Gevulde Aubergines met Geitenkaas
Heerlijke gevulde aubergines met een hartige vulling van paprika, ui en geitenkaas. Perfect voor een lichte maaltijd.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 2 aubergines
- 2 bekers crème fraîche
- 1 teentje knoflook
- 100 g geitenkaas
- 2 el olijfolie
- 1 paprika
- Peper
- 90 g tomaten
- 1 ui
- Zout
Snijd de kroontjes van de aubergines en halveer ze.
Lepel het vruchtvlees uit de schil, maar laat een rand van 1 cm dikte zitten.
Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verhit de olijfolie, bak de gesnipperde ui 2 minuten.
Voeg de in blokjes gesneden paprika, de knoflook en het auberginevruchtvlees toe en laat dit op laag vuur 10 minuten doorsudderen.
Voeg dan de crème fraîche toe.
Vul de aubergines met dit mengsel en leg de plakjes tomaat erbovenop.
Bak de aubergines 10 minuten in de oven op 225 °C.
Leg de plakjes geitenkaas op de aubergines en bak nog 10 minuten.
Serveertip:
- Serveer met een frisse salade en wat brood.
Wijnadvies:
- Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, of een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 35g | Zout: 1g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 100
Gevulde Flensjes met Prei en Geitenkaas
Verfijnde flensjes gevuld met prei, geitenkaas en honing, een elegant gerecht voor een lichte lunch of diner.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 4 sprietjes bieslook
- 50 g bloem
- 20 g boter
- 1 groot ei
- 100 g geitenkaas
- 4 tl honing
- 1½ dl melk
- 1 tl olie
- 1 prei dun
- Zout
Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom.
Klop het ei los en roer het door de bloem.
Roer er scheutje voor scheutje de melk door tot een glad beslag.
Roer de olie erdoor en laat het beslag ± 30 minuten rusten.
Roer het beslag nogmaals door.
Verhit 5 g boter in een koekenpan, schenk er 1/4 van het beslag in en bak de flensjes aan beide kanten goudbruin.
Laat de flensjes afkoelen en verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie.
Maak de prei schoon en snijd in dunne ringetjes.
Snijd de geitenkaas in 8 plakjes.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Neem de flensjes uit de folie, verdeel de prei, geitenkaas en honing over het midden, maak ze dicht als buideltjes en bind vast met touwtjes.
Zet de buideltjes op ovenschaaltjes en verwarm ± 10 minuten in de oven.
Houd de bieslook enkele seconden in heet water.
Bind de buideltjes dicht met bieslook en verwijder de touwtjes.
Serveertip:
- Serveer direct uit de oven.
Wijnadvies:
- Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 18g | Vet: 22g | Zout: 1g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 100
Gevulde Bladerdeegtorentjes met Vegetarische Mix en Geitenkaas
Verfijnde bladerdeegtorentjes gevuld met een vegetarische mix, groenten en geitenkaas, perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 4 plakjes bladerdeeg diepvries
- 0.5 el boter om in te vetten
- 75 g boter
- 1 courgette
- 1 ei
- 100 g geitenkaas Bettine Blanc
- 0.5 groentebouillontablet
- 0.5 el mangochutney potje
- Peper
- 1 prei
- 250 g vegetarische mix Tivall
- 0.25 liter tomatensap
- 1 tomaat
- 1 ui
Vorm van de vegetarische mix 4 platte schijven.
Verhit 2 el boter in een pan, bak de schijven ± 10 minuten en leg ze op een bord.
Breng water aan de kook, kruis de tomaat in, dompel kort onder, spoel koud af en ontvel.
Snijd de tomaat in vieren, verwijder pitjes en snijd in blokjes.
Pel en snipper de ui.
Was courgette, snijd in stukken en reepjes.
Was prei, snijd in stukken en reepjes.
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een bakplaat in.
Laat het bladerdeeg ± 5 minuten ontdooien.
Klop de eidooier los.
Steek rondjes uit het bladerdeeg.
Leg 2 rondjes op de bakplaat, beleg met geitenkaas, vegetarische schijf en bladerdeegrondje.
Bestrijk de bovenkant met eidooier.
Bak de torentjes ± 25 minuten goudbruin.
Smelt 25 g boter, fruit de helft van de ui glazig.
Voeg tomatensap toe, breng aan de kook en verkruimel het bouillontablet er boven.
Roer de mangochutney erdoor, breng op smaak met peper en laat ± 5 minuten koken.
Verhit de rest van de boter, bak de prei, courgette en de rest van de ui ± 5 minuten.
Roer de tomaatblokjes erdoor.
Verdeel de saus over borden, schep het groentemengsel erbij en zet de torentjes erop.
Serveer met gemengde sla en stokbrood.
Serveertip:
- Serveer met een frisse salade en stokbrood.
Wijnadvies:
- Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot, of een droge witte wijn zoals een Chardonnay.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 25g | Vet: 40g | Zout: 2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 100
Gefrituurde Kaas-Griesballetjes met Spruitjespuree
Hartige gefrituurde kaas-griesballetjes met een romige spruitjespuree, een verrassende combinatie van smaken en texturen.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
koelen1 uur uur
Calories: 580kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g aardappelen
- 25 g boter
- 1 ei
- Frituurvet of -olie
- 50 g griesmeel
- 1 kruidenbouillontablet
- 1 dl melk extra
- 3 ¾ dl melk
- Nootmuskaat
- 125 g oude kaas
- Paneermeel
- Peper
- 300 g spruitjes
- 1 tl Franse tuinkruiden Silvo
- Zout
Snijd de korstjes van de kaas en rasp de kaas grof.
Breng de melk met bouillontablet en tuinkruiden aan de kook.
Roer het griesmeel erdoor en kook ± 5 minuten tot een dikke pap.
Roer de kaas erdoor en laat smelten.
Spoel een bord met koud water, schenk het mengsel erin en laat afkoelen.
Laat 1 uur koud en stijf worden in de koelkast.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Schil aardappelen, snijd in vieren.
Kook aardappelen en spruitjes ± 15 minuten gaar.
Strooi paneermeel in een bord, klop ei los in een ander bord.
Vorm kaas-griesmeelmengsel tot balletjes, wentel door paneermeel, dan door ei en weer door paneermeel.
Verhit frituurvet tot 175 °C.
Bekleed een bord met keukenpapier.
Frituur de balletjes goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm.
Giet aardappelen en spruitjes af, stamp fijn.
Verwarm melk in een steelpannetje, voeg melk en boter toe tot puree ontstaat.
Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat, warm door.
Schep de spruitjespuree in een schaal en leg de kaasgriesmeelballetjes langs de rand.
Serveertip:
- Serveer direct voor de beste smaak en textuur.
Wijnadvies:
- Een stevige witte wijn, zoals een Chardonnay, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.
Calories: 580kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 25g | Vet: 35g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 100
Romige Bonenschotel met Roquefort
Hartverwarmende bonenschotel met romige roquefortsaus, perfect als bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur 45 minuten min
weken bonen8 uur uur
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 bos peterselie fijngehakt
- 1 dl slagroom
- 1 lente-ui fijngehakt
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 tl rozemarijn verkruimeld
- 1 tl zout
- 250 g gedroogde witte bonen geweekt
- 2 teentjes knoflook geperst
- 100 g roquefort verkruimeld
- Boter
- Peper
Kook de geweekte witte bonen in 3/4 liter water met een kruidenbouquet gaar.
Voeg na 1 uur en 15 minuten 1 tl zout toe.
Smoor de paprika, knoflook, lente-ui en rozemarijn in 1 el boter.
Roer de uitgelekte bonen erdoor.
Voeg de roquefort en slagroom toe en laat de kaas smelten.
Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met peper.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en knapperig brood.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn, zoals een Chardonnay, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 100
Aubergine-Mozzarella Ovenschotel
Een smaakvolle aubergineschotel met romige mozzarella en Parmezaanse kaas, perfect voor een Italiaans geïnspireerde maaltijd.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 2 aubergines
- 1 blik tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 1 dl olijfolie extra vergine
- 50 g Parmezaanse kaas
- Versgemalen peper
- 2 bolletjes mozzarella
- 3 eieren
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 1 ui
- Zout
Kook de eieren 10 minuten, pel en snijd in plakjes.
Pel en snipper de ui.
Verhit 1 el olie in een pan en fruit de ui glazig.
Pers de knoflook erboven uit.
Voeg de tomaat en kruiden toe, laat ± 5 minuten sudderen.
Voeg zout en peper toe.
Snijd de mozzarella in plakjes.
Dep de aubergine droog.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de aubergineplakken bruin.
Vet een ovenschaal in en leg de helft van de aubergineplakken dakpansgewijs erin.
Schep de helft van de saus erover en leg er de plakjes ei en de rest van de aubergine op.
Verdeel de rest van de saus erover, leg de mozzarella erop en strooi de Parmezaanse kaas erover.
Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de schotel ± 30 minuten.
Serveer de schotel op een réchaud.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en knapperig brood.
Wijnadvies:
Een Italiaanse rode wijn zoals Chianti of een fruitige witte wijn zoals Pinot Grigio.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 20g | Vet: 30g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 100
Bourtanger Kaasfondue met Ui en Knoflook
Een hartige kaasfondue met een rijke smaak door de toevoeging van uien en knoflook, geïnspireerd op de vesting Bourtange.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 6
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 80 g boter
- 1 runderbouillontablet
- 450 g belegen kaas geraspt
- 7 teentjes knoflook
- ½ l melk
- 1 tl tijm
- 7 uien
Los het bouillontablet op in 1 dl water en laat afkoelen.
Snijd de uien en knoflook fijn en bak ze op laag vuur in 30 g boter glazig.
Maak een roux van de bloem en 50 g boter.
Voeg de bouillon toe aan de roux en zoveel melk tot een gladde saus ontstaat.
Roer de tijm en het ui-knoflookmengsel erdoor.
Breng op halfhoog vuur al roerend op temperatuur en laat de kaas langzaam smelten.
Blijf roeren tot alle kaas gesmolten is.
Serveer de fondue op een fonduebrander.
Serveertip:
Lekker met stokbrood, champignons, stukjes paprika en kleine geblancheerde roosjes bloemkool of broccoli.
Wijnadvies:
Een volle, droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Franse Rhône past goed bij de hartige smaken van de fondue.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 100
Kaasfondue met ham en champignons
Romige kaasfondue met ham en champignons, een hartige variant op de klassieke kaasfondue.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 35 gram boter
- 35 gram bloem
- Champignons gebakken
- 2 eieren gesplitst
- Ham in stukjes
- ¼ liter melk
- Peper
- 300 gram geraspte kaas extra belegen of een mix van oud en belegen
- Zout
Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor tot het deeg loslaat van de bodem.
Roer scheut voor scheut de melk erdoor.
Meng de kaas in gedeelten door de melk tot alles gesmolten is.
Voeg de eierdooiers toe en roer goed.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg gebakken champignons en ham toe.
Giet de fondue in de fonduepan en houd warm.
Serveer direct met brood of groenten om te dippen.
Serveertip:
Serveer met stukjes stokbrood, gekookte aardappelen, groenten zoals broccoli, bloemkool of paprika.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay, of een lichte rode wijn.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 35g | Vet: 40g | Zout: 2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 100
Pittige tomaten-kaasfondue
Pittige tomaten-kaasfondue met ui, knoflook en chilipoeder, een smaakvolle variant op de klassieke kaasfondue.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 500 gram geraspte kaas bijvoorbeeld cheddar, gruyère of een mix
- 3 uien gesnipperd
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 liter tomatensap
- 1 kopje bloem
- Zonnebloemolie
- Chilipoeder naar smaak
Bak de uien in zonnebloemolie in een koekenpan tot ze zacht zijn.
Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
Voeg om en om bloem en tomatensap toe en roer goed.
Breng op smaak met chilipoeder.
Doe de kaas erbij en roer tot de kaas helemaal gesmolten is.
Giet de fondue in de fonduepan en houd warm.
Serveer direct met stokbrood en een salade.
Serveertip:
Serveer met stukjes stokbrood, groenten zoals paprika, champignons, broccoli of bloemkool.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais, of een droge rosé.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 40g | Zout: 2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 100
Salade met geitenkaas en druiven
Frisse salade met Romaine sla, andijvie, geitenkaas en druiven, met een honing-mosterddressing.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 krop andijvie
- 12 witte of blauwe druiven
- 200 gram geitenkaas
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel mosterd
- 3 eetlepels olijfolie
- Peper
- 1 krop Romaine sla
- 25 gram zonnebloempitten
- 1 eetlepel wijnazijn
- Zout
Maak de sla en andijvie schoon, scheur klein en verdeel over 4 borden.
Snijd de geitenkaas in plakjes en leg op de sla.
Meng de ingrediënten voor de dressing en verdeel over de salade.
Rooster de zonnebloempitten licht in een droge koekenpan en strooi over de salade.
Garneer met de druiven.
Serveertip:
Serveer als nagerecht met toast en een glas rode port.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, of rode port.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 15g | Vet: 30g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 100