Mosterd-Karbonades met Gebakken Spinazie
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd23 minuten min
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 karbonades
- 4 eetlepels gladde mosterd
- Grofgemalen zwarte peper
- 4 eetlepels boter
- ½ eetlepel gedroogde dragon
- 125 ml crème fraîche
- 600 g panklare spinazie
- 1 rode ui in flinterdunne ringen gesneden
Bestrooi de karbonades aan beide kanten met zout, smeer ze in met mosterd en bestrooi met grofgemalen zwarte peper.
Verhit 2 eetlepels boter in een hapjespan en bak de karbonades aan beide kanten goudbruin en gaar in ongeveer 15 minuten.
Meng in een kom de gedroogde dragon door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
Smelt de rest van de boter in een (hapjes)pan en laat de spinazie in ongeveer 8 minuten slinken.
Breng de spinazie op smaak met zout en peper en laat het vervolgens uitlekken in een zeef.
Verdeel de uitgelekte spinazie over vier borden en leg de uiringen er bovenop.
Leg de karbonades naast de spinazie en schep wat van de dragon-crème fraîche erover.
Wijnadvies:
Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio vormt een goede aanvulling op dit gerecht. De lichte zuurgraad van de wijn zal de smaken van de mosterd-karbonades en de romige crème fraîche mooi aanvullen.
Receptenplein.nl
Home / Hapjespan / Pagina 3
Zomerse Kabeljauw met Tomatensaus en Pesto Pasta
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Calories: 650kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 sjalot fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 30 g verse peterselie fijngehakt
- 15 g verse basilicum fijngehakt
- 250 g cherrytomaten in kwarten gesneden
- 4 kleine kabeljauwhaasjes of 2 grote ca. 500 g
- 2 blikken gepelde tomaten op tomatensap à 400 g
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 g zwarte olijven
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 100 ml droge witte wijn
- 250 g verse tagliatelle of fettuccine pasta
- 100 g pittige kaas bijv. grana padano, geraspt
- 1 bakje verse groene pesto 100 g
Verwarm de oven voor op 175°C.
Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit de sjalot en de helft van de knoflook gedurende 2 minuten.
Pureer de gepelde tomaten met sap in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde saus.
Voeg de gepureerde tomaten met basilicum toe aan de hapjespan en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.
Breng op smaak met peper en zout.
Verhit intussen in een koekenpan de resterende olie en fruit de rest van de knoflook gedurende 1 minuut.
Bestrooi de kabeljauwhaasjes met zout en peper, bak ze 2 minuten per kant in de koekenpan.
Voeg de cherrytomaten, olijven en kappertjes toe aan de koekenpan en bak ze 2 minuten mee.
Leg de gebakken vis in een ovenschaal en bestrooi met peterselie en oregano.
Schenk de witte wijn bij de tomaten in de pan en laat even inkoken.
Schep het tomaat-olijvenmengsel naast en over de vis in de ovenschaal.
Kook de pasta in ruim water met zout iets korter dan de gebruiksaanwijzing aangeeft, zodat de pasta nog net niet beetgaar is.
Giet af en meng door de saus.
Verdeel de pasta met saus over vier ovenschaaltjes bekleed met aluminiumfolie.
Bestrooi de pasta met geraspte kaas en verdeel de pesto erover.
Vouw de folie dicht en zet de schaaltjes in de oven.
Verwarm gedurende 7 minuten.
Verdeel de vis met groenten en jus over vier warme borden.
Serveer de pasta apart en garneer eventueel met zeekraal.
Wijnadvies:
Een droge Italiaanse witte wijn zoals Vermentino di Sardegna vormt een uitstekende combinatie met dit gerecht. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen goed samengaan met de tomatensaus en de basilicum, terwijl de complexiteit ervan de vis en de pittige kaas mooi aanvult.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 40g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Hapjespan / Pagina 3
Linzenschotel met gerookt spek en prei
Bereidingstijd48 minuten min
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 400 g gedroogde linzen
- 1 kg prei
- 75 g boter
- 2 uien fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 200 g gerookt katenspek in blokjes
- 8 eetlepels piccalilly
Spoel de linzen af en kook ze in ruim water met zout in 30-40 minuten gaar.
Halveer de prei in de lengte, verwijder de stugge bladeren en snijd de worteltjes eraf.
Snijd de prei vervolgens in stukken van 5 cm.
Verhit 50 g boter in een hapjespan en voeg de prei toe.
Stoof de prei in 20 minuten zachtjes gaar.
Verhit de rest van de boter in een steelpan en bak hierin de ui gedurende 3 minuten zachtjes.
Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze nog 1 minuut mee.
Giet de linzen af en meng ze door het uimengsel.
Bak in een droge koekenpan de blokjes katenspek bruin en krokant.
Breng de linzen en prei op smaak met zout en peper en verdeel ze over vier borden.
Leg de gebakken spekjes er bovenop en serveer de piccalilly ernaast.
Deze hartige linzenschotel met gerookt spek en prei gaat goed samen met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Receptenplein.nl
Home / Hapjespan / Pagina 3
Kipsalade met Sinaasappel en Croutons
Bereidingstijd20 minuten min
Calories: 400kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 tablet kippenbouillon
- 400 g kipfilet
- 4 sneetjes oud witbrood in blokjes
- 1 rode paprika in reepjes
- 175 g mosterdkaas in plakken
- 2 sinaasappels
- 150 g veldsla
- 6 eetlepels Thousand Island dressing
Breng in een hapjespan 500 ml water met het verkruimelde bouillontablet aan de kook.
Zet de pan op zeer laag vuur en leg de kipfilet erin.
Laat de kip in 12-14 minuten gaar worden (als de kip niet volledig onder bouillon staat, halverwege keren).
Bak intussen in een droge koekenpan de blokjes brood op matig vuur in 5 minuten rondom bruin.
Snijd de paprika en kaas in smalle reepjes.
Schil de sinaasappels dik, halveer de partjes.
Neem de kip uit de bouillon, laat iets afkoelen en snijd in stukjes.
Verwijder de worteltjes van de veldsla en meng de sla in een schaal met de kip, sinaasappel, paprika- en kaasreepjes.
Schep de salade om met de dressing en verdeel over vier diepe borden.
Strooi de croutons erover.
Wijnadvies:
Deze kipsalade met sinaasappel en croutons gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé. De fruitige tonen van de wijn complementeren de zoete en hartige smaken van de salade, terwijl de frisheid zorgt voor een verfrissende tegenhanger.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Hapjespan / Pagina 3
Kruidige Kip in Tomatensaus met Aubergine
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 g kipmedaillons
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 kaneelstokjes
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 2 uien fijngesnipperd
- 1 aubergine in blokjes
- 125 ml crème fraîche
Bestrooi de kipmedaillons met een snufje zout en peper.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en braad de kip aan beide kanten goudbruin.
Voeg de fijngesneden knoflook en kaneelstokjes toe en fruit kort mee.
Schenk de tomatenblokjes erbij en breng de kip op smaak met oregano, zout en peper.
Laat de kip afgedekt op laag vuur 30 minuten sudderen.
In een hapjespan fruit je de gesnipperde ui 5 minuten in de resterende olie.
Voeg de blokjes aubergine toe en bak deze al omscheppend mee.
Roer de crème fraîche erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Laat de aubergine op laag vuur afgedekt 20 minuten smoren.
Schep de kip met tomatensaus op vier borden en serveer de aubergine ernaast.
Serveer deze kruidige kip in tomatensaus met aubergine met een bijgerecht van wilde & witte rijst voor een volledige maaltijd. Garneer eventueel met wat verse kruiden zoals peterselie of basilicum.
Wijnadvies:
Als drankje past een glas rode wijn zoals een Merlot goed bij dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / Hapjespan / Pagina 3
Geurige Wijngestoofde Kip met Spruitjes en Aardappeltjes
Calories: 515kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Hapjespan
Grote koekenpan of wok
- 2 rode uien gesnipperd
- 50 g boter
- 350 g kipfilet in blokjes
- 125 g kastanjechampignons gesneden
- 100 ml rode wijn
- 190 ml vleesfond
- 900 g aardappelpartjes
- 4 takjes rozemarijn
- 400 g spruitjes panklaar
- Zout en peper naar smaak
Verhit 25 g boter in een hapjespan en bak de gesnipperde ui zachtjes gedurende 2 minuten.
Bestrooi de kipblokjes met zout en peper.
Voeg ze toe aan de ui en bak ze op hoog vuur gedurende 2 minuten.
Voeg de gesneden champignons toe aan het kipmengsel.
Schenk de rode wijn en vleesfond in de pan en laat op hoog vuur tot de helft inkoken.
Breng op smaak met zout en peper.
Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn.
Meng ze door de aardappelpartjes.
Verhit 25 g boter in een grote koekenpan of wok en bak de aardappelpartjes in 10-14 minuten goudbruin, de eerste 5 minuten met deksel op de pan.
Kook de spruitjes beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Roer de gekookte spruitjes door het kipmengsel.
Verdeel de aardappelpartjes over de borden en schep het kip-spruitjes mengsel ernaast.
Wijnadvies: Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon past goed bij de rijke smaken van de wijngestoofde kip, spruitjes en aardappeltjes. De volle body en fruitige tonen van deze wijnen vullen het gerecht mooi aan.
Calories: 515kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 28g | Vet: 23g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Hapjespan / Pagina 3
Romige Gnocchi met Spruitjes en Spekjes
Bereidingstijd27 minuten min
Calories: 470kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Hapjespan
kookpan
Kaasschaaf
- 500 g spruitjes
- 500 g gnocchi
- 1 eetlepel olijfolie
- 125 g magere spekreepjes
- 2 grote uien gesnipperd
- 100 g Grana Padano kaas
- Zout en peper naar smaak
Maak de spruitjes schoon en halveer grote exemplaren.
Kook de spruitjes in weinig water met wat zout gedurende 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de spekreepjes in 3 minuten krokant.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze nog 3 minuten mee.
Voeg de uitgelekte spruitjes en gekookte gnocchi toe aan het spek-uimengsel en bak nog 2 minuten mee.
Schaaf grove krullen van de Grana Padano kaas met een kaasschaaf.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Verdeel de gnocchi over de borden en bestrooi met de kaaskrullen.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Beaujolais passen goed bij dit gerecht.
Calories: 470kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 17g | Vet: 22g | Zout: 2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Hapjespan / Pagina 3
Gestoomde Zalm met Courgette Salade en Aardappelpuree
Bereidingstijd20 minuten min
Calories: 632kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Hapjespan
magnetron
slaschaal
- 1 citroen
- 250 g zalmfilet in 2 gelijke stukken
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 550 g koelverse aardappelpuree
- 1 courgette
- 2 eetlepels olijfolie met basilicum
- 2 eetlepels fijngeknipte bieslook vers of diepvries
- 25 g hazelnoten grofgehakt
Boen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers de vrucht uit.
Bestrooi de zalmfilet met zout, peper en wat citroenrasp.
Besprenkel met 2 eetlepels citroensap.
Verwarm de vloeibare margarine in een (hapjes)pan en stoof de zalm met het deksel schuin op de pan in 6-8 minuten bijna gaar.
Verwarm de aardappelpuree in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing.
Schaaf of snijd de courgette in dunne plakken.
Klop in een slaschaal 2 eetlepels citroensap met basilicumolie, bieslook en zout en peper tot een dressing.
Meng de courgetteplakken door de dressing.
Strooi de hazelnoten over de aardappelpuree.
Serveer de gestoomde zalm met de aardappelpuree en de courgettesalade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay uit de Bourgogne past goed bij de zachte smaak van de gestoomde zalm en de frisheid van de courgette salade.
Calories: 632kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 34g | Vet: 38g | Zout: 1.6g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Hapjespan / Pagina 3
Gestoofde Little Gem met Geroosterde Hazelnoten
Bereidingstijd18 minuten min
Calories: 192kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 25 g hazelnoten
- 2 Little Gem sla per 2 stuks verpakt
- 1 eetlepel plantaardige boter
- 1 sinaasappel rasp en sap ervan
- Versgemalen zwarte peper
Hak de hazelnoten grof met een groot mes en rooster ze enkele minuten in een koekenpan zonder boter of olie, tot de stukjes noot goudbruin kleuren.
Doe de hazelnoten over op een bord om te voorkomen dat ze in de warme pan verbranden.
Halveer de Little Gem sla in de lengte en verwijder eventueel lelijke blaadjes.
Smelt de plantaardige boter in een hapjespan en leg de halve slakropjes er met de snijkant naar beneden in.
Bak ze 2 minuten, keer de kropjes om en strooi de geraspte sinaasappelschil erover.
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Schenk het sinaasappelsap erbij, leg een deksel op de pan en stoof de slakropjes in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar.
Strooi de geroosterde hazelnoten over de gestoofde Little Gem.
Serveer het gerecht met bijvoorbeeld gebakken champignons en volkoren couscous.
Wijnadvies:
Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland past goed bij dit gerecht, dankzij de citrusachtige smaken van de sinaasappel en de subtiele bitterheid van de hazelnoten.
Calories: 192kcal | koolhydraten: 11g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.4g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Hapjespan / Pagina 3
Indiase Gehaktballetjes in Groentecurry
Bereidingstijd29 minuten min
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- 80 g Tikka Masala-pasta
- 500 g rundergehakt
- 3 eetlepels olie
- 1 grote ui grofgesnipperd
- 350 g bloemkool in roosjes
- 300 g broccoli in roosjes
- 250 g vastkokende aardappels geschild en in blokjes
- ½ tablet vleesbouillon ca. 250 ml
Kneed in een kom het ei, paneermeel en de helft van de Tikka Masala-pasta door het gehakt.
Verdeel het gehakt in 12 porties en vorm er met vochtige handen ballen van.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballen in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
Voeg de ui, bloemkool, broccoli, aardappel en de rest van de Tikka Masala-pasta toe aan de pan en bak dit nog 2 minuten mee.
Schenk de vleesbouillon erbij en laat de gehaktballen met groenten afgedekt nog 10 minuten zachtjes gaarstoven.
Schep af en toe om.
Serveer de gehakt groentecurry met couscous of rijst.
Wijnadvies:
Een licht gekoelde witte wijn zoals een Riesling of een droge rosé past goed bij dit gerecht. Deze wijnen zullen de kruidige smaken van de curry complementeren en zorgen voor een verfrissende combinatie.
Receptenplein.nl
Home / Hapjespan / Pagina 3