakt toe en bak nog 4 minuten.
  • Snijd ondertussen de winterpeen en bleekselderij in blokjes.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Voeg deze toe aan het gehakt en bak nog 5 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en het water toe.
  • Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Schep een flinke eetlepel saus in elk ovenschaaltje.
  • Leg daarop een lasagneblad.
  • Bedek met saus en leg daar weer een blad op.
  • Herhaal dit proces totdat elk schaaltje 3 lasagnebladen heeft met een laag saus erbovenop.
  • Verdeel de ricotta over de 4 schaaltjes.
  • Rasp de Parmezaan erboven.
  • Bak de schaaltjes lasagne in 45 minuten gaar.
  • Dek ze af met aluminiumfolie als de lasagne te donker dreigt te worden.

Nutrition

Calories: 545kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 29g | Vet: 31g | Zout: 1.4g | Sugar: 9g

Gebakken Doufu in Pekinge Stijl

Gebakken Doufu in Pekinge Stijl

Een knapperig en smaakvol gerecht met gebakken doufu in een rijke bouillon, geïnspireerd op de keuken van Peking.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: China
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 240kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • Hapjespan
  • Schaal voor bloem en ei

Ingrediënten

  • Voor de doufu:
  • 500 g doufu
  • lente-ui fijngehakt
  • 50 g bloem
  • 2 eieren losgeklopt
  • 10 g gember fijngehakt
  • 2 eetlepels olie
  • Voor de smaakmakers:
  • 250 ml kippenbouillon of groentebouillon voor een vegetarische variant
  • 1 eetlepel rijstwijn of sherry
  • 1 theelepel sesamolie
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Snijd de buitenkant van het blok doufu af en snijd het vervolgens in plakjes van 0,5 cm dik.
  • Klop de eieren los in een kom.
  • Haal de doufu eerst door de bloem en daarna door het ei.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de doufu aan beide kanten goudbruin.
  • Voeg de fijngehakte lente-ui, gember en de ingrediënten van de smaakmakers (bouillon, rijstwijn, sesamolie en zout) toe aan de pan.
  • Laat het geheel sudderen op laag vuur totdat de bouillon volledig is opgenomen, ongeveer 5 minuten.
  • Serveer de gebakken doufu warm met rijst of gestoomde groenten.

Notities

Combineer dit gerecht met een frisse komkommersalade of gestoomde witte rijst.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Riesling past goed bij de subtiele smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 240kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 0.8g | Sugar: 1g

Bietenrisotto

Bietenrisotto

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 -6 personen
Calories:
Author: Christine Brekelmans

Equipment

Ingrediënten

  • 750 ml bietensap
  • 2 uien fijngehakt
  • 1 eetlepel roze peperbessen optioneel
  • Olijfolie om in te bakken
  • 400 gram risotto
  • 4 rode bieten in blokjes gesneden
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram gemalen cashewnoten
  • 1,5 eetlepel honing
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels frambozenazijn
  • 75 gram rucola

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Breng het bietensap aan de kook in een pan.
  • Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de fijngehakte ui.
  • Voeg de blokjes rode biet toe aan de pan samen met de risotto.
  • Giet een beetje bietensap in de pan en laat de rijst gaar worden.
  • Voeg indien nodig meer bietensap toe tot de rijst gaar is.
  • Leg een met bakpapier beklede bakplaat klaar en verspreid de zonnebloempitten en gemalen cashewnoten erop.
  • Besprenkel met honing en voeg zout en peper toe.
  • Leg hier bovenop de plakken Parmezaanse kaas.
  • Bak de bakplaat ongeveer 10 minuten in de oven, houd het goed in de gaten.
  • Breng de risotto op smaak met frambozenazijn, zout en peper.
  • Roer de geraspte Parmezaanse kaas door de risotto.
  • Hak de rucola grof en meng het door de risotto.
  • Serveer de bietenrisotto in diepe borden, garneer met extra rucola en Parmezaanse kaas en leg de plakken kaas met noten en pitten er bovenop.

Notities

  • Voor een veganistische versie kun je de Parmezaanse kaas vervangen door veganistische kaas of gistvlokken.
  • Deze bietenrisotto is heerlijk als hoofdgerecht of als bijgerecht bij gegrilde groenten.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht en vult de smaken mooi aan.

Spaghetti met Gehaktballetjes en Groentesaus

Spaghetti met Gehaktballetjes en Groentesaus

Een heerlijke klassieke spaghetti met zelfgemaakte gehaktballetjes en een rijke, gepureerde groentesaus. Perfect voor een gezellige maaltijd met het gezin!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Rundvlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4 personen
Calories: 700kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 wortels in plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in plakjes gesneden
  • 1 groene paprika in blokjes gesneden
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • eetlepel tomatenpuree
  • 250 ml runderbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 theelepels Franse kruiden
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • Zout naar smaak
  • 400 g spaghetti

Instructies

  • Snijd de wortels en bleekselderij in plakjes en de paprika in blokjes.
  • Snipper de ui fijn en pers de knoflook.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan.
  • Fruit de ui, knoflook en tomatenpuree 3 minuten.
  • Schep daarna 2 eetlepels van de ui uit de pan en bewaar voor later.
  • Voeg de wortel, bleekselderij en paprika toe aan de pan en bak 3 minuten mee.
  • Voeg daarna de bouillon, tomatenblokjes en Franse kruiden toe.
  • Laat de saus 25 minuten sudderen met een deksel op de pan.
  • Meng in een kom het gehakt met het ei, paneermeel, de 2 eetlepels gefruite ui en wat zout.
  • Kneed het mengsel goed door en vorm er ongeveer 30 kleine gehaktballetjes van.
  • Verhit in een koekenpan de overige eetlepel olijfolie en bak de gehaktballetjes in 15 minuten bruin en gaar.
  • Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Pureer de groentesaus met een staafmixer of blender tot een gladde saus.
  • Roer de gehaktballetjes door de saus.
  • Giet de spaghetti af en verdeel deze over 4 borden.
  • Schep de gehaktballetjes met de groentesaus over de spaghetti en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:
Dit gerecht combineert goed met een fruitige rode wijn zoals een Chianti of een Merlot, die de volle smaken van de gehaktballetjes en de tomatensaus complementeren.

Nutrition

Calories: 700kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 6g

Spaans Vispannetje met Zeevruchten en Kabeljauw

Spaans Vispannetje met Zeevruchten en Kabeljauw

Dit smaakvolle Spaanse vispannetje met kabeljauw, gerookte zalm, zeevruchten en garnalen is de perfecte combinatie van verse ingrediënten en heerlijke kruiden. Serveer met rijst of aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel, Zalm, Zeevruchten
Land van herkomst: Spanje
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g kabeljauwfilet in blokjes
  • 100 g gerookte zalmsnippers
  • 100 g zeevruchtencocktail
  • 100 g garnalen
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 2 uien in grove stukken
  • 3 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Verse peterselie gehakt
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bak de ui, knoflook en paprika 5 minuten in olijfolie in een hapjespan.
  • Voeg de tijm, chilipoeder, peterselie en tomatenblokjes toe en laat het geheel even garen.
  • Bestrooi de kabeljauw met zout en peper.
  • Schep de helft van het tomatenmengsel in een ovenschaal.
  • Verdeel de kabeljauw, zalm, zeevruchten en garnalen erover en dek af met de rest van het tomatenmengsel.
  • Zet de ovenschaal 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

Notities

Serveer met rijst of aardappelpuree en een frisse salade.

Wijnadvies:

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Albariño of Verdejo, die goed past bij de lichte en frisse smaken van het vispannetje.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 35g | Vet: 18g | Zout: 2g | Sugar: 4g

Shoarmavlees met champignons, sugarsnaps en rijst

Shoarmavlees met champignons, sugarsnaps en rijst

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vlees
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g shoarmavlees gekruid
  • 1 doosje champignons
  • 1 klein blikje extra gevulde champignonsoep 0 3 l
  • 125 g sugarsnaps of klein blikje gebroken sperziebonen
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • Lassie toverrijst

Instructies

  • Zet in een steelpannetje wat water op en breng dit aan de kook.
  • Snij van de sugarsnaps de uiteinden af en doe ze in het kokend water (ongeveer zes minuten).
  • Bak het shoarmavlees in een hapjespan in de 3 eetlepels margarine (ongeveer 5 minuten).
  • Snij ondertussen de schoongeveegde champignons in plakjes en voeg ze bij het shoarmavlees.
  • Doe de gare sugarsnaps (of de uitgelekte sperzieboontjes) er ook bij en het blikje champignonsoep.
  • Laat het geheel nog even sudderen (een minuut of drie).
  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.