Romige Bietjessoep met Hartvormige Croutons
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Kevenaar
- 3 eetlepels boter
- 400 g geraspte bietjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 200 g mascarpone
- 340 ml bouillon met kippenvlees
- 1 theelepel suiker
- 5 sneetjes witbrood
Verhit de helft van de boter in een soeppan.
Bak de geraspte bietjes hierin al omscheppend gedurende 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenpuree en de helft van de mascarpone toe en bak dit de laatste minuut mee.
Schenk de bouillon (inclusief kippenvlees) en 750 ml water erbij en breng het geheel aan de kook.
Breng de soep op smaak met peper en eventueel suiker.
Laat de soep op laag vuur met de deksel op de pan 15 minuten doorkoken.
Steek ondertussen met een hartvormpje uit elke snee brood 2 hartjes.
Besmeer beide zijden van het brood met de rest van de boter.
Bak de broodhartjes in een koekenpan met antiaanbaklaag aan beide zijden krokant en goudbruin.
Laat de hartjes even op een rooster uitdampen en besmeer één zijde van elk hart met de rest van de mascarpone.
Verdeel de soep over vijf diepe borden.
Leg in elk bord 2 hartvormige croutons.
Wijnadvies:
Deze romige bietjessoep met hartvormige croutons gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir. De fruitige en licht kruidige tonen van de wijn zullen de aardse smaak van de bieten aanvullen, terwijl de romige mascarpone zorgt voor een mooi contrast.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 8g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / koekenpan met antiaanbaklaag / Pagina 5
Aziatische Miesalade met Wasabi-Dressing en Tilapia
Bereidingstijd24 minuten min
Servings: 4
Calories: 480kcal
Author: Cor Kevenaar
- 250 g eiermie
- 2 komkommers
- 1 rode paprika
- 2 el limoensap
- 4 el roerbakolie
- 2 tl wasabipasta
- 2 schaaltjes tilapiafilet à 220 g
- 1 zak veldsla 75 g
- Zout en peper naar smaak
Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing.
Was de komkommers, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
Snijd de komkommerhelften schuin in dunne plakjes.
Maak de paprika schoon en snijd deze in dunne reepjes.
Klop een dressing van limoensap, 3 eetlepels olie en wasabipasta.
Bestrooi de tilapiafilets met zout en peper.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tilapiafilets in 8 minuten goudbruin en gaar.
Meng de gekookte mie, komkommer, paprika en dressing door elkaar.
Verdeel de veldsla over vier borden.
Schep de miesalade erop.
Snijd de tilapia in stukjes en leg ze op de salade.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio past goed bij dit gerecht. De citrusachtige tonen van de wijn zullen mooi samengaan met de frisheid van de limoensap en de pittigheid van de wasabi, terwijl het lichte karakter van de wijn de delicate smaak van de tilapia zal complementeren.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 25g | Vet: 23g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / koekenpan met antiaanbaklaag / Pagina 5
Provençaalse boerenomelet
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1 zakje aardappels golfjes 450 gr.
- 1 Franse roerbakgroente
- 6 eieren middelgrote
- 2 el. melk
- 1 appels
- 75 gram veldsla
- 4 el. honing mosterddressing a 100 gr.
- zout
- peper
In grote koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten.
Aardappel toevoegen en al omscheppend ca. 5 min. bakken.
Roerbakgroenten toevoegen en ca. 3 min. meebakken.
In kom eieren loskloppen met melk, zout en peper.
Eiermengsel bij aardappelgroentemengsel schenken.
Ei op matig vur ca. 20 min. laten stollen.
Appel wassen, in vieren snijden klokhuis verwijderen en in plakjes snijden.
Appel mengen met veldsla en dressing.
Omelet met salade serveren.
Receptenplein.nl
Home / koekenpan met antiaanbaklaag / Pagina 5
Mexicaanse Maïstortilla met Avocadosalade
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 490kcal
Author: Cor Kevenaar
- 3 eetlepels olie
- 500 g gekookte aardappels in plakjes
- 6 eieren
- 1 blik maïskorrels 300 g, uitgelekt
- 2 grapefruits
- 2 rijpe avocado's
- 1 rode ui in zeer dunne ringen gesneden
- 6 eetlepels zoete chilisaus
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Bak hierin de aardappelschijfjes gedurende 3 minuten.
Klop de eieren los en meng met de maïskorrels, zout en peper naar smaak.
Giet het eimengsel over de gebakken aardappels en laat de tortilla afgedekt op middelhoog vuur in 12-15 minuten gaar worden.
Schil de grapefruits dik en snijd de partjes met een scherp mesje tussen de vliezen uit.
Vang het sap op en bewaar.
Schil en snijd de avocado's in partjes.
Meng ze met het opgevangen grapefruitsap en breng op smaak met zout en peper.
Druppel de resterende olie over de avocadosalade, samen met de rode ui.
Snijd de tortilla in 8 punten en verdeel ze over vier borden.
Schep de avocadosalade naast de tortilla.
Serveer met zoete chilisaus.
Wijnadvies:
Een verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De citrusachtige tonen van de wijn harmoniëren mooi met de grapefruit en de avocado, terwijl de levendigheid van de wijn de verschillende smaken versterkt.
Calories: 490kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 13g | Vet: 29g | Zout: 1.2g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / koekenpan met antiaanbaklaag / Pagina 5
Romige Griesmeelpudding met Sinaasappel-Pruimensaus
Een klassieke romige griesmeelpudding met een rijke sinaasappel-pruimensaus, perfect als afsluiter van een gezellig diner.
Bereidingstijd1 uur uur 20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 50 g amandelen grofgehakt
- 500 ml melk
- 50 g griesmeel
- 3 zakjes vanillesuiker
- 125 g gewelde pruimen gesneden
- 250 ml sinaasappelsap
- 1 theelepel kaneel
Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en laat ze afkoelen.
Breng de melk in een pan met dikke bodem aan de kook.
Strooi het griesmeel en de vanillesuiker in de melk en blijf roeren tot het geheel kookt.
Laat het mengsel 5 minuten zachtjes doorkoken terwijl je blijft roeren.
Schep de geroosterde amandelen door het griesmeelmengsel.
Spoel de puddingvormpjes om met koud water en giet het griesmeelmengsel erin.
Laat de puddinkjes minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Breng de pruimen, sinaasappelsap en kaneel aan de kook in een steelpannetje.
Laat de saus in ongeveer 10 minuten inkoken.
Plaats een bordje op elk vormpje, draai het geheel om en laat de pudding op het bord glijden.
Serveer de puddinkjes met de sinaasappel-pruimensaus.
Serveertip:
Garneer de puddinkjes met extra geroosterde amandelen en een takje munt voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Duitse Riesling Auslese of een Moscato d'Asti past perfect bij dit romige dessert.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 7g | Vet: 7g | Zout: 0.2g | Sugar: 35g
Receptenplein.nl
Home / koekenpan met antiaanbaklaag / Pagina 5
Chinese tomatensoep van Astrid Veltman
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 liter bouillon
- 2 blik tomatenpuree
- snufje komijn
- zout
- peper
- ½ eetlepel koriander
- boter
- 1 prei
- 1 ui
- 2-3 cm verse gember
- 1 eetlepel suiker
- 1 citroen
- chilisaus
Fruit in een anti-aanbakpan in boter de fijngesneden prei, ui, gember en tomatenpuree
Voeg citroensap, suiker, enkele druppels chilisaus, zout en peper, koriander en komijn toe.
Doe alles over in een ruime pan.
Giet hierbij de bouillon en warm de soep nog enkele minuten door.
Receptenplein.nl
Home / koekenpan met antiaanbaklaag / Pagina 5
Krokante Tilapiafilet met Avocadosalsa en Pijnboompitten
Sappige tilapiafilet met een krokant korstje, geserveerd met een frisse avocadosalsa en geroosterde pijnboompitten. Perfect met gebakken aardappelen en een groene salade!
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g tilapiafilet
- 1 avocado
- 1 tomaat ontzaad en in stukjes gesneden
- 3 el geroosterde pijnboompitten
- 3 el olijfolie
- 2-3 el bloem
- 2 el koriander fijngehakt
- 1 el limoensap
- ½ tl limoenrasp
- Paar druppels tabasco
- Snufje peper
- Snufje zout
Meng 1 eetlepel limoensap met de helft van de limoenrasp, 1 eetlepel olijfolie, de helft van de koriander, enkele druppels tabasco, peper en zout.
Bestrijk de tilapiafilets met het mengsel en laat 10 minuten marineren.
Maak intussen de avocadosalsa door de avocado te schillen, het vruchtvlees in stukjes te snijden en te mengen met de resterende limoensap, limoenrasp, tomaat, koriander, pijnboompitten, enkele druppels tabasco, peper en zout.
Wentel de gemarineerde tilapiafilets door de bloem.
Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak de tilapiafilets 5 minuten per kant goudbruin.
Serveer de gebakken tilapiafilets met de avocadosalsa.
Serveertip:
Serveer met gebakken aardappelen en een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte rosé, zoals Duc de Termes Côtes-de-Saint-Mont Rosé, past perfect bij de frisse smaken van de avocadosalsa.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 40g | Vet: 24g | Zout: 1.1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / koekenpan met antiaanbaklaag / Pagina 5
Ahornsiroop Pannenkoeken
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 279kcal
Author: Cor Klaar
- 225 gram bloem
- 16 gram bakpoeder
- Snufje zout
- 1 theelepel suiker
- 2 middelgrote eieren
- 30 gram gesmolten boter
- 300 ml melk of soja/amandelmelk
- Ahornsiroop
Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout.
Klop de eieren los met de suiker.
Meng de melk met de gezeefde bloem, bakpoeder en zout.
Voeg hier ook de losgeklopte eieren en suiker aan toe.
Voeg als laatste de gesmolten boter toe (niet te warm).
Laat het beslag even rusten.
Bak de pannenkoeken in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Indien beschikbaar, gebruik een inductiekookplaat op stand 2 voor een constante temperatuur.
Serveer de pannenkoeken met ahornsiroop en eventueel met magere kwark, blauwe bessen, honing en gehakte noten voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Chenin Blanc past goed bij de zoete smaak van de ahornsiroop en de luchtige textuur van de pannenkoeken.
Calories: 279kcal | koolhydraten: 37g | Protein: 8g | Vet: 10g | Zout: 0.6g | Sugar: 9g
Receptenplein.nl
Home / koekenpan met antiaanbaklaag / Pagina 5
Rustiek Italiaans Roerei op Meergranenbroodjes
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 479kcal
Author: Cor Klaar
- 4 meergranenbroodjes
- 1 bosje basilicum
- 16 cherrytomaten
- 6 eieren
- Een scheutje volle melk
Snijd de meergranenbroodjes open.
Klop de eieren los in een maatbeker met een scheutje melk.
Hak de basilicum fijn en voeg deze toe aan het eimengsel.
Bewaar enkele mooie basilicumtopjes voor de garnering.
Giet het eimengsel in een koude koekenpan met antiaanbaklaag.
Zet de pan op een laag of middelhoog vuur en roer de eieren langzaam met een houten of kunststof spatel tot ze een stevige massa vormen.
Leg de opengesneden broodjes op borden en schep het roerei er royaal bovenop.
Garneer met zongedroogde tomaatjes en de gereserveerde basilicumtopjes.
Wijnadvies:
Deze Italiaanse delicatesse zou goed samengaan met een lichte, fruitige witte wijn zoals Pinot Grigio of een sprankelende Prosecco.
Calories: 479kcal | koolhydraten: 54g | Protein: 22g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / koekenpan met antiaanbaklaag / Pagina 5