Kruidige Gehakt Pindasaus

Kruidige Gehakt Pindasaus

Een rijke en kruidige pindasaus met gehakt, perfect als bijgerecht bij rijst of noedels. Een heerlijke smaakexplosie op tafel!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Saus, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
Jaargetijde:: Herfst
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 ui fijngesneden
  • 1 Spaanse peper zaadjes verwijderd, in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel olie
  • 250 g rundergehakt
  • 3 theelepels kruidenmix gehakt
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 6 eetlepels pindakaas
  • 2 dl melk
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ theelepel gemberwortel

Notities

Serveertip:
Serveer de kruidige gehakt pindasaus met gestoomde rijst of noedels voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Viognier past perfect bij de rijke smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2.5g | Sugar: 8g

Gehaktbrood met Paprika, Prei en Rijst

Gehaktbrood met Paprika, Prei en Rijst

Een smaakvol gehaktbrood met paprika, prei en rijst, gebakken in de oven voor een heerlijk en voedzaam hoofdgerecht.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Winter
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 ui fijngesneden
  • 1 rode paprika fijngesneden
  • 1 kleine prei fijngesneden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Zwarte peper naar smaak
  • 500 g gehakt rundvlees of gemengd
  • 1 zakje kruidenmix gehakt stroganoff
  • 1 ei
  • 90 g gekookte rijst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak de ui, paprika en prei schoon en snijd ze fijn.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflookpoeder tot ze zacht zijn.
  • Voeg de paprika en prei toe en bak enkele minuten mee.
  • Breng op smaak met zwarte peper.
  • Meng in een grote kom het gehakt, de kruidenmix en een ei.
  • Voeg de groenten en gekookte rijst toe en meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over een ovenschaal, zodat er een laag van ongeveer 2 cm dik ontstaat.
  • Bak het gehaktbrood in ongeveer 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Haal het gehaktbrood uit de oven en laat het kort rusten voor het serveren.

Notities

Serveertip:
Serveer het gehaktbrood met een frisse salade of geroosterde groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn, zoals een Merlot, sluit perfect aan bij de hartige smaken van dit gehaktbrood.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 25g | Vet: 14g | Zout: 1.6g | Sugar: 4g

Gehaktballetjes met Gefruite Ui en Bieslook

Gehaktballetjes met Gefruite Ui en Bieslook

Smaakvolle gehaktballetjes met gefruite ui, bieslook en een heerlijke kruidenmix. Perfect als bijgerecht voor een smakelijke maaltijd!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Vlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui fijngesneden
  • 1 theelepel boter of margarine
  • 2 theelepels bieslook
  • 500 g gehakt rundvlees of gemengd
  • 1 zakje kruidenmix gehakt uitjes
  • 1 ei

Instructies

  • Pel de ui en snijd deze fijn.
  • Verhit de boter of margarine in een koekenpan.
  • Fruit de ui op middelhoog vuur tot deze zacht en goudbruin is.
  • Roer de bieslook door de gefruite ui.
  • Doe het gehakt in een mengkom.
  • Voeg de kruidenmix, het ei en de gefruite ui met bieslook toe aan het gehakt.
  • Kneed alles goed door elkaar tot een egaal mengsel.
  • Vorm het gehakt in kleine balletjes of burgers.
  • Bak de gehaktballetjes in een pan met boter of olie goudbruin en gaar.

Notities

Serveertip:
Serveer de gehaktballetjes met een frisse salade of als bijgerecht bij een stamppot.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals Pinot Noir, past uitstekend bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 22g | Vet: 18g | Zout: 1.4g | Sugar: 2g

Gehaktballetjes met Abrikozen en Geroosterde Pijnboompitten

Gehaktballetjes met Abrikozen en Geroosterde Pijnboompitten

Een verrassend smaakvol gerecht met gehakt, gedroogde abrikozen, geroosterde pijnboompitten en een vleugje koriander. Ideaal voor een bijzondere maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Vlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 3 gedroogde abrikozen geweekt of gebruiksklaar
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 500 g gehakt rundvlees of gemengd
  • 1 ei
  • 1 zakje kruidenmix gehakt
  • 1 eetlepel korianderblad

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  • Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
  • Pel en snijd het sjalotje fijn.
  • Doe het gehakt in een mengkom.
  • Voeg de geroosterde pijnboompitten, abrikozenstukjes, sjalotje, het ei, kruidenmix en korianderblad toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Bereid het gehakt zoals je gewend bent: vorm er bijvoorbeeld gehaktballen van en bak ze in een pan met olie of boter goudbruin en gaar.

Notities

Serveertip:
Serveer dit gerecht met een frisse salade en gekruide couscous voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Merlot, past uitstekend bij de rijke smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 28g | Vet: 20g | Zout: 1.1g | Sugar: 6g

Krokante Scholfilet met Kruidenkorst

Krokante Scholfilet met Kruidenkorst

Geniet van deze krokant gebakken scholfilet met een smakelijke kruidenkorst. Snel te bereiden en perfect als hoofdgerecht of bijgerecht!
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Europa
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 350-400 g scholfilet
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel Silvo Kruidenmix Vis Gebakken
  • 25 g boter

Instructies

  • Dep de scholfilets droog met keukenpapier.
  • Meng in een diep bord de bloem met de Silvo Kruidenmix voor gebakken vis.
  • Wentel de scholfilets door het bloemmengsel en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
  • Verhit de boter in een koekenpan en wacht tot een deel van het schuim is weggetrokken.
  • Leg de scholfilets in de hete boter en bak ze op matig hoog vuur gedurende ongeveer 2 minuten aan één kant tot ze goudbruin zijn.
  • Draai de filets voorzichtig om en bak de andere kant nog 1-2 minuten goudbruin.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer de scholfilets met een frisse citroenpartje, een salade van veldsla en aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past uitstekend bij deze krokante scholfilet.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 25g | Vet: 10g | Zout: 0.8g

Krokante Gebakken Krieltjes met Spekblokjes

Krokante Gebakken Krieltjes met Spekblokjes

Geniet van krokant gebakken krieltjes met hartige spekblokjes. Een eenvoudig maar verrukkelijk bijgerecht dat perfect past bij elk hoofdgerecht!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g geschrapte krielaardappelen
  • 1 plak ontbijtspek van ± ½ cm ± 25 g
  • 40 g boter of bakproduct
  • 1 theelepel patat-frites kruiden

Instructies

  • Kook de krielaardappelen in weinig water gedurende 8-10 minuten, totdat ze bijna gaar zijn.
  • Snijd intussen de plak ontbijtspek in kleine blokjes.
  • Verhit de boter of het bakproduct in een koekenpan.
  • Bak de spekblokjes ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de krieltjes toe aan de pan.
  • Bak de krieltjes samen met de spekblokjes in ongeveer 8 minuten goudbruin en krokant.
  • Schep regelmatig om.
  • Bestrooi naar smaak met patat-frites kruiden.
  • Serveer direct als bijgerecht.

Notities

Serveertip:
Lekker bij een stukje gegrilde kipfilet of een stoofschotel voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 8g | Vet: 10g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g

Sappige Kabeljauwfilet met Mediterrane Olijvensalsa

Sappige Kabeljauwfilet met Mediterrane Olijvensalsa

Geniet van deze sappige gebakken kabeljauwfilet, geserveerd met een frisse olijvensalsa van tomaat, kappertjes en citroen. Perfect voor een zomerse maaltijd!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Mediterraan
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Pescatarian
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 tomaat
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en versgemalen peper naar smaak
  • 4 kabeljauwfilets à ca. 150 g
  • 4 theelepels viskruiden
  • 2 klontjes boter

Instructies

  • Snijd de citroen in 4 partjes.
  • Hak de olijven fijn, snijd de tomaat in blokjes en de bosui in ringen.
  • Meng de olijven, tomaat, bosui, kappertjes, peterselie, azijn, olijfolie, zout en peper door elkaar om een frisse salsa te maken.
  • Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide zijden met viskruiden.
  • Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de visfilets in 4-6 minuten goudbruin en gaar, draai ze halverwege om.
  • Verdeel de visfilets over de borden en schep de olijvensalsa erover.
  • Garneer met een partje citroen.

Notities

Serveertip:
Lekker met spaghetti en kort gestoomde broccoli voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Goudbruine Gebakken Aubergine met Kerriekruiden

Goudbruine Gebakken Aubergine met Kerriekruiden

Deze goudbruine gebakken aubergine met een mix van kerrie, knoflookpoeder en basilicum is een snel en smaakvol bijgerecht dat perfect past bij elke maaltijd.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Midden Oosten
Jaargetijde:: Herfst, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 aubergine ca. 350 g
  • 2 eetlepels bloem
  • theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel basilicum
  • 2 eetlepels olie

Instructies

  • Was de aubergine en snijd deze in plakken van ongeveer 1 cm dik.
  • Halveer de plakken.
  • Meng in een bord de bloem met kerriepoeder, knoflookpoeder en basilicum.
  • Wentel de aubergineplakken door het bloemmengsel zodat ze goed bedekt zijn.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aubergineplakken ongeveer 8 minuten, draai ze regelmatig om zodat beide kanten goudbruin en gaar worden.
  • Serveer direct als bijgerecht.

Notities

Serveertip:
Serveer de gebakken aubergine met een frisse yoghurtdip of hummus voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een droge rosé past perfect bij dit kruidige bijgerecht.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 7g | Zout: 0.4g | Sugar: 4g

Entrecôte met Romige Gorgonzolasaus

Entrecôte met Romige Gorgonzolasaus

Sappige entrecôte geserveerd met een rijke, romige gorgonzolasaus. Een klassiek gerecht dat perfect is voor een feestelijk diner!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Saus
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Winter
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 2
Calories: 560kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 entrecôtes elk ca. 200 g
  • 1 sjalotje
  • 100 g gorgonzola
  • 35 g boter
  • Zout naar smaak
  • Silvo 4-Seizoenen peper naar smaak
  • 4 eetlepels witte wijn
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel Silvo Bieslook

Instructies

  • Dep de entrecôtes droog met keukenpapier.
  • Pel en hak het sjalotje fijn.
  • Verkruimel de gorgonzola.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de entrecôtes aan beide kanten bruin.
  • Zet het vuur lager en bak de entrecôtes nog 2-3 minuten per kant.
  • Haal het vlees uit de pan, bestrooi met zout en maal er peper overheen.
  • Houd het vlees warm onder aluminiumfolie of op een voorverwarmd bord.
  • Fruit het sjalotje in het bakvet.
  • Voeg de witte wijn toe en roer de aanbaksels los.
  • Zeef de saus en giet deze terug in de pan.
  • Voeg de slagroom, gorgonzola en bieslook toe en verwarm de saus tot de kaas volledig is opgelost.
  • Serveer de entrecôtes op warme borden en giet de saus erover of serveer deze apart.

Notities

Serveertip:
Serveer met knapperige frietjes of een romige aardappelpuree en een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Barolo of een stevige Merlot sluit perfect aan bij de rijke gorgonzolasaus en de sappige entrecôte.

Nutrition

Calories: 560kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 38g | Vet: 44g | Zout: 1.8g | Sugar: 1g

Kruidige Chili con Carne met Maïsrijst

Kruidige Chili con Carne met Maïsrijst

Een smaakvolle chili con carne geserveerd met rijst en maïs. Perfect voor een hartverwarmend diner vol kruidige aroma's en rijke smaken!
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rijst, Vlees
Land van herkomst: Mexico
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4
Calories: 530kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 250 g Silvo Parboiled rijst
  • 500 g bruine bonen pot, blik of zelf gekookt
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • ½ rode Spaanse peper
  • 20 g margarine
  • 500 g gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree 140 g
  • 3 dl koud water
  • 1 zakje Silvo Kruidenmix Chili Con Carne
  • 1 klein blikje maïskorrels 150 g

Instructies

  • Laat de bruine bonen uitlekken in een vergiet.
  • Pel de ui en snijd deze fijn.
  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
  • Snijd de Spaanse peper in dunne reepjes, verwijder eventueel de zaadjes voor minder pittigheid.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de margarine in een braadpan en fruit de ui, paprika en Spaanse peper kort aan.
  • Voeg het gehakt toe en bak dit rul en goudbruin.
  • Pers de knoflook erboven uit en roer de tomatenpuree erdoor.
  • Meng de kruidenmix met 3 dl koud water en voeg dit toe aan het gehaktmengsel.
  • Breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Voeg de bruine bonen toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes sudderen, af en toe roeren.
  • Laat de maïs uitlekken en meng deze door de gekookte rijst.
  • Serveer de chili con carne samen met de maïsrijst.

Notities

Serveertip:
Serveer deze kruidige chili con carne met een frisse salade en wat zure room als topping. Garneer met verse koriander voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een robuuste rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel past perfect bij dit gerecht. De rijke, fruitige tonen van de wijn vullen de kruidige smaken van de chili con carne mooi aan.

Nutrition

Calories: 530kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 28g | Vet: 18g | Zout: 2.3g | Sugar: 7g