Schuimtaart met citrusvruchten
Allerhande 2002
Servings: 8 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 50 g boter
- 1 sinaasappel
- 1 pakje amandel botertongen koekjes 175 g
- 1 ½ citroen
- 2 limoenen
- 3 eieren
- 1 blikje gecondenseerde melk 397 g
- 100 g suiker
- 1 gele grapefruit
- 1 rode grapefruit
Oven voorverwarmen op 175 ºC.
Boter smelten.
Sinaasappel schoonboenen, schil fijn raspen.
Koekjes fijn malen.
Boter en sinaasappelrasp erdoor mengen.
In taartvorm deeg verdelen, goed aandrukken.
Citroenen en limoenen uitpersen.
Eieren splitsen.
Dooiers in ca. 5 minuten licht en schuimig mixen.
Beetje bij beetje citroensap, limoensap en gecondenseerde melk toevoegen en kloppen tot gebonden massa ontstaat.
In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen tot stijve pieken.
Helft van suiker toevoegen en eiwitmengsel nog 3 minuten kloppen tot het stevig en glanzend is.
Rest van suiker er doorheen spatelen.
Dooiermengsel over taartbodem uitstrijken.
Eiwitschuim in pieken over bovenzijde taart verdelen.
Taart in midden van oven 15-20 minuten bakken tot bovenzijde van eiwitschuim stevig en lichtgekleurd is. Taart ca. 2 uur laten afkoelen en ca. 2 uur in koelkast laten opstijven.
Sinaasappel en grapefruits pellen.
Partjes tussen vliezen uit snijden en in kom doen.
Taart uit koelkast nemen en naast citrusfruit op buffet zetten.
Taart in 8 punten snijden, uit vorm lichten en op bordjes met citrusfruit garneren.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 9
Scampi met houmous en lauwwarme sesamvinaigrette
Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 rode pepers
- 4 teentjes knoflook
- 1 blik kikkererwten 400 g
- 2 el Thaise Vissaus
- 1 dl milde olijfolie
- 1 sjalotje
- 2 el sesamolie
- 4 el geroosterde sesamzaadjes
- 1 tl maizena
- 1 dl teriyaki marinade flesje
- 2 el balsamicoazijn
- 500 g reuzescampi diepvries
- 2 el arachideolie
- 2 el oestersaus
- 4 blaadjes ijsbergsla mooie blaadjes van een krop
1 peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.
Andere peper tussen handen rollen, in stukken snijden en zaadjes eruit schudden.
Knoflook pellen en snipperen.
Kikkererwten afgieten en met vissaus, peperreepjes en helft van knoflook in mengkom doen.
Kikkererwten grof pureren.
Terwijl machine langzaam draait in dun straaltje zoveel olie toevoegen tot gladde, smeuïge massa ontstaat.
Houmous tot gebruik afgedekt op kamertemperatuur bewaren.
Scampi aan rugzijde insnijden, darmkanaal verwijderen.
Sjalot pellen en fijn snipperen.
In pan sesamolie zachtjes verwarmen.
Sesamzaadjes toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen tot geur goed los komt.
Maizena oplossen in teriyakimarinade.
Marinade, azijn en sjalotje toevoegen en dressing op laag vuur iets laten binden.
Geheel laten afkoelen.
Scampi volgens gebruiksaanwijzing onder stromend water ontdooien.
Scampi voorzichtig pellen, staartje laten zitten.
Scampi droogdeppen met keukenpapier.
Wok verhitten tot gloeiend heet, arachideolie over panbodem laten uitvloeien.
Scampi op hoog vuur ca. 1 minuut bakken. Omschudden, rest van knoflook toevoegen en opnieuw ca. 1 minuut bakken.
Oestersaus en stukjes peper erdoor scheppen, nog 1-2 minuten bakken tot scampi gaar zijn. Intussen sesamvinaigrette en houmous zachtjes verhitten, tot lauwwarm.
Houmous op warme borden scheppen.
Blad ijsbergsla erop leggen.
Garnalen en stukjes peper met schuimspaan uit wok scheppen en over borden verdelen. Sesamvinaigrette erover schenken.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 9
Salade van witlof met tijmkletskoppen
Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 100 g boter
- 2 takjes tijm
- 90 g sesamzaad
- theelepel poedersuiker 150 g en 1
- zout
- ½ dl sinaasappelsap
- 50 g bloem
- ½ dl witte wijnazijn
- ½ eetlepel Dijonmosterd
- ½ eetlepel mayonaise
- 2 dl olijfolie
- ½ dl walnootolie
- versgemalen peper
- ½ krop frisée sla
- 30 g rucola
- 25 g verse bieslook
- 8 struikjes witlof
- ½ dl rode wijnazijn
- 3 eieren M
- 1 dl slagroom
- 7,5 g kervel verse
- ½ eetlepel boter om in te vetten
Boter smelten.
Tijmblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
In kom sesamzaad, poedersuiker en mespunt zout door elkaar roeren.
Al roerend sinaasappelsap en boter toevoegen.
Blijven roeren tot homogene massa ontstaat.
Bloem en tijm erdoor spatelen.
Deeg ca. 10 uur afgedekt in koelkast laten opstijven.
Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2.
Bakplaat invetten.
Van deeg 12 rolletjes ter grootte van knikker draaien en op bakplaat leggen met zeker 5 cm tussenruimte.
Kletskoppen in oven in ca. 10-15 minuten mooi goudbruin bakken.
Laten afkoelen.
In keukenmachine witte-wijnazijn, mosterd en mayonaise mengen.
Al draaiend 1 dl olijfolie en walnootolie in dun straaltje toevoegen en blijven draaien tot mooi gebonden dressing ontstaat.
Op smaak brengen met zout, peper en poedersuiker.
Frisée wassen, in stukken scheuren en (in slacentrifuge) droog slaan.
Rucola in stukken scheuren.
Bieslook fijn knippen.
Struikjes witlof in lengte halveren en stronkje met kern eraf snijden.
Witlofpunten op 5 cm afsnijden, wassen en tot gebruik in vochtige theedoek wegleggen. Onderkanten van witlof in reepjes snijden.
In koekenpan 4 eetlepels olijfolie verhitten.
Reepjes witlof met 1 theelepel poedersuiker al omscheppend in ca. 3-4 minuten beetgaar bakken.
Rode-wijnazijn erover schenken en laten verdampen.
Op smaak brengen met zout en peper.
In kom eieren loskloppen met slagroom, bieslook, zout en peper.
In grote koekenpan 2 eetlepels olijfolie verhitten.
Eimengsel erin schenken en over panbodem laten uitvloeien.
Bakken tot bovenkant droog is.
Omelet in 8 punten snijden.
Op de borden ringvorm zetten.
Gebakken witlof erin scheppen en licht aandrukken.
Ring voorzichtig verwijderen.
Op witlof kletskop leggen.
Hierop wat frisée en rucola verdelen en omelet losjes gevouwen erop leggen.
Hierop weer kletskop leggen met frisée, rucola en omelet.
Afdekken met kletskop.
Witlofblaadjes en kervel eromheen verdelen.
Besprenkelen met dressing.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 9
Roti met kerriekip en sperziebonen
Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 750 g aardappelen
- 1 rode peper
- 6 tenen knoflook
- ½ el gemalen komijn djinten
- 500 g kipfilet
- 500 g sperziebonen
- 2 uien
- 150 ml kraanwater
- 5½ el zonnebloemolie
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1½ el kerriepoeder
- 1 kippenbouillontablet
- 1½ dl kraanwater
- 1 el tomatenpuree
- 2 el zelfrijzend bakmeel
Ga op de Surinaamse toer met deze roti met kerrie-kip en sperziebonen.
Aardappelen schillen, wassen en aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 min. gaar
koken.
Ondertussen de rest van aardappelen wassen, schillen en in partjes snijden (en tot
gebruik in water bewaren).
Knoflook pellen en fijn hakken.
Snijd het steeltje van de rode peper.
Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
Peper heel fijn snijden.
In keukenmachine of vijzel 1/3 van de tenen knoflook, helft van rode peper en djinten pureren.
Kipfilet in blokjes snijden, wassen en goed droogdeppen met keukenpapier (en tot gebruik in
koelkast bewaren).
Ui pellen en snipperen.
Sperziebonen schoonmaken en wassen.
Aardappelen afgieten en pureren.
Knoflookpuree en snufje zout erdoor roeren.
In kom bakmeel met snufje zout, handwarm water en olie tot soepel deeg kneden.
Deeg ca. 10-15 min. laten rijzen.
Verhit wat van de olie.
1/6 van de knoflook,helft van ui, 1/2 van de bouillontablet en 1/2 van de kerriepoeder roerbakken. Aardappelpartjes en sperziebonen erdoor scheppen en met water in ca. 30 min. afgedekt zachtjes gaar stoven, regelmatig omscheppen.
In roerbakpan olie verhitten.
Rest van knoflook, ui, peper, kerriepoeder, bouillontablet en tomatenpuree ca. 1 min. bakken.
Kip ca. 2 min. meebakken en afgedekt in ca. 15 min. zachtjes gaar sudderen.
Op smaak brengen met zout.
Deeg in ballen verdelen (2 ballen per persoon).
In midden gat maken, vul elk deeg met aardappelpuree en deeg om vulling dichtvouwen. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem en deegballen uitrollen tot dunne, ronde lappen van ca. 17 cm doorsnede.
In droge koekenpan met antiaanbaklaag roti's één voor één bakken tot ze gaan bollen.
Keren en onderkant ca. 1 min. bakken.
Kerrie-kip en sperziebonen over borden verdelen.
Roti's ernaast leggen.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 9
Roodfruitmoes met room
Allerhande 2002
Servings: 6 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 500 g rode bessen
- 250 g aardbeien
- 200 g frambozen
- 75 g suiker
- 1 el maizena
- 250 ml slagroom
- 3 zakjes vanillesuiker
Fruit voorzichtig in zeef wassen en goed laten uitlekken.
Bessen van takjes rissen.
Kroontjes van aardbeien verwijderen.
In keukenmachine fruit pureren.
Boven pan fruitpuree door zeef wrijven (zo dat alleen de pitjes in zeef achterblijven).
Suiker erdoor roeren.
Puree op zacht vuur aan de kook brengen en suiker al roerende oplossen.
In kopje maizena met 1-2 el koud water tot papje roeren en al roerende aan fruitmoes toevoegen. Blijven roeren tot moes licht gebonden is.
Moes in 6 hoge coupes of schaaltjes schenken en laten afkoelen.
In koelkastt minstens 1 uur door en door koud laten worden.
In schenkkan slagroom en vanillesuiker door elkaar roeren.
Coupes met moes op buffet zetten en room ernaast zetten. Ieder kan zelf een scheutje room over de fruitmoes schenken.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 9
Guacamole van Allerhande
AllerHande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 sjalotje
- 1 tomaat
- 2 rijpe avocado's
- 1 ½ eetlepel citroensap
- 3 eetlepels zure room
- zout
- tabasco
Sjalotje pellen en in stukken snijden.
In pan ruim water aan de kook brengen.
Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud
stromend water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden.
Avocado's schillen, halveren en pitten verwijderen.
In keukenmachine sjalot, tomaat, avocado's, 1 eetlepel citroensap en zure room pureren (niet te fijn, er horen nog stukjes in te zitten).
Guacamole op smaak brengen met rest van citroensap, zout en tabasco.
In schaaltje doen.
Serveren met tortillachips.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 9
Groenteschnitzels met komijne kaas
AllerHande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 6 sneetjes oud bruinbrood
- 150 g rauwkost
- 150 g gemalen oude kaas met komijn , AH,
- 2 eetlepels kerriesaus flesje,
- 2 scharreleieren
- zout peper,
- 50 g paneermeel
- 40 g boter of margarine,
Brood fijn verkruimelen (in keukenmachine).
In kom brood, rauwkost, kaas, kerriesaus en 1 ei goed vermengen.
Zout en peper naar smaak toevoegen.
Mengsel tot 8 driehoekige schnitzels vormen.
In diep bord ander ei loskloppen.
Op plat bord paneermeel strooien.
Schnitzels eerst door ei halen, dan door paneermeel wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn
met paneermeel.
In grote koekenpan boter verhitten.
Schnitzels in ca. 4 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren.
Serveren met gebakken chillo's (gekruide aardappeltjes) en tomaten-veldsla.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 9
Zaans vloerbrood met tapenade
Aller Hande 1996
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 eieren
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 3 ansjovisfilets
- 1 eetlepel kappertjes potje, Royal Mail,
- 1 theelepel mosterd
- 2 ½ eetlepel olijfolie
- ½ theelepel Provençaalse kruiden
- versgemalen zwarte peper
- ½ blikje tonijn naturel á netto 185 g, John West,
- 2 sneetjes bruin Zaans vloerbrood
- 1 takje peterselie
Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
Intussen in keukenmachine olijven, ansjovisfilets, kappertjes, mosterd, olie, Provençaalse kruiden en peper grof pureren, zodat samenhangend mengsel ontstaat (= tapenade).
In zeef tonijn laten uitlekken en in kleine stukjes verdelen.
Brood licht roosteren.
Intussen eieren onder koud water afspoelen, pellen en in plakjes snijden.
Van peterselie toefjes afnemen.
Brood besmeren met ca. 1 1/2 eetlepel tapenade.
Tonijn erover verdelen.
Garneren met plakjes ei en toefjes peterselie.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 9
Yoghurtijs met mangosaus
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 bekertjes roomyoghurt perzik/passievrucht (á 135 g, Mona),
- 1 blikje mangoschijfjes netto 310 g, Royal Mail,
- 2 eetlepels suiker
- 2 kiwi's
- 2 passievruchten
VoorBereiden:
Bekertjes roomyoghurt ca. 2 1/2 uur in diepvries zetten.
Intussen in zeef mango laten uitlekken (sap wordt niet gebruikt).
Mango met suiker in keukenmachine pureren (of boven kom door zeef wrijven).
Kiwi's schillen (eventuele harde kern eruit snijden) en in kleine stukjes snijden.
Door mangosaus scheppen.
Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
Bereiden:
Op de bordjes elk yoghurtijs storten.
Mangosaus eromheen scheppen.
Passievruchten halveren.
Met lepeltje vruchtvlees eruit schepen en over ijs verdelen.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 9
Verse basilicum roomsaus
Aller Hande 1997
Servings: 6 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 sinaasappel
- 2 zakjes verse basilicum
- 25 g pijnboompitten
- 200 ml crème fraîche
- zout
- versgemalen zwarte peper
VoorBereiden:
Sinaasappel goed schoonboenen.
Schil er dun afraspen.
Halve sinaasappel uitpersen.
In keukenmachine basilicum (1 blaadje achterhouden voor garnering) met 2 theelepels sinaasappelschil, 1 eetlepel sinaasappelsap en pijnboompitten fijnmalen.
Crème fraîche erdoor mengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Overdoen in schaaltje.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 9