Kalkoendriehoekjes met gesmoorde spruiten

Kalkoendriehoekjes met gesmoorde spruiten

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kalkoen
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Aller Hande

Equipment

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg diepvries, pakje à 450 g
  • 2 zakjes spruitjes à 450 g
  • 1 schaaltje kalkoenblokjes ca. 300 g
  • 1 pakje verse roomkaas met knoflook en kruiden 150 g)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g vloeibare margarine
  • 100 ml groentebouillon van blokje
  • 2 eetlepel(s) pijnboompitten

Instructies

  • Oven op 225 °C voorverwarmen.
  • Deeg op aanrecht uitspreiden en laten ontdooien.
  • Spruitjes schoonmaken.
  • Kalkoen in midden van deeg verdelen en met zout en peper bestrooien.
  • Boursin erover verdelen en plakjes deeg er diagonaal overheen klappen.
  • Met vork randen goed dichtmaken en flapjes in midden van oven in 25 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • In Hapjesspan margarine verhitten en ui met knoflook fruiten.
  • Spruiten en bouillon toevoegen, pan afdekken en spruiten in 8 minuten gaarsmoren.
  • In droge koekenpan pijnboompitten roosteren.
  • Spruiten over vier borden verdelen en met pijnboompitten bestrooien.
  • Flapjes ernaast leggen.

Kalkoenstroganoff met broccoli

Kalkoenstroganoff met broccoli

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kalkoen
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Aller hande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 500 g broccoli
  • 2 gele paprika's
  • 1 ui
  • 3 eetlepel(s) boter of margarine
  • 2 schaaltjes kalkoenmedaillons à ca. 250 g
  • 1 zakje stroganoffsaus 40 g

Instructies

  • Aardappels schillen, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken.
  • Broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in repen snijden.
  • Ui pellen, halveren en in ringen snijden.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Kalkoen in ca. 4 minuten bruin bakken.
  • Intussen broccoli in ca. 5 minuten beetgaar koken.
  • Kalkoen uit pan nemen en warmhouden.
  • In bakvet paprika's en ui ca. 4 minuten bakken.
  • Intussen saus bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Kalkoen nog ca. 3 minuten met groente meeverwarmen.
  • Saus door kalkoen-groentemengsel roeren.

Notities

Serveren met aardappels en broccoli.

Penne met spek spinazie roomsaus

Penne met spek spinazie roomsaus

Snel te maken.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g penne pasta
  • 1 pak bladspinazie gesneden diepvries, 450 g
  • 5 gedroogde tomaten op olie potje à 180 g
  • 3 bosuitjes
  • 1 duopakje magere spekreepjes ca. 250 g
  • 1 pakje crème fraîche 200 ml

Instructies

  • Pasta in ca. 12 minuten beetgaar koken.
  • Spinazie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Gedroogde tomaten in reepjes snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden.
  • In droge koekenpan spekreepjes ca. 5 minuten bakken.
  • Crème fraîche, tomaten en bosuitjes toevoegen en ca. 1 minuut meeverwarmen.
  • Spinazie door spekmengsel scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Pasta afgieten en serveren met saus.

Notities

Lekker met geraspte pittige kaas.

Penne met rundvlees en venkel

Penne met rundvlees en venkel

Snel te maken.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 vleestomaten
  • 2 venkelknollen
  • 300 g penne rigate zak à 500 g
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 schaal runderreepjes ca. 400 g
  • 2 theelepel aardappelzetmeel
  • 100 g gorgonzola blauwaderkaas

Instructies

  • Water koken.
  • Vleestomaten kruislings insnijden en onderdompelen in kokend water.
  • Velletjes verwijderen en tomaten in stukjes snijden.
  • Harde delen van venkel verwijderen.
  • Venkel wassen en in plakjes snijden.
  • Penne koken volgens aanwijzing op verpakking.
  • In tussentijd helft margarine in pan verhitten, tomaten, venkel en zout toevoegen. Venkel in 15 minuten met deksel op pan gaarsmoren.
  • In koekenpan rest van margarine verhitten.
  • Runderreepjes bestrooien met peper en bruin en gaar bakken.
  • Aardappelzetmeel losroeren met 1 eetlepel water en door venkelmengsel roeren.
  • Gorgonzola toevoegen en laten smelten.
  • Pasta op borden scheppen.
  • Venkelmengsel erover verdelen en runderreepjes er bovenop leggen.

Bietenstamppot met visschnitzel

Bietenstamppot met visschnitzel

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Stamppot, Vis
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 appel goudrenet
  • 1 schaaltje rode bietjes gekookte 500 g
  • 4 eetlepel(s) boter
  • 1 pak zee schnitzels diepvries, 400 g
  • 2 eetlepel(s) kruidenazijn fles, à 500 ml
  • 1 pak aardappelpuree voor stamppot met baconsmaak 2 zakjes à 112 g
  • 1 eetlepel(s) Franse mosterd

Instructies

  • Uien pellen en snipperen.
  • Appel schillen en in blokjes snijden.
  • Bieten pellen en in blokjes snijden.
  • In braadpan 2 eetlepels boter verhitten en uien ca. 4 minuten fruiten.
  • In koekenpan rest van boter verhitten en zee schnitzels bakken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Bieten, appel en azijn bij ui voegen en ca. 8 minuten goed mee verwarmen.
  • Puree bereiden volgens gebruiksaanwijzing en mengen met bietenmengsel.
  • Op smaak brengen met mosterd.
  • Stamppot serveren met schnitzels.

Biefstuk met pestoboontjes

Biefstuk met pestoboontjes

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g aardappels geschild / kruimige
  • 150 g sperziebonen
  • 1 zakje stoneleeks
  • ½ pot tomaten semi-gedroogde
  • 100 g groene aspergetips
  • 100 g groene pesto
  • 2 eetlepel(s) basilicumblaadjes
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 125 ml crème fraîche
  • cayennepeper
  • 40 g roomboter
  • 2 biefstukken
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • ½ pot zwarte olijven zonder pit / in plakjes
  • 4 toefjes basilicum verse

Instructies

  • Kook de aardappels in water met zout in ca. 20 minuten gaar.
  • Kook de sperziebonen ca. 10 minuten in ruim water beetgaar.
  • Giet ze af.
  • Snijd de stoneleeks in even lange stukken als de bonen.
  • Giet de gedroogde tomaten af en schenk de opgevangen olie in een hoge beker.
  • Snijd de tomaten in stukjes.
  • Voeg 1 eetlepel van de tomaatstukjes aan de beker toe en pureer alles met de staafmixer.
  • Schep 2 eetlepels pesto en de basilicumblaadjes in een andere hoge beker, voeg 1 eetlepel olijfolie toe en pureer met de staafmixer.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan.
  • Roerbak de bonen, stoneleeks en asperges 2-3 minuten en voeg een flinke lepel pesto toe.
  • Giet de aardappels af.
  • Wrijf ze door een zeef.
  • Klop de aardappelpuree luchtig met 3 eetlepels olijfolie, een flinke dot crème fraîche en naar smaak cayennepeper.
  • Schep de rest van de tomaatstukjes erdoor.
  • Verhit de boter en 1 eetlepel olie in een koekenpan.
  • Halveer de biefstukken.
  • Bestrooi ze met zout en peper en bak ze in 4-5 minuten bruin vanbuiten en rosé van binnen.
  • Voeg de knoflook en olijven toe en bak even mee.
  • Verdeel de groenten over vier voorverwarmde borden.
  • Schep daarop een flinke lepel aardappelpuree.
  • Snijd de biefstukken in plakjes en leg ze ertegen aan.
  • Schep de olijvenjus erover.
  • Garneer het bord met druppels rode en groene saus en een toefje basilicum.

Notities

Topkok winnend recept aflevering 3, 2006. Judith Elders is de winnaar van deze aflevering.
Haar gerecht is puur Italiaans. Origineel is de aardappelpuree die met gedroogde tomaat op
smaak is gebracht. De tweekleuren olie geven naast een lekkere smaak óók een mooie kleur
aan het gerecht.

Bietjessalade met geroosterde hazelnoten

Bietjessalade met geroosterde hazelnoten

AllerHande december 2003
Recept categorieën: Groenten, Noten, Salade, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zakje hazelnoten 65 g, grofgehakt
  • 1 theelepel karwijzaad kummel
  • 2 eetlepel(s) diksap appel fles à 400 ml, Biologisch
  • 2 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel(s) ciderazijn fles à 250 ml, Biologisch
  • 6 eetlepel(s) walnootolie
  • 1 zak eikenbladslamelange 100 g
  • 4 rode bietjes gekookt

Instructies

  • In droge koekenpan hazelnoten rondom bruin roosteren.
  • Op bord laten afkoelen.
  • Vervolgens karwijzaad kort roosteren en over hazelnoten strooien.
  • In kom dressing kloppen van diksap, mosterd, azijn en olie.
  • Dressing op smaak brengen met zout en peper.
  • In schaal sla omscheppen met helft van dressing.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Bietjes in dunne plakjes snijden en op sla leggen.
  • Rest van dressing erover druppelen.
  • Salade bestrooien met hazelnoot en karwijzaad.

Bietjesrösti met appel en speklapjes

Bietjesrösti met appel en speklapjes

AllerHande januari 2004
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 eetlepel boter
  • 1 zak rösti diepvries, 600 g
  • 8 speklapjes à ca. 100 g
  • 4 appels bijv. goudrenetten
  • 1 bakje bietjes geraspte 400 g, uitgelekt

Instructies

  • In koekenpan ui in 1 eetlepel boter fruiten.
  • Rösti toevoegen en in 15 minuten goudbruin bakken, regelmatig omscheppen.
  • Speklapjes inwrijven met zout en peper.
  • In andere koekenpan 1 eetlepel boter verhitten en speklapjes in 5 minuten per kant bruin en krokant bakken.
  • Vlees uit pan nemen en op bord onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Intussen appels schillen, met appelboor klokhuis verwijderen en van appels elk 4 dikke, gelijkvormige plakken snijden.
  • Appelplakken in achtergebleven spekvet aan beide kanten in 2-3 minuten bruinbakken.
  • Bietjes door rösti mengen en nog enkele minuten meebakken.
  • Rösti pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Speklapjes op appelplakken op bord leggen, bietjesrösti ernaast scheppen.

Afrikaanse couscousburger

Afrikaanse couscousburger

AllerHande februari 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Zuid Afrika
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) couscous
  • 300 g rundergehakt
  • ½ eetlepel(s) shoarmakruiden
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 2 takjes munt in reepjes
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepel(s) olie

Instructies

  • In kom couscous in 50 ml kokend water 6 minuten wellen.
  • In kom rundergehakt, gewelde couscous, shoarmakruiden, sjalot, munt, zout en peper door elkaar kneden.
  • Gehakt in 4 gelijke porties verdelen en tot hamburgers vormen.
  • In koekenpan olie verhitten en hamburgers op matig vuur in 8-10 minuten gaar en bruin bakken, halverwege keren.

Varkenshaas met pindasaus

Varkenshaas met pindasaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 varkenshaasje 300 g,
  • 1 zakje mix voor satémarinade 40 g, Conimex, 3 eetlepels olie,
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 eetlepel(s) gembersiroop Royal Mail,
  • 1 kleine rode Spaanse peper
  • 25 g pinda's ongezouten
  • 1 bosuitje
  • 100 g satésaus pot à 350 g, AH

Instructies

Voorbereiding:

  • Varkenshaasje in plakjes van1 cm dik snijden.
  • In kom marinademix, 1 eetlepel olie, ketjap en gembersiroop door elkaar roeren.
  • Plakjes vlees erdoor scheppen en 15 minuten laten staan.
  • Spaanse peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in dunne reepjes snijden.
  • Pinda's fijnhakken.
  • Bosuitje in dunne ringetjes snijden.

Bereiding:

  • Twee borden voorverwarmen.
  • In pan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Peperreepjes en bosui 1 minuut zachtjes bakken.
  • 80 ml water en satésaus toevoegen.
  • Al roerend verwarmen tot gladde saus ontstaat.
  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Plakjes vlees in 4 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren.
  • Rest van koude marinade en gehakte pinda's door satésaus roeren.
  • Nog1 minuut goed doorwarmen.
  • Plakjes varkenshaas op warme borden leggen.
  • Satésaus erover en ernaast scheppen.