Zalmomelet met Groene Groenten en Hollandaisesaus

Zalmomelet met Groene Groenten en Hollandaisesaus

Deze luchtige zalmomelet met groene groenten en romige Hollandaisesaus is een heerlijk verfijnde maaltijd. Perfect met krieltjes en een glas frisse rosé!
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Ei, Groenten, Hoofdgerechten, Zalm
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g peultjes
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 450 g kleine krieltjes
  • 6 eieren
  • 200 g zalmfilet in snippers
  • 15 g peterselie fijngehakt
  • 2 el boter
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 1 pakje Hollandaisesaus

Instructies

  • Kook de krieltjes in 8 minuten gaar, giet af en houd warm.
  • Klop de eieren los met 3 eetlepels water, bosui, zalmsnippers, zout en peper naar smaak.
  • Verhit in twee koekenpannen elk 1 eetlepel boter en bak vier omeletten één voor één.
  • Voeg indien nodig extra boter toe.
  • Houd de omeletten warm terwijl je de Hollandaisesaus volgens de verpakking bereidt.
  • Roer de fijngehakte peterselie door de saus en voeg de resterende boter toe.
  • Leg de peultjes op de omeletten en klap ze dubbel.
  • Meng de krieltjes met de rest van de peterselie en serveer naast de omelet.
  • Schenk de Hollandaisesaus over de omelet en de krieltjes.

Notities

Serveertip:

Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Antinori Cipresseto Rosato Toscana – een frisse en fruitige rosé die perfect past bij de zalm en romige Hollandaisesaus.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 28g | Vet: 22g | Zout: 1.4g | Sugar: 4g

Romige Biersoep met Citroen en Kaneel

Romige Biersoep met Citroen en Kaneel

Deze romige biersoep met citroen en kaneel is een unieke en hartverwarmende specialiteit. Het opgeklopte eiwit maakt het extra luchtig!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Soep
Land van herkomst: Duitsland
Jaargetijde:: Herfst
Feestdagen etc: oktoberfest
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • ½ el suiker
  • ½ el aardappelzetmeel
  • 1 l De Leeuw Super bier
  • 1 citroenschil
  • ½ tl kaneel

Instructies

  • Klop in een diepe kom de eidooiers met de suiker en het aardappelzetmeel goed door elkaar.
  • Verwarm het bier in een pan met de citroenschil en de kaneel en laat het zachtjes trekken.
  • Giet al kloppend het hete bier langzaam bij de losgeklopte eidooiers.
  • Blijf het mengsel nog enkele minuten krachtig kloppen tot het licht schuimig wordt.
  • Klop de eiwitten stijf in een aparte kom.
  • Serveer de soep warm in kommen en schep het opgeklopte eiwit er als luchtige topping bovenop.

Notities

Serveertip:

Serveer met een stuk versgebakken brood en een glas koud bier voor een complete beleving.

Wijnadvies:

Niet van toepassing, deze soep wordt het best gecombineerd met een licht en kruidig bier.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 6g | Vet: 6g | Zout: 0.3g | Sugar: 5g

Maïskolf met pittige kruidenboter

Maïskolf met pittige kruidenboter

Deze maïskolven met pittige korianderboter zijn de perfecte aanvulling op elke maaltijd, vol smaak en frisheid.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 2 eetlepels koriander geknipt
  • Tabasco naar smaak
  • 4 maïskolven
  • Zout

Instructies

  • Roer de boter met de koriander en tabasco naar smaak door elkaar, doe de boter in een schaaltje en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Maak de maïskolven schoon door de buitenste bladeren en de draden te verwijderen.
  • Kook de maïskolven in ruim kokend water met zout in ongeveer 20 minuten gaar (hoe verser de maïs, hoe sneller het kookt).
  • Schep de maïs met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.
  • Serveer de maïskolven met de pittige korianderboter.

Notities

Serveertip:
Deze maïskolven passen perfect bij gebakken aardappelen, een frisse salade en een hamburger voor een heerlijke zomerse maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij de pittige en kruidige smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 4g | Vet: 8g | Zout: 0.5g | Sugar: 4g

Romige Lasagnerolletjes met Spinazie en Belegen Kaas

Romige Lasagnerolletjes met Spinazie en Belegen Kaas

Heerlijke lasagnerolletjes gevuld met een romige spinazievulling en belegd met gesmolten kaas – een smakelijk en gemakkelijk gerecht voor het hele gezin.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 12 velletjes Honig Lasagne naturel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 350 gram spinazie à la crême diepvries
  • 275 gram belegen kaas grof geraspt
  • 2 eetlepels rode pesto Grand'italia
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Leg de lasagnevelletjes 5 minuten in kokend heet water en laat ze zacht worden.
  • Verhit intussen de olie en fruit de ui al omscheppend 3 minuten.
  • Voeg de spinazie toe en laat deze op een laag vuur ontdooien.
  • Neem de pan van het vuur en meng er 200 g van de kaas, de pesto en peper en zout naar smaak door.
  • Leg de lasagnevelletjes naast elkaar en verdeel het spinaziemengsel erover.
  • Rol de velletjes op en leg ze in een ingevette ovenschaal.
  • Strooi de rest van de kaas erover en zet het gerecht onder een voorverwarmde grill in ± 10 minuten om te gratineren.
  • Serveer de lasagnerolletjes met een frisse tomatensalade en krieltjes.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse tomatensalade en geroosterde krieltjes voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een Merlot del Veneto Villa Giorgia past perfect bij de romige smaken van de lasagnerolletjes.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 1.1g | Sugar: 5g

Verfrissende Munt IJsthee met Citroen

Verfrissende Munt IJsthee met Citroen

Geniet van deze zelfgemaakte munt ijsthee met een vleugje citroen. Heerlijk verfrissend en perfect voor warme zomerdagen!
Bereidingstijd15 minuten
koeltijd1 uur
Recept categorieën: Dranken, Koude Dranken, Mocktail
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 40kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 l water
  • 4 theezakjes zwarte thee
  • 40 g verse munt
  • 4 el suiker
  • 4 el citroensap
  • IJsblokjes

Instructies

  • Schenk het kokende water over de theezakjes en laat de thee 15 minuten trekken.
  • Verwijder de theezakjes en voeg de muntblaadjes en suiker toe.
  • Roer goed door totdat de suiker volledig is opgelost.
  • Laat de thee afkoelen en voeg het citroensap toe.
  • Serveer de ijsthee met ijsblokjes en optioneel een schijfje citroen of een muntblaadje.

Notities

Serveertip:

Garneer met extra muntblaadjes en een schijfje citroen voor een frisse touch.
 

Nutrition

Calories: 40kcal | koolhydraten: 10g | Sugar: 9g

Zelfgemaakte Perzik IJsthee met Citroen

Zelfgemaakte Perzik IJsthee met Citroen

Een heerlijk verfrissende perzik ijsthee met een vleugje citroen, perfect voor zomerse dagen. Makkelijk te maken en heerlijk gekoeld te serveren!
Bereidingstijd15 minuten
koeltijd1 uur
Recept categorieën: Dranken, Koude Dranken, Mocktail
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 4
Calories: 100kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 theezakjes perzikthee
  • 225 g suiker
  • 4 el citroensap
  • 500 ml kokend water
  • 1,5 l koud water
  • IJsblokjes

Instructies

  • Breng 500 ml water aan de kook.
  • Schenk het kokende water over de theezakjes en laat de thee 10 minuten trekken.
  • Verwijder de theezakjes en voeg het citroensap en de suiker toe.
  • Roer goed door totdat de suiker volledig is opgelost.
  • Voeg 1,5 liter koud water toe en meng alles goed.
  • Laat de thee volledig afkoelen in de koelkast.
  • Serveer de ijsthee met ijsblokjes en optioneel een schijfje citroen.

Notities

Serveertip:

Garneer met verse munt en schijfjes perzik voor extra smaak.

Wijnadvies:

Niet van toepassing.

Nutrition

Calories: 100kcal | koolhydraten: 25g | Sugar: 24g

Verfrissende Kruidenijsthee met Citrus

Verfrissende Kruidenijsthee met Citrus

Een heerlijk verfrissende kruidenijsthee met kaneel, kruidnagel en kardemom, perfect voor warme zomerdagen. Serveer met citroen en ijsblokjes voor extra frisheid!
Bereidingstijd15 minuten
koeltijd1 uur
Recept categorieën: Dranken, Koude Dranken, Mocktail
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Calories: 50kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 6 theezakjes
  • 125 g suiker
  • 250 ml water
  • 1 l water
  • 1 kaneelstokje
  • 6 kruidnagels
  • 3 kardemompitten
  • 1 el citroensap
  • IJsblokjes
  • 250 ml spa rood of water
  • 1 citroen in schijfjes

Instructies

  • Breng 250 ml water zachtjes aan de kook en voeg de kaneel, kruidnagels en kardemom toe.
  • Laat dit 5 minuten trekken op laag vuur.
  • Breng 1 liter water aan de kook en voeg de theezakjes toe.
  • Laat de thee 5 minuten trekken en verwijder de zakjes.
  • Meng de thee met het kruidenmengsel en laat dit afkoelen.
  • Voeg de suiker, citroensap en sinaasappelsap toe en roer goed door.
  • Schenk de ijsthee in een kan en voeg spa rood of koud water toe.
  • Serveer de ijsthee met ijsblokjes en een schijfje citroen.

Notities

Serveertip:

Serveer in hoge glazen met een takje munt voor extra frisheid.

Wijnadvies:

Niet van toepassing.

Nutrition

Calories: 50kcal | koolhydraten: 13g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 12g

Zelfgemaakte IJsthee met Citroen

Zelfgemaakte IJsthee met Citroen

Deze zelfgemaakte ijsthee met citroen is eenvoudig te bereiden en heerlijk verfrissend. Perfect voor warme zomerdagen, met ijsblokjes en een schijfje citroen!
Bereidingstijd10 minuten
koeltijd1 uur
Recept categorieën: Dranken, Koude Dranken, Mocktail
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 2
Calories: 20kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 theezakje zwarte thee of naar keuze
  • 500 ml water
  • 1 el suiker optioneel
  • 1 el citroensap
  • IJsblokjes
  • 1 citroen in schijfjes

Instructies

  • Breng 500 ml water aan de kook en voeg het theezakje toe.
  • Laat de thee minimaal 5 minuten trekken.
  • Verwijder het theezakje en laat de thee iets afkoelen.
  • Breng de thee op smaak met citroensap en optioneel suiker naar smaak.
  • Plaats de thee in de koelkast en laat volledig afkoelen.
  • Serveer de ijsthee in glazen met ijsblokjes en garneer met een schijfje citroen.

Notities

Serveertip:

Voeg verse muntblaadjes toe voor een extra frisse smaak.

Wijnadvies:

Niet van toepassing.

Nutrition

Calories: 20kcal | koolhydraten: 5g | Sugar: 4g

Romige Waterkersstamppot met Mosterdkaas en Ham

Romige Waterkersstamppot met Mosterdkaas en Ham

Deze romige waterkersstamppot met mosterdkaas en ham combineert hartige en pittige smaken voor een heerlijk smeuïge maaltijd.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Kaas, Stamppot, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g aardappels
  • Zout
  • 150 g waterkers
  • 100 g achterham dikke plak
  • 100 g mosterdkaas dikke plak
  • 15 g boter
  • ½ dl melk
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Was de waterkers, verwijder de grove steeltjes en snijd de waterkers enkele malen door.
  • Snijd de ham en de mosterdkaas in kleine blokjes.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Voeg de boter en de melk toe en roer tot een smeuïge puree.
  • Schep de waterkers, ham en mosterdkaas door de puree en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Warm de stamppot al roerend goed door en serveer direct.

Notities

 
Serveertip:
Serveer deze stamppot met een frisse paprika-rozijnensaus of een knapperige salade voor extra smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij de pittige mosterdkaas en het lichte bittertje van de waterkers.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 22g | Vet: 22g | Zout: 2.1g | Sugar: 2g

Romige Visstamppot met Worteltjes en Zilveruitjes

Romige Visstamppot met Worteltjes en Zilveruitjes

Deze romige visstamppot met worteltjes, zilveruitjes en een vleugje kerrie is een verrassend smaakvolle maaltijd die eenvoudig te bereiden is.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Stamppot, Vis
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak diepvries Normandisch vispannetje 400 g, Iglo Viscuisine
  • ½ komkommer
  • 8 eetlepels melk
  • 3 ½ dl melk
  • 1 blik worteltjes extra fijn 200 g, Bonduelle
  • 1 zak aardappelpuree 130 g, Maggi
  • Zout
  • 50 g zilveruitjes
  • 2 theelepels kerriepoeder

Instructies

  • Laat het Normandisch vispannetje ontdooien.
  • Was de komkommer, halveer hem in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in plakjes.
  • Schep de komkommer door het Normandisch vispannetje en bereid het met 8 eetlepels melk volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Laat de worteltjes uitlekken en hak ze grof.
  • Bereid de aardappelpuree met 3 ½ dl melk, 2 dl water en zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Laat de zilveruitjes uitlekken en schep deze samen met de worteltjes en kerriepoeder door de puree.
  • Leg met een ijsbolletjestang op ieder bord een bol puree en schep het vispannetje eromheen.

Notities

Serveertip:
Serveer deze visstamppot met een frisse groene salade en een scheutje citroensap voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Blanc past uitstekend bij deze romige visstamppot.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 18g | Zout: 2.3g | Sugar: 6g