Kalkoenschnitzels met prei en paprika
Een smaakvol gerecht van kalkoenreepjes met prei en paprika in een rijke rode wijnsaus, geserveerd met rijst en kiwi.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 3
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 1 bouquet garni of kruidenbuiltje voor kippenbouillon
- 1 eetlepel allesbinder
- 1 paprika
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 kiwi's
- 2 prei
- 200 gram rijst
- 3 dl rode wijn
- 4 kalkoen
- 50 gram boter
- Peper
- Zout
Snijd de kalkoen in reepjes en snipper de ui fijn.
Snijd de prei in ringen en de paprika in repen.
Verhit de boter in een pan en bak de kalkoen bruin.
Voeg de uien en prei toe en laat 5 minuten sudderen.
Voeg de paprika toe, giet de wijn erbij en voeg het bouquet garni of kruidenbuiltje toe.
Stoof 15 minuten met het deksel op de pan.
Verwijder het kruidenbuiltje.
Bind het stoofvocht met de allesbinder en breng op smaak met zout en peper.
Kook de rijst in 20 minuten gaar in kokend water.
Schil de kiwi's, snijd in blokjes en schep door de rijst.
Serveer de kalkoen met de rijst.
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Een glas rode wijn, zoals Merlot.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 30g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 44
Groentestoof "Glazen Stad" (Ratatouille)
Een heerlijke groentestoof met aubergine, paprika, courgette en tomaat, op smaak gebracht met kappertjes, azijn en kruiden. Perfect als bijgerecht of hoofdgerecht.
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 3 grote aubergines
- 3 teentjes knoflook
- 9 grote tomaten
- 6 grote paprika's
- 1 grote ui
- 6 courgettes
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 eetlepels azijn
- 4 eetlepels suiker
- 1 eetlepel oregano
- 1 ½ deciliter olie
- Munt
Snijd de aubergines in stukken.
Pel en pers de knoflook.
Snipper de ui.
Snijd de paprika's en courgettes in stukjes.
Hak de munt fijn.
Fruit de ui en knoflook in olie.
Voeg de aubergines toe en bak zacht.
Voeg paprika's, tomaten en courgettes toe.
Laat sudderen tot de groenten zacht zijn.
Breng op smaak met kappertjes, azijn, suiker, oregano en munt.
Serveer koud of warm.
Serveertip:
- Serveer koud als bijgerecht of antipasto.
- Serveer warm met rijst als hoofdgerecht.
- Lekker met koud vlees of gebakken ui.
- Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
Wijnadvies:
- Rosé: Een droge rosé past goed bij de groentestoof.
- Rode wijn (bijvoorbeeld Beaujolais): Een lichte rode wijn is ook een goede optie.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 18g | Zout: 1g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 44
Gevulde Slarolletjes met Gehakt en Rijst
Gevulde slarolletjes met gehakt en rijst, geserveerd in een tomatensaus. Een licht en smaakvol hoofdgerecht.
Bereidingstijd45 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 4 kropjes sla
- 25 gram boter
- 1 sjalotje
- 350 gram gehakt half-om-half of rundergehakt
- 50 gram oud witbrood
- 1 dl melk
- Zout
- Peper
- Nootmuskaat
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 2 ½ dl bouillon groente of kip
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 50 gram boter
- 200 gram rijst builtjes
Blancheer de kropjes sla en haal de mooie bladeren eraf.
Fruit het gesnipperde sjalotje in boter.
Week het witbrood in melk, knijp uit en meng met sjalotje door gehakt.
Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder.
Verdeel de gehaktvulling over 4 slabladen en vorm rolletjes.
Leg de rolletjes in een ovenschaal, giet de bouillon erover en bak 20 minuten in de oven op 150°C.
Roer tomatenpuree door het kookvocht.
Kook de rijst volgens de verpakking.
Serveer de gevulde slarolletjes met rijst en de tomatensaus.
Serveertip:
- Garneer eventueel met verse peterselie.
- Lekker met een frisse salade.
Wijnadvies:
- Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn past goed bij de gevulde slarolletjes.
- Rosé: Een droge rosé is ook een goede optie.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 44
Gepocheerde Braadworst met Lauwwarme Aardappelsalade
Een klassiek gerecht van gepocheerde braadworst met een lauwwarme aardappelsalade, op smaak gebracht met kruiden en een frisse dressing.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eetlepel gemberstroop
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel witte wijn
- 1 eetlepel wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 500 gram aardappels
- 800 gram verse braadworst of andere rauwe worst
- Bieslook
- Peterselie
- Peper
- Zout
Was de aardappelen en kook ze in gezouten koud water in ± 20 minuten gaar.
Prik met een naald in de braadworst.
Leg de worst in een pan met gezouten koud water en breng langzaam aan de kook.
Laat de worst 25 minuten wellen, maar niet koken.
Knip de bieslook en peterselie fijn.
Controleer of de aardappelen gaar zijn en pel ze warm.
Snijd de aardappelen overlangs door en leg ze in een verwarmde schaal.
Vermeng olijfolie, azijn, witte wijn, gembersiroop, bieslook en peterselie.
Voeg zout en peper toe en giet de saus over de warme aardappelen.
Schep door elkaar.
Haal de worst uit de pan, snijd in dikke plakken en leg op de schaal.
Serveer de lauwwarme aardappelsalade apart.
Serveertip:
Vervang de saus door een pikante variant met olie, azijn, gembersiroop, zout, peper, mosterd en citroensap.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Riesling.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 44
Leverpastei op Brood
Een eenvoudig en voedzaam broodje met gekookte lever, perfect voor een snelle lunch.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eetlepel afgestreken boter
- 1 eetlepel zout
- 125 gram lever
- 2 boterhammen
- 4 dl water
Breng het water met het zout aan de kook.
Besmeer de boterhammen met boter.
Leg de lever in het water en breng het weer aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de lever 10 minuten koken.
Neem de lever uit de pan, snijd in kleine stukjes en leg op een vleesschaaltje.
Leg de lever op de boterhammen.
Serveertip:
Serveer met mosterd of augurken.
Wijnadvies:
Geen specifieke aanbeveling.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 20g | Vet: 10g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 44
Stamppot Boerenkool met Makreel
Een hartige stamppot met boerenkool, aardappel, makreel en augurk, een heerlijke en voedzame maaltijd.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Servings: 2
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
- 2 augurken
- 150 ml melk
- 200 gram gestoomde makreel
- 600 gram aardappels
- 750 gram boerenkool
Schil de aardappelen en snijd in stukken.
Breng de aardappelen en boerenkool aan de kook in een bodempje water.
Kook ca.
25 minuten gaar.
Breng de melk aan de kook.
Stamp de aardappelen en boerenkool fijn.
Maak er met hete melk een stamppot van.
Hak de augurken fijn.
Meng de augurken door de stamppot.
Verdeel de makreel in stukjes.
Leg de makreel op de stamppot.
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 44
Stamppot Spruitjes met Olijven
Een smakelijke stamppot met spruitjes, olijven en ansjovis, een verrassende combinatie van smaken.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Servings: 2
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 2 ansjovisfilets blikje
- 1 eetlepel olie
- 1 kleine ui
- 100 ml melk
- 400 gram spruitjes
- 5 olijven zonder pit
- 600 gram aardappels
Schil de aardappelen en halveer ze.
Maak de spruitjes schoon.
Kook de aardappelen 10 minuten in weinig water.
Voeg de spruitjes toe en kook 10 minuten verder gaar.
Pel en snijd de ui klein.
Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
Fruit de ui glazig in de olie.
Bak de ansjovisfilets mee en laat ze smelten in de olie.
Halveer de olijven.
Verwarm de melk.
Giet de aardappelen en spruitjes af.
Stamp grof en maak met hete melk een grove puree.
Meng de ui en olijven door de stamppot.
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 44
Zoete Aardappelstamppot met Rauwe Andijvie
Een heerlijke stamppot van zoete aardappel met andijvie en tofu, op smaak gebracht met chilipoeder.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 struikje andijvie 300 gram
- 1 teentje knoflook
- 1 grote zoete aardappel bataat
- 2 eetlepels vloeibare bakboter
- 2 grote uien
- 3 aardappels
- 100 ml melk
- 150 gram tofu
- Chilipoeder
Schil de aardappelen en snijd in stukken.
Kook de aardappelen in ca.
15 minuten gaar in weinig water.
Pel de uien en knoflook en snijd in snippers.
Fruit de uien en knoflook zacht in de bakboter op laag vuur.
Snijd de tofu in reepjes en bestrooi met chilipoeder.
Voeg de tofureepjes toe en bak mee.
Was de andijvie en snijd in smalle repen.
Verwarm de melk.
Maak van de gare aardappelen en hete melk puree.
Meng de uien met tofu en andijvie erdoor.
Warm goed door en breng op smaak met peper.
Serveertip:
Maak de stamppot op smaak met koriander, nootmuskaat en peterselie.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals Gewürztraminer.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 44
Selderijstamppot met Walnoten
Een hartige stamppot met knolselderij, bleekselderij en walnoten, op smaak gebracht met mosterd.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Servings: 2
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 3 stengels bleekselderij
- 1 theelepel mosterd
- 150 ml melk
- 50 gram walnoten
- 500 gram knolselderij
- 600 gram aardappels
- Bleekselderijblad
Schil de aardappelen.
Maak de knolselderij schoon en snijd in blokjes.
Maak de bleekselderij schoon en snijd in boogjes.
Kook de aardappelen, knolselderij en bleekselderij gaar in weinig water.
Breek de walnoten grof.
Verwarm de melk.
Maak van de aardappelen en groente een puree met hete melk en mosterd.
Snijd het selderijblad klein en meng door de stamppot.
Strooi de walnoten erover.
Serveertip:
Maak de stamppot op smaak met nootmuskaat, oregano, salie en venkel.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals Pinot Noir.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 44
Oosterse Stamppot met Paksoi en Tempé
Een Oosters getinte stamppot met paksoi, champignons en tempé, op smaak gebracht met gember en komijn.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kleine ui
- 1 struik paksoi
- 150 gram champignons
- 150 ml melk
- 150 gram tempé
- 2 eetlepels vloeibare bakboter
- 500 gram aardappels
- Gemalen komijn of koriander
- Gember
- Nootmuskaat
Schil de aardappelen en kook gaar in weinig water.
Maak de groente schoon.
Snijd de champignons in kwarten, de ui in snippers en de paksoi in repen.
Snijd de tempé in blokjes.
Fruit de ui glazig in de bakboter.
Bak de tempé bruin mee.
Strooi gemberpoeder en komijn of koriander erover.
Bak de champignons en paksoi kort mee.
Verwarm de melk.
Maak van de gare aardappelen puree met hete melk, peper en nootmuskaat.
Schep het paksoimengsel erdoor.
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals Riesling.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 44