Gevulde Komkommers met Tonijn
Frisse gevulde komkommers met tonijn, tomaat en ei, perfect als zomers voorgerecht.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 6
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 1 grote komkommer
- 1 el olie
- 1 ui
- 500 g tomaten
- 1 tl suiker
- Basilicum
- 1 blik tonijn
- 2 hardgekookte eieren
- 1 citroen
- Peper
- Zout
Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten.
Bestrooi de binnenkant met zout en laat uitlekken.
Fruit de gesnipperde ui in olie en voeg geschilde, ontpitte tomaten, suiker, peper, zout en basilicum toe.
Laat sudderen tot een dikke saus ontstaat en laat afkoelen.
Plet de tonijn en eieren en meng met de afgekoelde tomatensaus.
Dep de komkommer droog en vul met het mengsel.
Serveer koud met sla.
Serveertip:
Lekker met geroosterd brood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past hier goed bij.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 18g | Vet: 9g | Zout: 0.8g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 4
Kalfsvleesballetjes in Tomatensaus
Smeuïge kalfsballetjes, zacht gegaard en geserveerd in een kruidige tomatensaus.
Bereidingstijd40 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 750 g kalfsgehakt
- 150 g oud brood
- 250 ml warme bouillon
- 3 eierdooiers
- 2 el gehakte ui
- 40 g boter
- 1 el gehakte peterselie
- 50 g bloem
- Peper
- Zout
Week het brood in de bouillon en knijp uit.
Fruit de ui in boter en meng met het gehakt, het brood, eierdooiers, peterselie, peper en zout.
Vorm balletjes en rol ze door de bloem.
Breng water aan de kook, voeg zout toe en pocheer de balletjes tot ze boven komen drijven.
Laat nog 2 minuten garen en haal ze eruit.
Serveer met tomatensaus en pasta of groenten.
Serveertip:
Lekker met tagliatelle en Parmezaanse kaas.
Wijnadvies:
Een Italiaanse rode wijn zoals Chianti past goed bij dit gerecht.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 38g | Vet: 22g | Zout: 1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 4
Kalfsschnitzels met Ham en Witte Wijn
Sappige kalfsschnitzels gevuld met ham en tijm, zacht gegaard in een wittewijnsaus.
Bereidingstijd50 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
Klop de kalfsschnitzels plat en leg op elke schnitzel een plakje ham en een takje tijm.
Rol ze op en zet vast met een tandenstoker.
Verhit de olie en bak de rolletjes goudbruin.
Haal ze uit de pan en fruit de gehakte sjalotten, tomatenblokjes en geplette knoflook in het braadvet.
Voeg de wijn toe en leg de kalfsrolletjes terug in de pan.
Laat 40 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
Serveer met rijst of pasta.
Serveertip:
Lekker met een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een witte wijn zoals Marsala past goed bij dit gerecht.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 45g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 4
Kalfslapjes op z'n Milanees
Knapperig gepaneerde kalfslapjes met een krokante kaaslaag, geserveerd met pasta en geraspte kaas.
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 6 kalfslapjes 125 g per stuk
- 2 eieren
- 50 g bloem
- 100 g paneermeel
- 50 g geraspte kaas
- 1 citroen
- 60 g boter
- 1 el olie
- Peper
- Zout
Snijd kleine inkepingen aan de randen van de kalfslapjes om kromtrekken te voorkomen.
Bestrooi met peper en zout en haal ze achtereenvolgens door de bloem, losgeklopte eieren en paneermeel gemengd met geraspte kaas.
Druk het paneermeel goed aan en laat kort rusten zodat de paneerlaag steviger wordt.
Verhit boter en olie in een koekenpan en bak de kalfslapjes goudbruin aan beide zijden.
Serveer met pasta in boter en een schaaltje geraspte kaas.
Serveertip:
Lekker met een frisse rucolasalade en citroenpartjes.
Wijnadvies:
Een rode Italiaanse wijn zoals Chianti of Ruffino past goed bij dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 40g | Vet: 22g | Zout: 1.1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 4
Hersenen met Tomatenpuree
Een klassiek Frans voorgerecht met zacht gegaarde kalfshersenen in een kruidige tomatensaus.
Bereidingstijd45 minuten min
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 3 kalfshersenen
- 1 blik gepelde tomaten
- 1,5 liter court-bouillon
- 2 el olie
- 1 grote ui
- 1-2 teentjes knoflook
- 1 tl marjolein
- 1 el gehakte peterselie
- 2 el kappertjes
- Peper
- Zout
Bereid de hersenen zoals aangegeven bij ‘Hersenen à la Tartare’ en houd ze warm in court-bouillon.
Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in olie tot glazig.
Voeg de gepelde en ontpitte tomaten, marjolein, peper en zout toe en laat inkoken tot een dikke saus.
Voeg de kappertjes toe en roer goed door.
Giet de saus over de warme hersenen en bestrooi met peterselie.
Serveertip:
Serveer met geroosterd brood of aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Beaujolais past goed bij dit gerecht.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 24g | Vet: 18g | Zout: 1g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 4
Hamburgers met Gefruite Uien
Sappige hamburgers van gekruid rundvlees, geserveerd met goudbruine gefruite uien, ideaal voor een snelle en smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 6
Calories: 430kcal
Author: Cor Klaar
- 700 g rundergehakt
- 100 g broodkruim of paneermeel
- 100 ml bouillon
- 1 el fijngesnipperde ui
- 1 el gehakte peterselie
- 60 g boter
- 4 el olie
- 3 uien
- Peper
- Zout
Week het broodkruim in de bouillon en meng met het gehakt, ui, peterselie, peper en zout.
Vorm platte hamburgers en bak ze in boter en olie tot goudbruin en gaar.
Snijd de uien in ringen en fruit ze in de resterende boter tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
Serveer de hamburgers met de gefruite uien erop.
Serveertip:
Lekker met knapperige frietjes of een frisse salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn of een fris biertje past goed bij dit gerecht.
Calories: 430kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 35g | Vet: 28g | Zout: 1.1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 4
Gebakken Visfilets met Tartaarsaus
Krokant gepaneerde visfilets met een zelfgemaakte tartaarsaus, perfect met gebakken aardappelen of een frisse salade.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 6
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg visfilets
- 2 eieren
- 1 bord bloem
- 1 bord paneermeel
- Peper
- Zout
- Olie of boter om te bakken
Voor de tartaarsaus:
- 1 grote kom mayonaise
- 2 sjalotten
- 2-3 augurken
- 1 scheut Worcestershire-saus
- Peterselie
- Bieslook
- Peper
Klop de eieren los in een diep bord met een snufje peper en zout.
Leg drie borden klaar: één met bloem, één met het geklutste ei en één met paneermeel.
Haal de visfilets eerst door de bloem, daarna door het ei en tot slot door het paneermeel.
Druk licht aan zodat de paneerlaag goed blijft zitten.
Zet de gepaneerde filets 30 minuten in de koelkast zodat de paneerlaag steviger wordt.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de visfilets goudbruin en krokant.
Voor de tartaarsaus: hak de sjalotten, augurken, peterselie en bieslook fijn en meng ze door de mayonaise.
Voeg Worcestershire-saus en peper toe naar smaak.
Serveer de visfilets warm met de tartaarsaus en bijgerecht naar keuze.
Serveertip:
Lekker met gebakken aardappelen of een frisse salade.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Muscadet past goed bij dit gerecht.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 4
Forel met Geroosterde Amandelen en Roomsaus
Een klassiek Frans visgerecht met ovengebakken forel, gegarneerd met geroosterde amandelschilfers en een romige saus. Heerlijk met aardappelen of salade.
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 6 forellen 150 g per stuk
- 150 g amandelschilfers
- 100 g slagroom
- 1 citroen
- 1 tl gehakte peterselie
- 600 g boter of margarine
- Peper
- Zout
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de forellen schoon, spoel af en dep droog.
Bestrooi de binnen- en buitenkant met peper en zout.
Leg de forellen in een ingevette ovenschaal.
Besprenkel met citroensap en strooi de peterselie erover.
Bak de forellen 10 minuten in het midden van de oven.
Haal ze voorzichtig uit de ovenschaal en leg ze op een warme serveerschaal.
Verwarm de room licht in een pannetje en giet over de forellen.
Rooster de amandelschilfers in een beetje boter goudbruin in een koekenpan.
Bestrooi de forellen met de geroosterde amandelen en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen of een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge rosé zoals Rosé de Provence past uitstekend bij dit gerecht.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 38g | Vet: 28g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 4
Flensjes gevuld met Fruit en Vanille-ijs
Dunne, luchtige flensjes gevuld met aardbeienpuree en vanille-ijs, geflambeerd met kirsch.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 6
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 3 dl melk
- 175 g meel
- 2 eieren
- 30 g suiker
- 75 g gesmolten boter
- 1 scheutje rum of kirsch
- 1 kg aardbeien
- 200 g suiker
- 1 citroen
- ½ liter vanille-ijs
- 2 dl kirsch
- Snufje zout
Meng het meel met de melk en klop stevig met een garde.
Voeg de eieren, zout, suiker, gesmolten boter en likeur toe.
Laat het beslag rusten.
Was de aardbeien en verwijder de steeltjes.
Pureer de aardbeien en meng met suiker en citroensap.
Zet in de koelkast.
Bak de flensjes goudbruin en houd ze warm.
Bestrijk de flensjes met de aardbeienpuree en leg er een bolletje vanille-ijs op.
Vouw de flensjes in vieren en leg ze op een verwarmde schaal.
Bestrooi met suiker, giet de kirsch erover en flambeer.
Serveertip:
Serveer direct terwijl de flensjes nog warm zijn.
Wijnadvies:
Een lichte dessertwijn zoals Muscat past perfect bij dit gerecht.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 6g | Vet: 10g | Zout: 0.3g | Sugar: 40g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 4
Italiaanse Canapés met Ham en Kaas
Krokante toastjes belegd met een hartige tomatensaus, ham en gesmolten Gruyère, perfect voor bij de borrel.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 6
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 6 sneetjes brood
- 150 g rauwe ham
- 150 g Gruyère kaas
- 1 blikje tomatenpuree
- 300 ml water
- 1 el bloem
- 1 el olijfolie
- 1-2 sjalotten
- 25 g boter
- Marjolein
- Basilicum
- PeperK
- Zout
- 1 klontje suiker
Fruit de fijngehakte sjalotten in olijfolie met het vet van de ham.
Voeg de bloem toe en laat licht kleuren.
Meng met tomatenpuree, water, suiker, marjolein en basilicum en breng aan de kook.
Snijd de ham in blokjes en voeg toe aan de saus.
Laat zachtjes sudderen.
Rooster de sneetjes brood licht en besmeer met boter.
Strijk de tomatensaus erover en bestrooi met geraspte Gruyère.
Gratineer 5 minuten in de oven en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of als borrelhapje.
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse rode wijn zoals Chianti of Valpolicella past hier goed bij.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 12g | Vet: 15g | Zout: 1.1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 4