Gevulde Komkommers met Tonijn

Gevulde Komkommers met Tonijn

Frisse gevulde komkommers met tonijn, tomaat en ei, perfect als zomers voorgerecht.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 6
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote komkommer
  • 1 el olie
  • 1 ui
  • 500 g tomaten
  • 1 tl suiker
  • Basilicum
  • 1 blik tonijn
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 citroen
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten.
  • Bestrooi de binnenkant met zout en laat uitlekken.
  • Fruit de gesnipperde ui in olie en voeg geschilde, ontpitte tomaten, suiker, peper, zout en basilicum toe.
  • Laat sudderen tot een dikke saus ontstaat en laat afkoelen.
  • Plet de tonijn en eieren en meng met de afgekoelde tomatensaus.
  • Dep de komkommer droog en vul met het mengsel.
  • Serveer koud met sla.

Notities

Serveertip:
Lekker met geroosterd brood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past hier goed bij.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 18g | Vet: 9g | Zout: 0.8g | Sugar: 5g

Kalfsvleesballetjes in Tomatensaus

Kalfsvleesballetjes in Tomatensaus

Smeuïge kalfsballetjes, zacht gegaard en geserveerd in een kruidige tomatensaus.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g kalfsgehakt
  • 150 g oud brood
  • 250 ml warme bouillon
  • 3 eierdooiers
  • 2 el gehakte ui
  • 40 g boter
  • 1 el gehakte peterselie
  • 50 g bloem
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Week het brood in de bouillon en knijp uit.
  • Fruit de ui in boter en meng met het gehakt, het brood, eierdooiers, peterselie, peper en zout.
  • Vorm balletjes en rol ze door de bloem.
  • Breng water aan de kook, voeg zout toe en pocheer de balletjes tot ze boven komen drijven.
  • Laat nog 2 minuten garen en haal ze eruit.
  • Serveer met tomatensaus en pasta of groenten.

Notities

Serveertip:
Lekker met tagliatelle en Parmezaanse kaas.
Wijnadvies:
Een Italiaanse rode wijn zoals Chianti past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 38g | Vet: 22g | Zout: 1g | Sugar: 3g

Kalfsschnitzels met Ham en Witte Wijn

Kalfsschnitzels met Ham en Witte Wijn

Sappige kalfsschnitzels gevuld met ham en tijm, zacht gegaard in een wittewijnsaus.
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Klop de kalfsschnitzels plat en leg op elke schnitzel een plakje ham en een takje tijm.
  • Rol ze op en zet vast met een tandenstoker.
  • Verhit de olie en bak de rolletjes goudbruin.
  • Haal ze uit de pan en fruit de gehakte sjalotten, tomatenblokjes en geplette knoflook in het braadvet.
  • Voeg de wijn toe en leg de kalfsrolletjes terug in de pan.
  • Laat 40 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
  • Serveer met rijst of pasta.

Notities

Serveertip:
Lekker met een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een witte wijn zoals Marsala past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 45g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Kalfslapjes op z’n Milanees

Kalfslapjes op z'n Milanees

Knapperig gepaneerde kalfslapjes met een krokante kaaslaag, geserveerd met pasta en geraspte kaas.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 6 kalfslapjes 125 g per stuk
  • 2 eieren
  • 50 g bloem
  • 100 g paneermeel
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 citroen
  • 60 g boter
  • 1 el olie
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Snijd kleine inkepingen aan de randen van de kalfslapjes om kromtrekken te voorkomen.
  • Bestrooi met peper en zout en haal ze achtereenvolgens door de bloem, losgeklopte eieren en paneermeel gemengd met geraspte kaas.
  • Druk het paneermeel goed aan en laat kort rusten zodat de paneerlaag steviger wordt.
  • Verhit boter en olie in een koekenpan en bak de kalfslapjes goudbruin aan beide zijden.
  • Serveer met pasta in boter en een schaaltje geraspte kaas.

Notities

Serveertip:
Lekker met een frisse rucolasalade en citroenpartjes.
Wijnadvies:
Een rode Italiaanse wijn zoals Chianti of Ruffino past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 40g | Vet: 22g | Zout: 1.1g | Sugar: 1g

Hersenen met Tomatenpuree

Hersenen met Tomatenpuree

Een klassiek Frans voorgerecht met zacht gegaarde kalfshersenen in een kruidige tomatensaus.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Kalfsvlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 kalfshersenen
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1,5 liter court-bouillon
  • 2 el olie
  • 1 grote ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 tl marjolein
  • 1 el gehakte peterselie
  • 2 el kappertjes
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Bereid de hersenen zoals aangegeven bij ‘Hersenen à la Tartare’ en houd ze warm in court-bouillon.
  • Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in olie tot glazig.
  • Voeg de gepelde en ontpitte tomaten, marjolein, peper en zout toe en laat inkoken tot een dikke saus.
  • Voeg de kappertjes toe en roer goed door.
  • Giet de saus over de warme hersenen en bestrooi met peterselie.

Notities

Serveertip:
Serveer met geroosterd brood of aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Beaujolais past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 24g | Vet: 18g | Zout: 1g | Sugar: 4g

Hamburgers met Gefruite Uien

Hamburgers met Gefruite Uien

Sappige hamburgers van gekruid rundvlees, geserveerd met goudbruine gefruite uien, ideaal voor een snelle en smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 430kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 700 g rundergehakt
  • 100 g broodkruim of paneermeel
  • 100 ml bouillon
  • 1 el fijngesnipperde ui
  • 1 el gehakte peterselie
  • 60 g boter
  • 4 el olie
  • 3 uien
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Week het broodkruim in de bouillon en meng met het gehakt, ui, peterselie, peper en zout.
  • Vorm platte hamburgers en bak ze in boter en olie tot goudbruin en gaar.
  • Snijd de uien in ringen en fruit ze in de resterende boter tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
  • Serveer de hamburgers met de gefruite uien erop.

Notities

Serveertip:
Lekker met knapperige frietjes of een frisse salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn of een fris biertje past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 430kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 35g | Vet: 28g | Zout: 1.1g | Sugar: 3g

Gebakken Visfilets met Tartaarsaus

Gebakken Visfilets met Tartaarsaus

Krokant gepaneerde visfilets met een zelfgemaakte tartaarsaus, perfect met gebakken aardappelen of een frisse salade.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg visfilets
  • 2 eieren
  • 1 bord bloem
  • 1 bord paneermeel
  • Peper
  • Zout
  • Olie of boter om te bakken

Voor de tartaarsaus:

  • 1 grote kom mayonaise
  • 2 sjalotten
  • 2-3 augurken
  • 1 scheut Worcestershire-saus
  • Peterselie
  • Bieslook
  • Peper

Instructies

  • Klop de eieren los in een diep bord met een snufje peper en zout.
  • Leg drie borden klaar: één met bloem, één met het geklutste ei en één met paneermeel.
  • Haal de visfilets eerst door de bloem, daarna door het ei en tot slot door het paneermeel.
  • Druk licht aan zodat de paneerlaag goed blijft zitten.
  • Zet de gepaneerde filets 30 minuten in de koelkast zodat de paneerlaag steviger wordt.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de visfilets goudbruin en krokant.
  • Voor de tartaarsaus: hak de sjalotten, augurken, peterselie en bieslook fijn en meng ze door de mayonaise.
  • Voeg Worcestershire-saus en peper toe naar smaak.
  • Serveer de visfilets warm met de tartaarsaus en bijgerecht naar keuze.

Notities

Serveertip:
Lekker met gebakken aardappelen of een frisse salade.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Muscadet past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Forel met Geroosterde Amandelen en Roomsaus

Forel met Geroosterde Amandelen en Roomsaus

Een klassiek Frans visgerecht met ovengebakken forel, gegarneerd met geroosterde amandelschilfers en een romige saus. Heerlijk met aardappelen of salade.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lunch, Ovenschotel, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 6 forellen 150 g per stuk
  • 150 g amandelschilfers
  • 100 g slagroom
  • 1 citroen
  • 1 tl gehakte peterselie
  • 600 g boter of margarine
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maak de forellen schoon, spoel af en dep droog.
  • Bestrooi de binnen- en buitenkant met peper en zout.
  • Leg de forellen in een ingevette ovenschaal.
  • Besprenkel met citroensap en strooi de peterselie erover.
  • Bak de forellen 10 minuten in het midden van de oven.
  • Haal ze voorzichtig uit de ovenschaal en leg ze op een warme serveerschaal.
  • Verwarm de room licht in een pannetje en giet over de forellen.
  • Rooster de amandelschilfers in een beetje boter goudbruin in een koekenpan.
  • Bestrooi de forellen met de geroosterde amandelen en serveer direct.

Notities

Serveertip:

Serveer met gekookte aardappelen of een frisse salade.
Wijnadvies:

Een droge rosé zoals Rosé de Provence past uitstekend bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 38g | Vet: 28g | Zout: 1g | Sugar: 2g

Flensjes gevuld met Fruit en Vanille-ijs

Flensjes gevuld met Fruit en Vanille-ijs

Dunne, luchtige flensjes gevuld met aardbeienpuree en vanille-ijs, geflambeerd met kirsch.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, IJs, Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Servings: 6
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 3 dl melk
  • 175 g meel
  • 2 eieren
  • 30 g suiker
  • 75 g gesmolten boter
  • 1 scheutje rum of kirsch
  • 1 kg aardbeien
  • 200 g suiker
  • 1 citroen
  • ½ liter vanille-ijs
  • 2 dl kirsch
  • Snufje zout

Instructies

  • Meng het meel met de melk en klop stevig met een garde.
  • Voeg de eieren, zout, suiker, gesmolten boter en likeur toe.
  • Laat het beslag rusten.
  • Was de aardbeien en verwijder de steeltjes.
  • Pureer de aardbeien en meng met suiker en citroensap.
  • Zet in de koelkast.
  • Bak de flensjes goudbruin en houd ze warm.
  • Bestrijk de flensjes met de aardbeienpuree en leg er een bolletje vanille-ijs op.
  • Vouw de flensjes in vieren en leg ze op een verwarmde schaal.
  • Bestrooi met suiker, giet de kirsch erover en flambeer.

Notities

Serveertip:
Serveer direct terwijl de flensjes nog warm zijn.
Wijnadvies:
Een lichte dessertwijn zoals Muscat past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 6g | Vet: 10g | Zout: 0.3g | Sugar: 40g

Italiaanse Canapés met Ham en Kaas

Italiaanse Canapés met Ham en Kaas

Krokante toastjes belegd met een hartige tomatensaus, ham en gesmolten Gruyère, perfect voor bij de borrel.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 6 sneetjes brood
  • 150 g rauwe ham
  • 150 g Gruyère kaas
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 300 ml water
  • 1 el bloem
  • 1 el olijfolie
  • 1-2 sjalotten
  • 25 g boter
  • Marjolein
  • Basilicum
  • PeperK
  • Zout
  • 1 klontje suiker

Instructies

  • Fruit de fijngehakte sjalotten in olijfolie met het vet van de ham.
  • Voeg de bloem toe en laat licht kleuren.
  • Meng met tomatenpuree, water, suiker, marjolein en basilicum en breng aan de kook.
  • Snijd de ham in blokjes en voeg toe aan de saus.
  • Laat zachtjes sudderen.
  • Rooster de sneetjes brood licht en besmeer met boter.
  • Strijk de tomatensaus erover en bestrooi met geraspte Gruyère.
  • Gratineer 5 minuten in de oven en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of als borrelhapje.
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse rode wijn zoals Chianti of Valpolicella past hier goed bij.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 12g | Vet: 15g | Zout: 1.1g | Sugar: 5g