Algerijnse Bloemkoolroomsoep met La Vache Qui Rit
Met bloemkool kan je heel veel kanten op; je kunt er ook een heerlijke en
eenvoudige soep van maken
Servings: 4 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar
- 400 gram bloemkoolroosjes
- 200 gram aardappels in blokjes
- 200 gram prei dun gesneden
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 30 gram roomboter
- 1 kippenbouillonblokje
- 4 puntjes La Vache Qui Rit-kaas
- 4 eetlepels crème fraîche
- 1 liter water
Smelt de boter in een pan.
Voeg de dun gesneden prei, bloemkoolroosjes en blokjes aardappel toe.
Voeg de fijngehakte knoflook toe, roer alles goed door elkaar en laat het 5 minuten bakken.
Giet 1 liter water en het kippenbouillonblokje erbij.
Breng aan de kook, roer even door en zet het vuur laag.
Laat de soep ongeveer 40 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
Mix de soep fijn met een staafmixer of in een blender.
Roer de puntjes La Vache Qui Rit-kaas en de 4 eetlepels crème fraîche door de soep.
Schep de soep in mooie kommen en versier naar eigen keuze, bijvoorbeeld met grofgemalen rode/zwarte peper, grofgemalen korianderzaad en dille.
Geniet van deze heerlijke Algerijnse bloemkoolroomsoep als een warme en voedzame lekkernij!
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 30
Pompoenschotel met geitenkaas
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 courgette in grove stukken
- 2 blikken kikkererwten à 400 g, uitgelekt
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 2 theelepel gemalen komijn
- mespunt cayennepeper
- 2 kaneelstokjes
- 150 g zachte geitenkaas verbrokkeld
- 1 kleine pompoen
Pompoen schillen, pitten en zaadlijsten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
In pan met dikke bodem ui en knoflook 1 minuut in olie fruiten.
Pompoen, courgette, kikkererwten, tomatenblokjes, komijn, cayennepeper en kaneelstokje toevoegen.
Geheel goed omscheppen.
Zout en peper naar smaak toevoegen.
Met deksel op pan gerecht zachtjes laten stoven tot pompoen zacht is; af en toe omscheppen.
Eventueel scheutje water toevoegen als de pompoenschotel te droog dreigt te worden.
Gerecht in schaal scheppen.
Geitenkaas erover strooien.
Kikkererwten zijn peulvruchten die de aardappelcomponent in een maaltijd kunnen vervangen.
Maar vergeleken met aardappels (of rijst of pasta) geven ze langer een gevoel van
verzadiging.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 30
Italiaanse maaltijdsalade van Allerhande
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g farfalle pasta
- 2 doosjes cherrytomaatjes à 250 g
- ½ ui
- 2 bol mozzarella kaas, à 125 g
- 50 g groene olijven zonder pit
- 6 tomaten zongedroogde op olie
- ½ dl bread dipping olijfolie fles à 250 ml
- zout
- peper versgemalen
Farfalle beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
In vergiet afgieten en afspoelen onder koud stromend water.
Tomaatjes wassen en halveren.
Ui pellen en snipperen.
Mozzarella in blokjes snijden.
Olijven halveren.
Zongedroogde tomaten in reepjes snijden.
Farfalle vermengen met twee soorten tomaat, ui, mozzarella, olijven en olijfolie.
Op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met focacciabrood, besprenkeld met Bread Dipping.
Variatietip:
In plaats van bread dipping olie, kunt u olijfolie extra vierge zonder kruiden
gebruiken, of wat gedroogde of verse Italiaanse kruiden door de olie roeren.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 30
Kaas-havermoutpannenkoekjes
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 225 g havermout naturel pak à 500 g Quaker
- 75 g bloem
- 75 g gemalen oude kaas zakje à 150 g
- 3 eieren middel
- 2 deciliter halfvolle melk
- zout
- peper
- 2 schaaltjes broccoliroosjes à 300 g
- 75 g boter of margarine
In kom havermout, bloem en kaas mengen.
Eieren splitsen.
Dooiers met melk loskloppen en zout en peper naar smaak toevoegen.
Dooiermengsel door havermoutmengsel roeren.
Eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door havermoutmengsel spatelen.
Broccoli beetgaar koken in ca. 5 minuten.
Klontje boter verhitten in koekenpan.
Ca. 3 kleine bergjes beslag in pan scheppen, zonodig even plat drukken met bolle kant van lepel.
Pannenkoekjes bakken tot bovenkant droog is, keren en goudbruin bakken.
Op warme schaal scheppen.
Op dezelfde manier rest van pannenkoekjes bakken.
Over vier borden verdelen en serveren met broccoli.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 30
Kabeljauwcurry
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g basmatirijst
- 1 ui
- 2 gele paprika's
- 250 g peultjes
- 2 schaaltjes kabeljauwfilet à ca. 225 g
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 3 eetlepel(s) groene Thaise currypasta potje à 225 g
- 1 blikje kokosmelk 400 ml
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Ui pellen en snipperen.
Paprika's wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
Peultjes schoonmaken.
Kabeljauwfilet in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.
In pan olie verhitten.
Kabeljauw in ca. 3 minuten bruin bakken.
Uit pan scheppen en warmhouden.
In bakvet ui en paprika 3 minuten bakken.
Currypasta, kokosmelk en peultjes toevoegen en geheel aan de kook brengen.
Ca. 5 minuten laten sudderen, op smaak brengen met zout.
Laatste minuut kabeljauw meeverwarmen (niet meer roeren).
Serveren met rijst.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 30
Penne met rundvlees en venkel
Snel te maken.
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 3 vleestomaten
- 2 venkelknollen
- 300 g penne rigate zak à 500 g
- 4 eetlepels vloeibare margarine
- 1 schaal runderreepjes ca. 400 g
- 2 theelepel aardappelzetmeel
- 100 g gorgonzola blauwaderkaas
Water koken.
Vleestomaten kruislings insnijden en onderdompelen in kokend water.
Velletjes verwijderen en tomaten in stukjes snijden.
Harde delen van venkel verwijderen.
Venkel wassen en in plakjes snijden.
Penne koken volgens aanwijzing op verpakking.
In tussentijd helft margarine in pan verhitten, tomaten, venkel en zout toevoegen. Venkel in 15 minuten met deksel op pan gaarsmoren.
In koekenpan rest van margarine verhitten.
Runderreepjes bestrooien met peper en bruin en gaar bakken.
Aardappelzetmeel losroeren met 1 eetlepel water en door venkelmengsel roeren.
Gorgonzola toevoegen en laten smelten.
Pasta op borden scheppen.
Venkelmengsel erover verdelen en runderreepjes er bovenop leggen.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 30
Romige Aardappelsalade met Gerookte Kip en Korianderdressing
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 575kcal
Author: Albert Heijn / Aller hande
- 1 kg aardappels met rode schil
- 125 ml crème fraîche
- 2 eetlepels mayonaise
- ½ citroen geraspt en geperst
- 1 theelepel scherpe mosterd
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 zakje verse koriander 15 g, fijngesneden
- ½ theelepel suiker
- 150 g rucola
- 2 gerookte kipfilets ca. 250 g
- 4 eetlepels gepelde pistachenootjes
Boen de aardappels schoon en kook ze ongeschild in een pan met gezouten water gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
Giet de aardappels af en laat ze iets afkoelen.
In een grote kom, klop crème fraîche, mayonaise, 3 eetlepels citroensap, citroenrasp, mosterd, knoflook en fijngesneden koriander tot een romige dressing.
Breng op smaak met zout, peper en suiker.
Snijd de gekookte aardappels in plakjes en doe ze terug in de pan.
Meng voorzichtig met de dressing en laat de salade minstens 1 uur op een koele plek staan, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Bekleed een grote schaal met rucola.
Schep de aardappelsalade erop.
Snijd de gerookte kipfilets schuin in plakjes en rangschik ze op de salade.
Strooi de gepelde pistachenootjes eroverheen.
Wijnadvies:
Deze romige aardappelsalade met gerookte kip en korianderdressing gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé. De frisse en romige smaken van de salade worden mooi gebalanceerd door de lichte zuurgraad en fruitigheid van de wijn.
Calories: 575kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 30
Gegrilde Kabeljauw met Aromatische Tomatensaus
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 750 g romatomaten
- 3 teentjes knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- ½ kaneelstokje
- Zout
- 1 citroen
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel gemalen komijn djinten
- Peper
- 600 g kabeljauwfilet
Ontvel de tomaten en verwijder eventueel de zaadjes.
Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Pel de knoflook en snijd in plakjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de knoflook zachtjes tot de plakjes licht kleuren.
Voeg de tomaten, het kaneelstokje en een mespunt zout toe.
Laat de tomaten op laag vuur in circa 30 minuten inkoken tot een vrij dikke saus.
Halveer de citroen.
Pers één helft uit en snijd van de andere helft 4 plakjes.
Meng het citroensap met de rest van de olie, paprikapoeder, komijn en een mespunt peper.
Bestrijk de kabeljauwfilets rondom met dit mengsel.
Verhit de grillpan op matig vuur als de tomatensaus bijna klaar is.
Rooster de kabeljauw in circa 4 minuten lichtbruin en net gaar; keer de vis halverwege voorzichtig om.
Neem het kaneelstokje uit de saus.
Bestrooi de vis licht met zout en leg op vier borden.
Schep de saus naast de vis en leg een plakje citroen op de vis.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 32g | Vet: 14g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 30
Gebakken Appelpartjes met Vanilleroomijs en Wijnsiroop
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 3 stevige Elstar appels
- 200 ml droge witte wijn
- 3 eetlepels appel diksap
- 4 speculaasjes
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 25 g roomboter
- 0,5 liter vanilleroomijs
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels elk in 8 partjes.
Breng in een pan de wijn met het diksap aan de kook.
Voeg de appelpartjes toe en laat ze in ongeveer 8 minuten tegen de kook aan gaar worden.
Neem de appelpartjes met een schuimspaan uit de pan, laat ze even boven de pan uitlekken en leg ze op een bord.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Kook het appelkookvocht op hoog vuur in ongeveer 5 minuten in tot een stroperige saus en laat iets afkoelen.
Verkruimel de speculaasjes fijn.
Leg de appelpartjes in een cirkel op vier ovenvaste bordjes of schaaltjes.
Strooi de verkruimelde speculaasjes en de bruine suiker over de appelpartjes.
Verdeel de boter in kleine vlokjes over de appelpartjes.
Schuif de bordjes met twee tegelijk onder de hete grill en laat de suiker in ongeveer 2 minuten smelten.
Schep met een ijsbolletjeslepel een grote bol vanilleroomijs op de gegratineerde appelpartjes.
Schep de wijnsiroop over het gerecht.
Wijnadvies:
Serveer dit dessert met een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Eiswein.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 2g | Vet: 12g | Zout: 0.1g | Sugar: 35g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 30
Citroentaart
Aller Hande 1997
Bereidingstijd1 uur uur
wachttijd30 minuten min
Servings: 6 personen
Calories: 315kcal
Author: Cor Kevenaar
- 5 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, Koopmans,
- 3 citroenen
- 4 eieren
- 100 g witte basterdsuiker
- 5 eetlepel(s) bloem
- 4 dl melk
- ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten
Bladerdeegplakjes in ca. 5 minuten laten ontdooien.
Vorm invetten.
Aanrecht met 1 eetlepel bloem bestuiven.
Bladerdeegplakjes op elkaar leggen en tot ronde lap van ca. 30 cm uitrollen.
Vorm met deeg bekleden en bodem met vork inprikken. In koelkast ca. 30 minuten laten rusten.
Intussen citroenen onder koud stromend water goed schoonboenen.
Schil eraf raspen.
Citroenen uitpersen.
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Taartbodem in midden van oven ca. 10 minuten bakken.
Taart uit oven nemen en ca. 5 minuten laten afkoelen.
Oven terugschakelen naar 200 °C of gasovenstand 4.
Intussen boven twee kommen eieren splitsen.
In kom eierdooiers met suiker en rest van bloem door elkaar kloppen.
In pan melk aan de kook brengen.
Pan van vuur nemen en warme melk scheutje voor scheutje door eiermengsel kloppen.
Citroenrasp en -sap door eiermengsel roeren.
Mengsel terug doen in pan en op laag vuur al roerend verwarmen, tot mengsel dik gebonden is.
Citroencrème in taartbodem schenken.
Taart in midden van oven ca. 20 minuten bakken.
Intussen helft van eiwitten stijfkloppen (rest wordt niet gebruikt).
Eiwit over taart uitstrijken.
Taart weer terugzetten in oven en eiwit in ca. 5 minuten bruin laten kleuren.
Taart uit oven nemen en in vorm laten afkoelen.
Calories: 315kcal | koolhydraten: 36g | Protein: 7g | Vet: 16g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 30