Romige kruidenomelet met bosui en kaas
Deze luchtige omelet met bosui, lavas en geraspte kaas is heerlijk als ontbijt of lichte lunch. Snel klaar en boordevol smaak!
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
- 2 blaadjes lavas of een paar druppels aroma
- 20 g margarine
- 25 g geraspte belegen 30+ kaas
- 3 bosuitjes
- 3 eieren
- 3 el halfvolle melk
- Peper
- Zout
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Verwarm de margarine in een koekenpan en smoor de bosuitjes enkele minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Klop de eieren los met de melk.
Hak de lavas fijn en meng deze of een paar druppels aroma door het eimengsel.
Voeg nog wat peper en zout toe.
Schenk het eimengsel over de bosuitjes in de pan.
Strooi de geraspte kaas eroverheen.
Bak de omelet op laag vuur tot het ei gestold is.
Serveertip:
Serveer met een frisse tomatensalade en volkorenbrood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Lekker met een glas droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 13g | Vet: 16g | Zout: 0.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 5
Sappige schnitzel met frisse tomatensalsa
Een snel en smaakvol hoofdgerecht met malse varkensschnitzel en een frisse tomatensalsa van basilicum, kerstomaatjes en citroen.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar
- 1 dl tomatensap
- 1 sjalotje
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 20 gram margarine vloeibaar
- 8 blaadjes basilicum
- 8-10 kerstomaatjes
- Citroensap naar smaak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Maak het sjalotje schoon en snijd het fijn.
Was de kerstomaatjes, halveer ze en snijd ze in partjes.
Knip of snijd de basilicumblaadjes klein.
Meng de tomaatjes, sjalot en basilicum met het tomatensap.
Breng de salsa op smaak met peper, zout en een scheutje citroensap.
Bestrooi de varkensschnitzels met peper en zout.
Verhit de margarine in een koekenpan.
Bak de schnitzels in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin.
Serveer de tomatensalsa bij de schnitzels.
Serveertip:
Lekker met gekookte aardappelen en gestoofde witlof.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een frisse rosé of een lichte rode wijn zoals pinot noir.
Calories: 290kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 28g | Vet: 17g | Zout: 0.8g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 5
Groente Medley met Zongedroogde Tomaatjes
Een snelle en slanke groentemix met aubergine, courgette en zongedroogde tomaatjes. Perfect voor een gezonde maaltijd!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 eetlepel olie
- 1 rode ui
- 2 zongedroogde tomaatjes op olie
- oregano
- zout
Was de aubergine en de courgette en snijd ze in plakken.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Fruit de ui zacht in de olie.
Voeg de aubergine en de courgette toe en smoor de groente in 10 minuten gaar.
Snijd de tomaatjes klein en voeg ze de laatste 5 minuten toe.
Maak de groente op smaak met zout en wat oregano.
Serveertip:
Lekker met een kalkoentournedos en aardappelen.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze groentemix.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 5
Vegetarische Shoarmabroodjes met Saus
Geniet van deze snelle, smakelijke vegetarische shoarmabroodjes met een frisse saus en een gezonde mix van groenten en vegetarische shoarmamix. Perfect voor een lichte maaltijd!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
- 10 gram margarine
- 1 eetlepel shoarmakruiden
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 2 eetlepels slasaus
- 2 eetlepels yoghurt
- 200 gram vegetarische mix veg. gehakt, roerbak- of tofureepjes
- 4 shoarmabroodjes
- 6 sprieten bieslook
- 1 kleine ui
- 100 gram sla
- 1 theelepel gembersiroop
- Peper en zout
Maak een sausje door de slasaus, yoghurt, tomatenketchup, gembersiroop, peper en zout te mengen.
Was de bieslook, knip deze klein en meng door het sausje.
Maak de ui schoon en snijd deze klein.
Fruit de ui in de margarine in een koekenpan tot deze glazig is.
Bak de vegetarische mix met de shoarmakruiden in de pan tot deze rul en gaar is.
Rooster de shoarmabroodjes in de broodrooster, op de barbecue of onder de grill.
Vul de broodjes met de gemengde sla, de shoarmamix en een schep van de saus.
Serveertip:
Serveer de shoarmabroodjes met een frisse tomatensalade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 27g | Protein: 10g | Vet: 9g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 5
Rösti met Pompoen
Maak deze heerlijke, knapperige rösti met pompoen, perfect als bijgerecht voor iedere gelegenheid. Snel en makkelijk te bereiden!
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 1 appel fijn geraspt
- 100 g pompoen fijn geraspt
- 3 eieren
- 50 g havermout
- 1 sjalot fijn gesneden
- 300 g aardappelen geschild en fijn geraspt
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- traubenkernolie naar smaak
- nootmuskaat naar smaak
Schil de aardappelen en rasp ze fijn.
Rasp de pompoen en de appel ook fijn.
Snijd de sjalot fijn.
Meng alle ingrediënten goed in een grote kom.
Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verhit olie in een koekenpan.
Zet met een lepel kleine hoopjes van het mengsel in de pan.
Bak de rösti aan beide zijden goudbruin en knapperig.
Serveertip:
Serveer de rösti met een frisse salade of als bijgerecht bij vlees of vis.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Grüner Veltliner past goed bij dit gerecht.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 5g | Vet: 7g | Zout: 0.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 5
Italiaans gestoofde snijbiet met ansjovis
Deze snel te maken Italiaanse snijbiet combineert de hartige smaak van ansjovis met frisse citroen en pittige chili voor een heerlijk groentegerecht.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 130kcal
Author: Cor Klaar
- 1 à 2 ansjovisfilets
- 1 citroen alleen de schil, geraspt
- 1 eetlepel olijfolie extra voor serveren
- 1 snufje peper
- 1 snufje zout
- 1 teentje knoflook
- 1 verse chili of ½ theelepel chilipoeder
- 200 g snijbietbladen
Verhit olijfolie in een koekenpan.
Stoof hierin de fijngesneden knoflook zachtjes aan.
Voeg naar smaak fijngesneden verse chili of chilipoeder toe.
Doe de ansjovisfilets erbij en druk ze met een lepel fijn tot ze oplossen.
Voeg de grof gesneden snijbiet toe aan de pan.
Laat de snijbiet op laag vuur, onbedekt, in eigen vocht slinken.
Breng op smaak met een snufje zout, peper en geraspte citroenschil.
Besprenkel voor het serveren met wat extra olijfolie.
Serveertip:
Heerlijk bij gegrild vlees of een stukje focaccia.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Vermentino of Pinot Grigio.
Calories: 130kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 4g | Vet: 11g | Zout: 1.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 5
Snijbiet met spek en kruiden
Een eenvoudig Duits bijgerecht met snijbiet, spek en een kruidige toets van nootmuskaat. Snel klaar en boordevol smaak.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Land van herkomst: Duitsland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 160kcal
Author: Cor Klaar
- 1 bosje peterselie
- 400 g snijbietbladen
- 2 uien fijngehakt
- 100 g spek in zeer kleine blokjes
- Nootmuskaat naar smaak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Bak het spek kort in een koekenpan.
Voeg de fijngehakte ui en peterselie toe en bak deze mee.
Doe de snijbietbladen erbij en laat deze al roerend slinken.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Serveertip:
Serveer met gekookte aardappels of als groentegerecht bij vlees of vis.
Wijnadvies:
Lekker met een frisse Riesling of een lichte Pinot Blanc.
Calories: 160kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 7g | Vet: 12g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 5
Italiaanse Hapjesmix voor Elke Gelegenheid
Een heerlijke mix van Italiaanse hapjes met tomaat, mozzarella, pesto en pijnboompitten – ideaal voor een borrel of feestelijke gelegenheid.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 160kcal
Author: Cor Klaar
Bakje
mes
Oven of toaster
theelepel
- 1 doosje cherrytomaatjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 handje basilicum
- 1 handje bieslook
- 1 half zakje pijnboompitjes
- ¼ mozzarella
- ¼ pakje roomkaas
- 2 eetlepels groene pesto
- 2 sneetjes brood
- 1 teentje knoflook
- Peper en zout
Snij de kapjes van 8 cherrytomaten en hol ze uit met een theelepel.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Vul 4 tomaten met groene pesto en garneer met pijnboompitjes.
Meng roomkaas, bieslook, peper en zout en vul 4 tomaten met dit mengsel.
Garneer deze met losse stukjes bieslook.
Voor de Prikker 'Caprese':
Snij 4 cherrytomaten in drieën.
Snij 8 blokjes mozzarella.
Gebruik 8 blaadjes basilicum.
Rijg op 4 prikkers afwisselend tomaat, basilicum en mozzarella.
Voor de Bruschetta:
Snij 2 sneetjes brood schuin doormidden en verwijder de korstjes.
Smeer in met olijfolie en wrijf in met een teentje knoflook.
Toast het brood krokant in een oven of toaster.
Bestrijk de toast met groene pesto.
Serveer alle vier de hapjes samen op een bord.
Serveertip:
Serveer op een houten plank met verse basilicum als garnering.
Wijnadvies:
Lekker met een glas gekoelde Italiaanse witte wijn of een cocktail met Amaretto
Calories: 160kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 0.6g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 5
Spruitjes met oosterse twist
Een verrassend oosters groentegerecht met knapperige taugé en kruidige spruitjes – ideaal als gezond hoofdgerecht.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 125kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels ketjap manis
- 200 gram taugé
- 750 gram spruitjes
- 1 volle theelepel kerriepoeder
- Zout naar smaak
Maak de spruitjes schoon en halveer ze indien ze groot zijn.
Breng water aan de kook met wat zout en kook de spruitjes in ongeveer 8 minuten beetgaar.
Giet de spruitjes af en laat ze goed uitlekken.
Verhit de olie in een grote koekenpan of wok.
Voeg de kerriepoeder toe en bak deze kort aan in de olie.
Voeg de spruitjes toe en roerbak deze enkele minuten.
Voeg daarna de taugé toe en bak nog 2 tot 3 minuten mee.
Breng het gerecht op smaak met ketjap manis en citroensap.
Roer goed door en verwarm nog kort.
Serveertip:
Serveer met gekookte rijst of noedels voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Heerlijk met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Verdejo.
Calories: 125kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 5g | Vet: 5g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 5
Groentekoekjes met Selderij, Pastinaak en Wortel
Deze heerlijke groentekoekjes zijn een smakelijk bijgerecht of hartig hapje, perfect voor elk moment van de dag. Eenvoudig te maken met wortel, pastinaak en selderij.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Land van herkomst: Europa Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 2 eieren
- 2 el olijfolie
- 400 g selderij en/of pastinaak en/of wortel schoongemaakt en fijn geraspt
- 4 el kwark of yoghurt
- 5 el boekweitmeel of tarwemeel
- 1 tl korianderzaad gemalen
- 2 tl citroensap
- Peper en zout
Meng de olie, kwark of yoghurt en eieren in een kom.
Voeg peper, zout en de gemalen korianderzaad toe en meng goed door.
Besprenkel de geraspte groente met citroensap.
Meng de groente met het meel en de overige ingrediënten.
Kneed van dit mengsel 10 tot 14 koeken.
Verhit een koekenpan met wat boter of olie op laag vuur.
Bak de koeken aan beide kanten langzaam bruin.
Serveertip:
Serveer de groentekoekjes met een frisse salade of een dip naar keuze, zoals een yoghurt-knoflooksaus.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past perfect bij deze groentekoekjes.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 4g | Vet: 6g | Zout: 0.3g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 5