Mini Pizza’s met Paprika, Ei en Zure Room

Mini Pizza's met Paprika, Ei en Zure Room

Deze smakelijke mini pizza's, belegd met paprika, rode ui en een zacht ei in het midden, zijn perfect voor een snelle lunch of als hartig tussendoortje. Met een basis van romige zure room en frisse kruiden is het een veelzijdige traktatie.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Pizza, Tussendoortje
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Picknick, Verjaardag
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 paprika's
  • 2 kleine rode uien
  • 1 eetlepel tijm gehakt
  • 1 tl koriander
  • 1 tl komijnzaad gehakt of gemalen
  • Verse peterselie naar smaak
  • 1 ei
  • 50 g zure room
  • 6 eieren grote maat S
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Een beetje olijfolie om te bakken
  • Verse rucola voor decoratie

Instructies

  • Meng de ui en paprikareepjes met komijnzaad, koriander, tijm, zout en peper, en roer goed door met een beetje olijfolie.
  • Bak de groenten ongeveer 10 minuten licht aan.
  • Verdeel het pizzadeeg in 6 gelijke vierkanten en smeer tot aan de dunne rand een beetje zure room.
  • Bestrijk de randen met geklopt ei.
  • Verdeel de gebakken groenten over de zure room en laat in het midden een holletje vrij voor het ei.
  • Bak de pizza's 10 minuten voor in de oven.
  • Haal ze uit de oven en breek voorzichtig een ei in het holletje.
  • Bak de pizza's nog eens 10 minuten in de oven tot het ei net gestold is.
  • Garneer de pizza's met verse rucola en peterselie voor het serveren.

Notities

deze pizza’s kun je ook met Tante Fanny vers bladerdeeg maken. In plaats van zure room kun je ook de tomatensaus uit het potje gebruiken.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een verfrissende rosé.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 1.53g

Ricottataart met Verse Aardbeien en Citroen

Ricottataart met Verse Aardbeien en Citroen

Een frisse en romige ricottataart met verse aardbeien en een vleugje citroen. Deze taart is perfect voor een zomerse brunch of als afsluiter van een gezellig diner. Snel en eenvoudig te bereiden!
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak, Kaas
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Moederdag, Picknick, Verjaardag
Servings: 6
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g ricotta
  • 100 g suiker
  • 3 eieren
  • 1 tl citroen geraspt (onbehandeld)
  • Poedersuiker voor garnering
  • Citroenmelisse voor garnering

Voor de vruchtentopping:

  • 250 g aardbeien
  • 50 g poedersuiker

Instructies

  • Bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Vet de bakvorm in, rol het deeg uit en verwijder het bakpapier.
  • Leg het deeg in de vorm en versterk de randen met overgebleven deeg.
  • Roer de ricotta en de eieren tot een glad mengsel.
  • Voeg al roerend de suiker en geraspte citroen toe.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en bak het op het onderste rek in de oven gedurende 45 minuten tot het goudbruin is.
  • Pureer de helft van de aardbeien met de poedersuiker.
  • Garneer de taart met de overige aardbeien en citroenmelisse.
  • Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

Notities

De ricottavulling dient als basis en kan naar voorkeur belegd worden met andere fruitsoorten van het seizoen, zoals abrikozen, kersen, perziken, rode/zwarte krenten of andere bessen. Alle vormen van kaas(resten), zoals kwark, crème fraîche en nog veel meer, kunnen door de ricotta gemengd worden.
 
Wijnadvies:
Serveer met een frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een prosecco.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 8g | Vet: 15g | Zout: 0.4g | Sugar: 22g

Geroosterde Bieten- en Geitenkaas Plaattaart

Geroosterde Bieten- en Geitenkaas Plaattaart

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 125 g crème fraîche
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 200 g rode bieten gekookt en in plakjes gesneden
  • 100 g geitenkaas verkruimeld
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 2 takjes verse tijm grof gehakt
  • 6 walnoten gebroken in stukjes
  • 40 g rucola
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Vouw de randen van het deeg ca.
  • 1 cm naar binnen om een opstaande rand te vormen.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Meng de crème fraîche met de helft van de gehakte tijm, zout, peper en citroenrasp in een kom.
  • Bestrijk dit mengsel over de bodem van het bladerdeeg.
  • Verdeel de rode ui en vervolgens de plakjes rode biet over de taartbodem.
  • Strooi de verkruimelde geitenkaas en de walnootstukjes er gelijkmatig overheen.
  • Breng op smaak met extra peper, zout en verse tijm.
  • Bak de plaattaart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot het deeg goudbruin is.
  • Verdeel vlak voor het serveren de rucola over de plaattaart en besprenkel eventueel met een beetje walnotenolie.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de rijke smaken van de geroosterde bieten en geitenkaas.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 12g | Vet: 32g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Zomerse Plaattaart met Mascarpone en Bastognekoek

Zomerse Plaattaart met Mascarpone en Bastognekoek

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Taart
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4
Calories: 700kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 500 g mascarpone losgeroerd
  • 250 ml slagroom
  • vanillestokje merg eruit geschraapt
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • 2 rijpe mango's in partjes van een halve cm
  • 3 sinaasappels in partjes, ontvliest
  • 2 mandarijnen in partjes
  • 1 pak Bastogne koeken in grove stukken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Vouw de randen van het deeg ca.
  • 1 cm naar binnen om een opstaande rand te vormen.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Bak de bodem in het midden van de oven gedurende 15-18 minuten, of tot deze goudbruin is.
  • Laat na het bakken afkoelen op een rooster.
  • Klop de slagroom met het vanillemerg en 2 eetlepels kristalsuiker op tot stijve pieken.
  • Meng vervolgens voorzichtig met de losgeroerde mascarpone.
  • Spatel de poedersuiker, geraspte citroenschil en geraspte sinaasappelschil erdoor.
  • Bouw de taart op in laagjes: begin met een derde van het mascarponemengsel, leg daarop de mangopartjes, gevolgd door weer een derde van het mascarponemengsel, dan de helft van de Bastogne koeken in grove stukken en eindig met het laatste deel van het mascarponemengsel.
  • Decoreer de taart met de sinaasappel- en mandarijnpartjes, en verkruimelde Bastogne koek.

Notities

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Sauternes past goed bij dit rijke en fruitige dessert.

Nutrition

Calories: 700kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 9g | Vet: 55g | Zout: 0.5g | Sugar: 25g

Krokante Tilapiafilet met Avocadosalsa en Pijnboompitten

Krokante Tilapiafilet met Avocadosalsa en Pijnboompitten

Sappige tilapiafilet met een krokant korstje, geserveerd met een frisse avocadosalsa en geroosterde pijnboompitten. Perfect met gebakken aardappelen en een groene salade!
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g tilapiafilet
  • 1 avocado
  • 1 tomaat ontzaad en in stukjes gesneden
  • 3 el geroosterde pijnboompitten
  • 3 el olijfolie
  • 2-3 el bloem
  • 2 el koriander fijngehakt
  • 1 el limoensap
  • ½ tl limoenrasp
  • Paar druppels tabasco
  • Snufje peper
  • Snufje zout

Instructies

  • Meng 1 eetlepel limoensap met de helft van de limoenrasp, 1 eetlepel olijfolie, de helft van de koriander, enkele druppels tabasco, peper en zout.
  • Bestrijk de tilapiafilets met het mengsel en laat 10 minuten marineren.
  • Maak intussen de avocadosalsa door de avocado te schillen, het vruchtvlees in stukjes te snijden en te mengen met de resterende limoensap, limoenrasp, tomaat, koriander, pijnboompitten, enkele druppels tabasco, peper en zout.
  • Wentel de gemarineerde tilapiafilets door de bloem.
  • Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak de tilapiafilets 5 minuten per kant goudbruin.
  • Serveer de gebakken tilapiafilets met de avocadosalsa.

Notities

Serveertip:
Serveer met gebakken aardappelen en een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte rosé, zoals Duc de Termes Côtes-de-Saint-Mont Rosé, past perfect bij de frisse smaken van de avocadosalsa.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 40g | Vet: 24g | Zout: 1.1g | Sugar: 2g

Mediterrane Rivierkreeftspiesjes met Romige Knoflookdip

Mediterrane Rivierkreeftspiesjes met Romige Knoflookdip

Heerlijke mediterrane rivierkreeftspiesjes met olijven en paprika, geserveerd met een romige knoflookdip en knapperige broodpuntjes.
Bereidingstijd25 minuten
Land van herkomst: Mediterraan
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 2 shoarmabroodjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 4 takjes peterselie
  • 16 rivierkreeftjes bakje à 100 g
  • 24 olijven pot à 290 g
  • Snufje peper
  • Snufje zout

Instructies

  • Hak de peterselie fijn.
  • Meng de mayonaise, yoghurt en peterselie in een kom.
  • Pers de knoflook boven de mayonaise uit en roer goed door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak de paprika schoon en snijd deze in 16 ruitjes.
  • Rijg op een satéprikker in deze volgorde: olijf, paprika, rivierkreeft, olijf, rivierkreeft, paprika, en olijf.
  • Rooster de shoarmabroodjes in een broodrooster tot ze knapperig zijn.
  • Snijd de broodjes in puntjes.
  • Serveer de spiesjes met de broodpuntjes en de knoflookdip.

Notities

Serveertip:
Garneer met extra fijngehakte peterselie en een partje citroen voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte Spaanse Verdejo past perfect bij de frisse smaken van olijven en rivierkreeftjes.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 12g | Vet: 12g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g

Citroen-meringuetaart

Citroen-meringuetaart

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd55 minuten
Koeltijd minstens4 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Taart
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 8
Calories: 330kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit, verwijder het bakpapier en leg het deeg in de ingevette taartvorm.
  • Gebruik het overhangende deeg om de rand te versterken.
  • Splits 4 eieren in eidooiers en eiwitten.
  • Roer de crème fraîche en citroensap glad.
  • Voeg de 4 eidooiers en 2 hele eieren toe, samen met de gezeefde poedersuiker, en meng goed.
  • Giet dit mengsel over de deegbodem.
  • Bak de taart in het onderste gedeelte van de oven gedurende ongeveer 55 minuten.
  • Koel de taart vervolgens minstens 4 uur in de koelkast.
  • Klop de 4 eiwitten en kristalsuiker stijf en verdeel het schuim over de taart.
  • Vorm het schuim met een lepel.
  • Plaats de taart in de bovenste helft van de oven op 200°C met de grillfunctie gedurende ongeveer 3 minuten, totdat het schuim goudbruin is.

Notities

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Spätlese past goed bij deze citroen-meringuetaart.

Nutrition

Calories: 330kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 14g | Sugar: 30g

Broccoliquiche met brie en cashewnoten

Broccoliquiche met brie en cashewnoten

Een smakelijke quiche met romige brie, knapperige cashewnoten en verse broccoli. Perfect als hoofdgerecht of lunch, met een frisse salade erbij.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Hoofdgerechten, Noten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 6
Calories: 360kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
  • 500 g broccoli in roosjes
  • 250 ml slagroom
  • 200 g roombrie in plakken gesneden
  • 70 g ongezouten cashewnoten
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • 1 ei geklutst (om te bestrijken)
  • Peper en zout naar smaak
  • Extra cashewnoten om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm ermee.
  • Laat het deeg iets over de rand hangen en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Kook de broccoli 3-4 minuten beetgaar in lichtgezouten water.
  • Laat goed uitlekken en verdeel de roosjes over de deegbodem.
  • Strooi de cashewnoten over de broccoli.
  • Klop in een mengkom de slagroom en eieren los.
  • Breng op smaak met peper en zout en giet het mengsel over de broccoli en cashewnoten.
  • Bestrijk de randen van het deeg met het geklutste ei.
  • Bak de quiche in het midden van de oven gedurende 40 minuten.
  • Beleg de quiche de laatste 5 minuten met de plakjes brie en bak nog even door tot de kaas is gesmolten.
  • Bestrooi de quiche na het bakken met extra cashewnoten en serveer warm.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse salade van gemengde sla, komkommer en een vinaigrette voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle, romige Chardonnay past perfect bij de zachte smaak van de brie en de nootachtige crunch van de cashewnoten.

Nutrition

Calories: 360kcal | koolhydraten: 16g | Protein: 13g | Vet: 27g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g

Pompoen en Feta Kikkererwtenquiche

Pompoen en Feta Kikkererwtenquiche

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 6
Calories: 375kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
  • Scheutje olijfolie
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 2-3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 400 g pompoen geschild en in blokjes
  • 4-6 takjes verse tijm blaadjes geritst
  • 250 g kikkererwten uit blik, pot of gekookt
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 eieren
  • ½ tl cayennepeper
  • Zout
  • 200 g feta verkruimeld
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • Een handje rucola ter garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de rode ui en knoflook.
  • Voeg de pompoenblokjes toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de tijm toe en bak kort mee.
  • Rol het deeg uit en bekleed de ingevette quichevorm ermee.
  • Laat de randen iets over de rand van de vorm hangen.
  • Verdeel het pompoenmengsel over het deeg en schep daar de kikkererwten bovenop.
  • Meng in een kom de crème fraîche met de eieren, cayennepeper en een snufje zout.
  • Giet dit mengsel over de kikkererwten en verdeel de verkruimelde feta erover.
  • Bak de quiche in het midden van de oven in 45-55 minuten goudbruin en gaar.
  • Garneer de quiche voor het serveren met een handje rucola.

Notities

Voor extra smaak kun je wat uitgebakken spekjes toevoegen. Ook kun je de feta vervangen door bijvoorbeeld geitenkaas.

Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 375kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 14g | Vet: 26g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g

Frisse citroenyoghurt met hazelnoten en frambozen

Frisse citroenyoghurt met hazelnoten en frambozen

Een fris en verfijnd dessert van hazelnoot-citroenyoghurt met verse frambozen, perfect voor een feestelijk tintje of een lichte afsluiting van de maaltijd.
Bereidingstijd15 minuten
koeltijd1 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Noten, Zuivel
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 95 g fijngehakte hazelnoten
  • 1 citroen
  • 600 ml vanilleslagroomyoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g verse frambozen

Instructies

  • Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bord.
  • Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de helft van de citroen uit.
  • Meng in een kom de vanilleslagroomyoghurt met de citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, vanillesuiker en de geroosterde hazelnoten.
  • Dek de kom af en zet de yoghurt minstens 1 uur in de koelkast om de smaken te laten ontwikkelen.
  • Was de frambozen voorzichtig in een zeef en laat ze goed uitlekken.
  • Schep de hazelnoot-citroenyoghurt in vier schaaltjes en verdeel de frambozen erover.
  • Garneer met wat extra geraspte citroenschil.

Notities

Serveertip:
Serveer met een extra topping van geroosterde hazelnoten voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een licht mousserende Moscato d’Asti voegt een feestelijk tintje toe aan dit dessert. De zoete, fruitige tonen van de wijn combineren perfect met de frisse citroen en frambozen.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 6g | Vet: 15g | Zout: 0.1g | Sugar: 20g