Gehakttortilla met Pittige Twist
Deze verrassende gehakttortilla brengt een nieuwe dimensie aan de traditionele aardappeltortilla. Geniet van een smaakvolle variatie met gehakt, paprika en kruiden voor een heerlijke brunch of lunch.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Kevenaar
- 3 grote aardappels geschild en in kleine blokjes
- 4 eieren
- 1 ui fijngehakt
- 2 eetlepels platte peterselie fijngehakt
- ½ rode paprika ontdaan van zaadjes en in kleine stukjes
- 200 gram rundergehakt of lamsgehakt
- Scheutje olijfolie
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Olijfolie om te bakken
Bak de aardappelblokjes gaar en goudbruin in een scheutje olijfolie.
Zet apart.
Maak kleine gehaktballetjes van het gehakt en bak ze samen met de fijngehakte ui in olijfolie tot ze gaar en goudbruin zijn.
Voeg de gebakken aardappelblokjes en de gehaktballetjes met ui toe aan een kom.
Meng hierbij de losgeklopte eieren, de stukjes rode paprika, fijngehakte platte peterselie en breng op smaak met peper en zout.
Roer voorzichtig door elkaar.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en giet het tortillamengsel erin.
Bak de tortilla langzaam aan één kant gaar en goudbruin.
Draai de tortilla om met behulp van een bord of deksel.
Bak de onderkant zachtjes goudbruin en gaar.
Leg de gehakttortilla op een mooie schaal en snijd in punte
Serveer met een frisse salade naar keuze.
Voeg voor extra pit een halve fijngesneden rode peper en/of een teen fijngehakte knoflook toe aan het tortillamengsel. Geniet van deze gehakttortilla als een hartige en smaakvolle maaltijd.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 18g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 52
Frisse Dadel-Amandel Gebak met Citrusaroma
Deze verrukkelijke en aromatische cake uit Marokko combineert sappige dadels, knapperige amandelen en een vleugje citrusaroma. Een heerlijke traktatie voor de zintuigen.
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
mes
schilmes,
satéprikker
rooster
- 190 gram zachte roomboter of margarine
- 150 gram kokosbloesemsuiker
- 3 eieren
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel oranjebloesemwater
- 5 ontpitte dadels fijn gesneden
- 1 middelgrote frisse appel Jonagold of vergelijkbaar
- 3 eetlepels grofgehakte amandelen
- 190 gram volkorenmeel
- 1 zakje bakpoeder
- Schil van 1 citroen geraspt
- Sap van 1 citroen of van 1 sinaasappel
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Mix de zachte boter samen met de kokosbloesemsuiker tot een romig mengsel.
Voeg de eieren één voor één toe en mix goed.
Voeg kaneelpoeder, oranjebloesemwater, geraspte citroenschil en citroen- of sinaasappelsap toe.
Blijf goed mixen.
Mix het volkorenmeel en het bakpoeder door het beslag.
Snijd de dadels fijn en schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in dunne plakjes.
Voeg de dadels, appelplakjes en grofgehakte amandelen toe aan het beslag.
Roer alles voorzichtig door met een houten lepel.
Vet een cakevorm in en bestuif met wat volkorenmeel.
Schep het beslag in de cakevorm en bestrooi met de achtergehouden gehakte amandelen.
Plaats de cake in de voorverwarmde oven.
Verlaag de oventemperatuur iets en laat de cake rustig bakken (ongeveer 1 uur, afhankelijk van je oven).
De cake is gaar wanneer een satéprikker er droog uitkomt na het insteken.
Laat de cake afkoelen op een rooster en bestrooi eventueel met een snufje kokosbloesemsuiker.
Serveer deze smaakvolle dadel-amandelcake als een verfrissende lekkernij bij de koffie of thee. Geniet van de rijke smaken en citrusaroma's uit de Marokkaanse keuken!
Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 12g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 52
Frisse Komkommersalade met Dadels
Deze salade is perfect als lichte maaltijd of als bijgerecht bij de lunch of het diner. De combinatie van de zoete dadels, zoute feta en frisse komkommer zorgt voor een heerlijke smaakbeleving!
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
mes
Schaal of kom
koffielepeltje
- 1,5 komkommer
- 12 verse gedroogde dadels ontpit en in plakjes gesneden
- 150 gram feta in blokjes
- Verse dille naar smaak
- Voor de dressing:
- 4 eetlepels yoghurt
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 4 theelepels gehakte dille
- ½ theelepel gemalen zwarte peper
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
Halveer de komkommer in de lengte en schraap eventueel het zaad eruit met een lepel voordat je de komkommer in blokjes snijdt.
Doe de blokjes komkommer en plakjes dadels in een grote kom.
Meng in een aparte kom de ingrediënten voor de dressing: yoghurt, olijfolie, citroensap, gehakte dille, gemalen zwarte peper en knoflook.
Giet de dressing over de komkommer en dadels in de kom.
Hussel alles voorzichtig door elkaar zodat de dressing de salade goed bedekt.
Voeg de blokjes feta toe en strooi er wat verse dille overheen voor een extra aroma.
Serveer de komkommersalade direct en geniet van de frisse smaken!
Deze salade is perfect als lichte maaltijd of als bijgerecht bij de lunch of het diner. De combinatie van de zoete dadels, zoute feta en frisse komkommer zorgt voor een heerlijke smaakbeleving!
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 52
Ayam setan
Pittige Duivelse Kip
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 hele kip schoongemaakt
- 2 ons rode pepers of 1 ons rawit kleine pepertjes, naar smaak (minder voor minder pittig)
- 2 grote uien fijn gesneden
- 7 teentjes knoflook fijn gesneden
- ½ glas mosterd
- ½ glas ketjap manis zoete ketjap
- 2 kopjes water
- 100 gram boter
- Zout en een snufje suiker
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Spoel de kip grondig af onder koud water en dep droog.
Wrijf de kip in met zout.
Plaats de kip op een rooster en laat deze halfgaar roosteren in de oven.
Terwijl de kip gaart, bereid je de marinade voor.
Maal de rode pepers of rawit, uien en knoflook fijn in een keukenmachine of hakmolen.
Doe het mengsel in een kom en voeg de overige ingrediënten toe: water, ketjap, mosterd, zout, peper en suiker.
Mix tot een marinade.
Wentel de halfgare kip grondig in de marinade.
Leg er wat stukjes boter bovenop.
Zet de oven terug naar 180 graden Celsius en laat de kip nog 45 minuten garen tot deze volledig gaar is.
Serveertips:
Serveer de Ayam Setan op een schaal en garneer met fijngesneden lente-uitjes. Perfect te combineren met warme rijst.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 52
Macaroni met makreel
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 300 g macaroni
- 2 uien
- 6 zongedroogde tomaten pot à 280 g
- 2 courgettes
- 3 eetlepel olijfolie
- 2 blik makreelfilet in tomatensaus à 200 g
Macaroni volgens aanwijzing op verpakking gaarkoken.
Uien pellen en snipperen.
Tomaatjes in stukjes snijden.
Courgette wassen en in stukjes snijden.
In pan olie verhitten.
Ui fruiten.
Courgette en tomaatjes toevoegen en 5 minuten roerbakken.
Makreel in tomatensaus toevoegen en kort verwarmen.
Macaroni met saus serveren.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 52
Macaroni met pesto-prei
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 400 g macaroni grande zak à 500 g
- 1 rode paprika
- 600 g prei
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 200 g Goudse belegen kaas stuk
- ½ potje pesto alla genovese à 190 g
Macaroni volgens gebruiksaanwijzing koken.
Paprika schoonmaken en snipperen.
Prei schoonmaken en in ringen snijden.
In braadpan olie verhitten en paprika en prei 5 minuten bakken.
Kaas in kleine blokjes snijden.
Pesto door prei en paprika scheppen en door en door verwarmen.
Kaasblokjes erdoor scheppen.
Macaroni over vier borden verdelen.
Pesto-prei erbij scheppen.
Lekker met groene salade met vinaigrette.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 52
Macaroni met tomaten vissaus
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 300 g elleboogjes macaroni
- 1 blik maïskorrels 300 g
- 2 blikjes tonijn in olie à 185 g
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepel olijfolie
- 1 pak sugo kruiden pastasaus 370 g
- 50 g zwarte olijven zonder pit
Macaroni koken volgens gebruiksaanwijzing.
Maïs laten uitlekken.
Tonijn laten uitlekken en in kleine stukjes verdelen.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Olie verhitten in braadpan.
Ui en knoflook ca. 2 minuten fruiten.
Saus en maïs toevoegen en ca. 5 minuten meeverwarmen.
Intussen olijven in plakjes snijden.
Tonijn toevoegen aan saus en ca. 1 minuut meeverwarmen.
Saus mengen met macaroni.
Op smaak brengen met zout en peper.
Over vier borden verdelen en garneren met olijven.
Lekker met groene salade.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 52
Maccheroni met zalmsaus
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 zakken maccheroni bicolore pasta, à 250 g
- 1 ui
- 250 g champignons
- 1 blik roze zalm 418 g
- 2 eetlepel(s) boter of margarine
- 300 g doperwten extra fijn uit de diepvries
- 200 g verse roomkaas
- 1 kruidenbouillontablet
Maccheroni bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Ui pellen en snipperen.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
In zeef zalm laten uitlekken.
Vellen en graatjes verwijderen.
Zalm in stukjes verdelen.
In braadpan boter verhitten.
Ui ca. 2 minuten fruiten.
Champignons toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
Zalm, doperwtjes en roomkaas toevoegen en aan de kook brengen.
Bouillontablet erboven verkruimelen.
Saus ca. 5 minuten zachtjes laten doorkoken.
Serveren met maccheroni.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 52
Appelbeignets
Servings: 16 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 zure appels
- 125 gram bloem + 10 gram gist of 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 deciliter melk of water
- Snufje zout
- Frituurvet
- Poedersuiker
Maak een glad beslag van bloem, gist (of zelfrijzend bakmeel), lauwe melk of water en een snufje zout.
Laat dit beslag een uur rijzen.
Als je zelfrijzend bakmeel gebruikt, is het beslag meteen klaar voor gebruik.
Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snijd ze in schijven.
Haal de appelschijven door het beslag zodat ze volledig bedekt zijn.
Verhit frituurvet en bak de appelschijven tot ze lichtbruin zijn.
Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker.
Alternatieve bakwijze zonder frituurvet:
Dompel de appelschijven in het beslag en bak ze aan beide zijden in een koekenpan met boter, margarine of slaolie tot ze goudbruin zijn.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 52
Appelcharlotte
Deze vernieuwde versie van appelcharlotte houdt de klassieke smaak, maar met een hedendaags tintje.
Servings: 4 stuks
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
mes
metalen puddingvorm
kwastje
- ¾ kg appels
- 200 gram oud brood zonder korst, in gelijke reepjes gesneden
- 2 eieren
- 60 gram suiker
- 70 gram boter of margarine
- Abrikozenjam
Snijd oud brood in gelijke reepjes.
Vet een metalen puddingvorm in met boter of margarine en bedek deze met de reepjes brood.
In plaats van een metalen puddingvorm kan ook een conservenblik of pannetje worden gebruikt; zorg ervoor dat de broodreepjes goed aansluiten.
Kook de appels op de gebruikelijke manier tot een dikke appelmoes.
Zeef de moes en meng deze met suiker, een beetje abrikozenjam en de losgeklopte eieren.
Vul de vorm met het appelmengsel en sluit de bovenkant af met besmeerde reepjes brood.
Sluit de vorm en kook deze 'au bain marie' gedurende 1 tot 1½ uur.
Breng in een grotere pan water aan de kook en plaats de puddingvorm erin.
Houd het water tegen de kook aan.
Voeg indien nodig af en toe water toe.
Als alternatief kan de vorm 1 tot 1½ uur in de oven worden geplaatst op een lage temperatuur.
Haal de pudding uit het waterbad of de oven, laat hem zonder deksel drogen en stort hem op een verwarmd bord.
Giet er wat verdunde abrikozenjam over of serveer met vanillesaus.
In plaats van een metalen puddingvorm kan ook een conservenblik of pannetje
gebruikt worden.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 52