Bokkenpootjestaart met Advocaat
Deze heerlijke bokkenpootjestaart met advocaat is een luxe nagerecht dat je makkelijk kunt voorbereiden. Laat het een dag in de koelkast staan en geniet van de zachtheid en rijke smaak!
Bereidingstijd30 minuten min
in de koelkast1 dag d
Servings: 8 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend
- ½ liter slagroom
- 6 eetlepels suiker
- 2 zakjes Klop Klop
- ⅓ fles advocaat
- 2 pakken bokkenpootjes
- Kant-en-klare taartbodem
Doe ½ liter slagroom in een kom.
Voeg 6 eetlepels suiker en 2 zakjes Klop Klop toe.
Klop de slagroom met een mixer stijf.
Voeg de advocaat toe aan het slagroommengsel en zet het vulsel in de koelkast.
Snijd alle bokkenpootjes doormidden (niet in de lengte), zodat je twee chocoladekopjes krijgt.
Schep 1/3 van het slagroommengsel op de taartbodem.
Bedek deze laag met de gehalveerde bokkenpootjes, zodat de chocoladekopjes aan de buitenkant zichtbaar zijn.
Vul ook het midden.
Voeg opnieuw 1/3 van het slagroommengsel toe.
Voeg een tweede laag gehalveerde bokkenpootjes toe.
Voeg de rest van het slagroommengsel toe aan de bovenkant.
Maak kruimels van de overgebleven bokkenpootjes en strooi deze over de taart.
Zet de taart in de koelkast en laat deze 24 uur staan, zodat de bokkenpootjes zachter worden en het mengsel erin trekt.
Wacht geduldig, want het wachten maakt de bokkepootjestaart nog smakelijker!
Wijnadvies:
Een frisse, zoete witte wijn zoals een Muscat of een licht dessertwijn past goed bij deze taart. Het complement van de zoetheid van de wijn en het rijke mengsel van slagroom en advocaat maakt de taart extra bijzonder.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 3g | Vet: 22g | Zout: 0.2g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 4
Romige Bokkenpootjestaart met Advocaat
Deze romige bokkenpootjestaart met advocaat is een heerlijk en feestelijk nagerecht. Laat het een nacht opstijven in de koelkast en versier het naar eigen wens voor een showstopper!
Bereidingstijd30 minuten min
in de koelkast12 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 biscuitbodem
- ½ liter slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 2 zakjes Klop Klop slagroomversteviger
- 1 fles advocaat
- 3 pakjes bokkenpootjes
Klop de slagroom stijf met de suiker en de twee zakjes Klop Klop slagroomversteviger.
Bestrijk de biscuitbodem met de stijfgeklopte slagroom.
Roer ½ fles advocaat door de slagroom en meng goed.
Snijd de bokkenpootjes in het midden door.
Leg de bokkenpootjes op de biscuitbodem die je met slagroom hebt ingesmeerd.
Voeg bovenop de bokkenpootjes een laag advocaatslagroom toe.
Voeg een tweede laag bokkenpootjes toe, gevolgd door een tweede laag slagroom.
Strijk het geheel mooi glad en laat het 12 uur opstijven in de koelkast.
De volgende dag kun je de taart naar keuze versieren voor een feestelijke uitstraling.
Wijnadvies:
Een lichte, zoete wijn zoals een Moscato d'Asti past perfect bij deze luchtige, romige taart. De frisheid van de wijn vormt een mooi contrast met de rijke advocaat- en slagroomvulling.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 3g | Vet: 30g | Zout: 0.2g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 4
Bananen-Chocomousse met Champagne
Een luchtige combinatie van romige chocolademousse en verfijnde bananenpuree met champagne. Een feestelijk dessert met een tropische touch!
Bereidingstijd30 minuten min
koelen3 uur uur
Land van herkomst: België Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Auteur onbekend
- 2 bananen
- 2 dl champagne of schuimwijn
- 2 eetlepels suiker
- 3 eieren
- 180 g suiker
- 250 g fondant chocolade
- ½ l room
- Kokosschilfers
Schil de bananen en snijd ze in grote stukken.
Doe de bananen samen met de champagne en 2 eetlepels suiker in een pannetje.
Laat het mengsel een half uur inkoken en mix alles tot een gladde puree.
Verdeel de bananenpuree over kommetjes en laat afkoelen.
Verwarm de eieren samen met de suiker au bain-marie in een pannetje.
Smelt de fondant chocolade en voeg deze toe aan het eimengsel.
Klop de room stijf en spatel deze voorzichtig door het chocolademengsel.
Vul de kommetjes met bananenpuree verder aan met de chocolademousse.
Strooi kokosschilfers eroverheen en laat de dessertjes enkele uren opstijven in de koelkast.
Serveertip:
Serveer met een extra scheutje champagne of een schijfje banaan voor een luxe presentatie.
Wijnadvies:
Een glas extra brut champagne of een mousserende dessertwijn zoals Moscato d'Asti past perfect bij dit gerecht.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 6g | Vet: 26g | Zout: 0.1g | Sugar: 35g
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 4
Verfrissende Citroenmousse met Mascarpone
Voorbereidingstijd15 minuten min
rusttijd in de koelkast2 uur uur
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend
citruspers
kleine kommetjes
- 250 g mascarpone
- 100 g suiker
- 1 citroen
- 3 eieren
Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.
Klop de eiwitten stijf met een mixer.
Meng in een kom de eidooiers met suiker en klop tot een luchtige massa.
Voeg de mascarpone, geraspte citroenschil en citroensap toe aan het eidooiermengsel.
Meng goed.
Voeg voorzichtig de opgeklopte eiwitten toe aan het mascarponemengsel.
Vouw ze er voorzichtig doorheen tot alles goed gemengd is.
Giet de bereiding in kleine kommetjes en laat minimaal twee uur rusten in de koelkast.
Serveer deze verfrissende citroenmousse als een licht en luchtig dessert na een zomerse maaltijd.
Wijnadvies:
Het past goed bij een glas mousserende wijn zoals Prosecco of een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 4
Romige Chocomousse met Mascarpone
Voorbereidingstijd20 minuten min
rusttijd in de koelkast2 uur uur
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend
pan voor au bain-marie,
potjes
- 250 g mascarpone
- 100 g suiker
- 1 pakje pure chocolade bij voorkeur Côte d'Or
- 3 eieren
Splits de eidooiers van het eiwit.
Laat de chocolade smelten au bain-marie.
Klop de suiker door de eidooiers totdat het mengsel luchtig is.
Klop het eiwit stijf met een mixer.
Meng in een kom de eidooiers en mascarpone.
Voeg dan de gesmolten chocolade toe en meng goed.
Voeg vervolgens heel voorzichtig het opgeklopte eiwit toe aan het mascarponemengsel.
Vouw het eiwit er voorzichtig doorheen tot alles goed gemengd is.
Verdeel het mengsel over potjes.
Laat de chocomousse minstens 2 uur in de koelkast rusten.
Serveer deze romige chocomousse als een decadent dessert na een speciale maaltijd.
Wijnadvies:
Het gaat goed samen met een glas rode dessertwijn, zoals een Port of een zoete rode wijn zoals een Merlot.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 4
Lichtgewicht Chocomousse met Gelatine
Voorbereidingstijd15 minuten min
opstijven in de koelkast4 uur uur
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend
pan voor au bain-marie,
koelkastvorm
- 1 eiwit
- 2 eetlepels energievrije zoetstof bijvoorbeeld Canderel
- 50 g pure chocolade
- 2 dl light room 15% of sojaroom alternatief
- 3 gelatineblaadjes van 2 g
Klop het eiwit stevig op met de zoetstof tot stijve pieken vormen.
Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende ongeveer 10 minuten.
Smelt de chocolade met de room au bain-marie en voeg vervolgens de gelatine toe zodat deze oplost.
Laat het mengsel even afkoelen tot het lauwwarm is, maar niet te koud.
Meng dit voorzichtig met het opgeklopte eiwit tot alles goed gemengd is.
Verdeel het mengsel over een koelkastvorm.
Laat de chocomousse gedurende minimaal 4 uur, bij voorkeur een nacht, opstijven in de koelkast.
Deze luchtige chocomousse is een heerlijke traktatie zonder de extra calorieën.
Wijnadvies:
Serveer het als dessert na een lichte maaltijd en geniet ervan met een kopje zwarte koffie of een glas rode dessertwijn.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 4
Pandan Chiffon Cake
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Servings: 8 porties
Calories: 316kcal
Author: Auteur onbekend
- 7 eieren gesplitst
- 120 gram suiker voor het mengen met eidooiers
- 80 gram suiker voor het mengen met eiwitten
- 100 cc water
- ½ theelepel bakpoeder
- ½ theelepel wijnsteenbakpoeder cream of tartar
- ½ theelepel zout
- ½ potje pandan extract of minder voor een lichtgroene kleur
- 75 cc plantaardige olie
- 180 gram bakmeel
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Klop de eidooiers met 120 gram suiker luchtig in ongeveer 25 minuten.
Meng in een kom water, olie, pandan extract, zout, bakpoeder en wijnsteenbakpoeder.
Zet opzij.
Klop in een aparte kom de eiwitten met 80 gram suiker tot een luchtig mengsel in ongeveer 10 minuten.
Zet opzij.
Meng het bakmeel met het eidooiermengsel.
Voeg het mengsel van olie, water en pandan extract toe.
Roer voorzichtig tot alles goed gemengd is.
Voeg als laatste het eiwitmengsel toe en roer goed.
Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak gedurende ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.
Controleer of de cake gaar is door er met een satéstokje in te prikken.
Als het stokje er droog uitkomt, is de cake gaar.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Moscato past goed bij de subtiele smaak van pandan chiffon cake.
Calories: 316kcal | koolhydraten: 37.2g | Protein: 7.7g | Vet: 15.2g | Zout: 0.5g | Sugar: 20.6g
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 4
Sneeuwvlokken Taart
Calories:
Author: Auteur onbekend
- 250 g gedroogde pruimen
- 75 ml port
- 3 eieren
- Zout
- 200 g suiker
- 100 g bloem
- 1½ tl bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 5 blaadjes gelatine
- 50 g pure chocolade
- 300 ml room
- 2 zakjes vanillesuiker
- 700 gr slagroom
- 60 g schuimkoekjes
- Poedersuiker om te versieren
Meng de pruimen met de poort en laat ze ca. 2 uur marineren.
Beleg de bodem van een springvorm met bakpapier.
Splits de eieren.
Klop het eiwit, 3 eetlepels water en een snuifje zout stijf, strooi tijdens het kloppen geleidelijk
100 g suiker erbij.
Spatel de eidooiers er een voor een doorheen.
Zeef de bloem, het bakpoeder en de kaneel erboven en spatel ze door het eiwit.
Strijk het deeg in de vorm.
Bak de bodem ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven.
Laat hem afkoelen.
Halveer de taartbodem.
Pureer de pruimen strijk ze op de onderste bodem.
Leg de tweede bodem erop.
Week de gelatine in koud water.
Hak de chocolade grof.
Meng de room, 100 g suiker en de vanillesuiker.
Druk de gelatine uit en los hem op laag vuur op.
Roer er 2 dl room doorheen, roer het mengsel vervolgens door de rest van de room.
Zet het 8 minuten koud weg, tot het begint te geleren.
Klop 500 ml slagroom stijf.
Spatel de slagroom met de chocolade door de crème fraîche.
Zet het roommengsel ca. 25 minuten koud weg, tot hij stijver is.
Strijk het als een koepel over de taart.
Zet de taart ca. 3 uur koud weg.
Klop 200 g slagroom stijf en bestrijk hiermee de taart.
Verbrokkel de schuimkoekjes, strooi ze over de taart en druk ze licht aan.
Versier met poedersuiker en parels.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 4
Pornstar Martini Dessert
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
Tiramisu
- 250 g mascarpone
- 250 g slagroom opgeklopte
- 60 g suiker
- 2 eieren
Meringue
- 150 g suiker
- 100 g poedersuiker
- 1 mespuntje zout
- 3 eiwitten
Passievrucht coulis
- 65 g passievrucht
- 18 g suiker
Overige ingrediënten
- 85 g roomboter cake
- 130 g passievrucht ijs
Allereerst gaan we aan de slag met de Meringue.
Doe hiervoor de eiwitten in een super schone kom.
Zorg dat er absoluut geen eigeel bij zit.
Klop de eiwitten met een mixer op, samen met het zout, tot deze bijna stijf is.
Meng met de mixer op halve kracht vervolgens, heel geleidelijk, de suiker door het eiwitmengsel heen.
Zodra de suikerkristallen zijn opgelost zet je de mixer uit.
Spatel nu voorzichtig de poedersuiker erdoor.
Doe het schuim in een spuitzak met een spuitmondje naar wens, en maak creatieve vormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de meringueschuimpjes in de oven op 100 ºC ongeveer 2 uur.
Een zeer lage temperatuur en een langere baktijd zorgt voor prachtig krokant en wit schuim.
We gaan de tiramisu klaarmaken!
Klopt de eieren met de suiker tot een gladde luchtige massa.
Sla vervolgens de mascarpone luchtig met bijvoorbeeld een keukenmachine.
Sla de mascarpone massa onder het ei mengsel door, en voeg hier de opgeklopte slagroom aan toen.
Let op! zet de massa hierna meteen koud in de koelkast zodat deze mooi kan opstijven.
Snijd de passievruchten open en haal het vruchtvlees uit de vrucht.
Doe het vruchtvlees en de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook zodat deze een beetje indikt.
Haal het pannetje van het vuur en laat deze goed koud worden.
Wanneer de passievrucht coulis goed koud is en de tiramisu voldoende opgestijfd is kun je de coulis door de tiramisu heen spatelen
Snijd de cake in mooie vierkanten blokjes en verdeel deze over de bakjes.
Doe hier bovenop de passievrucht tiramisu.
Leg in ieder bakje een bolletje passievrucht ijs op de tiramisu en maak het af met de meringue.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 4
Hartige Minikaassoesjes met Pijnboompitten
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 75 g boter in stukjes
- 100 g bloem gezeefd
- 3 eieren M
- 50 g geraspte pittige kaas
- 3 eetlepels pijnboompitten
- Grofgemalen zeezout
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng in een pan 150 ml water met de blokjes boter en een mespunt zout aan de kook.
Voeg zodra de boter gesmolten is de gezeefde bloem in één keer toe.
Blijf met een houten lepel roeren tot het deeg als een bal van de bodem van de pan loslaat.
Haal de pan van het vuur en laat het deeg iets afkoelen.
Klop met een mixer de eieren één voor één door het deeg tot het deeg gaat glanzen.
Meng de geraspte kaas door het deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Vorm met behulp van 2 natte theelepels kleine bergjes van het deeg op de bakplaat, op enige afstand van elkaar.
Verdeel de pijnboompitten over de bovenkant van de deegbergjes en bestrooi met grofgemalen zeezout.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de soesjes in ongeveer 10 minuten lichtbruin en gaar.
Ze laten dan makkelijk los van het bakpapier.
Schakel de oven uit en laat de soesjes met de ovendeur op een kier voorzichtig afkoelen.
Wijnadvies:
Deze hartige minikaassoesjes passen goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigi
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 4