Gegrilde Kalkoenrolletjes met Prei en Amandel Puree
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 460kcal
Author: Cor Kevenaar
- ½ zakje amandelschaafsel
- 1 zak diepvries aardappelpuree 750 g
- 2 pakken diepvries prei à la crème 450 g per pak
- 2 grote kalkoenfilets totaal ca. 400 g
- ½ eetlepel Provençaalse kruiden
- 100 g rauwe ham
- 25 g boter
- Zout en peper naar smaak
Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.
Laat het vervolgens afkoelen op een bord.
Verwarm de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
Verwarm de prei in een pan volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de kalkoenfilets in de lengte doormidden en bestrooi met peper en Provençaalse kruiden.
Wikkel de kalkoenfilets in de rauwe ham.
Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de kalkoenfilets in 3-4 minuten aan elke kant goudbruin en gaar.
Verdeel de prei, aardappelpuree en kalkoenfilets over vier borden.
Garneer de aardappelpuree met het geroosterde amandelschaafsel.
Breng indien nodig op smaak met zout en extra peper.
Wijnadvies:
Deze gegrilde kalkoenrolletjes met prei en amandel puree gaan goed samen met een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc. De frisse en fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van het gerecht aan en zorgen voor een gebalanceerde maaltijdervaring.
Calories: 460kcal | koolhydraten: 34g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 62
Kalkoen Schnitzels met Rauwe Ham en Kaas
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Kevenaar
- Kalkoenmedaillons
- Citroensap
- Zout
- Peper
- Gedroogde Italiaanse kruiden
- Bloem
- Geraspte kaas bijv. Grana Padano
- Ei losgeklopt
- Paneermeel
- Olijfolie
- Rauwe ham in dunne reepjes gesneden
Maak minischnitzels van de kalkoenmedaillons.
Kruid de schnitzels met citroensap, zout, peper en gedroogde Italiaanse kruiden.
Wentel de schnitzels eerst door een mengsel van bloem en geraspte kaas, vervolgens door het losgeklopte ei en daarna door paneermeel.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de schnitzels goudbruin en gaar aan beide zijden.
Bak de dunne reepjes rauwe ham uit in dezelfde pan tot ze knapperig zijn.
Strooi de uitgebakken ham over de schnitzels voor het serveren.
Wijnadvies:
Deze kalkoen schnitzels met rauwe ham en kaas passen goed bij een Italiaanse rode wijn zoals een Chianti of een Sangiovese. De volle en fruitige smaken van de wijn vullen de hartige smaken van het gerecht aan en zorgen voor een heerlijke combinatie.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 30g | Vet: 18g | Zout: 2g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 62
Kalfsschnitzel met Knapperig Notenkorstje
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Kevenaar
- 100 g hazelnoten of cashewnoten ongezouten
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 - 3 eetlepels bloem
- 1 ei
- 4 ongepaneerde kalfsschnitzels à ca. 125 g
- Zout
- Versgemalen peper
- 1 citroen
- 50 g boter
Maal de hazelnoten of cashewnoten grof en meng ze met het paneermeel.
Zeef de bloem boven een plat bord.
Klop in een diep bord het ei los met 1 eetlepel water.
Bestrooi de kalfsschnitzels met zout en peper en haal ze door de bloem zodat ze volledig bedekt zijn.
Haal de schnitzels vervolgens door het losgeklopte ei en daarna door het notenmengsel.
Druk de noten goed aan en laat de paneerlaagjes 5 minuten opstijven.
Snijd de citroen in 8 partjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de schnitzels in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin en gaar.
Serveer de schnitzels met de partjes citroen.
Lekker met gebakken aardappels en groenten zoals (asperge-)broccoli.
Wijnadvies:
Deze kalfsschnitzel met knapperig notenkorstje past goed bij een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De fruitige tonen van de wijn vullen de milde smaak van het kalfsvlees aan, terwijl de citrustonen zorgen voor een verfrissende combinatie.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 30g | Vet: 35g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 62
Gourmet Kaasburgers met Verfrissende Peer-Komkommersalade
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 handperen geschild en in blokjes gesneden
- 2 komkommers
- 4 eetlepels slasaus
- 100 g jongbelegen kaas in blokjes
- 400 g half-om-half gehakt
- 2 uien in ringen gesneden
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 kaiserbroodjes of broodjes naar keuze
- Zout en peper naar smaak
Breng de blokjes peer met 50 ml water aan de kook in een pan en laat ze 2 minuten doorkoken.
Voeg eventueel suiker naar smaak toe.
Laat de perencompote afkoelen in een kom.
Schil de komkommers, halveer ze en verwijder de zaadjes met behulp van een theelepel.
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange plakken en meng deze met de slasaus, zout en peper naar smaak.
Meng de jongbelegen kaasblokjes met zout en peper door het gehakt.
Verdeel het gehakt in 4 porties en rol er 4 ballen van.
Druk de gehaktballen plat.
Bak de uienringen in 2 eetlepels olie bruin in een koekenpan.
Schep ze op een bord en voeg de resterende olie toe aan het bakvet.
Bak de kaasburgers op hoog vuur aan beide zijden bruin.
Draai het vuur laag en bak de kaasburgers afgedekt in 15-20 minuten gaar.
Snijd de broodjes open en beleg ze met de kaasburgers en gebakken uienringen.
Schep de perencompote op de uienringen en serveer de kaasburgers met de komkommersalade.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de hartige kaasburgers en het frisse van de peer-komkommersalade.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 62
Italiaanse Kiptaart met Citroen en Kruiden
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Cor Kevenaar
- 50 g boter
- 500 g kipfilet
- 3 uien gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 zakje verse Italiaanse kruidenmix 30 g
- 3 eieren
- 250 ml slagroom
- 1 citroen
- 5 plakjes deeg voor hartige taart diepvries, ontdooid
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 225°C.
Verhit 25 g boter in een koekenpan.
Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze aan elke zijde gedurende 3 minuten.
Laat de kip op een bord afkoelen.
Stoof de gesnipperde ui en fijngesneden knoflook in een hapjespan met 25 g boter gedurende 20 minuten.
Snijd salie en rozemarijn (uit Italiaanse kruidenmix) fijn.
De rest van de kruidenmix wordt niet gebruikt.
Klop in een kom de eieren en slagroom los.
Voeg zout, peper, fijngesneden salie en rozemarijn toe.
Boen de citroen goed schoon, rasp de schil fijn en roer de rasp door het eimengsel.
De vrucht wordt verder niet gebruikt.
Bekleed een taartvorm met de plakjes deeg.
Snijd de afgekoelde kipfilets in reepjes en meng ze met het ui- en eimengsel.
Verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem van de taartvorm.
Plaats de taart in de voorverwarmde oven.
Verlaag na 10 minuten de temperatuur tot 175°C en bak de taart nog ca.
40 minuten, tot hij goudbruin en gaar is.
Serveer de taart met een gemengde salade.
Wijnadvies:
Deze Italiaanse kiptaart met citroen en kruiden past goed bij een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen de smaken van de taart aanvullen en zorgen voor een heerlijke combinatie.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 40g | Vet: 40g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 62
Mediterrane Inktvispasta met Diverse Vissoorten
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 520kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 citroen
- 2 komkommers
- 250 g cherrytomaten minitomaatjes
- 100 g gerookte zalm
- 300 g zwarte tagliatelle pasta
- 4 eetlepels olijfolie
- 150 g gekookt mosselvlees
- 125 g roze garnalen
Zet een grote pan met water op het vuur en breng het aan de kook.
Voeg eventueel wat zout toe aan het water.
Voeg een schijfje gewassen citroen toe aan het kookwater voor extra smaak.
Was de komkommers en cherrytomaten.
Snijd de komkommers in lange linten met een kaasschaaf of dunschiller.
Halveer de cherrytomaten.
Snijd de gerookte zalm in stukjes.
Kook de zwarte tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in het kokende water.
Dit duurt meestal 4 tot 6 minuten.
Verhit intussen de olijfolie in een grote koekenpan.
Bak hierin de stukjes gerookte zalm ongeveer 2 minuten op laag vuur tot ze lichtjes van kleur veranderen.
Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de koekenpan en meng deze voorzichtig met de olijfolie en zalm.
Voeg de mosselen, garnalen en cherrytomaten toe aan de pasta en meng alles goed door elkaar.
Verdeel de komkommerlinten over vier borden en schep de inktvispasta met diverse vissoorten er bovenop.
Wijnadvies:
Een frisse en licht droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij dit gerecht.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 49g | Protein: 30g | Vet: 22g | Zout: 1.8g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 62
Gegrilde Biefstukrolletjes met Parmaham in Saliejus
Geserveerd met Aardappelkoekjes en Geroosterde Groenten
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 6 kleine biefstukjes of ossenhaasjes
- Versgemalen zwarte peper
- 1 zakje verse Italiaanse kruidenmix 20 g
- 8-10 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels boter
- 100 g parmaham
- 1 pot vleesfond 380 ml
- 6 grote vastkokende aardappels bijv. Lady Christl
- 1 ei
- 3 uien
- 2 teentjes knoflook
- 6 romatomaten
- 1 courgette
- 1 dunne aubergine
Dep de biefstukjes droog en bestrooi ze met versgemalen zwarte peper.
Pluk de blaadjes salie uit de kruidenmix en scheur de grote blaadjes grof.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de biefstukjes op hoog vuur gedurende 20-30 seconden per kant bruin.
Laat ze daarna op een snijplank afkoelen.
Smelt in het achtergebleven bakvet 1 eetlepel boter en bak de salieblaadjes 1 minuut zachtjes.
Voeg de vleesfond toe en roer de aanbaksels los.
Laat de jus in een sauspan in 15 minuten tot de helft inkoken.
Breng op smaak met zout en peper.
Omwikkel elke biefstuk met 2 plakken parmaham en druk de naden aan.
Leg de biefstukrolletjes in een ovenschaal en dek af met plasticfolie.
Zet zowel de biefstukrolletjes als de jus in de koelkast.
Schil en rasp de aardappels grof.
Spoel de rasp af onder water en dep deze droog met keukenpapier.
Meng de rasp met het losgeklopte ei, zout en peper.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schep bergjes van het aardappelmengsel in de pan.
Druk ze met een lepel plat tot koekjes en bak ze aan beide kanten goudbruin.
Leg ze op keukenpapier om uit te lekken en zet ze afgedekt in de koelkast.
Snijd de uien in ringen.
Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak de uienringen zachtjes gedurende 15 minuten.
Voeg de geperste knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
Schep de tijmblaadjes erdoor.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Snijd de tomaten, courgette en aubergine in dunne plakjes.
Verdeel de uien over een ingevette ovenschaal en schik de groenteplakjes er dakpansgewijs bovenop.
Bestrooi royaal met peper en druppel er 4 eetlepels olie over.
Zet de schaal afgedekt in de koelkast.
Haal alle voorbereide ingrediënten ruim voor het diner uit de koelkast.
Zet de groenteschaal in het midden van de voorverwarmde oven en rooster de groenten in ongeveer 45 minuten gaar.
Leg de aardappelkoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm ze in de oven.
Bak de biefstukrolletjes in 10-12 minuten rosé in de oven.
Haal ze uit de oven en laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Verwarm de jus en klop er met een garde 1 eetlepel koude boter door.
Verdeel de geroosterde groenten over vier warme borden, leg de biefstukrolletjes ernaast en serveer met de aardappelkoekjes en de jus.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 62
Hazenrugfilet met Verse Cranberrysaus
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Kevenaar
- 100 ml rode port
- 50 g suiker
- 250 g verse cranberry's
- 2 hazenrugfilets ieder 2 stuks, op kamertemperatuur
- 25 g boter
Breng in een pan de rode port met suiker aan de kook en laat het 2-3 minuten inkoken.
Schep de verse cranberry's door het portmengsel en verwarm ze op laag vuur gedurende 7-8 minuten, totdat de bessen beginnen te knappen.
Indien gewenst, laat de saus afkoelen en bewaar afgedekt.
Verwarm de oven voor op 150°C.
Leg de hazenrugfilets op een snijplank en vouw de smalle punten terug zodat de filets overal even dik zijn.
Steek ze vast met cocktailprikkers.
Verhit de boter in een koekenpan.
Bak de hazenrugfilets rondom bruin in ongeveer 2 minuten.
Leg het vlees in een ovenschaal en laat het in de oven in 6-8 minuten van binnen rosé worden.
Roer ondertussen de cranberrysaus door het bakvet en verwarm de saus kort.
Snijd de hazenrugfilets schuin in plakken en leg ze op vier warme borden.
Schep de saus over het vlees en serveer de rest van de saus ernaast.
Wijnadvies:
Deze hazenrugfilet met verse cranberrysaus past goed bij een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon. De volle smaken van de wijn vullen de rijke smaken van het gerecht mooi aan.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 10g | Zout: 0.1g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 62
Gegratineerde Hartige Wentelteefjes met Uiencompote
Allerhande
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 8 eetlepels olijfolie
- 4 uien grof gesnipperd
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 3 - 4 eetlepels abrikozenjam
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
- 6 sneetjes donker Twents volkorenbrood
- 150 g belegen kaas geraspt
- Zout en peper naar smaak
Verhit 2 eetlepels olie in een pan.
Voeg de ui toe en laat deze met deksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar worden.
Schep regelmatig om.
Voeg het kerriepoeder toe aan de ui en bak nog 1-2 minuten zonder deksel.
Roer regelmatig door.
Meng de abrikozenjam door het uienmengsel.
Laat afkoelen en breng op smaak met zout en peper.
Klop de eieren in een diep bord los met de melk, Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak.
Halveer de sneetjes brood diagonaal en wentel ze één voor één door het eimengsel.
Leg ze in een ander diep bord en schenk de rest van het eimengsel erover.
Laat 10 minuten weken.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan.
Druk de sneetjes brood stuk voor stuk aan beide kanten in de geraspte kaas.
Bak ze per 4 in de hete olie goudbruin.
Leg de gegratineerde wentelteefjes dakpansgewijs op de borden en serveer de uiencompote ernaast.
- Serveer met een winterse salade van witlof, veldsla en rode kool.
- Voor een extra smaakdimensie kun je een vleugje balsamicoazijn toevoegen aan de uiencompote.
- Deze hartige wentelteefjes zijn heerlijk als hoofdgerecht, maar kunnen ook geserveerd worden als een smakelijk bijgerecht bij een brunch.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 62
Geroosterde Groentelasagne met Romige Paprikasaus
Servings: 4 personen
Calories: 680kcal
Author: Cor Kevenaar
- 700 g aardappels Pommes Primeur
- 700 g uien
- 3 rode paprika's
- 1½ theelepel zout
- 1½ theelepel Italiaanse keukenkruiden
- 250 ml olijfolie
- 30 ml witte-wijnazijn
- 12 lasagnevellen pak van 250g
- 2 kroppen sla
- 100 g verse groene pesto
Verwarm de oven voor op 200°C (of gasovenstand 4).
Boen de aardappels goed schoon onder koud water en snijd ze in stukken.
Pel en snijd de uien in stukken.
Was, maak schoon en snijd de rode paprika's in repen.
Leg de aardappels en ui in een braadslede.
Bestrooi met zout en Italiaanse kruiden en besprenkel met 100 ml olijfolie.
Rooster de aardappels en ui in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten, waarbij je ze af en toe omschept.
Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de paprika's zachtjes gedurende ongeveer 25 minuten, regelmatig omscheppen.
Laat de paprika's afkoelen en pureer ze vervolgens samen met de witte-wijnazijn in een keukenmachine of met een staafmixer tot een saus.
Voeg beetje bij beetje 100 ml olie toe tot een mooie saus ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper.
Kook de lasagnevellen in ruim kokend water met 2 eetlepels olie gedurende ongeveer 7 minuten, of tot ze beetgaar zijn.
Laat ze uitlekken in een vergiet.
Verhit de resterende olie in een wok en voeg de gesneden sla in delen toe.
Laat de sla al omscheppend slinken en voeg vervolgens de pesto toe.
Meng goed.
Leg op elk van de vier borden een lasagnevel.
Schep hierop achtereenvolgens 1/3 deel van de paprikasaus, 1/3 deel van de sla en 1/3 deel van het aardappel-uienmengsel.
Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten zijn gebruikt.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze geroosterde groentelasagne. De fruitige tonen van de wijn zullen mooi samengaan met de romige paprikasaus en de aardappels.
Calories: 680kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 10g | Vet: 42g | Zout: 2.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 62