Andijviestamppot met Knapperige Cashewnoten

Andijviestamppot met Knapperige Cashewnoten

Geniet van deze snelle en smaakvolle andijviestamppot met knapperige cashewnoten. Een perfecte vegetarische maaltijd voor twee, ideaal voor een doordeweekse avond.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Noten, Stamppot
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zakje aardappelpuree 135 g
  • 3 deciliter melk
  • 400 g gesneden andijvie
  • 150 g gezouten cashewnoten
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Bereid de aardappelpuree volgens de instructies op de verpakking met 3 dl melk.
  • Meng de gesneden andijvie door de puree terwijl deze nog warm is.
  • Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
  • Voeg op het laatste moment de gezouten cashewnoten toe, zodat ze knapperig blijven.
  • Serveer direct.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de knapperige textuur en de lichte smaak van de cashewnoten.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 12g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Andijviestamppot met Shoarma en Cashewnoten

Andijviestamppot met Shoarma en Cashewnoten

Een verrassende twist op de klassieke andijviestamppot, met shoarmareepjes en knapperige cashewnoten. Dit gerecht combineert de hartigheid van shoarma met de romige textuur van aardappelpuree en de frisheid van andijvie, voor een unieke en smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Noten, Stamppot, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels geschild en in stukjes gesneden
  • 800 gram andijvie gewassen en grof gesneden
  • 50 gram boter
  • 100 gram cashewnoten grof gehakt
  • 1 deciliter melk
  • 250 gram shoarmavleesreepjes
  • 1 theelepel djinten komijnzaad
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine stukjes.
  • Kook de aardappelen in een pan met weinig water en een snufje zout gedurende ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Verhit intussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de shoarmareepjes in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
  • Hak de cashewnoten grof en zet ze opzij.
  • Verwarm de melk in een kleine pan of magnetron.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze tot een gladde puree.
  • Voeg de warme melk en de rest van de boter toe en roer tot een romige puree.
  • Schep de gesneden andijvie, gebakken shoarmareepjes, gehakte cashewnoten en de djinten door de aardappelpuree.
  • Breng op smaak met zout en eventueel extra boter.

Notities

Lekker met atjar tjampoer.
Wijnadvies:
Een volle, droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Andijviestamppot met Komijnekaas en Knapperig Spek

Andijviestamppot met Komijnekaas en Knapperig Spek

Geniet van een hartverwarmende andijviestamppot met een twist. Deze variant combineert de pittige smaak van komijnekaas met knapperig spek en romige mosterd, voor een heerlijk vullende maaltijd die perfect is voor koude dagen.
Bereidingstijd35 minuten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Notenvrij
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ½ kg aardappels Eigenheimers of Irene
  • 500 gram andijvie gewassen en uitgelekt
  • 150 gram komijnekaas in kleine blokjes gesneden
  • 250 gram ontbijtspek
  • 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 25 gram boter
  • 1 dl melk
  • 3 eetlepels mosterd
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Kook de aardappelen in een pan met water en een snufje zout gedurende ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Bak ondertussen het ontbijtspek in een droge koekenpan in ongeveer 5 minuten goudbruin en knapperig.
  • Zet opzij.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze samen met het bakvet van het spek, de boter en de melk tot een romige puree.
  • Roer de mosterd, de komijnekaasblokjes, de andijvie en de bosuitjes door de puree en verwarm de stamppot al omscheppend tot deze goed warm is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer de stamppot met het uitgebakken spek en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:
Combineer deze stamppot met een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Beaujolais.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 20g | Vet: 30g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g

Andijviestamppot met Varkensvlees en Tomatenpuree

Andijviestamppot met Varkensvlees en Tomatenpuree

Een stevige andijviestamppot met sappig varkensvlees, op smaak gebracht met knoflook en tomatenpuree. Deze maaltijd is rijk aan smaken en biedt een perfecte balans tussen hartige stamppot en malse vleesstukjes.
Bereidingstijd45 minuten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Notenvrij
Servings: 4
Calories: 620kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels geschild
  • 400 gram varkensvlees in stukken gesneden
  • 500 gram andijvie gewassen en gesneden
  • 100 gram zure room
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ongeveer 25 minuten gaar.
  • Bestrooi het varkensvlees met zout en peper.
  • Verhit de olie in een anti-aanbakpan en bak het vlees rondom bruin in ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de fijngehakte knoflook, tomatenpuree en 2 dl water toe aan het vlees.
  • Laat het vlees, met het deksel schuin op de pan, ongeveer 20 minuten stoven tot het gaar is.
  • Stamp de gekookte aardappelen met wat kookvocht fijn tot een smeuïge puree.
  • Roer de rauwe andijvie, zure room, peper en zout door de aardappelpuree.
  • Serveer de stamppot met het gestoofde varkensvlees en de saus.

Notities

Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een droge witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 2.2g | Sugar: 3g

Andijviestamppot met Hamblokjes en Romige Pure

Andijviestamppot met Hamblokjes en Romige Pure

Geniet van deze eenvoudige en smaakvolle andijviestamppot met krokant gebakken hamblokjes. Perfect voor een snelle, voedzame maaltijd op koude dagen, en makkelijk te bereiden voor het hele gezin.
Bereidingstijd30 minuten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Kook de aardappelen in een pan met weinig water en zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de hamblokjes in enkele minuten krokant.
  • Giet de aardappelen af en maak er met de melk een romige puree van.
  • Meng de gesneden andijvie en de krokante hamblokjes door de aardappelpuree.
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Instructies

  • Kook de aardappelen in weinig water met zout gaar.
  • Bak de hamblokjes in de boter in enkele minuten krokant.
  • Giet de aardappelen af en maak er met de melk puree van.
  • Meng de andijvie en de hamblokjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Notities

Voor een heerlijke jus:

Fruit 1 gesnipperd uitje en 1 tomaatje ongeveer 10 minuten, strooi er 1 eetlepel bloem over en laat deze even meebakken. Voeg ¾ rundvleesbouillontablet en 5 dl water toe, breng aan de kook, laat het inkoken tot ongeveer 3⅓ dl en zeef de jus.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht. Ook een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir kan een goede keuze zijn.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 4g

Romige Tomatenspaghetti met Groenteburgers en Pecannoten

Romige Tomatenspaghetti met Groenteburgers en Pecannoten

Een heerlijke vegetarische tomatenspaghetti met een romige saus, knapperige pecannoten en hartige groenteburgers. Perfect voor een snelle en voedzame maaltijd!
Bereidingstijd25 minuten
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 580kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 2 potten tomatensaus à 185 g
  • 2 schaaltjes groenteburger à 150 g
  • 2 zakken boontjesmix à 250 g
  • 50 g ongezouten pecannoten

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de boontjesmix in 5 minuten beetgaar.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de groenteburgers in 5 minuten goudbruin.
  • Hak de pecannoten grof.
  • Meng de tomatensaus en mascarponesaus met de noten door de gekookte spaghetti.
  • Verwarm het geheel goed door.
  • Serveer de romige tomatenspaghetti met de gebakken groenteburgers en de boontjes.

Notities

Serveertip:
Garneer met extra pecannoten en een handje verse basilicum voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een Italiaanse Chianti Classico vormt een mooie aanvulling op de rijke smaken van de tomaten-mascarponesaus.

Nutrition

Calories: 580kcal | koolhydraten: 68g | Protein: 18g | Vet: 26g | Zout: 1.9g | Sugar: 10g

Romige Tomatenpasta met Krokante Parmaham

Romige Tomatenpasta met Krokante Parmaham

Een heerlijke romige tomatenpasta met de volle smaak van Boursin en knapperige parmaham. Snel en eenvoudig, perfect voor een doordeweekse maaltijd!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g penne rigate pasta
  • 250 g parmaham
  • 250 g tomaten
  • 245 g Boursin Cuisine Tomaat & Mediterrane Kruiden
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een droge koekenpan en bak de parmaham in 3 minuten knapperig.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel de ham.
  • Pel en snipper de uien.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uien glazig.
  • Halveer de tomaten en voeg ze toe aan de pan.
  • Roer de Boursin Cuisine erdoor en laat 2 minuten zachtjes verwarmen.
  • Meng de gekookte pasta met de saus en schep goed om.
  • Verdeel de pasta over vier borden en bestrooi met de krokante parmaham.

Notities

Serveertip:
Garneer met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een volle Italiaanse Chardonnay past perfect bij de romige saus en de zoute parmaham.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 28g | Vet: 28g | Zout: 2.3g | Sugar: 6g

Romige Funpasta met Ham en Erwten

Romige Funpasta met Ham en Erwten

Een smeuïge pastaschotel met ham, tuinerwten en oude kaas, afgemaakt met een romige saus van crème fraîche. Heerlijk en eenvoudig te maken!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 590kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g pasta
  • 200 g hamreepjes
  • 450 g tuinerwten diepvries
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 g oude kaas geraspt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • Snufje zout
  • Snufje peper

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes.
  • Kook de tuinerwten in een aparte pan gedurende 5 minuten.
  • Voeg de crème fraîche toe aan de gefruite ui en verwarm het geheel mee.
  • Schep de hamreepjes erdoor en laat goed doorwarmen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de gekookte pasta over vier borden en schep de saus met tuinerwten eroverheen.
  • Bestrooi het gerecht met geraspte oude kaas.

Notities

Serveertip:
Voeg verse basilicum of een beetje citroenrasp toe voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, past perfect bij dit romige pastagerecht.

Nutrition

Calories: 590kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 27g | Vet: 24g | Zout: 2.1g | Sugar: 5g

Kleurrijke pastasalade met haring en paprika

Kleurrijke pastasalade met haring en paprika

Een frisse en kleurrijke pastasalade met haring in romige tomatensaus, knapperige paprika’s en cherrytomaatjes. Perfect als zomerse maaltijd of bijgerecht!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Pasta, Salade, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g viergranenmacaroni
  • 2 blikjes fijne haringfilets in tomaten-roomsaus à 190 g
  • 125 ml crème fraîche light
  • 3 eetlepels medium dry sherry
  • 1 zak rode gele en groene paprika's
  • 250 g cherrytomaatjes gehalveerd
  • 50 g olijven gehalveerd
  • 30 g peterselie fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de viergranenmacaroni volgens de gebruiksaanwijzing en laat het afkoelen.
  • Haal de haringfilets uit de blikjes en zet apart.
  • Roer een dressing van de tomatensaus uit de blikjes, crème fraîche en sherry.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes.
  • Halveer de cherrytomaatjes en olijven.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Meng in een grote schaal de groenten, peterselie en afgekoelde macaroni.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de dressing en haring over de salade en meng goed.

Notities

Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, vormt een perfecte aanvulling op de hartige en romige smaken van deze pastasalade.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 22g | Vet: 15g | Zout: 1.9g | Sugar: 7g

Indiase karbonadecurry met bloemkool en paprika

Indiase karbonadecurry met bloemkool en paprika

Geniet van een kruidige Indiase karbonadecurry met bloemkool, paprika en rijst. Een smaakvolle en makkelijke maaltijd vol specerijen en geurige saus.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Rijst, Rundvlees
Land van herkomst: India
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Tarwevrij
Servings: 4 personen
Calories: 580kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 schouderkarbonades in stukken gesneden (eventueel botje verwijderd)
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 pot Indiase currysaus 400 ml
  • 400 g rijst
  • 1 bloemkool schoongemaakt en in kleine roosjes verdeeld
  • 1 paprika schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de zonnebloemolie in een braadpan.
  • Bak de stukken schouderkarbonade in ongeveer 4 minuten goudbruin.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze nog 1 minuut mee.
  • Schenk de pot Indiase currysaus bij het vlees en breng het geheel tegen de kook aan.
  • Laat het vlees in de saus in ongeveer 25 minuten garen op laag vuur.
  • Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Voeg de bloemkoolroosjes en stukjes paprika toe aan het vlees en laat ze de laatste 10 minuten meekoken.
  • Breng de Indiase curry op smaak met zout en peper.
  • Serveer de curry met de gekookte rijst.

Notities

Serveertip:
Garneer de curry met verse koriander en serveer met naanbrood of een frisse raita.
Wijnadvies:
Een fruitige en licht kruidige rode wijn zoals een Shiraz uit Australië past goed bij de pittige smaken van deze Indiase karbonadecurry.

Nutrition

Calories: 580kcal | koolhydraten: 68g | Protein: 34g | Vet: 18g | Zout: 2.3g | Sugar: 6g